מי שרוצה להבין למה הבנות שונאות את ליז

קליי יקר, אני מסכימה ולא מסכימה ../images/Emo13.gif

ברור שזכותן לא להסכים עם ליז אבל הן כאילו עשו יד אחת ועל הפרנציפ כל דבר שליז אמרה (והיא דיברה בהגיון ובסבלנות) היה להן ענין לסתור אותה. וזה באמת הצטייר כשתיים נגד אחת. היה נראה שאת כל התסכולים שלהן על כך שבעל כורחן הן צריכות "להתחנף" לליז בגלל העליהום הן מוציאות בהתנגדות מיותרת לתובנות החכמות שהפגינה. אבל זה לא רק התוכן, אלו גם הניואנסים הקטנים של האינטונציה, החלפת מבטים, עיקומי פרצוף. הכל שידר אנטי נגד ליז. (עכשיו כשקרן בשיחה איתה לבד היא מתנהגת קצת יותר סביר. קצת...היא עדיין מוצאת סיבות להתווכח איתה אבל לפחות אין את האינטרקציה המעצבנת עם ענבר, שפרשה בינתיים)

Klayhamn

New member
אני מסכים שהן ענו לה בחוסר סבלנות

אבל לדעתי זו הייתה תגובה טבעית לשיפוטיות ולצדקנות שבה ליז הגיבה להן. היא סתרה אותן הרבה לפני שהן סתרו אותה. הכניסה שלה לשיחה הייתה על בסיס של שיפוטיות וביקורת. התובנות שלה ממש לא חכמות בעיניי, הן צדקניות, מתיפיפות, יהירות, נאיביות, מגוחכות... צר לי. והנה, תסתכלי, קרן מסבירה מעולה בדיוק מה הבעיה באינטרקציה של ליז זה נכון שלפעמים הם מתעללים בה סתם, בזה אין ספק אבל יש סיבה למה בחרו דווקא בה. היא מעצבנת , היא מעוררת אנטי כלפיה, שלא במודע. היא לא שולטת בזה, אבל כל השפה שלה משדרת התנשאות, שיפוטיות, צדקנות... הנה קרן מספרת לה שיש נשים שאוהבות סטוצים... ליז: "נשים שעושות את זה נותנות לגיטמציה לעשות את זה" - דהיינו -- בגלל כמה "שרלילות", כולנו הנשים השמרניות נדפקות... את אשכרה חושבת שזו תובנה חכמה?

לא שמעתי מתחילת השיחה אבל ראיתי הרבה ממנה

אבל אני חושבת שאם בחורה בת 30 בוחרת לא להתחיל מערכת יחסים עם מישהו שאין לא כוונות רציניות, זה נשמע לי כמו אחלה תובנה. זה שקרן וענבר לא קיבלו את העמדה שלה נשמע לי קצת מוזר וכמו סתם נסיון להתנגח בה. אני גם חושבת שאם יש נשים שאוהבות סטוצים זה בהחלט יכול להשפיע על הלגיטמציה של גברים לעשות את זה. האם זה משפט מבריק? לא. אבל זה משפט שיש בו מן ההגיון. הסיבה העיקרית שהבנות בבית בחרו לעשות עליהום על ליז היא כי מנהיגת הכנופיה (בזמנו..) אתי החליטה שהיא הקורבן הבא. ספק עם ליז הייתה נתקלת בכזה אנטי אלמלא הג'רלולה שהסיתה את כולם נגדה.

Klayhamn

New member
לא מסכים

ענבר, איילת וענת התחילו לדבר על הבעייתיות של ליז הרבה לפני שהן חברו לאתי ויצרו את משושה האופל. אנטי דומה יצרה גם עדי, ואתי ממש לא הסיתה אף אחד נגדה. גם הבנים וגם הבנות לא התחברו אליה, ואפילו אנחנו פה בפורום הצבענו על הבעייתיות באינטרקציה החברתית שלה. ליז היא בדיוק אותו דבר, והעובדה שהיא במקרה (או יותר נכון, לא במקרה) גם קורבן של חרם והתעללות, לא גורעת מהבעייתיות שיש באינטרקציה האנושית שלה. משפט שיש בו מן ההגיון??? כל אחד יכול לחיות כראות עיניו. נשים לא צריכות להמנע מסטוצים רק כדי שחס וחלילה ליז החסודה לא תפגע. כמה יהירות ועזות-מצח צריך כדי להגיד לאחרים איך לחיות (כשאורח החיים שלהם לא פוגע ישירות באף אחד )??? ואני בכלל לא מדבר על תוכן הדעות שלה --- אני מדבר על הדרך שבה היא מציגה אותן. והנה, עכשיו כשהיא נרגעה קצת - היא מדברת יותר נורמלי. אבל אם היית מקשיבה לתחילת השיחה -- היית מבינה על מה אני מדבר, כי שם מצויה הבעייתיות העיקרית - וקרן גם אמרה את זה

מוזר , אני רגילה להסכים איתך ../images/Emo13.gif

לא יודעת, אני לא חושבת שהייתי לוקחת למקום אישי את הדברים שליז אומרת. היא גם אמרה לקרן, כשהיא מתייחסת לבועה התל אביבית היא לא מתייחסת לקרן ספציפי (שישר קמה על רגליים אחוריות). ליז ועדי זה לא אותו מקרה. אני מסכימה שעדי מההתחלה לא הצליחה להשתלב בבית. לעומת זאת ליז השתלבה יפה בהתחלה ולמעשה בימים הראשונים הייתה מאד קרובה לאתי. אני חושבת שהבעיתיות התחילה שהבנות גילו אצלה התנהגויות מוזרות - התנהגות הסטרית לפני הדייט עם קרן (חיקויים של קרן איך ליז מתרגשת לפגישה עם איתן), ההתמוטטות שחוותה אחרי התספורת, התנהגות אובססיבית אחרי העליהום על קרן (ודווקא במקרה זה איכשהוא הבנות התעלמו מזה באופן מוזר, כנראה מהלהט לחיסול הממוקד של לירון) אני חושבת שהבנות פשוט נתפסות לאופן הדיבור שלי ליז כי זה נוח להן. היא לא יותר אגוצנטרית מהרבה בנות שם. ואם כבר התנהגות בעייתית, אז ההתנהגות של אתי הרבה יותר בעייתית אבל כנראה שלעשות חרם עליה קצת פחות נוח. (אפילו שכרגע היא קצת פחות פופולארית).

Klayhamn

New member
הפורום יותר מעניין כשאין בו הסכמה ../images/Emo9.gif

לא יודעת, אני לא חושבת שהייתי לוקחת למקום אישי את הדברים שליז אומרת. היא גם אמרה לקרן, כשהיא מתייחסת לבועה התל אביבית היא לא מתייחסת לקרן ספציפי (שישר קמה על רגליים אחוריות). הגישה שלה היא ABRASIVE, היא שיפוטית ותוקפנית -- אי אפשר להגיד לבן אדם שתל אביב זו בועה שמקלקלת אנשים, ולהגיד שהיא "לא מדברת עליו ספציפית".. אין דבר כזה, מי יקנה דבר כזה? גם אם זו דעתה, יש דרך להציג דעה כזו בלי שהיא תשמע כמו שיפוט. לדוגמא: "אני שונה לגמרי, אורח החיים בתל אביב נראה לי כמו משהו שרחוק ממני שנות אור --- המנטליות שם שונה, ועושים שם X, ולפעמים גם Y, וואללה, אני מה זה לא בראש הזה..." ליז בתחילת השיחה לא דיברה על עצמה אלא על אחרים, וכשהיא מדברת על אחרים, שהם - במשתמע - האוכלוסיה שקרן/ענבר משתייכות אליה, זה בעצם ביקורת עליהן, שיפוטיות. זה לא דבר שאומרים לאנשים שרוצים לחיות איתם ביחסים של שלום וחברות. אין אפס. ליז ועדי זה לא אותו מקרה. אני מסכימה שעדי מההתחלה לא הצליחה להשתלב בבית. לעומת זאת ליז השתלבה יפה בהתחלה ולמעשה בימים הראשונים הייתה מאד קרובה לאתי. זה לא אותו מקרה רק במובן שלקח להן טיפה יותר זמן "לקלוט" את ליז, ומעט פחות זמן "לקלוט" את עדי. זה הכל, לטעמי. אני חושבת שהבנות פשוט נתפסות לאופן הדיבור שלי ליז כי זה נוח להן. היא לא יותר אגוצנטרית מהרבה בנות שם. ואם כבר התנהגות בעייתית, אז ההתנהגות של אתי הרבה יותר בעייתית אבל כנראה שלעשות חרם עליה קצת פחות נוח. (אפילו שכרגע היא קצת פחות פופולארית). אני מסכים חלקית. יש שם סוג של GROUPTHINK קצת (יכול להיות שחלקן היו יותר מסתדרות איתה - לולא הקבוצה כולה הייתה דוחה אותה), יש שם מציאת שעיר-לעזאזל וקורבן, היא אדם חלש ולכן קל להפוך אותה לשק-חבטות להוצאת תסכולים וכעסים וכו' ---- אבל הסיבה שזו היא ולא, נניח, ענת -- היא שהיא פשוט מעצבנת אותם. היא בלתי נסבלת, היא יוצרת אנטגוניזם, ברמה הבסיסית ביותר. ונכון, על אתי אי-אפשר לעשות חרם, אבל אפשר לא להיות חברה שלה. ולמרות שכולן מתחנפות לה במידה כזו או אחרת עם נשיקות חיבוקים וכו' -- כמה מהן באמת קרובות אליה? כמה מהן באמת משתפות אותה בהכל, מדברות איתה בחופשיות? אפילו צוות "אחותי" שעכשיו חברו אליהן--- מדברות עם קרן וליהי --- אתי לגמרי מחוץ לתמונה. יתרה מכך, הבעיה בהתנהגויות של צוות "חיימי" היא יותר מאחורי הקלעים, אתי היחידה שממש הביאה אותה ל-FRONT ויצרה סכסוכים גלויים ומתקפות בוטות. ליהי וקרן ריכלו וירדו על אחרים מאחורי גבם. זה אמנם לא יותר טוב מבחינה מוסרית, אבל הבנות שהן מושא הלעג שלהן - לא היו מודעות לזה בכלל (רק עדי אולי הייתה מודעת ממש). באינטרקציה היומ-יומית זה הקשר ביניהן נע בין התעלמות ובין שיחות-קלילות ומחוות חולין. ליז התעקשה להיות באינטרקציה אינטנסיבית עם כולם. ואנחנו גולשים פה כבר לדיון על איך שני הצוותים חברו למשושה האופל וכיו"ב וזה כבר חורג מנושא השרשור

sunflower11

New member
מאוד מתאים לבנות שם לעשות את זה לליז. הן תפסו

שעיר לעזאלזל.

24שעות1

New member
אני דוקא רואה את קרן יושבת בסבלנות ומקשיבה לה

גם כשהיא סותרת את עצמה בשיחה ללא הרף

loni rali

New member
בא לי לתת חיבוק לליז.אני במצב שלה!

גם אני ילדה טובה,בחורה טובה מה שנקרא,ובת 30 ומזדהה עם מה שהיא אומרת.זה לא שאני בוקית שלא עשתה שטויות בחיים אבל היא צודקת.הלוואי והיינו בנות 20 שיכולות לבזבז זמן על כל גבר דפוק ולהתאהב אבל אנחנו לא!

didush100

New member
היא דווקא בסדר עכשיו

היא ממש משתדלת ואני באמת חושבת שפשוט לא מצליחים להבין אותה

lost one1

New member
ליז מדברת לעניין ובבגרות דווקא קרן המעצבנת

רואים שהיא רק רוצה להתנגח בליז לא מעניין אותה בכלל מה היא עברה בעצםאף אחד לא מעניין אותה חוץ מעצמה\ נראה אותה בעוד 5 שנים בגיל 30 אם היא תגיד ייאלה זורמים החיים זה חוויות \היא פשוט טיפשה ועוד לא התבגרה אולי זה יקרה אחרי שהיא תראה את עצמה בתוכנית ילדה קטנה חיה בסרט שהיא בוגרת

רגע רק רגע

Active member
מה שכן...

מאז שענבר הלכה, רואים שקרן שואלת שאלות מתוך נסיון להבין. טוב, לרוב...

Klayhamn

New member
ענבר יותר חסרת סבלנות מקרן בשיחות

את זה כבר ראינו... אפילו לענת היא לא נותנת לדבר

למעלה