שאלה טובה
ראית את הסדרה בייבי בום? היו שם כמה הדגמות מצוינות להתערבויות שלא היו הכרחיות.
אני לא מתיימרת לדעת יותר מהצוות הרפואי, ויש לי המון כבוד הן לרופאים והן למיילדות. ועדיין, באופן שבו מתנהלות לידות בבתי חולים היום מאוד קשה להמנע מהתערבויות גם אם הן לא תמיד הכרחיות. אישה בלידה צריכה שיניחו לה, שיתמכו בה, שיהיה שקט מסביבה, אלו דברים שחשובים להתקדמות תקינה של הלידה. ברוב חדרי הלידה זה לא קורה. יש בדיקות תכופות, על ידי אנשים שונים (ברבים). זה כשלעצמו סוג של התערבות.
פקיעת מים יזומה למשל יכולה להאיץ את מהלך הלידה, אבל לא תמיד זה נדרש. זה אולי יותר נוח שלידה מתקדמת במהירות, אבל יכולות להיות לזה השלכות על השתלשלות תהליך הלידה. נשים מדווחות על סטריפינג מבלי ששאלו אותן אם הן מעוניינות בכך, זו התערבות. להמליץ ליולדת על אפידורל, או לטעון בפניה שכדאי לה כי הולך להיות יותר קשה זו התערבות (האחרון קרה ויותר מפעם אחת גם בבייבי בום, באווירה טובה ועם הומור, ועדיין, זו התערבות שמשפיעה על המשך הלידה). יש המון חוסר וודאות בלידה, ואני מאמינה שצריך להקשיב להתנהלות ולא להפריע.
אני מסכימה שצריך לסמוך על הצוות הרפואי, אבל זה בדיוק העניין. אני חושבת שצריך לבחור את המקום שהולכים ללדת בו לפי אופן ההתנהלות של הצוות בזמן לידות. אני מחפשת צוות מיומן, שמכבד אותי גם במצב הרגיש של לידה, שנותן את הזמן, מסייע, שלא בודק שלא לצורך, שלא מתערב שלא לצורך, ואני סומכת עליו מספיק שיידע גם לשמור עליי במידה ומשהו קורה. אני באופן אישי מצאתי את זה במרכז לידה, כשיש מיילדת אישית שצמודה אליי. עצוב שהיום אין פתרון שכזה בבתי חולים.
מה שאת כותבת אגב, תואם לגמרי את איך שהרגשתי לפני הלידה הראשונה שלי. אבל למדתי על בשרי שמתאים לי להתנהל אחרת.