מכתב שמניסטים, 2001.

טל עדתו

New member
רגע...מישהו פה אמר "יגרור למלחמה ../images/Emo36.gif

מה זאת אומרת יגרור למלחמה??? מה אתה חושב שקורה עכשיו במדינה...זה כן מלחמה!!! מלחמת גרילה...ובגלל זה כל כך קשה להלחם בזה...כי זה טרור = מלחמת גרילה.... אז אני שוב אשאל...אתה באמת חושב שהמצב שיש היום במדינה הוא שלום?! think again dear טל.

okok4

New member
טל היקרה

את נשמעת לי בחורה אינטיליגנטית ורהוטה (ברצינות, אני לא ציני), תני לי בבקשה פתרון ל"מצב". אני אמרתי את דעתי. כשאני מנהל ויכוח דומה עם ידידיי הימנים הם מתחמקים באלגנטיות. קדימה, אני מחכה.

Swoosh

New member
לokok4

לפי דעתי יש שתי לנו שתי אופציות בנקודה שבא אנחנו עומדים: 1. להשאיר את המצב על כנו, ולפשר פלאים את הדעה העולמית עלינו( באמצעות נציגים רבים, אי שימוש באמצעים מתקדמים כמו מטוס), להראות לעולם שאנחנו לא כמו שהם חושבים, ולאחר מסע ההסברה להפעיל לחץ אמריקאי ואירופי על ערפאת והרשות הפלסטינאית להסכים להצעות המדיניות(שהן באמת טובות!) ולחתום על הסכם שלום. 2. להמשיך את מדיניות החיסולים, ואף להגבירה, מתוך ההנחה שכל חיסול פוגע בכוח שלהם ומחליש אותם. במקרה וזה לא יעבוד, נאלץ "להזיז" מתפקידו את יו"ר הרשות הפלסטינאית, ולקוות שיבוא מישהו יותר שוקל שיסכים לשפיכת הדמים. אלו לפי דעתי האופציות היחידות שיש לנו במצב הזה, אם יש לך מה להוסיף, בבקשה.

okok4

New member
קודם כל ברכות ../images/Emo13.gif

קצת קשה למצא בפורום הזה אנשים קשובים ושקולים, והינה, דווקא יש כאלה. בקשר לפתרון 2: מדיניות החיסולים אמנם נראית אפקטיבית, אך לא לטווח הארוך. כמו שאמרו כבר חכמים מאיתנו "לכל אדם יש תחליף". ישנה חשיבות להרתעה שבעצם החיסולים, אך כשחושבים על העתיד הרחוק, פעולות כאלה יאבדו את יעילותן (המחבלים ימצאו דרכים להסתתר, ירדו "למחתרת" וכו´). בנוגע לחיסול ערפת, אם בדרגים הגבוהים היו רואים באופק מנהיג "ראוי" יותר, אני מאמין שהם היו פועלים. הפחד הוא שחיסול הדרגים הגבוהים בשלטון הפלסטינאי יביא להשתלטות טוטאלית של החמאס כל הרשות, ובכל יהפוך את הסיכוי להדברות מדינית עתידית לאפסי. חוץ מזה יש לחשוב גם על הסערה הבינלאומית שתגרם כתוצאה מפעולה כזאת. הממשלה לא מעוניינת לאבד את התמיכה האמריקאית הכה חשובה. ואולי פשוט מחכים שימות מוות טבעי... בכל זאת הוא עוד מעט בן שמונים ודי חולה.... את הפתרון הראשון לא כל כך הבנתי.

עופר ב.ה

New member
טרור /= מלחמת גרילה

לא שמעתי שמתנהלת מלחמה בטוקיו, או בפאריס, או בניו יורק, או בבואנוס איירס וכו´ וכו´. אבל זאת לא הנקודה. הנקודה - מצב בטחוני קשה - נכון. ישנם פיגועים ונסיונות פיגועים מידי יום ביומו. הרגשה לא בטוחה. אבל מלחמה? אני לא רואה פה מלחמה. למעשה, הם (היינו האזרחים הפלשתינאים) חיים בפחד ואיום מתמידים. כבר הרבה שנים. כל כך קשה לכם לקבל את זה? אולי אפילו קצת, לרגע, תנסו להיכנס לראש שלהם. אז למה כולם חושבים שזו מלחמה? כי במלחמה כל האמצעים כשרים. וכך אנו מקבלים הצדקה לכל מעשינו. וגם האישה החולה שמתה ליד מחסום צה"ל, בשל עיכוב מכוון בטיפול רפואי - נו, מה, לעשות, זו מלחמה. אבל לא כך הדבר. ואפילו במלחמה, מה שעושים בשטחים הם דברים שאין לעשות. ועל כך מוחה הקבוצה הזו - על מדיניות צה"ל בשטחים. ולכן הם פועלים כפי שפועלים. להציג אותם ככאלה שלא אכפת להם מחיי אחיהם (ואגב, אם כאלה אחים כמו שאני רואה בפורום, עדיף להיות בן יחיד), כילדי שמנת מפונקים שמשתמטים כי לא אכפת להם מהמדינה, כ"הומואים ולסביות" (אכן, קללות איומות ובעיקר בוגרות) - זו ממש טפשות ושקר לעצמיכם (כי כך הכי קל לדחות את טענותיהם וקיומם). כי הם עושים זאת דווקא מתוך דאגה למדינה ולדמותה. עופר

עופר ב.ה

New member
הבהרה בעניין המלחמה

אנחנו לא חיינו במלחמה "אמיתית", כל מה שיש לנו הוא סיפורים על אותן מלחמות (העיקריות שבהן - הקוממיות, ששת הימים, יום כיפור). מובן שלא מדובר במלחמה מסוג כזה - אין כאן צבא מול צבא. בקשר למלחמת גרילה - גם זו הגדרה לא נכונה, לדעתי, למה שקורה כאן. כיוון שמלחמת גרילה היא עדיין נגד חיילים. לפיכך, מדובר בטרור מתמיד. וטרור הוא לא מלחמה. גם אם נניח שכן מדובר במלחמה, עדיין הדבר לא מצדיק את המדיניות בשטחים. כיוון שנגד מי אנחנו נלחמים? נגד האזרחים? זה לא מה שאנו אמורים לעשות. עופר

nova

New member
"מדיניות החיסולים"

כנראה שאתם לא מבינים, אבל לא מדובר כאן בחיסולים של אנשים חפים מפשע. גם לא מדובר בחיסול של אנשים שיש להם פוטנציאל להרוג אנשים. מדובר באנשים שיש להם כוונה לבצע פיגוע ושיש בידיהם את האמצעים! אם לא יהרגו אותם, הם יתפוצצו לכם בעיר!! אתם רוצים את זה?!

g_u_y_t

New member
דעה...

אני מילואימניק שסתם עניין אותו על מה מדברים ה נוער של היום אני מבין את היפת נפש הזאת מה שלא סותר את העובדה שבא לי להקיא ממה שהיא כתבה אני כרגע בשכם אני מציע לך ול62 שאיתך לבוא לביקור ולראות איך הערבים מתנהגים לא כלפינו אלא כלפי העם שלהם סיפור קצר בערך כל יום נרצחים בשטחים אנשים בגלל שהם כביכול משתפים פעולה אבל מה 90% מהם נרצחים על רקע שונה לגמרי אבל תחת התרוץ שהם "אמינים" משתפ"ים בערבית,לדוגמה החיות האלה תפסו אישה בת שלושים בהריון ורצו לקיים איתה יחסים היא לא הסכימה למחרת הם חזרו אנסו אותה חתכו אותה ותלו באמצע העיר כששאלו אותם למה הם הרגו אותה אמרו היא משתפ"ית וזה אחד הסיפורים הפחות מזעזעים שקורים שם על בסיס יומי,ולכל אלו שיש להם חברים ערבים אני יגיד דבר אחד גם לי יש כמה שהם נורמלים והם מיעוט באוכלוסיה הברברית הזאת שהדעות שלהם שמסתמכות על הכרות קרובה עם הזבל האנושי הזה תיותר קיצוניות משלי ימינה,מהסיבה הפשוטה שהם מודעים שהעם הערבי לא עשה ולא יעשה שום דבר טוב חוץ מטרור ומלחמות אני כותב אתזה כרגע שאחד מהם יושב לידי,ואת יודעת מה ככל שיהיו יותר אנשים כמוך ככה המורל שלהם יצמח להמשיך ולהילחם בנו אתם החוליה החלשה במדינה שלנו שצריכים לעקור אני מנסה איזה הגיון עומד מאחורי כל שטויות שכתבת חוץ מזה שאתם פחדנים שחושבים שיום אחד הערבים ישלטו פה ועליכם הם אולי יחוסו כי אתם היתם לצידם ממש כמו יוסי ביילין ההומו הזה לסיכום לכו להזדיין את וכל החברה המתרוממים שלך!!!

okok4

New member
תשובה מאוד בוגרת ועניינית

מג"ב, מותר לנחש?

barakas

New member
מכתב שמיניסטים ב´ 2001

אנו, מספר לא ידוע של בני נוער, הולכים להתגייס לצבא ההגנה לישראל (וחלקנו לא) בשנה-שנתיים הקרובות.כדי להכין עצמנו ולדלות כמה שיותר אינפורמציה חיונית שתקל עלינו את המעבר אנו מרבים לשהות בפורום מתגייסים של תפוז.בעקבות הודעה שנויה במחלוקת התעורר פולמוס רב משתתפים ולא מוצדק אשר גונב את מיטב שנותינו. אנו פונים אליך ראש ממשלת ישראל,מר אריאל שרון, ואליכם מנהלי פורום אפטר ומבקשים מכם להתערב ולשים קץ לויכוח העקוב מדם והלא הוגן המתחולל כאן מתחת לאפכם. אנו נפעל ונפתח דוכנים ברחבי ארצנו הוירטואלית ונקרא להפסקת מלחמת המילים וכיבוש הפורום ע"י נושאים לא רלוונטים ואף נעודד השתמטות מצפונית והגירה אל עבר פורומים אחרים (אולי אפטר-שוויץ). בתודה שמיניסט אומלל

טל עדתו

New member
מחזקת את דבריך - מכתב בוגרים ב´

כן...כן...אל תשכחו שבפורום הזה יש בוגרים שכבר סיימו בית ספר ועתידים להתגייס בחודשים הקרובים... אז בוא נקרא למכתב הזה - מכתב שישיסטים,שביעיסטים,שמינסטים ובוגרים חלק ב´!
6/9/2001 מר אריאל שרון, כבוד נשיא המדינה, ובני נוער נכבדים: אנחנו המוזכרים לעי"ל נערים ונערות במדינת ישראל מתגייסים לשורות צבא ההגנה לישראל בחודשים והשנים הקרובות
. אנחנו מתכוונים לשמור על מדינת ישראל ולהגן עליה - אין לנו ארץ אחרת!!!! אנחנו מתכוונים לתרום כמה שיותר ובאהבה ענקית למדינה
... חברי הפורום מתגייסים, אפטר.

barakas

New member
וואי עכשיו כשאני חושב על זה..

אני בכלל לא שמיניסט...אחח,אני ממש קשיש

dgty

New member
איך אתם לא מתבישים ?!

שלום : קודם כל תרשה לי להגיד לכם משהו :אני לא יודע אם אתם מודעים לכך אבל זאת עובדה שהעם שממנו אתם מגיעים לא ישב על מדינה כל חייו אלא אבות אבותנו ניזרקו ממדינה למדינה וסבלו אנטשמיות שלכם אין ביכלל מושג כמה הם סבלו ,נאלצו להפסיד את כל רכושם ,להיתנתק ממשפחותיהם ולההרג !!! וכל זה מתוך מטרה שהדורות הבאים שלהם (שזה גם אתם לעזאזל) ישבו במדינת ישראל תחת עצמאות יהודית !!! ואחרי כל מה שהם עברו אתם עוד מסוגלים לחשוב על פרישה ועידוד לפרישה מצ"הל הגוף והצבא היהודי ששומר על מדינתנו איך אתם לא מתבישים לפי דעתי לכם לא מגיע לחיות כאן במדינת ישראל חוץ מזה לך תבין אותכם אצלהם בדת זו מיצווה להרוג יהודים ואצלנו מיצווה לעשות שלום הם הורגים אותנו בקצב היסטרי ואתם בוכים ? רק להבנה כללית אני לא אדם מבוגר שמדבר אילכם מתוך השקפת עולם פרימיטיבית אלא אני בגיל שלכם

okok4

New member
טוב לדעת ../images/Emo62.gif

האב בית הנפלא בבית ספר שלמדתי בו היה מוסלמי דתי ולא שמעתי ממנו שיש מצווה בקוראן שמחייבת אותו לרצוח יהודים. אודה לך אם תיתן לי את הפסוק המדוייק בקוראן.

למעלה