מי ראה אתמול בערוץ 10 את רותי נחמני ?

Daria34

New member
יצא מכלל שליטה!I would say is understatement

לא חושבת שהבעל היה אידיוט.זכותו היה למנוע ממנה את ההמשך התהליך.
ובכלל,למה לרצות ילד ממי שנטש?

fatfat

New member
היא רצתה ילד, נקודה

ולא מהבעל שנטש אלא ילד. אני מאמינה שלו יכלה לעבור עוד טיפולי פוריות לא היתה נאבקת כל כך.

אבל עם רקע של סרטן רחם היא ידעה שאם לא השימוש בעוברים המוקפאים שלה ושל בעלה לשעבר
יסתם הגולל על סיכוייה לילד ביולוגי.

KallaGLP

New member
לדעתי, ברמה העקרונית,

אסור לכפות על אדם יצירת ילד בניגוד לרצונו. שוב, אני מדברת ברמה העקרונית, לא מכירה את הפרשה שבה מדובר. עם כל הכאב שלפעמים נלווה לזה, פשוט אסור לכפות על אדם דבר כזה.

fatfat

New member
קאלה אני עניתי לדריה רק לגבי המשפט

שלה שבשביל מה לרצות ילד ממי שנוטש ועניתי שלא משנה היה לה ממי, העיקר שיהיה לה ילד ביולוגי.

זה לא שאני מצדדת בכפייה על מי שהוא להוליד בניגוד לרצונו. כן חושבת שלאחר שהייתם נשואים
והיתה אהבה גדולה בינכם הייתי מצפה לקצת יותר חמלה מהצד החזק יותר (במקרה זה הגבר שכבר
היה בזוגיות אחרת ויכול להוליד ילדים ביולוגיים נוספים) אבל בטח לא לכפות עליו.

fannyd

New member
רק רותי ודני יודעים מה היה ביניהם

מהסיפור הזה נדף ריח חזק של אובססיה שמאז ומתמיד יש לי רתיעה ממנה.

KallaGLP

New member
אני חושבת שממה שסופר כאן

אני מתחילה לאט לאט להבין את הסיפור. היה זוג שהקפיא ביחד עוברים ולאחר מכן התגרש (ולא משנה מה הייתה הסיבה - אנשים מתגרשים, גם אנשים הכי טובים). ואז האישה, שרצתה ילדים ולא הייתה לה דרך אחרת להביא אותם (וזה כמובן כואב ומצער מאוד בפני עצמו) החליטה שהיא רוצה להשתמש בעוברים המוקפאים, אלא שבעלה לשעבר לא היה מוכן והיא תבעה אותו בבית משפט. אני חושבת שזכותו של כל אדם לסרב להביא ילד לעולם. גם אני בשוםן פנים לא הייתי מוכנה להביא לעולם ילד שאין לי רצון, כוונה ו/או יכולת לגדל, ולא משנה עד כמה זה היה כואב לצד השני. אני חושבת שזו זכותו הבסיסית של כל אדם להחליט אם הוא מוכן להביא ילדים לעולם. למיטב הבנתי, כך החליט גם בית המשפט ואני מברכת על ההחלטה הזו. ואז הגברת התחתנה ואימצה (בסדר זה או הפוך, לא משנה), והגשימה את חלומה בדרך אחרת, שזה כשלעצמו משמח מאוד. אבל אז היא החליטה לא רק לספר את סיפורה המאוד אישי בתקשורת (בפעם הראשונה, השנייה, או המאה - לא משנה), אלא גם לחשוף את ילדיה (וחדשוב לזכור שהיא למעשה חשפה וגררה לתוך הסיפור את בעלה לשעבר, שבכלל לא בטוח שרצה זאת, ובכך הפרה גם את זכותו לפרטיות בעניין כל כך אישי). עכשיו ילדיה גם יודעים שהיא אימצה אותם רק לאחר שנואשה מלהביא ילדים בצורה אחרת, והם גם יודעים שכל העולם ואשתו יודעים זאת. הילדים כיום אינם בגיל שהם מסוגלים להבין את מלוא המורכבות והמשמעויות של הסיפור הזה. אולי גם כשיגדלו הם יהיו בסדר איתו. הלוואי שכך. ואולי לא. אולי הידיעה שהם היו המוצא האחרון, ושזה הודגש בפני הציבור כולו, יפגע בהם.
כאמור, לא צפיתי בתכנית (והאמת - כל מה שקראתי בשרשור עד כה גורם לי לשמוח על כך), אך אם בסך הכל הבנתי נכון את השתלשלות העניינים, התכנית הזאת לא רק שהייתה מיותרת, אלא גם מזיקה בפוטנציה.

year of the cat

New member
התוכנית אמורה לקדם את יישום החלטות הוועדה

יישום שמתעכב כבר שנה
מה שיאפשר לנשים יחידות ולבני זוג מאותו מין להיעזר בפונדקאית בארץ

בעלה לשעבר התראיין בתוכנית, לא כפו עליו שום דבר

בית המשפט דווקא כן אישר לה בסוף, אבל חוק הפונדקאות, שחוקק בזכותה, מנע ממנה את השימוש בפונדקאית (זה אפשרי רק לזוגות)
לאחר מכן הבעל לשעבר כן הסכים, אבל זה לא הצליח והפונדקאית לא נכנסה להריון

KallaGLP

New member
שוב, בעיני המטרה אינה תמיד מקדשת את האמצעים.

עצם התביעה בבית המשפט היא לדעתי מעשה פסול, זה ניסיון כפייה שהדעת לא סובלת. גם אם בסופו של דבר היא והבעל לשעבר הגיעו לאיזושהו עמק השווה, גם אם בסוף הוא הלך לקראתה, כל ההתנהלות הזאת וגם חשיפתה בפומבי בעיני אלה דברים לא מתקבלים על הדעת. לא מחפשת לשכנע אף אחד או להתווכח, רק מביעה את עמדתי האישית.

year of the cat

New member
מצד שני, מעולם לא היית במקומה

התשוקה הזאת לילד היא כלכך גדולה שלפעמים מוכנים לעשות הכל, גם להגיע למשפט וגם להשתמש בתקשורת
לעשות כל מה שצריך
מלכתחילה הם הגיעו לתקשורת (ובעלה היה שותף לכך) מכיוון שלא יכלו לשאת בעצמם בעלויות הפרייה בחו"ל

אני חושבת שהיא רוצה לעזור לרויטל, שהיא מזדהה עם הכאב שלה (ושל נשים יחידות אחרות ושל בני זוג מאותו מין) ולכן נחשפה שוב

גם אני לא מנסה לשכנע אף אחד
רק מביעה את דעתי
מותר שיהיו דעות שונות

כן ולא

כלומר, זו השתלשלות העניינים, פחות או יותר, אך החשיבות אינה בהשלשלות הזו, שהיום נראית מובנית מאליה, אלא בכך שההשתלשלות הזו הובילה לכמה פריצות דרך חוקיות. כל הפונדקאות בישראל מתבססת על ההשתלשלות הזו.

מעבר לזה, איני יודעת איך הציגו זאת בתכנית, כי לא טרחתי להביט בה. הסיקור היה צהוב כבר אז, ולאו דווקא באשמת המשתתפים, אלא כי זו דרכו של עולם העתונאות כשמגיעם כאלו סיפורים לפניו. עדין ולמרות הכל, זה סיפור שהשפיע על החקיקה בישראל ולכן יש חשיבות בתכנית רטרוספקטיבית שכזו.

מסכימה מאד. לגבי הצבע הצהוב

שמוכר עיתונים ורייטינג....לא חושבת שהיה קשור רק בעיתונאים. הוא היה קשור גם בנפשות הפועלות.בסרט הנוכחי הראו הרבה קטעי סירטי חדשות מן העבר ,ולנוכח כל המסייעים להם ברצון לילד ,כולל רופאיהם הם לא היו סולידים בביטויי האהבה שלהם זה לזו. היה רושם כאילו מדובר בזוג בעיצומו של ירח דבש,שעדיין לא חווה אתגרים והתמודדויות כמו אלו הקשורים לתהליכי פיריון.זה לא נראה הצגה אלא דרכם שלהם לומר שהתלאות רק חיזקו אותם ,את אהבתם.ממצב כזה לעבור למצב של מרחק ,עוינות,מלחמה זה בזו ונפנוף בהריון האשה החדשה שלו מול רותי הלא פוריה ממש כמו מטפחת אדומה בזירת גלדיאטורים.....לא הייתי מאשימה אף עיתונאי לגבי הקניית תויות של "ההצגה הטובה בעיר".
תמונות אומרות לפעמים הרבה יותר ממילים. הופעתה כאם היתה לגמרי אחרת,אהבתי יותר.

year of the cat

New member
דווקא נושא ההריון של האישה החדשה

לא נראה בעיניי כנפנוף מול אשתו לשעבר,
אלא כנסיון להראות לבית המשפט שהוא מנסה להמשיך בחייו, יש לו משפחה חדשה וילד נוסף מהאישה הקודמת יכול להפריע

יש פה דיון וויכוח

בשירשור אם לספר על, או גם להראות....
וגם אם מה שאת מתארת באמת היה בראש שלו [סביר שכך] היה יכול לבחור לספר לקהל הנאספים על המשך חייו והבטן הגדלה ,ולהיות רגיש למי שעד זמן לא רב חלק איתה הכל,וידע את רגישותה ורגשותיה...כך לדעתי.

גילעד 63

New member
הילדים יודעים

"עכשיו ילדיה גם יודעים שהיא אימצה אותם רק לאחר שנואשה מלהביא ילדים בצורה אחרת,"
נדירים מאד המקרים שבהם ילד מאומץ הוא "PLAN A". מכל מה שאני שומע מעדויות של מאומצים בכל מיני גילאים, המאומצים יודעים או לפחות "יודעים" את זה בשלב די מוקדם וכמובן שיש לזה השלכות לגבי התחושות הפנימיות שלהם בינם לבין עצמם.
לגבי החשיפה של הילדים בטלוויזיה, אני דווקא מסכים איתך. לא בהכרח בעניין נזקים כאלה ואחרים אלא יותר בכיוון של הרלוונטיות של הצגתם אל מול המצלמה. נראה גם לי מיותר. אפשר היה רק לציין את זה וזה בהחלט היה מספיק לצורך הסיפור.
יחד עם זה, כולנו כהורים קובעים דברים בשביל הילדים שלנו ולא כל דבר שואלים אותם. היא אמא שלהם וזה מה שהיא בחרה והיא זו שתצטרך להתמודד עם ההשלכות של זה בין אם יבואו במוקדם או במאוחר ואני בהחלט חושב שיהיו לזה השלכות ובעיקר מאוחר יותר כשהילדים האלה יגדלו. לא רק לחשיפה אלא לכל סיפור הגעתם אליה ולבן זוגה בכלל.

KallaGLP

New member
הילדים היו יודעים בכל מקרה - אני מסכימה איתך.

אבל התכנית הזאת גרמה להדגשת הצד הזה של העניין ונפנופו בפני המדינה כולה, וזה עלול לא להיות נעים. אני יודעת שלו אני במקום הילדים האלה (אולי לא בגיל הזה, אלא יותר מאוחר) זה היה גורם לי לתחושת אי נוחות שנפנפו מול העולם כולו בפרט כל כך אינטימי מהביוגרפיה שלי.

גילעד 63

New member
היום ה2 ליוני

יירשם כאחד הימים הנדירים שבהם את ואני מסכימים לגמרי

על זה נאמר never say never

KallaGLP

New member
גילעד, לדעתי זו כבר הפעם השלישית והמכובדת.

(הפעם הראשונה הייתה בעניין הצבת גבולות לילדים והפעם השנייה - בעניין תרומת גופות למדע).
פעם רביעית גלידה?

למעלה