מי ראה אתמול בערוץ 10 את רותי נחמני ?

אמפתיה4

New member
הם לא כמו כל הילדים

ובהרבה מאוד דברים הם כן.
ואין לי בעיה לרוב עם הכללות, זה סך הכל כלי נוח בשיחה להביע דעה או אמירה.
כל הודעתי באה לסבר את אוזנך שהיום אימוץ היא דרך יותר מקובלת להורות מבעבר, ולא רק במקרה של אי פוריות, לפעמים זו באמת הבחירה הראשונה בדרך להורות.
אתה מאוד מיוחד גלעד ואני קוראת בהנאה את כל הפוסטים שלך, עם או בלי הכללות, ותרשה לי גם לומר, אני לומדת ממך המון!!!!

נוני 75

New member
[PLAN A

בגיל 30 הוציאו לי את הרחם. אמרו לי יש לך סבב אחד של שימור פוריות.
אמרתי לא רוצה. (הטיפולים הורמונלים והסוג שלי היה הורמונלי -היה לי ברור שאני מסכנת את גופי)
אמרו לי שאני לא במצב של להחליט. המומה וכו
אמרתי שכן .
במרפאת הפוריות הסתכלו עלי כעל לא שפויה -את לא רוצה ? לא נתקלנו במקרה כזה. (תמיד יש פעם ראשונה

מה הבעיה שלך שאלו?
לא בא לי למות.
לאחר שיחה עם אונקולוגית שפויה שהבטיחה שאקבל כדורים חזקים שיורידו את מינון התרופות לשימור הפוריות הסכמתי -תוך כדי שאני מודיעה לה שאני עוד אאמץ.

ואימצתי. לא מתחרטת על הפרוזן יוגרוט שלי שאולי... ומי יודע אבל אני יודעת שאני שפויה. ומאושרת עם PLAN A

גילעד 63

New member
נוני

אני מצטער שזה מה שהיית צריכה לעבור, נשמע כמו גיהנום לא קטן בזמנו.
יחד עם זה, שוב, לפני שכל המערכת השתבשה ובכלל ידעת שיוציאו לך את הרחם, רצית לאמץ? אני מניח שלא. כשחשבת שהכל תקין אני מניח שחשבת ללדת ילדים.
אצלנו הראשון נולד יופי, אחרי קצת קשיים לא היסטריים אבל נולד יופי.
ההריון השני הופסק בגלל מום קשה מאד שהתגלה ואז התחלנו לשקול אימוץ.
הנקודה היא שהמחשבה על אימוץ באה אחרי שדברים משתבשים בדרך כזו או אחרת. זה לא PLAN A.

נוני 75

New member
גלעד הצלחת להרגיז אותי

אני מספרת סיפור אישי -ואתה יושב מול המקלדת וקובע שאם הסבתא לא הייתה חורגת ואם לא היו לה גלגלים .
ויודע מה? כן תמיד חשבתי על אימוץ. אפילו לפני, לא דנתי בזה עם עצמי .אי שם בתת -מודע . אבל לא בא לי לפתוח איתך דיון על כך כי תכף תגיד שזה plan d

מממ...

אני באמת חושבת שכשמישהו הולך מרמת הויכוחים העקרוניים ומעז לשתף קהל עלום בסיפור אישי- חלילה לומר לו איך הוא מרגיש.
ואם יש מחשבה על מה הוא מרגיש....חשוב מאד לסייג ב"אולי". "אולי את/ה מרגיש/ה כך וכך..." עם סימן שאלה בסוף.
אין מה לעשות-פוריות ואימוץ נוזאים טעונים ו"נפיצים"במיוחד. חייבים להיות רגישים לזולת באותה המידה שהיינו רוצים שיתייחסו גם אלינו.

fannyd

New member
לא בהכרח

זה מאד אינדיווידואלי ומרבית המאמצים לא כותבים בפורום הזה.

Daria34

New member
PlanA זה להיות אמא נקודה.או ביולוגית או אימוץ

או כול דרך אחרת.נסכם את זה ככה.אין b c or d.

גילעד 63

New member
את מפספסת את הנקודה

אני מדבר על נקודת מבטו של הילד כשהוא שואל שאלות כמו הבן של משתפרת.

משתפרת

New member
ואז צריכים להבהיר לילד

שהתוכנית היא- להיות הורה לילד. PLAN-A-B-C-D מתייחס לדרך לשם.

יסמין@

New member
טוב מאוד שאתה ממשיך

להציג את נקודת המבט של הילד/ה. התשובה יכולה להיות: הגעת לכאן משום שההורים שלך מאוד רצו להיות הורים. זו התשובה לשאלה למה. איך? באמצעות אימוץ.

גילעד 63

New member
התשובה הזו

היא טובה אבל ברור שהיא לא שלמה כרונולוגית וסיבתית. זה עונה על חלק מהאיך ולא על הלמה.

יסמין@

New member
הצגת שאלה

מנקודת המבט של הילד/ה: "איך הגעתי לכאן ולמה"
לדעתי כדאי לפרט את השאלות הנכללות ב"למה" וב"איך"

דוגמה לכמה שאלות "למה":
למה מסרו אותי לאימוץ?
למה אימצתם אותי?
למה אימצתם?

לכל שאלה יש תשובה אחרת. ובכל משפחה יש תשובות שונות לשאלות הללו. וכל תשובה מולידה שאלות רבות נוספות.
למשל, השאלה: למה אימצתם?
תשובה אפשרית: כי רצינו להיות הורים
מתשובה זו עולות כמה שאלות שיש להן תשובות שונות (לכל משפחה יש אמת מעט שונה): למה החלטתם להיות הורים בדרך האימוץ? האם ניסיתם דרכים אחרות? האם ניסיתם דרכים קודמות? למה לא ניסיתם דרכים אחרות? למה דווקא אימוץ? וכו' וכו'

למעלה