הפורום יותר מעניין כשאין בו הסכמה ../images/Emo9.gif
לא יודעת, אני לא חושבת שהייתי לוקחת למקום אישי את הדברים שליז אומרת. היא גם אמרה לקרן, כשהיא מתייחסת לבועה התל אביבית היא לא מתייחסת לקרן ספציפי (שישר קמה על רגליים אחוריות). הגישה שלה היא ABRASIVE, היא שיפוטית ותוקפנית -- אי אפשר להגיד לבן אדם שתל אביב זו בועה שמקלקלת אנשים, ולהגיד שהיא "לא מדברת עליו ספציפית".. אין דבר כזה, מי יקנה דבר כזה? גם אם זו דעתה, יש דרך להציג דעה כזו בלי שהיא תשמע כמו שיפוט. לדוגמא: "אני שונה לגמרי, אורח החיים בתל אביב נראה לי כמו משהו שרחוק ממני שנות אור --- המנטליות שם שונה, ועושים שם X, ולפעמים גם Y, וואללה, אני מה זה לא בראש הזה..." ליז בתחילת השיחה לא דיברה על
עצמה אלא על אחרים, וכשהיא מדברת על אחרים, שהם - במשתמע - האוכלוסיה שקרן/ענבר משתייכות אליה, זה בעצם ביקורת עליהן, שיפוטיות. זה לא דבר שאומרים לאנשים שרוצים לחיות איתם ביחסים של שלום וחברות. אין אפס.
ליז ועדי זה לא אותו מקרה. אני מסכימה שעדי מההתחלה לא הצליחה להשתלב בבית. לעומת זאת ליז השתלבה יפה בהתחלה ולמעשה בימים הראשונים הייתה מאד קרובה לאתי. זה לא אותו מקרה רק במובן שלקח להן טיפה יותר זמן "לקלוט" את ליז, ומעט פחות זמן "לקלוט" את עדי. זה הכל, לטעמי.
אני חושבת שהבנות פשוט נתפסות לאופן הדיבור שלי ליז כי זה נוח להן. היא לא יותר אגוצנטרית מהרבה בנות שם. ואם כבר התנהגות בעייתית, אז ההתנהגות של אתי הרבה יותר בעייתית אבל כנראה שלעשות חרם עליה קצת פחות נוח. (אפילו שכרגע היא קצת פחות פופולארית). אני מסכים חלקית. יש שם סוג של GROUPTHINK קצת (יכול להיות שחלקן היו יותר מסתדרות איתה - לולא הקבוצה כולה הייתה דוחה אותה), יש שם מציאת שעיר-לעזאזל וקורבן, היא אדם חלש ולכן קל להפוך אותה לשק-חבטות להוצאת תסכולים וכעסים וכו' ---- אבל הסיבה שזו
היא ולא, נניח, ענת -- היא שהיא פשוט מעצבנת אותם. היא בלתי נסבלת, היא יוצרת אנטגוניזם, ברמה הבסיסית ביותר. ונכון, על אתי אי-אפשר לעשות חרם, אבל אפשר לא להיות חברה שלה. ולמרות שכולן מתחנפות לה במידה כזו או אחרת עם נשיקות חיבוקים וכו' -- כמה מהן באמת קרובות אליה? כמה מהן באמת משתפות אותה בהכל, מדברות איתה בחופשיות? אפילו צוות "אחותי" שעכשיו חברו אליהן--- מדברות עם קרן וליהי --- אתי לגמרי מחוץ לתמונה. יתרה מכך, הבעיה בהתנהגויות של צוות "חיימי" היא יותר מאחורי הקלעים, אתי היחידה שממש הביאה אותה ל-FRONT ויצרה סכסוכים גלויים ומתקפות בוטות. ליהי וקרן ריכלו וירדו על אחרים מאחורי גבם. זה אמנם לא יותר טוב מבחינה מוסרית, אבל הבנות שהן מושא הלעג שלהן - לא היו מודעות לזה בכלל (רק עדי אולי הייתה מודעת ממש). באינטרקציה היומ-יומית זה הקשר ביניהן נע בין התעלמות ובין שיחות-קלילות ומחוות חולין. ליז
התעקשה להיות באינטרקציה אינטנסיבית עם כולם. ואנחנו גולשים פה כבר לדיון על איך שני הצוותים חברו למשושה האופל וכיו"ב וזה כבר חורג מנושא השרשור