מי שרוצה להבין למה הבנות שונאות את ליז

רגע רק רגע

Active member
אני לא מבין אותך...

אתה אומר שאסור לה להעביר ביקורת על "הבועה התל-אביבית"? מה... קרן וענבר חיות בבועה שת"א זה מקום נהדר לחיות בו? זו התממות לשמה. לעניין "לא התאמצה להשיג מישהו" - לא רלוונטי לדיון. זאת מבחינתה עובדה נתונה. לא התנשאות.

Klayhamn

New member
נו באמת

קודם כל, היא יכולה להעביר ביקורת, אבל לא אם היא רוצה להיות חברה שלהן. אם היא רוצה להיות חברה שלהן ובכל זאת להביע את דעתה, יש דרך להציג אותה כך שהיא לא תהיה מתנשאת. במקום להשתמש במילה "תל אביב מקלקלת אנשים", יכולה להגיד שזה "סגנון חיים אחר לגמרי", במקום לדבר על מה לא בסדר באלה שיושבים מולה, שתדבר על איך התפיסה שלה עצמה שונה... יש דרך לדבר בטון נייטרלי שלא גורם לאחרים להרגיש כאילו הם "טועים" או שהם "לא בסדר". וקרן וענבר חיות בסגנון מסויים, אולי בעיניהן הוא נהדר. הנה, תקשיב עכשיו להסבר של קרן ---- היא מסבירה טוב מאוד מה הבעייתיות אצל ליז אתה כאילו שוכח איך התחילה השיחה... הטון שלה עכשיו בדקות האחרונות התמתן, אבל הדרך שבה היא נכנסה לשיחה הייתה מעין "סופה" של ביקורת ושיפוטיות.... ועשה לי טובה, "לא התאמצתי להשיג מישהו" -- לא רלוונטי? עובדה נתונה? אפילו אם זה נכון, לא אומרים כאלה דברים לבחורות שמספרות כמה חרא הן אכלו מגברים... זה א' ב' של אינטרקציה אנושית

רגע רק רגע

Active member
לא מסכים עם כלום ../images/Emo9.gif

אתה מצפה ממנה להתחנף. ההסבר של קרן לא מקובל עלי. יש לה דעה מגובשת על ליז מתחילת העונה. זה בסך הכל שחזור. היא פסולת עדות! גם עכשיו קרן תוקפת אותה ולא מדברת איתה. מצטער, קליי, לא נסכים בנושא זה.

Klayhamn

New member
לא מצפה להתחנף כלל

שתביע אי-הסכמה, ותדבר על עצמה בלבד. היא לא מספרת על כמה היא שונה, היא שופטת . יש דרך להביע דעה נגדית בלי לשפוט. ויש גבול כמה אנשים מוכנים לסבול שאנשים שחיים איתם ישפטו אותם. היא לא "חייבת" כלום, אבל אם היא תמשיך לשפוט את כולם, יברחו ממנה. וזה בדיוק מה שקרה. אתה בעצם אומר: העליהום על ליז הוא אקראי. בחרו סתם קורבן. אני אומר לא, ההתעללות בליז בלית מקובלת ולא אנושית, אבל יש לה סיבה . יש לה מקור. זה התחיל ממשהו. והשיחה הזו מראה מה. אני אומר לך את זה כבן אדם מהצד - שעד עכשיו שמע את העלילות על "ליז המעצבנת" מיד שלישית דרך התוכנית. היום ראיתי אותה באינטרקציה חברתית ואני אומר לך - היא מעצבנת. ואני אומר את זה עם כל האמפתיה שיש לי אליה כקורבן, וכל האמפתיה שיש לי אליה כאדם שהוא כנראה לא בריא בנפשו. ביקורת דומה העברתי גם על עדי, שגם אותה מאוד אהבתי.

רגע רק רגע

Active member
כמו שכתבתי- בנושא זה לא נסכים ../images/Emo13.gif

דר"א, גם אני צופה מהצד ומהצד ראיתי שיפוטיות אין סופית כלפי ליז במהלך כל (!!) העונה מצד כל הבנות. עם חלקה הסכמתי ועם חלקה לא. לגבי שיחה זו - מוצא שליז מציגה עמדה לגיטימית לחלוטין. בתור צופה מהצד

Klayhamn

New member
אתה בוחן את העמדה

העמדה לא מעניינת בכלל, אני בוחן רק את הדרך שבה היא מציגה אותה כל עמדה (כמעט) היא לגיטימית, הצורה שבה ליז בוחרת להציג את עמדתה לבני שיחה - לא לגיטימית בעליל (או, היא אולי לגיטימית, אבל היא לא נעימה, היא צורמת, היא יוצרת אנטי ואי-נוחות... וזו הסיבה שכולם שם סולדים ממנה)

רגע רק רגע

Active member
ואתה מסתכל במעטפת...

בצורת הדיבור ולא בתוכן. פעם שלישית גלידה - לא נסכים בנושא זה <הרמז מובן?
>

Klayhamn

New member
נו, נכון

על זו הביקורת, על צורת הדיבור, לא על התוכן ואני יודע שלא נסכים, אבל זה לא אומר שלא נוכל להתווכח

דידי 9

New member
רגע, אני איתך במקרה זה, רק הייתי

מוסיפה שליז בבעיה! הבחורה בבעיה! האמת שלא הייתי רוצה אותה כחברה שלי-אין לי סבלנות, אבל אני בהחלט רואה שיש בה רצון וטוב, והיא לא יודעת ממש איך!! ואם אנחנו כחברה לא נהיה סבלניים לשכמותה- אז אנחנו בבעיה! בעיה של טוב לב

אבל תל אביב לרוב באמת מקלקלת אנשים?

למה היא צריכה לייפות את הדברים? זאת לא התנשאות. הנה גם אני אומרת, תל אביב לרוב מקלקלת אנשים!

adiyon2

New member
את לא חייבת לפרט, אני חייה בלב תל אביב

ולא מרגישה מקולקלת (אני לא תל אביבית במקור), ממשיכה לגדל את ילדי באותם ערכים עליהם גדלתי, וכך גם החברים של הילדים שלי.

שאפולי

New member
מסכימה../images/Emo45.gif והתכנית מוכיחה את זה

חבורת גברים מתנשאים ללא סיבה ובריכת בנות בגיל הנכון עם המראה הנכון רווקות ומסתפקות. למה זה? בגלל התרבות התל אביבית- אין מה להתצווכח על זה נכתבו על זה ספרים כבר...

adiyon2

New member
ומי המציא את התרבות הזאת?

לא כל התל אביבים זהים. צעירים מכל הארץ מתנהגים באותה הצורה. מה צעירים מחולון, בתים, רמת גן או כל מקום אחר לא עושים סטוצים בשירותים במועדונים? לא שותים. עבדתי עם צעירים כאלה שהגיעו שיכורים לעבוה ביום ראשון או דיברו על סטוצים בשירותים, ולא הם לא היו תל אביביים. אנא המנעו מהכללות.

שאפולי

New member
מסכימה, אין מקום להכללות

תל אביב פשוט הפכה לסמל של התרבות הזאת- ולא בכדי. גם סדום היתה רק סמל. אבל זה לא המקום לויכוח הזה, נפסיק כאן.

למעלה