עם כל הרגישות
למה שקשה להגיד עד היום. אנחנו כולנו צריכים להכיר בעובדה אחת מאד ברורה שאנחנו יכולים לרקוד סביבה עד מחר. ילדים מאומצים הם מלכתחילה PLAN B (למעט אולי מקרים מאד נדירים). זה טבע העניין. זה לא עניין של טוב או רע, אלא פשוט ככה זה.
PLAN A של כולנו הוא ילדים ביולוגיים שלנו. אם זה לא מצליח אז עוברים לתכניות אחרות PLAN B C D וכו' וכו'.
גם אצלך, מה לעשוות, הרצון הראשון היה ילד פרי בטנך ורק אחרי כן עלתה ההתלבטות והבחירה בין טיפולים לאימוץ.
אני חושב שכמו שאני כגבר לא יכול באמת באמת להבין את הכמיהה לאמהות בין אם דרך הריון, טיפולים או אימוץ, כך יהיה לי מאד קשה להסביר לך את הידיעה שעם כל האהבה של ההורים ישנה מתחת לפני השטח הידיעה של מאומצים שהגעתם למשפחה היתה PLAN B.
ברור שזה לא יושב במודעות על פני השטח, יחד עם זה מאומצים חושבים על כמעט כל תסריט אפשרי בינם לבין עצמם ועל המון השלכות ואפשרויות, בין אם הם משתפים אחרים בזה או לא. ההבנה הזו היא אחת מהן ושמעתי אותה מלא מעט מאומצים.
אני חוזר ומדגיש ואומר שזה ביסוד העניין, פשוט ככה זה ומאומצים בשלב כזה או אחר יודעים את זה.
מה שאת מתארת במקרה שלך עוד יותר מורכב.
ברגע שעלה הקושי בכניסה להריון נשקל אימוץ, עמדתם מול הקושי והחלטתם ללכת לטיפולים, ואחרי כן כשלא הצליחו חזרתם לאופציה של אימוץ.
מנקודת מבט פשטנית של המאומץ זה מתורגם למשהו כמו "רצינו שלנו, לא הצליח אז רצינו אותך וזה היה קשה, אז ניסינו שוב שלנו ולא הצליח ואז רצינו אותך ואתה איתנו".
מה שמוכיח שוב שדברים שרואים משם לא רואים מכאן, ונקודות המבט של הילדים המאומצים (בעיקר כשהם גדולים יותר) וההורים המאמצים הן מאד שונות והרבה מזה בכלל מתחת לפני השטח ולא מדובר ביניהם. לא פשוט בכלל ולפעמים מאד כואב. לשני הצדדים.
וכל זה לא מבטל או מוריד כהוא זה מהשמחה שבסופו של תהליך ומסע של כל אחד מהצדדים אתם יחד עכשיו כמשפחה