לא. נראה לי שעד היום הם חיו ככה ולכן בהגדרה
זה לא מסכן את שלומם ובריאותם יותר משזה סיכן לפני שבוע.
ואני רוצה להדגיש משהו -
אני לא אומרת שאין בעיה. להפך, יש בעיה וצריך לטפל בה.
אני אומרת שזו בעיה סבוכה ומורכבת בכל היבט ושהאדם הזה הוא אבי ילדיה וכך או אחרת היא תהיה בקשר איתו מעתה ועד עולם.
לכן כל מה שלא יקרה וכל מה שלא צריך לקרות חייב לעבור דרך איש מקצוע רציני שיעזור להם להבין מה קורה ואיך.
אני אדם אופטימי, אני מכירה מקרים מאד קשים סביבי של אנשים שאף אחד לא נתן להם סיכוי לחיות חיים נורמלים (לא עם הפרעה כזו אבל עם אחרות,
כולל הפרעות אישיות וכל מיני) ובכל זאת הם חיים יום אחרי יום, לפעמים בטוב ולפעמים בחרא, אבל חיים נורמטיביים למדיי.
אני אומרת שמראש אף אחת פה לא יכולה ולא צריכה להגיד לה להישאר או ללכת ושעיצה היחידה ההגיונית היא - תהיי אופטימית ממה ש*כן* יש לך, תפסיקי לקרוא באינטרנט כי זה לא המקרה שלך. כל מקרה הוא יחודי.
תמכי בבן הזוג שלך בטיפול, כי הוא מעוניין ורוצה בו וכי זוגיות היא גם בטוב וגם ברע. גם אם זה יוביל לפרידה זה צריך להיות ממקום שניסיתם, כי את תצטרכי להסתכל לו בעיניים עוד שנים רבות ולנהל איתו קשר ותקשורת עבור הילדים.
אז עם כמה שיותר אופטימיות וראיה של מה ש*יש* ומה ש*טוב* כרגע בתוך הסיטואציה הזו - באופן כזה הכנסי לטיפול ביחד איתו, במקביל אליו, מה שצריך.
ותראי משם.
אני לא חושבת שזה מצריך בריחה, אני לא חושבת שזה מצריך היסטריה ואני לא חושבת שזה מצריך פסימיות. מראש.
(וכי אין לי כוח להגיב עוד פעם בתחתית השירשור
- הילדים שלי לא נוגעים לי בטלפון. בהחלט יש שם דברים וסמסים שאני לא רוצה שיראו. אני לא חושבת שזה חריג. טלפון סלולרי זה דבר אישי מאד
ואף אחד לא אמור לגעת לי בו).