ממשל טראמפ מאיים לתבוע את קליפורניה

danakama10

New member
יש לך בעיות קשות בהבנת הנקרא

אם אתה הבנת שאם אתה מבצע פשע אתה בקטגוריה שאותה מציינים בכתבה שהפנית אליה.
מה קשור מה נחשב עבירה פלילית? זה אתה דחפת את העובדה שלך שאיזה יופי, הבלתי חוקיים אינם מהווים את רוב העבריינים בכלא. מעצם הגדרתם הם עוברים על החוק, ואמורים להיות מגורשים.
ממש ניהול שיחה עם חרשים...

John the Savage

New member
תודה על המחמאה, תבואי כל יום

בדבר אחד לפחות אני מסכים איתך לחלוטין. זה אכן מרגיש כמו ניהול שיחה עם חרשים. וחבל.

danakama10

New member
לאזרחים בלתי חוקיים אין זכויות אזרחיות

ולהגיד להם להישאר בבית ולא להגיע לעבודה זה לא הדרכה על זכויותיהם, זה פשוט הפרעה לסוכנים הפדרליים. ועל זה, אנשי הציבור אמורים להענש ולהיות מסולקים מתפקידם. על הפרעה לשוטר במילוי תפקידו אנשים הולכים לכלא, על אחת כמה וכמה לסוכן פדרלי.
בזבוז כספים על עלונים המדריכים אנשים שנמצאים בצורה לא חוקי כיצד להתחמק מהחוק, גם זה סיוע לדבר עבירה וגם בזבוז כספי ציבור. גם על זה אנשים אמורים להיות מסולקים מתפקידם ולעמוד לדין.

הדיון מבחינתי נגמר כרגע בגלל שהכנסת את השואה ועברת להתקפות אישיות. ביי ביי. אין לי סבלנות ועניין בהתלהמות השמאלנית הזו.

eladts

New member
זה פשוט לא נכון

הזכויות המובטחות בחוקה מוקנות לכולם, גם לשוהים בלתי חוקיים. זה שהם בלתי חוקיים לא אומר שהם לא בני אדם.

danakama10

New member
הם לא אזרחים ולכן אין להם זכויות אזרח

לנשל, הם לא זכאים לעו״ד חינם אם ice עוצר אותם.
אבל כן, הם זכאים לחופש הדיבור והדת וכו, כך שהסר דאגה מליבך, אף רפובליקאי לא חושב שהם לא בני אדם...
כך שאפשר לחסוך את נאום השואה הנוסף.

לפי ההיגיון שלך גם לבעלי גרין קארד וויזות למיניהן

אין זכויות אזרח. אז בואי נקרא לזה יש להם זכויות על פי חוק, וכך גם לנבחרי הציבור שמייצגים את דעת הציבור שבחר בהם בנושא הזה.
&nbsp
נושא "כספי הציבור" זה בכלל הרינג אדום, כי הרי באותה מידה אפשר לאמר שהטראמפיסטים מבזבזים כספי ציבור (כולל מיסים של נטולי המסמוך ותומכיהם) על מנת לבצע בקליפורניה מדיניות שרוב רובם של תושבי קליפורניה ונבחרי הציבור שלהם מתנגדים לה בתוקף.

Boston Guy

New member
"מגילת הזכויות" שהיא חלק מחוקת ארה"ב תקפה לגבי כל אדם

התיקון ה 14 לחוקת ארה"ב אומר בפירוש:
No state shall make or enforce any law which shall abridge the privileges or immunities of citizens of the United States; nor shall any state deprive any person of life, liberty or property, without due process of law; nor deny to any person within its jurisdiction the equal protection of the laws.

כן - יש לא מעט דמגוגים מהימין - כל מני גלן בקים ורש לימבואים - שבמיטב מסורת מיין קאמפף טוענים ש"מהגר לא חוקי אינו PERSON".
מה שמוכיח שפאשיסט נשאר פאשיסט.

the Bill of Rights applies to everyone, even illegal immigrants. So an immigrant, legal or illegal, has the right to due process, a speedy and public trial, and other rights protected by the Fourth, Fifth and Sixth Amendments.

NJConfidential

New member
יש גם לא מעט שופטים עליונים עם דעות של רש לימבו לצערנו

[URL]http://www.latimes.com/politics/la-na-pol-court-deportations-20180227-story.html[/URL]

NJConfidential

New member
פשוט כי את ואחרים לא מבינים מה זאת דמוקרטיה

Due Process משמעו שגוף ממשלתי (משטרה, ICE וכיוב) לא יכול לשלוף אדם ממיטתו באמצע הלילה ולהעלים אותו בלי לתת לו זכות לראות שופט. תחשבי שיום אחד פקיד ICE עושה טעות, אוסר אותך באמצע הרחוב ומכניס אותך לכלא למשך שנה בלי אפשרות לראות עורך דין או שופט. את חוקית לחלוטין אבל זה לא יעזור. את תלוייה לחלוטין בחסדיהם של פקידים ממשלתיים ואין לך יכולת להראות שנעשתה טעות. אלה דברים שאמורים לקרות בממשלים חשוכים, לא במדינות דמוקרטיות.

danakama10

New member
מכבסת המילים

של ״נטולי מסמוך״ לא תעזור. מדובר באנשים שעברו על החוק וצריך לגרשם. אנשים ששוהים פה באופן לא חוקי. לאנשים האלו אין מסמכים כי הם שיקרו ורימו וניצלו, ואם לא היו משקרים ומרמים ומנצלים, הם לא היו פה.
מה שצבוע בעיני הוא שהרבה מהתומכים באנשים כאלו הם אנשים שקרובי המשפחה שלהם שוהים כאן באופן לא חוקי, ויש להם אינטרס אישי בהפיכת הגבולות לפרוצים.

איי ל

New member
מנהל
הניסיון שלי הוא אחרת

אני מכיר לא מעט אזרחים אמריקאים שלהם בני משפחה שוהים לא חוקיים, ומאד הפתיע אותי שרובם דווקא נגד הגירה לא חוקית. הניסיון שלי די דומה לגבי כאלה שהיו בעברם לא חוקיים והצליחו לסדר את עצמם בהמשך, גם הם ברוב המקרים התבטאו כנגד מהגרים לא חוקיים.
&nbsp
את הסימפטיה למהגרים לא חוקיים אני רואה בעיקר מצד אמריקאים מלידה, או בטלויזיה כשמראים הפגנה של מקסיקנים.
&nbsp
&nbsp

המנוולים האלה ששיקרו ורימו וניצלו קוטפים את העגבניה שאת קונה

הם גם שוטפים את הכלים במסעדה בה את אוכלת ומנקים את השלג בחורף ואוספים את העלים בסתיו... אם תחפשי אמריקאים חוקיים שיעשו את זה, אז העגבניה, הארוחה במסעדה, וניקוי השלג יעלו לך פי עשר. אמריקה צריכה את המנוולים האלה, ימח שמם, כי הם עושים את העבודות השחורות שאנחנו והילדים השמנמנים והלבנים והחוקיים שלנו לא רוצים לעשות....

נבלות....

אבל ביני לבינך דנה'לה, בלי שאף אחד ישמע... נכון שזה כיף שהעגבניה זולה?

placid1

New member
ואם היא היתה אומרת שאין לה בעיה שהעגבנייה

תתייקר, זה הופך את הדיעה שלה ללגיטימית יותר בעיניך?

ומצד שני, את בעד הגירה בלתי חוקית כי זה מוזיל לך את העגבניה ואת הגינון בחצר? הטיעון הזה קצת מוזר, בהנחה שאת נגד גירוש מסיבות הומניטריות ובעד הסדרת מעמדם. להגיד שאת נגד הגירוש כי זה ייקר לך את החיים בעצם אומר שאת מעדיפה שכל החוקיים יישארו לא חוקיים כדי שאפשר יהיה להמשיך לנצל אותם בזול.......

danakama10

New member
נקודה מאוד יפה ונכונה

אבל זה אפילו לא שייך, בגלל שישנם קוטפי עגבניות חוקיים, הם בקטגוריית ה- seasonal workers. נכון שהרבה בלתי חוקיים מסתתנים לעבודות הללו, אבל אם יגורשו כחוק, אפשר יהיה להעסיק אחרים במקומם.

מה שאני אומרת זה שאי אפשר להסתדר בלעדיהם וכולם יודעים את זה

הרי ברור לכולם וגם ל ICE באיזה שכונות הם גרים, יודעים בדיוק איפה הם נמצאים, אם באמת היו רוצים לגרש אותם אז כבר מזמן היו מביאים משאיות או רכבות, מעמיסים את כולם וזורקים אותם החוצה... יקח מקסימום עשרה ימים או שבועיים ואמריקה נקיה מהם... אבל... כל הנשיאים הקודמים לא עשו את זה כי כולם מבינים שכלכלת ארה"ב תלויה בהם... הם הידיים שעושות את העבודות השחורות שאף אחד לא רוצה לעשות אבל החברה תלויה בהם, אם זה לסניטריה ואם זה לאיכות החיים שלנו, ואם זה בשביל שלא תהיה סחרחורת מחירים שתגרום לאינפלציה מטורפת. פועל חוקי ידרוש, וגם יקבל, לפחות שכר מינימום, תנאים סוציאלים, ימי חופש וכ"ו, העובד הלא חוקי מפחד לפתוח את הפה אז הוא יקח את מה שנותנים לו ויקווה שתהיה חנינה מתישהו והוא יהפוך לחוקי ואז יתחיל לחיות כאן עם תנאים בסיסיים... בנתיים הוא עובד בתנאים לא תנאים.... ובנתיים זה מוזיל את השרות שהם נותנים ואת הסחורה שאת קונה בחנות....
אם באמת יזרקו אותם מכאן שכונות שלמות יהפכו לעריי רפאים ומכירי הנדלן יפלו כי יתפנו מליוני יחידות דיור, שכונות שלמות יתרוקנו...
שוק הרכב יקרוס כי עשרות אלפי רכבים ינטשו... מה עוד? תהיה אבטלה בהמון תחומים כי יהיו פחות אנשים אז ידרשו פחות מורים, רופאים וכ"ו...

מעבר לשבר שיהיה בחברה האמריקאית על הדיון/ויכוח שבמוסריות בגרוש, זה פשוט יפיל את הכלכלה... יהרוס את היחסים הבינלאומיים של ארה"ב עם העולם... וכ"ו...

אם היה פשוט כל כך להעיף אותם מפה ולסגור עיניין אז היו עושים את זה מזמן... אבל מעבר לזה לשדנה'לה העגבניה תהיה יותר יקרה זה פשוט יחרב את ארה"ב.

בגלל שההוא מתייעץ עם האיש הכי חכם שהוא מכיר, שזה הוא בעצמו, אז יש סיכוי שהוא יעשה צעד מטורף... אבל בינתיים, למרות כל הקישקושים וכל הדיבורים, נראה שגם הוא מבין שזה לא ממש הגיוני... אני לפחות מקווה שהוא מבין, אבל יכול להיות שאני נותנת לו יותר מידי קרדיט...

placid1

New member
ואם היו נותנים עכשיו מעמד לכל הלא חוקיים

ששוהים בארהב כרגע, לכ-ו-ל-ם, זה היה בסדר/רצוי? הרי אז לא היה את הטיעון של מכוניות נטושות ואבטלה ומבחינה מוסרית זה היה הפתרון האולטימטיבי כי אי אפשר לנצל אותם כעבדים, לא? הדבר היחיד שזה היה מייצר זו עליית מחירים, אבל יש הרבה מקומות בעולם שבהם יוקר המחיה גבוה, אז למה לא גם בארהב?

זה מה שעשו כבר מספר פעמים

היו כמה חנינות שבהם נתנו גרין כארד לכל הלא חוקיים, כי הבינו שאין מצב באמת לגרש אותם... זה הביא בעיות אחרות כי זה לימד אותם ששווה להגר כי בסוף במוקדם או במאוחר תהיה חנינה...

אין כאן פתרונות פשוטים... זה לא לבלוע ולא להקיא... אבל גרוש המוני לא אפשרי זה לא פתרון מעשי.

placid1

New member
שתי תהיות (שואלת כי באמת לא יודעת):

האם כשנתנו את החנינות הן כללו את כל מי שהיה לא חוקי באותו הזמן או שהיו קריטריונים ספציפיים כך שנשארו עוד בלתי חוקיים?

האם בתקופות שאחרי מתן החנינות אכן נצפתה עליה מטורפת בעלויות מזון ושירותים שהלא חוקיים עבדו בהם?

לי נראה שהבעיה נובעת מכך שלמרות שאזרחו את הלא חוקיים לא עשו שום מאמץ רציני למנוע הגירה בלתי חוקית נוספת מסיבות פוליטיות ציניות ובסופו של יום לאף אחד לא באמת אכפת מרווחתם של הלא חוקיים, לא לדמוקרטים ולא לרפובליקנים ומי שמשלם את המחיר הם אותם אנשים שקופים שחיים במשך עשרות שנים ללא מעמד.

זה מורכב וזה מאוד עצוב

בסה"כ, עד כמה שאני יודעת, היו 7 חנינות, רייגן, בוש הראשון, וקלינגטון היו הנשיאים שנתנו חנינות, אובמה ניסה לחנון, אבל עם רוב רפובליקני הוא לא הצליח להעביר את חוק החנינה בקונגרס. הנשיאים שחננו קבעו תאריך מסויים וכל מי שהגיע לכאן לפני התאריך הזה הפך לחוקי. המחירים לא ירדו, כי על כל מהגר שהפך לחוקי הגיעו שלושה מהגרים לא חוקיים שהחנינה נתנה להם תקוה לזה שהם יהפכו לחוקיים בעתיד.

שלא תביני לא נכון, אני ממש נגד העבדות המודרנית הזאת שמוזילה את המוצר שאנחנו קונים בחנות, אם מדובר על מוצר שמייצרים עובדים לא חוקיים בארה"ב (כמו העגבניה) או אם זה המוצר הזול שמיוצר בחצר האחורית של העולם... ארה"ב בנתה את העבדות המודרנית, כשהעבירה המון תעשיות לסין כי כאן אי אפשר למצא פועל שיסכים לעבוד עבור סנט ליום... כל תעשית הצעצועים, האלקטרוניקה, או כל תעשיה אחרת... כמה מוצרים מתוצרת ארצות הברית את קונה מול כמה מוצרים את קונה שמיוצרים ע"י יד עבודה זולה? הנה הסיפור של H&M ודומיה שבשביל למכור לך חולצה ב-20$ מעבידים בפרך עבד במדינת עולם שלישי
[URL]https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3688402,00.html[/URL]

אין לזה באמת פתרון, זה הצד המאוד מאוד מכוער של הגלובליזציה... וזה עוד בלי להכנס לנושא של עבדות ילדים שהוא עוד יותר נורא...

כן, העולם הוא מקום רע ואכזר

אגב, הייתה תקופה שבה ניסיתי למצא בגדים שלא מיוצרים עם ניצול, מעבר לזה שזה היה מאוד יקר, אבל זה לא באמת אפשרי, גם אם הבגד נתפר בארה"ב או בארופה, הבד מיוצר בבנגלדש... אין כמעט בגד היום שמיוצר ללא ניצול.

למעלה