ממשל טראמפ מאיים לתבוע את קליפורניה

John the Savage

New member
הבאתי כבר את הקישור הזה פעם

אבל אביא אותו שוב כי זה רלוונטי גם לדיון הזה.

מאמר מעניין שמסביר כיצד באופן פרדוקסאלי דווקא צעדים שנועדו להקשיח את מדיניות ההגירה הם אלו שעודדו את הגידול באוכלוסיית המהגרים הבלתי החוקיים:
[URL]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3407978/[/URL]

נשמע כמו הטיעונים של הדרום בעד עבדות

אז כבר לא PC שיהיה עבדים שחורים, אז עכשיו יש את העבדים ההיספנים.

נכון, ומה עם העבדות בחצר האחורית של העולם

מי מייצר את החולצת H&M שאתה קונה ב-20$?

העולם אכזר ורע...

קרא את מה שכתבתי לפלסיד בהודעה מעליך...

danakama10

New member
תמי'לה

בלתי חוקיים לא בהכרח מוזילים לך דברים. אלו שאוספים את העלים בסתיו, האמריקאים מלידה הלבנים שלנו שעושים זאת עבורנו, גובים בדיוק את אותו המחיר שרופרטו, מיגל, וחורחה דרשו. החברה של הבעלים האמריקאי מלידה הלבן שבנה לנו גדר, גבתה מאיתנו פחות ממה שדרשו המאכרים ריקרדו וחוזה, שכמובן עבדו בלי אף ביטוח. כך גם בתחום נקיון הבית. הבלתי חוקיים לא פרייארים, וחוצפה כמובן שלא חסרה להם.

כן?! מיגל וחוררה מקבלים גם תנאים סוציאלים?

ימי מחלה? חופש? ביטוח לאומי? גם אם במזומן הם עולים אותו דבר, למשק הם עולים הרבה פחות.

xbuffalomen

New member
סתם נתון - עובד מקומי בחקלאות = 15$ לשעה + חופשות + ימי מחלה

+ ביטוח (אם יפצע) + ביטוח לאומי. עובד לא חוקי = 9$ לשעה בלי כל תוספת. בשביל להרוויח חוות חלב (להבדיל מחוות בשר) צריכה להעסיק עובדים זרים או בני משפחה - העסקת עובדים מקומיים (בהנחה וימצאו כאילו) משמעה הפסד וודאי. או במילים אחרות לדנהקמה אין מושג על מה היא מדברת אבל זה כבר לא חדש

בופאלו, יש לי שאלה

אם החוואי יעסיק רק עובדים חוקיים, וימכור את הגבינה במחיר יותר יקר, ויכתוב על האריזה שזה מוצר שיוצר בלי ניצול (לא ניצול של החיה ולא ניצול של העובד שעשה את הגבינה) האם יהיה לזה שוק לדעתך? האם צרכנים יסכימו לשלם יותר עבור גבינת צדק (שם מדליק לא?) אתה חושב שמודל כזה יכול להצליח מבחינה מסחרית? הרי ביצי החופש (cage free) די מצליחות (אני לפחות קונה רק אותן למרות שהן יותר יקרות...

xbuffalomen

New member
אין סיכוי שבעולם ...

החקלאי אינו המרוויח העיקרי - הכסף מצוי בגבינה , לא בחלב. על החקלאי מופעל לחץ מתמיד להוזיל את מחיר החלב על מנת שהמחלבה תוכל להרוויח יותר - בשביל להרוויח יותר צריך למכור יותר ובזול. בזול כי באמריקה לא כולם מיליונרים ... כשהעלו את מחיר הגבינה שיוצרה מהבפאלו בדולר נוסף לפאונד , גבינה שנועדה מראש למגזר האפר-מידל-קלאס , נאלצו להוריד את המחיר כי אנשים פשוט לא קנו. הסיפור - האמיתי - שזה אורגני , מיוצר עם מינימום פגיעה בג'מוסה , בלי עובדים זרים , הרבה יותר בריא וכו' לא מעניין אף אחד ברגע שהמחיר ניתפס גבוה מידי. רוב הכותבים כאן מעולם לא ניתקלו בחנויות "מזון מיד שניה" - שם רק המחיר קובע וכל סנט משנה ... אנשים כאן נילחמים על שרידותם ... וכשבזה מדובר מוסר אינו משחק תפקיד ...

חשבתי שאתה מייצר את הגבינה, לא הבנתי שיש עוד מחלבה באמצע...

אגב, נראה לי שיצוא לאיזור ניו יורק/בוסטון יכול להצליח... אנשים כאן בהחלט קונים גבינות בוטיק... פתחו כאן עכשיו חנות גבינה יוקרתית שמוכרת במחיר מטורף ויש להם המון הצלחה...

בא לך להקים סטארט? גבינה ממחלבה קטנה...

כמה מסובך לקבל אישור ליצר ולמכור מזון? איזה ההשקעה צריך בשביל להקים מחלבה?

כשנזכה בלוטו?

xbuffalomen

New member
כשהתחלתי רציתי לייצר את הגבינה נסוגתי ההשקעה הכספית

הייתה גדולה עלי ולא רק זה אלא שכמות התקנות על המחלבה , ללא תלות בגודלה , היא מבחינתי בלתי קבילה. הלוטו לא יעזור פיזית אני לא יכול לחלוב ואני בעקרון נגד העסקת עובדים לא חוקיים

אוקי, אז בוא נחזיר את זה לרמת הדיון ...

למה אתה נגד העסקת עובדים לא חוקיים? אני מבינה כמובן את הבעיה בניצול, וברור שגם אני נגד הניצול... אבל הם כבר כאן, ואם לא תהיה להם עבודה זה עלול לדחוף אותם למקומות לא רצויים כמו פשע...

לדוגמא, לפני 16 שנה, מ' התחילה לעבוד אצלנו כעוזרת, תוך זמן קצר היא והבת שלה הפכו גם לביביסיטריות שלנו (לא יודעת איך הייתי מגדלת שני ילדים בלעדיהן)... היא לא הייתה חוקית בהתחלה, אח"כ הפכה לחוקית באחת מהחנינות.

אנחנו משלמים לה את מחיר השוק, אפשר להגיד שאנחנו משלמים לה מעבר למחיר השוק, ובנוסף אנחנו נותנים לה ימי חופש בחגים העיקריים, ומשכורת 13 בכל שנה (כבונוס לקריסמס). בגלל שאנחנו מאוד מרוצים מהשרותים שלה, המלצנו עליה לכל החברים שלנו, והיום יש לה לוח עבודה שבועי עם שני בתים כל יום. אני לא רואה את עצמי כמנצלת, ואני בטוחה ש מ' לא מרגישה מנוצלת, ועובדה שכלום לא השתנה אחרי החנינה, גם כשהיא קיבלה אזרחות היא נשארה לעבוד איתנו (לדעתי היא אזרחית כבר 10 שנים ועדיין מנקה אצלנו בשמחה)...

לפני כמה שנים היא באה וחיבקה אותי ואמרה לי שהבת שלה סיימה תואר באוניברסיטה, תואר שמומן מהעבודה אצלנו ואצל החברים שלנו.

אני חושבת שאני הוגנת כלפיה, כל רהיט או בגד שיוצא משימוש, כולל בגדים שבקושי שנלבשו, הולך אליה... והיא מעבירה את זה לנצרכים בקהילה שלה.... אני לא רואה בזה בעיה... ואתה?

xbuffalomen

New member
אני לא נגד העסקת עובדים זרים אני נגד

העסקת עובדים
. אחת הסיבות שבחרתי מוצר כל כך יחודי היא שניתן להישאר קטנים ועדיין להרוויח ... למה אני נגד העסקת עובדים ? כי עייפתי מלהיות מנהל ...
או כמו שאמרתי בזמנו - ביום שאזדקק לעובד נוסף זה סימן שאני גדול מידי ...
. הוגנות כלפי עובדים היא תפיסת עולם ללא קשר למעמדם ההגירתי ... ניצול העובדים הזרים (בחקלאות בה מתח הרווחים מאוד נמוך ) הוא הכרח מגונה אין לחוואים כל ברירה אחרת ... וזה מעבר לעובדה השניה שאמריקאים פשוט לא מוכנים לעבוד בחקלאות זה קשה ומשלם רע - תשאלי בפורום מי מוכן לעבוד תמורת 15$ לשעה אני מניח שלא רבים ...

נכון...

אמריקאים לא רוצים לעבוד בעבודות קשות בעד שכר כל כך נמוך, ואם ישלמו לפועל בחקלאות שכר מינימום + תנאים, המחיר של הגבינה יהיה הרבה יותר גבוה... דנה קמה ושאר מתנגדי ההגירה מטיפים לגרוש אבל לא מבינים שגרוש כזה עלול למוטט את אמריקה.

danakama10

New member
בהתחשב בזה שרק כ- 4% מהעובדים הלא חוקיים

עובדים בחקלאות, ושהם מהווים 25% מסך העובדים בחקלאות, קשה לי להאמין שגירוש כזה ומחיר העגבניות שיתייקרו קצת ימוטט את אמריקה.

xbuffalomen

New member
אגב מחלבה לא יכולה להתקיים מחנות אחת ככל

שתהייה מוצלחת ... אני משוכנע שאותה מחלבה מייצרת גם "גבינות יד שניה" שנימכרות במחירים שפויים הרבה יותר

debby12

New member
מנהל
מה זו גבינה יד שניה?

סליחה על הפיגור... נשמע לי כמו גבינה שמישהו כבר לקח ממנה ביס. כנראה שזה לא בדיוק זה....

xbuffalomen

New member
חנויות second hand food הן חנויות

המוכרות מוצרי מזון שהאריזות שלהן פגומות (למשל קופסאות שימורים או אריזות קורנפלקס שנפגעו במישלוח ), מאכלים שתוקף המוצר עבר (למשל גבינה / בשר שתוקפה פג לפני שבוע ) , מוצרים שהורדו מהמדפים של חנויות רגילות , מוצרי מזון שלעולם לא מתקלקלים (סוכריות גומי למשל) וכו'. כל המוצרים נימכרים במחירים פשוט מצחיקים יחסית למחירים במקום רגיל וכמות הקונים (העניים) בהתאם ... אז לא מדובר בגבינה שמישהוא נגס בה אבל גם לא ממש רחוק מזה

debby12

New member
מנהל
תודה - למדתי משהו
. והן נקראות פשוט

second hand food shop או שיש להם שם מתחבא יותר?

xbuffalomen

New member
והכוונה בגבינה יד שניה למעלה = גבינה באיכות ירודה ומחיר נמוך

למעלה