אני לא היזכרתי בחצי מילה את הגירגשי
יש פלסטינים הטוענים שהם מצאצאי הפלישתים, ויש הטוענים שהם מצאצאי היבוסים. אחד מהם, הוא למשל חבר הכנסת איברהים צרצור: ראה למשל את עדותו העצמית המפורשת
כאן, החל מרגע 7:33 ועד רגע 7:55. אז מה אתה עוד רוצה אחרי עדות עצמית כה נחרצת? אולי שגם יציג לך איזו מגילת יוחסין מאובקת? אל תיסחף. אתה יודע מה? לשיטתך, ברגע שתציג לי יהודי אחד (אחד!) שמסוגל להציג מגילת יוחסין, אב אחרי אב, עד...אתה יודע מה? לא צריך עד משה רבנו - אני מסתפק עד אלף שנים אחורה (תוך יכולת לנקוב בשמות אבותיו שֵם-אחרי-שֵם ברציפות במשך אלף השנים האחרונות), או-אז תחזור אליי ונדבר.
אגב, סתם אנקדוטה: האם אתה יודע איך אומרים "מצודה" בשפה היבוסית? אני מתכוון לשפתו של ארוונה היבוסי, שממנו קנה דוד את הר הבית בכסף מלא - לפחות לפי המסופר בספר מלכים. אילו ראשי התנועה הציונית היו יודעים את התשובה לכך, הם היו חוטפים שוק...
לגבי מה שהבאת מדברי אותו "דובר" (מהסירטון הידוע לשימצה), שאמר שיש פלסטינאים שמוצאם הוא מסעודיה וממצרים: אתה מתעלם מכך שיש גם יהודים שמוצאם הוא מאשכנז או מספרד או מתימן או מבבל וכו', נו אז מה? האם היהודים מכחישים זאת? לא, ועדין הם טוענים שזה לא סותר את טענתם שהם מצאצאי בני ישראל שחיו
כאן בתקופת האבות, אז אותו הדבר עם הפלסטינים! בהקשר הזה אני מזכיר לך, שלא רק העם היהודי - אלא גם רוב העם הפלסטיני - חי היום בגלות: בקנדה, באירופה, בעיראק, במדינות המפרץ, בלבנון, בירדן, וכו'. נו אז מה? האם הפלסטינים מכחישים זאת? לא, ועדין הם טוענים שזה לא סותר את טענתם שהם מצאצאי הפלישתים והיבוסים.
לגבי שאלתך האם הם ממשיכים לשמור על התרבות הגירגשית ומתפללים וכו'. בטח התכוונת לשאול האם הם ממשיכים לשמור על התרבות הדתית של הפלישתים או של היבוסים: אז אני מזכיר לך, שכיום הפלסטינים הם מוסלמים. האיסלאם בא לעולם רק לפני 1300 שנים בערך. עוד אני מזכיר, שהמתאסלמים הראשונים - הלא הם הערבים שחיו במדבריות ערב הסעודית, היו עובדי עבודה זרה - ממש כמו אבותינו - שעליהם נאמר בהגדה "מתחילה עובדי עבודה זרה היו אבותינו", וגם הערבים מסכימים שפעם הם היו עובדי עבודה זרה, והם אף מכנים את התקופה הטרום-איסלאמית שלהם: תקופת הג'הליה (הבערות). אבל כל זה לא אומר - שבאותה תקופה טרום-איסלמית - לא היו בעולם ערבים או שלא היו בעולם פלסטינים, והראיה - שהלא הן הערבים והן הפלישתים מוזכרים אפילו בתנ"ך בשמם המפורש! ולשיטתך, האם היהודים דהיום - ובמיוחד הדתיים שבהם - ממשיכים במסורת אבותיהם שעליה נאמר בהגדה המשפט המביך הנ"ל?
לגבי שאלתך מי מנע מהפלסטינים לממש את זכותם: לשיטתך אפשר לשאול את אותה השאלה גם על היהודים.