מכתב שמניסטים, 2001.

ולדי

New member
תסעו לדרבן...

בלי לקלל ולהתלהם יותר מדי, פשוט אומר לחבר´ה העומדים מאחורי המכתב הזה - סעו לדרבן, דרא"פ, ותחפשו את החברים שלכם שם. אני בטוח שהם נורא ישמחו!!!

החובשת

New member
לטל ../images/Emo70.gif

אני מחזיקה ממך אחותי הדברים שאמרת.... כל הכבוד לך, תמשיכי כך! החובשת.

טל עדתו

New member
יש לי הצעה מעולה ../images/Emo39.gif

במקום שתשתרתו את המדינה שלכם...אם אתם כל כך מזדהים עם הסבל הפלשתינאי אז אני מציעה לכם לעבור לגור ברמאללה...הרי שם יאהבו אותכם הרבה יותר מפה, נכון??? החובשת - כל מה שאמרתי - אני מאמינה בזה מילה מילה
. וקסוס אחי הקטן - אני צריכה לדבר איתך...שלח לי אימיל [email protected] טל.

שפירא

New member
איזו הקרבה

אתם הולכים לוותר על האפשרות לקרוע את התחת שלוש שנים, ובמקום זה תשבו בבית או תלמדו, בזמן שאנחנו נותנים את הנשמה. לזה אני קורא הקרבה. אם זה עד כדי כך בוער בעצמותיכם תעשו משהו שדורש ממכם הקרבה אמיתית

בונון

New member
זאת התנהגות זוועתית

אתם לא חלק מהעם הזה? התנהגותכם לא נובעת מאידיאולוגיה אלא מעצלנות ואתם מעדיפים, כדי לתרץ את ההתנהגות הזאת, להאשים את מי שהכי קל להאשים אותו, את מדינתכם וצבאכם. זאת בושה שמהמחבלים שאותם צה"ל מחסל כדי שלא ימשיכו לתכנן ולבצע פיגועים בישראלים, אכפת לכם אך כשמדובר בישראלים כלל לא אכפת לכם שיחוסלו "בלי משפט" גם אם היו אזרחים חפים מפשע בלבד שאתם לא תהיו ברשימת החיסול. האם חשבתם פעם לפעול על פי המציאות שהיא שאנחנו אלה שהפלסטינים ושאר העולם מדכאים והיו רוצים שנלך מפה ושאולי אנחנו לא הנוכלים? עדיף שתרדו מהארץ כדי שלא תוסיפו להיות אויבי המדינה מבפנים.

information

New member
אל תתלהמו.

שלום ובטחון, קודם כל אני אתחיל בזה שאני לא מגנה את המכתב. המכתב הוא לגטימי לחלוטין במדינה דמוקרטית וכל אלו המקללים יכולים לקלל עד מחר וגם זו זכותם... אבל, אתם משתמטים משירוות וזה מעשה לא חוקי. אם אתם מכבדים חוק תתגייסו ואל תנסו להתחמק. לא איכפת לי שלא תשרתו בקרבי העיקר שתתרמו את החלק שלכם בשירות הצבאי. אין לי ספק שכולכם אינטלגנטים, אתם יכולים לשרת בוודאי בתפקיד לא קרבי, שתורם המון לבטחון המדינה בלי הצורך להתעסק עם ערבים. ובהקשר אלייך טל עדתו-אני לא יודע מי את,מה את ולמה התפוצצה מכונית מול הבניין שלך, אבל את גזענית-לא כל הערבים הם מחבלים ולא כולם רוצים לזרוק אותנו לים (למרות שזה נראה ככה). לסיום רק אומר שיש לי עוד כמה חודשים לשחרור (לא כולל קבע) וגם אני לא אוהב את הדרך שצה"ל מנהל את המלחמה שלו בערבים, אבל מה לעשות? מי שקובע הוא לא אני והדרך לשנות את זה היא לא השתמטות מהצבא, אלא הפגנות (חוקיות) והבעת דעה.

חומר למחשבה...

יש מה שנקרא חוקיות השלטון שהיא הבסיס לשלטון החוק. אם דעתם היא שהשלטון אינו חוקי, זכותם ואף חובתם לא לציית לחוקים אלה (בתנאי שהם מוכנים לשאת בתוצאות והם מוכנים). אין שום סיבה לכבד חוק רק בגלל שהוא חוק, משום שהחוקים נוצרו כדי לעזור לבני אדם ולא כדי לגרום נזק ועוגמת נפש. אני לא אנארכיסט, אבל כל עוד התנהגות מסוימת לא פוגעת בזולת, זו התנהגות לגיטימית ולא חובה לציית לחוק אם הוא אוסר עליה. וחוק גיוס חובה הוא בדיוק כזה. חוץ מזה אני לא מבין את השאיפה שלך להשתייך לאירגון שאתה לא מסכים דרכיו...

barakas

New member
כולם לקרוא..חשוב מאוד!!

ושוב לא הצלחנו להתאפק ופתחנו ויכוח פוליטי ארוך ומייגע שכרגיל לא יוביל לכ-ל-ו-ם... :) אני אומר עזבו אותכם פוליטיקה,בואו לבראשית,תתחברו,תזרמו,תעלו שבע צאקרות למעלה... :)) וברצינות למקרה ולא שמתם לב פחות או יותר התעלמנו מכל ההודעות שאשכרה נוגעות לנושא של הפורום הזה

שיעור באזרחות...

"אם דעתם היא שהשלטון אינו חוקי, זכותם ואף חובתם לא לציית לחוקים אלה". זה פשוט לא נכון... החובה לציית לחוק פוקעת כאשר החוק הוא אנטי-דמוקרטי במובהק, חוק גזעני, וכן הלאה. למזלנו, אין כזה דבר שכל מי שחוק מסוים לא נראה לו יכול בקלילות לעבור עליו. אלה שעוברים עליו נקראים בפשטות "פושעים".

תקרא

חוק גיוס חובה הוא חוק אנטי דמוקרטי הפוגע באינספור זכויות יסוד של האדם (גם של החיילים וגם של הפלשתינאים). ולא, לא כל מי שעובר על חוק הוא פושע. האדם צריך קודם כל לפעול בהתאם לאמות המוסר שלו, בתנאי שלא פוגע בזולתו (כבר ציינתי זאת), תוך מוכנות לשאת בתוצאות. מכאן נובע שיש לגיטימציה מלאה לסירוב מצפוני (ולסירוב לשרת בצבא או להשתייך לכל אירגון אחר כתוצאה מכפייה).

liorz1984

New member
תקשיב ותקשיב טוב

כל הזיוני שכל שאתה מספר לנו פה לא משפיעים על אף אחד. חוק גיוס חובה לא פוגע לך באף זכות דמוקרטית. אתה סתם פדלעה סוציומט שלא מוכן לתרום דבר וחצי דבר לחברה שבה הוא חי. באיזה זכויות גיוס פוגע לך? בזכות הישיבה בבית? גם מס הכנסה פוגע בזכויות דמוקרטיות אבל בלעדיו המדינה לא תסדר, כך גם הצבא. אז תחסוך מאיתנו את הזיבולי שכל על המצפון שלך, כי אין לך כזה. אחרת היית מתגייס ותורם. אתה סתם עצלן שרוצה לעשות לעצמו חיים קלים. ועוד דבר לידיעתך פרוש המילה דמוקרטיה הוא שלטון העם, והעם בחר ללכת לצבא לכן אתה תלך מפני שזוהי דעתו של הרוב. זכויות דמוקרטיות שונות ממדינה למדינה לכן אתה לא יכול להשוות בין זכויות דמוקרטיות שלך ושל מישהו מארה"ב.

צעיר

תחכה שתתגייס ותראה בדיוק על מה אני מדבר. חופש העיסוק, תנועה, מניעת טיפול רפואי בצורה הבוטה ביותר וללא בושה, מניעת משפט צודק (בא לך לשבת חודש בכלא בגלל שעלית על טרמפ כדי להספיק להגיע לבסיס?) - זה כלפי החיילים. הייתי בסיפור הזה כבר, וגם זכיתי לראות את הצד השני - עדויות של חיילים קרביים על מכות רצח שהם מביאים לערבים "סתם בשביל הכיף", מעצרים המלווים בהשפלות של בני המשפחה, התעללות של שוטרי מגב באזרחים בכל מחסום בצה"ל. זה כבר סיבה מספיקה בשביל לא לשרת בצבא. לי אישית זה ממש מטריד, אבל כל הכבוד לאלה שיש להם אומץ לצאת נגד המוסכמות ולמחות על חוסר הצדק. אגב זכויות דמוקרטיות הן זהות בכל מקום בעולם. אל תספר לי על זה שהעם בוחר ללכת לצבא, שנינו יודעים שזה טמטום גמור. זה חוק שמזמן אין עליו קונצנזוס, ולא לדבר על חרדים שלא מתגייסים. בקיצר, תחכה שנה שנתיים לפני שאתה בכלל פותח את הפה שלך.

liorz1984

New member
וזה שהיית חודשיים בצבא זה נותן לך

זכות לפתוח את הפה? צבא זה צבא, אם אתה עובר על החוקים נקודה. צבא זה לא דמוקרטיה , כנראה אתה לא מבדיל.

טל עדתו

New member
כרגיל מכניסים לי מילים לפה!!! ../images/Emo46.gif

אוחחחחחח אין לך מושג עד כמה אתה טועה... אני ממש לא גזענית!!!
ברור שאתה לא יודע מי אני...למה שתדע מי אני ...? ואתה רוצה לדעת למה התפוצצה מכונית תופת מול הבית שלי? חדשות...אתה שומע אי פעם?! אז מן הסתם שמעת שביום שני היה מכונית תופת בגבעה הצרפתית בבוקר. ובלילה לפני היה מעטן חבלה בחדר מדרגות גם בגבעה הצרפתית. המוכנית תופת של הבוקר היתה מול הבית שלי...והאוטו שלנו הלך טוטל לוס. ובלילה המטען חבלה שהיה בחדר מדרגות היה ביינינים מאוחרי הבית שלי. מספיק לך?! ו...תראה לי איפה במכתב שלי כתבתי שכ-ל הפלשתינאים הם מחבלים... רואה? אין!!! כי חא כתבתי את זה!!! אז אל תכניס לי מילים לפה. עכשיו תקרא שוב את המכתב שלי ותראה שכל מה שכתבתי הוא אמיתי! אני לא כתבתי שם מילה אחת לא נכונה!!!!!!!!!! אני כתבתי רוב הפלשתיניאים או הרבה מהם...!!!!!!!! אבל ממש לא כתבתי כולם!!!!!!!!!!!! וד"א יש הבדל בין ערבים ישראלים לערבים פלשתיניאים...אז כשאתה רושם ערבים אתה עושה הכללה גסה בין שני האוכלוסיות האלה. טל.

amir18

New member
ההבדל היחיד בין ערבים ישראלים ל

פלסטינים הוא בכך שערבים ישראלים חיים כאן בתנאים טובים בהרבה מאחיהם הפלסטינים. הם מרימים את אותם קולות כמו אחיהם הפלסטינים. בבוא היום גם האוכלוסיה הזו תעשה כאחיה. בברכה,

okok4

New member
אמיר, יצא לך דו משמעות

בבוא היום, כשהפלסטינאים יקבלו תנאי חיים טובים, הם יתנהגו כמו הערבים הישראלים.

amir18

New member
אתה הוא זה שלא הבין פשוטו כמשמעו

אם לא שמעת ארבעה ערבים ישראלים ( שלושה בני 16) שמו מטען בצומת גולני, ועוד דבר אמרתי שהערבים הישראלים הם כמו הפלסטינאים עכשיו ולא ההיפך. אז תשתוק ותהנה כל עוד אתה חי.

תותי18

New member
פשוט דפוקים!!!

לכל השמיניסטים יפי הנפש!! אתם בטוחים שאתם חיים במדינת ישראל?!?!? אתם בטוחים שאנחנו (מדינת ישראל) מפרים זכויות אדם? האם שכחתם את הלינץ? את עדי אביטן בני אברהם ועומר סוועד שמוחזקים כבר כמעט שנה בשבי? שכתם את כל הרוגי הדולפינריום? הרוגי הפיגוע בסבארו? כל תושבי ההתנחלויות שכל פשעם היה רצונם לחזור הביתה בשלום? (אליו הם לא הגיעו כי הם נרצחו ע"י חולייות של פלשתינאים) האם שכחתם את המהומות? אתם טוענים שמדינת ישראל מפירה זכויות אדם.. אבל אני רוצה לדעת אם פיגועים לינצים וירית צלף בראש של תינוקת לא נחשבים הפרת זכויות אדם? אתם טוענים שעל הפלשתינאים יש "מצור חונק" אבל אני רוצה לדעת אם המחבלים הנמצאים בבית גאלה לא מטילים גם הם מצור חונק על תושבי גילה וירושליים? העם הפלסטיני אותו אתם מציגים כמסכן וסובל הוא עם של רוצחים שונאי ישראל שישמחו בכל רגע לתקוף ולרצוח את כל אזרחי מדינת ישראל. ותאמינו לי שזה לא משנה להם מי את או מי אתה. (קחו לדוגמא את ההרוגים בפיגועים ותמצאו שם "נציגות" של כל השכבות והדעות במדינה). וכרגע כאשר אני קוראת את מכתבכם המזעזע אני מתחילה לחשוב אולי גם אתם כמוהם. העובדה שאתם לא מוכנים לשרת בצה"ל רק בגלל שלדעתכם אנחנו מפירים את זכויותים של האויבים שלנו (כן כן הם האויבים שלנו. מי שרוצה להשמיד אותנו נחשב לאויב) גורמת לכם להיות בדיוק כמותם!!! אויבים!!! אז תלכו ותוציאו פטור משירות דרך הקב"ן כי זה באמת הטיפול שאתם צריכים לקבל על הדיעות המעוותות שלכם.

okok4

New member
שוב פעם אדגיש

אסור להשתמט משירות צבאי! כאשר כל אדם יבחר איזה חוקים הוא ממלא ואיזה לא נגיע למצב של אנרכיה. הוא לא רוצה צבא והוא לא רוצה לשלם מסים. בנוגע למצב, גברת תותי, מציאות גוררת מציאות, רוע גורר רוע. המצב ברשות הפלשתינית הינו שיקוף של הלך הרוח בחברה הישראלית. כאשר נער פלשתינאי קורא שאת חושבת ש"העם הפלשתינאי הוא עם של רוצחים" הוא יכול להבליג, אבל כאשר המציאות היומיומית הקשה תוקפת אותו בכל רגע, הוא הופך למיואש, והיאוש הוא הסכנה הגדולה ביותר. אלימות גוררת אלימות, לא משנה מי התחיל, זה תלוי בנקודת המבט. השמאל (המועט) שנשאר בארץ מבין זאת, ולא סתם ה"אליטות" בארץ הן מהשמאל. האקדמיה, השופטים, המשכילים, אנשי הרוח, המלומדים, מבינים קצת יותר מעבר לתחושה שאופפת כל אחד מאיתנו אחר פיגוע, תחושת ה"בואו נכניס להם", "נפוצץ את כולם". דעות כמו שלך יביאו אותנו לסוף הידוע - מלחמה. מלחמה כוללת במזה"ח. מלחמה שלעם הפלשתינאי אין מה להפסיד בה, לך כן! אפילו אריאל שרון מבין זאת.

שמיניסט גאה

תעזבו אל תתוכחו עם החבורה שחושבת שהם בשוויץ... כשאני אתגייס זו לא תהיה חוויה נעימה לערבים שיבואו איתי במגע... ואני אלך לתפקיד הכי קרבי שאני אוכל לקבל, פשוט מגוחכים שמחפשים תשומת לב...

למעלה