מנהיג הזרם החרדלי הרב אבינר, צפה בפורום והגיב

אלי כ ה ן

New member
כמו שאתה הגבת ב"אני שאלתי קודם" מבלי שענית

לשאלתי שאותה נחפזתי לשאול לפני שתספיק להגיב ב"אני שאלתי קודם".

וכי בסעודיה ובמצרים

מסתובבים שבטים שטוענים לגרגשיותם או ליבוסיותם?
אותו הדובר סיפר שאותם המכונים פלסטינאים אינם אלא חלק משבטים ידועים בסעודיה ובמצרים.
האם הם או חלקם שומרים על הדת ואו התרבות הגרגשית, ומתפללים שלוש פעמים ביום ותחזינה עיננו בשובך לגרגש ברחמים?
ומי מנע מהם עד כה לממש את זכותם ההיסטורית? הרי ארץ ישראל היתה שממה כפי שהעיד מרק טווין.
דווקא בזמן שהרצל הגיע נזכרו שהם גרגשים?

אלי כ ה ן

New member
אני לא היזכרתי בחצי מילה את הגירגשי

יש פלסטינים הטוענים שהם מצאצאי הפלישתים, ויש הטוענים שהם מצאצאי היבוסים. אחד מהם, הוא למשל חבר הכנסת איברהים צרצור: ראה למשל את עדותו העצמית המפורשת כאן, החל מרגע 7:33 ועד רגע 7:55. אז מה אתה עוד רוצה אחרי עדות עצמית כה נחרצת? אולי שגם יציג לך איזו מגילת יוחסין מאובקת? אל תיסחף. אתה יודע מה? לשיטתך, ברגע שתציג לי יהודי אחד (אחד!) שמסוגל להציג מגילת יוחסין, אב אחרי אב, עד...אתה יודע מה? לא צריך עד משה רבנו - אני מסתפק עד אלף שנים אחורה (תוך יכולת לנקוב בשמות אבותיו שֵם-אחרי-שֵם ברציפות במשך אלף השנים האחרונות), או-אז תחזור אליי ונדבר.

אגב, סתם אנקדוטה: האם אתה יודע איך אומרים "מצודה" בשפה היבוסית? אני מתכוון לשפתו של ארוונה היבוסי, שממנו קנה דוד את הר הבית בכסף מלא - לפחות לפי המסופר בספר מלכים. אילו ראשי התנועה הציונית היו יודעים את התשובה לכך, הם היו חוטפים שוק...

לגבי מה שהבאת מדברי אותו "דובר" (מהסירטון הידוע לשימצה), שאמר שיש פלסטינאים שמוצאם הוא מסעודיה וממצרים: אתה מתעלם מכך שיש גם יהודים שמוצאם הוא מאשכנז או מספרד או מתימן או מבבל וכו', נו אז מה? האם היהודים מכחישים זאת? לא, ועדין הם טוענים שזה לא סותר את טענתם שהם מצאצאי בני ישראל שחיו כאן בתקופת האבות, אז אותו הדבר עם הפלסטינים! בהקשר הזה אני מזכיר לך, שלא רק העם היהודי - אלא גם רוב העם הפלסטיני - חי היום בגלות: בקנדה, באירופה, בעיראק, במדינות המפרץ, בלבנון, בירדן, וכו'. נו אז מה? האם הפלסטינים מכחישים זאת? לא, ועדין הם טוענים שזה לא סותר את טענתם שהם מצאצאי הפלישתים והיבוסים.

לגבי שאלתך האם הם ממשיכים לשמור על התרבות הגירגשית ומתפללים וכו'. בטח התכוונת לשאול האם הם ממשיכים לשמור על התרבות הדתית של הפלישתים או של היבוסים: אז אני מזכיר לך, שכיום הפלסטינים הם מוסלמים. האיסלאם בא לעולם רק לפני 1300 שנים בערך. עוד אני מזכיר, שהמתאסלמים הראשונים - הלא הם הערבים שחיו במדבריות ערב הסעודית, היו עובדי עבודה זרה - ממש כמו אבותינו - שעליהם נאמר בהגדה "מתחילה עובדי עבודה זרה היו אבותינו", וגם הערבים מסכימים שפעם הם היו עובדי עבודה זרה, והם אף מכנים את התקופה הטרום-איסלאמית שלהם: תקופת הג'הליה (הבערות). אבל כל זה לא אומר - שבאותה תקופה טרום-איסלמית - לא היו בעולם ערבים או שלא היו בעולם פלסטינים, והראיה - שהלא הן הערבים והן הפלישתים מוזכרים אפילו בתנ"ך בשמם המפורש! ולשיטתך, האם היהודים דהיום - ובמיוחד הדתיים שבהם - ממשיכים במסורת אבותיהם שעליה נאמר בהגדה המשפט המביך הנ"ל?

לגבי שאלתך מי מנע מהפלסטינים לממש את זכותם: לשיטתך אפשר לשאול את אותה השאלה גם על היהודים.

מי שטוען שהוא פלשתי

כמו אותו צרצור לדבר עבירה, יורה לעצמו ברגל כי הפלשתים הם עם פולשים, כך שהוא הוא פולש בן לעם פולש.
עכ"פ היהודים שבו לאדמתם, ותודה לאל הצליחו לשכנע את מי שצריך לשכנע, שהם אכן הישראלים האמתיים, ותודה לאל שלא היה צריך לשכנע את אותו צרצור או את זנד. שיש להקהות את שניו ולומר לו, שאם היה שם לא היה נגאל.
ומאחר והארץ בידינו, המוצא מחברו עליו הראיה.

הנה למשל יש לנו זכויות היסטוריות בסוריה ובירדן ולא עולה בדעתנו לבקש אותם. אגב הציונות קנתה אדמות דונם פה ודונם שם אבל כשנלחמו בנו. זכותינו המלאה לקחת את האדמות שמהם נלחמו בנו, על אחת כמה וכמה, שממילא אנו טוענים שהם שייכים לנו.
ומאחר ונלחמו בנו המצב שלהם הופך להיות כמו של מעוז. שרצח ורצה לרשת. יצאו אזרחים ממדינות ערב כדי להפריע לנו לשוב לאדמתנו לא מגיע להם פרס על כך.

אלי כ ה ן

New member
צרצור העיד שהוא יבוסי, וטרם ענית לי על המצודה

אנא שים לב, שעצם נכונותן ההיסטורית של טענותיך - מוסכמת רק על צד אחד אך לא על הצד השני, ואנא שים לב שגם מהבחינה הזו קיימת סימטריה, שהרי גם הצד השני מעלה טענות נגדיות - שעצם נכונותן ההיסטורית מוסכמת רק עליו אך לא על הצד הראשון.

עניתי לך

ראשי הציונות הצליחו לשכנע את מי שצריך לשכנע, וקיבלנו מדינה תודה לאל שלא היו צרכים לשכנע את אבו צרצור ואבו זועבי ואבו זנד.

אלי כ ה ן

New member
אם כך אז עלית על סימטריה נוספת:

אתה טוען, ש"ראשי הציונות הצליחו לשכנע את מי שצריך לשכנע, וקיבלנו מדינה". עוד אתה טוען שטוב "שלא היו צריכים לשכנע את אבו צרצור ואבו זועבי ואבו זנד".

ובכן, גם ראשי העם הפלסטיני הצליחו לשכנע (בקרב האומות המאוחדות ואפילו בקרב האמריקאים) את מי שצריך לשכנע, וכך קיבלו במתנה - מהעצרת הכללית של האו"ם - עשרות החלטות ברורות וחתומות הקוראות להקים "מדינה פלסטינית" על "השטח הכבוש מאז 1967" (והכולל גם את "ירושלים המזרחית" כלשון החלטות האו"ם). טוב שלא היו צריכים לשכנע את מיכאל בן ארי ואת האחיין של זועבי ואת נפתלי בנט...

אם כן שוב חזרנו לנקודת ההתחלה: יש סימטריה! אז לשיטתך, שאתה שואף לבטל את חוסר הסימטריה על הר הבית (הלא כן?), למה אינך ממהר לדאוג לבטל את חוסר הסימטריה בנושא המדיני? אנא קום סוף סוף, וצא להקים להם מדינה פלסטינית. דווקא ממך אני מצפה להיות חלוץ בענין, לשיטתך...

למעלה