מכתב שמניסטים, 2001.

okok4

New member
O.K. גם אני קראתי והפנמתי,

עכשיו תני לי פתרון למצב? נו, תני? אולי נשים את אריאל שרון בתור ראש ממשלה וכל בעיותינו יפתרו. רעיון מעולה. קדימה, הוא בולדוזר. הוא יראה לערבים מזה. מה? הוא כבר ראש ממשלה? אוי, כנראה שזה לא הדרך הנכונה, אחרת איך את מסבירה את המצב במדינה? הפתרון היחיד הוא לסיים את הכיבוש. נקודה. סוף פסוק.

barakas

New member
לא נקודה ולא סוף פסוק

אתה מייצג את הראיה ההפוכה לזו של טל...המחשבה כאילו יש איזשהו פתרון קסמים שיסיים את הסכסוך לא נכונה הכיבוש יכל לבוא לסופו אבל ערפאת סירב לקבל את הצעת ישראל בשארם שהייתה: 96 אחוז יוחזרו 2 אחוז חילופי שטחים 2 אחוז מעבר בטוח בין רצועת עזה ליו"ש ערפאת דחה את ההצעה מסיבה לא ברורה;אלוי לא היה מוכן לותר על כל ירושלים וזכות השיבה,אולי לא היה לו מנדט בין אנשים ובעולם הערבי כולו לסיים את הסכסוך,אולי הוא שבוי בראיה ערבית-שהידית קלאסית שקודם צריך לשטוף את הארץ בדם לפני שמתפשרים...אולי הכל,אולי משהו אחר בכל מקרה הוא סירב!סיום הסכסוך עכשיו לא אפשרי וגם לא יפתור כלום

barakas

New member
כמה תיקונים סמנטיים

לא היה לו מנדיט בין אנשיו (לא אנשים) סיום הכיבוש לא אפשרי עכשיו (לא סיום הסכסוך)

okok4

New member
אזהו, שיש.

גדר, גבול, חומה, נהר עם תנינים, ווטאבר. הפרדה בין מדינת ישראל למדינת פאלסטין. אין יוצא ואין נכנס. את המתנחלים אפשר להשאיר מאחורי הצד הנכון של החומה. רוצים לגור בפלסטין? יופי טופי. תשארו שם, תממנו את עצמכם, ותשמרו על עצמכם. אותו אלוהים שבשמו הם שם גם יעזור להם. או שלא. אין סיבה לסכן חיים של חיילים בשביל קראוון מתפורר ומשפחה אנגלוסקסית מטורפת. אמן.

amir18

New member
אני פשוט מזועזע מהתגובות

אני לא מבין איך אנשים חושבים שהרעיון של "הכיבוש" הוא הרעיון שיציל אותנו. איך אתם לא קולטים שאין דבר כזה שנקרא הכיבוש- זאת המצאה פלסטינאית + שמאלנית. מחר אחרי שתחזירו לפלשתינאים את כל השטחים הם יקראו לבתים שלכם, כן כן לבתים שלכם בתל אביב, מקצרין ועד אילת הכיבוש- הם יצעקו בקולי קולות נאצים תחזירו לנו את אדמותינו האבודה. מה תגידו אז? בטח אתם אותם האנשים שצועקים להפסיק את הכיבוש תצעקו שצריך למכור את הבתים מהר לימנים האמיצים ולברוח לארה"ב ושאר המדינות המתורבתות. איך אתם לא מבינים שהכל זה "מריחה", שהם לא רוצים את הישראלים במדינה שכעת אנו מכנים אותה ישראל. הם רוצים לראות את כולנו מתבוססים בדמנו. אתם אומרים לא כולם, נכון יש את אותם הפלסטינאים שהם בטח אחוז או שניים שמאמינים שהישראלים הם אולי בני אדם ולא צריך לחסל ולרצוח אותם על ימין ועל שמאל. אם משהו כאן לא ישתנה אנחנו העם היהודי שנלחם כל כך קשה כדי לחזור לחיות בארצנו, נאבד את המדינה היקרה הזו (יקרה רק לחלקנו).

זילפה

New member
"זונה" "עוכרת ישראל" "תמותו"

אני באמת מתרשם מרמת התשובות שלכם...אם יש לכם תשובות יותר נורמליות וענייניות אז אל תיתביישו לומר אותם ולאמיר לאותה גברת "לייפגירל" לא איכפת אם יבואו הערבים לתל אביב בעצם היא בעד זכות השיבה ואם אתם באמת רוצים לדבר איתה אז לכו ל http://www.speedy.co.il/cgi-bin/forums/index.cgi?board=newprofile ובבקשה לא לנצל את זה שאין שם מנהל לפורום

barakas

New member
ואיפה יעבור הגבול?

קודם כל אני מסכים איתך מאה אחוז;אין שום סיבה לסכן חיילים בשביל השאיפות הקולוניאליסטיות של כמה פנאטיים שכרגע ירדו מהמטוס מניו יורק. גדר,גבול,חומה...הכל טוב ויפה אבל כלום לא יצור סגירה הרמטית...שלא נדבר על הזמן שיקח לבנות את הגבול הכי ארוך שישראל ידעה...וגם אז הרי אין הסכם ואיפה פלשתין נגמרת וישראל מתחילה אין הסכמה!ירושלים,עשרות מובלעות ישראליות ואזורים לא מוסכמים כדוגמת הבקעה כולם יהוו עילה להמשך המאבק...שלא נדבר על זכות השיבה. עוד משהו שאני רוצה להתייחס אליו זה כל האמירות נוסח "אתם דואגים לאויב במקום לדאוג לעם שלכם..אתם כל כך רוצים לכו חיו איתם". אדם נורמלי,אדם חושב ישים את ערכי הצדק לפני מאווים לאומיים...זה שזה העם שלי לא אומר שהוא תמיד צודק וזה שהם שונאים אותי (ואין ספק שהם שונאים אותי) זה לא אומר שאין להם סיבה

okok4

New member
צודק, לא תהיה סגירה הרמטית

אבל אין מה לעשות, אין פתרון אחר. הרי בסופו של דבר כן יהיה גבול בין ישראל לפלשתין - כמו בין ישראל לירדן, למצריים ולסוריה - לכן יפה שעה אחת קודם, זה רק ימנע הרוגים נוספים. ולכל הנדהמים מהרעיון לויתור על שטחים: חיי אדם חשובים יותר מגבעה, שהיתה שייכת, או לא היתה שייכת, לאבותינו. שלהבת פס יכלה לחיות את חייה בתל אביב, בגליל או באילת, ההורים שלה חשבו שעדיף לה לחיות בתוך 100,000 ערבים, תוך מירור חייהם, התעללות בהם, התגרות, רמיסת זכויותיהם והפיכת חייהם לסיוט מתמשך ויומיומי. בסופו של דבר חייהם של משפחת פס הפכו לסיוט, וזה כל העניין כאן.

liorz1984

New member
על מה אתה מדבר??

על איזה כיבוש אתה מדבר? אתה והפלסטינים מדברים על 2 כיבושים שונים לגמרי כשאתה אומר לסיים את הכיבוש אתה בטח אומר לפנות התנחלויות וחלק ממזרח ירושלים בשביל הפלסטינים לסיים את הכיבוש זה לפנות בתים ביפו וברמלה ובכל הקיבוצים שבהם חיים ערבים. זאת המטרה שלהם, זכות השיבה תגמור את המדינה הזאת בתוך ימים

liorz1984

New member
תיקון

כשאמרתי בכל הקיבוצים שבהם חיים ערבים = בכל הקיבוצים שבנויים על אדמות של כפרים ערבים

okok4

New member
מה הקשר לזכות השיבה?

אני נגד. מתן עצמאות לעם הפלסטינאי הוא אינטרס ישראלי מובהק. המחשבה ש"הם רוצים את כל המדינה" היא מחשבה סתומה. ממש כך. לא מקדמת שום רעיון. מחשבה מקובעת.

liorz1984

New member
אווווף איזה סתום !!

אתה לא מבין על מה אני מדבר.. המחשבה שלך סתומה לגמרי אני לא יודע איפה חיית בשלוש שנים האחרונות. על מה הייתה ועידת קאמפ דייויד אם לא על מתן עצמאות לפלשתינים?? הם דחו את כל ההצעות הכי נועזות של ברק כולל 100% משטחי הגדה כולל חלקים מהבקעה. המו"מ נכשל בגלל שברק לא הסכים לאשר את זכות השיבה של הפליטים, כאשר הגיע רגע האמת לחתום על סיום הסכסוך עראפת השתפן ובחר בטרור, את זה כל הפרשנים שלומדים את ערפאת כבר שנים אומרים - אהוד יער ועוד.. רק אתה חי בחלום, על איזה שלום אתה מדבר? תתעורר כבר יש מלחמה, בשטחי הרשות יש רוב חסר תקדים לפיגועים בת"א וכן - גם בבית שלך. לא אכפת להם אם אתה שמאלני או ימני. מה אתה חושב שאף אחד לא רוצה שלום? אבל אין עם מי. הטענה של השמאל החולם שעראפת הוא הפרטנר היחיד היא טענה סתומה ומטומטמת מאין כמוה. אחרי המלחמה הזאת יהיה דבר אחד: א)או שערפאת לא יהיה בסביבה ב)או שאנחנו לא נהיה בסביבה. זה הכל, צריך לחכות למנהיג פלשתיני שפוי שיסכים לויתורים כמו שאנחנו הסכמנו. ערפאת כבר מת והגיע הזמן שתתעורר מהחלום של אוסלו שבדיעבד היה שגוי..

dgty

New member
תמיד כל להאשים ראש ממשלה :

אתם באים להאשים את אריק שרון ? אני חושב שצריך להאשים את ברק - הראש ממשלה שלכם על כך שלא עצר את המצב עוד כשהיה בתחילתו עד שהמצב הגיע לכך שאין לו פיתרון את אומרת לסיים את הכיבוש אז בואי תגידי לי מה זה כולל כי יש רק שני דרכים : א)לתת לפלסטינים את האזור ואני מדבר על כל המדינה ובזה זה יסתיים כי הם כיבלו את מה שרצו ב)להפסיק כל כוח צבאי שמתקיף או שומר מפני כוח ערבי ואני מקווה שיש לך לפחות קצת שכל להבין שאם אנחנו נפסיק אז הם לא יפסיקו ובכך אנחנו ניפגע קשה מאוד ונאבד את הביטחון במדינה אם לא את המדינה עצמה . אופס ניראה לי שדרך "ב" לא טובה כי אז לא תהיה מדינת ישראל מדינת העם היהודי ולא מדינת ישראל : מדינת כל אזרחיה " אלא : מדינת פלסטין מדינת העם הפלסטינאי" אזה את אומרת ללכת לפי דרך "א " - תלכי את אני לא מסכים לאבד את הבית שלי ואת המדינה שלי

Casus Belli

New member
טל ../images/Emo24.gif

לאחר שגזרתי על עצמי תענית שתיקה ממושכת (לא בגללך איירון מיידן, תתפלא! אתה ממש פתאטי) מסיבות מסויימות (שלא נרחיב עליהן כאן) אני ממש ממש חייב להגיד לך טל שמה שכתבת פה היה מאוד מאוד נכון, וגם מאוד מאוד מרגש. עברתי על ההודעה מספר פעמים, מפני שכל מילה שווה ז-ה-ב. אין לי עוד מה להוסיף. מזל גדול למדינת ישראל המכילה בתוכה קבוצת אנשים עם כ"כ הרבה פטריוטיזם (כמוך!). כל הכבוד. אני אשאר פה בסביבה ואמשיך לא להוציא מילה (להיות משתמש פסיבי זה כיף... במיוחד לקרוא את הודעותיו חסרות התכלית של מר מיידן ולהתגלגל מצחוק. מומלץ!). ואם כבר אני כותב הודעה זו (לאחר התלבטות ארוכה מאוד) אני חייב לציין את משנה תורן (בן דוד, תודה על האי מייל! אני אחזיר לך דוא"ל היום בערב) את ינון (אחייייי... יש לך אחלה טעם במוזיקה. גם אני אוהב את טרוויס) את רפאל (מי יתן ותגיע ליחידה מובחרת. אני מחזיק אצבעות, ואם שאלת את עצמך אז אני עדיין מורעל בטירוףףףף!) כמובן את איירון מיידן (הבנאדם החביב עלי אדמות - אני לא הולך להגיב להודעות שלך אז קבל טיפ - אל תטרח) ואת שאר חברי הפורום הנחמדים (רובכם) - אתם חבורת אנשים נפלאה. המשיכו כך! אחותי, אני סיימתי. אני נשאר פה בפורום לעד (כן, איירון - לעד!), אתם לא תשמעו ממני הרבה אבל אני תמיד זמין באי מייל. ועד ההודעה הבאה - להתראות לכולם. Casus (שמתאמן הרבה לצבא ומקווה שיצא מזה משהו
... הודעה אחרונה בהחלט לתקופה הקרובה) [email protected]

שפירא

New member
קצת חומר למחשבה

תתביישו שבימים קשים כאלה, בהם אם נהרגת מירי בעודה מגוננת בגופה על התינוק שלה, בהם הורים ושלושה ילדים נהרגים כי אכלו במסעדה, אתם מ ת ג י י ס י ם להגן על אויבינו. כאשר כל העולם מפנה אצבע מאשימה כלפי ישראל, אנשים מתוכנו מעכירים את האווירה. בימים בהם שירות צבאי חשוב מאין כמוהו, הרבה יותר מבימי שקט, והחשיבות לשירות ביחידת שדה גבוהה מתמיד, אתם מעודדים בני נוער להשתמט מצה"ל, כדי לשמור על זכויותיהם של אויבינו צמאי הדם. אני מתאר לעצמי שרבים ממכם הם "יפי נפש" שמתרעמים על כך שחרדים לא משרתים בצבא, לדעתי אתם גרועים לא פחות, אתם עושים זאת כדי להגן על פושעים, על אלו שרצחו אם בקפה אפרופו ליד בתה התינוקת, אלו שבגללם שלושת ילדי משפחת כהן ישארו קטועי גפיים. צה"ל לא צריך חיילים כמוכם, למרות שרבים בודאי קופצים על העגלה על מנת להשתמט משירות צבאי. גם מדינת ישראל לא צריכה אזרחים כמוכם שנלחמים בנו מבפנים. אם ההזדהות שלכם עם בני דודינו הפלסטינאים היא כה עמוקה, תעשו צעד ולכו לחיות איתם בשטחי הרשות. אני ואתם בני נוער, לא יותר מזה, למרות שאנו בטוחים שהנוער יכול לחולל מהפכה אנחנו לא יודעים הרבה, עדיין לא עשינו דבר בעצמנו ולמרות זאת אתם בטוחים שבידיכם ההחלטה. איפה הימים בהם בני נוער הקריבו את עצמם בצורה עיוורת למען שלומם של בני עמם. אתם מבזים את מותם של אלפי חללי מערכות ישראל ונפגעי הטרור, אשר קיפחו את חייהם בהגנה על חייכם העלובים מפני אותם אלה עליהם אתם מגינים כעת.

okok4

New member
מי בדיוק מסנגר את אוייבנו?

"איפה הימים בהם בני נוער הקריבו את עצמם בצורה עיוורת למען שלומם של בני עמם? איפה באמת? אפשר קצת פירוט? איך בדיוק השאיפה לשלום וצדק מבזה את מותם של חללי מערכות ישראל? לא ממש הבנתי.

שפירא

New member
תגובה

אתם מסנגרים את אויבינו! מי שבימים קשים כאלה לעם ישראל מוצא מקום להגן על הרוצחים השפלים האלה ולתקוף את ממשלת ישראל הוא זה שמסנגר את אויבינו.. עד לפני כמה שנים מי שיכל לשרת בקרבי והלך להיות ג´ובניק נחשב כמעט כמו בוגד. היום אצלכם נחשב כבוגד מי שהולך לשרת בשטחים. כל ההרוגים בלבנון ובשטחים הם בטח פושעים בעיניך כי הם השתתפו בכיבוש ובחיסולים. אתה פישר בן שמונה עשרה שלא עשה עדיין כלום, אז תקשיב לי, תן את השלוש שנים הכי טובות שאתה יכול לתת, גם לא בקרבי אם זה עד כדי כך קשה לך, כי מי שיושב בקריה לא משתתף בכיבוש, זה נראה כאילו נוח לך לרכב על זה כי אני לא מבין מה הבעיה שלך להיות ג´ובניק. אחרי שלוש שנים תגיד מה דעתך ותהיה לך זכות מלאה לעשות את זה, אבל עכשיו עדיין לא עשית כלום למען המדינה, רק לקחת, והגיע תורך לתת, אז תן כמו כולם.

okok4

New member
שפירא

רק לשם הבהרה. אני חושב שלאף אחד/ת אסור להשתמט משירות צבאי. אני מתכוון להתגייס לקרבי. דעותיו הפולטיות של כל אחד, יהיו אשר יהיו, לא קשורות לחובת ההגנה על המדינה.

elad202

New member
משתמטים

לדעתי אתם תולעים ורכיכות, את הסמרטוטיות שלכם אתם מנסים לכסות בכקליפה אידאולוגית מזוייפת.אני מקווה שידידכם הרוצחים ידעו להעריך את בגידתכם ותזכו ליחס דומה שקיבלו ישראלים אומללים שנקלעו בטעות לשטחי הרשות.בגידתכם לא תעמוד לזכותכם ביום בו תפלו בידי אויבינו הרוצחים. בתעוב נפש פרופ´ שפירא

למעלה