קשה לנהל דיון תרבותי מבלי להתרגז ?? למה ? בסופו של דבר כל אחד יעשה מה שבראש שלו, זה עדיין לא אומר שאסור לי להיות מזועזעת מזה שאתם לוקחים ילדים לחופי נודיסטים ונותנים להם לבלות במחיצת החברים הערומים של אבא ואמא.
בית כנסת זה חינוך לערכי העם היהודי וכל יהודי ביקר או יבקר מתישהו בבית כנסת. לא כל יהודי יבקר או ביקר בחוף נודיסטים. אני נגד להחליט בשביל ילדים בדברים שעלולים לגרום להם נזק נפשי ואולי גם פיזי.
נטוריזם עלול לגרום נזק נפשי ואולי גם פיזי? אולי דווקא זה שהילדים יראו שכולנו באים במידות שונות יגרום להם להרגיש טוב וטבעי עם גופם ולא לפתח תסביכים לגבי הגוף שלהם בגיל מאוחר יותר? אולי הם יהיו סובלניים יותר? אולי החיים שלהם יהיו פתוחים יותר? איך בדיוק ייגרם להם "נזק"?
שכללו ביטויים אישיים ולא ענייניים. מותר להגיד פה הכל, אבל אסור לתקוף בביטויים אישיים. לדוגמא: "אני לא חושב שאתה צודק כי א', ב', ג'" - זה בסדר. "אני חושב שאתה אדיוט" - זה לא בסדר
לשמור על צניעות לבוש בדרך כלל, אבל לבית המרחץ מגיעים גברים ונשים יחד, ורוחצים בקבוצה גדולה מעורבת. להם זה נראה טבעי ותרבותי. ראיתי תמונה משם. רגועים , נינוחים לא לחוצים...
ביפן היה נהוג בעבר להיות במרחצאות משותפים. הבעיה היא שבמאה ה-20 היפנים סיגלו לעצמם חלקים מאורוחות החיים של המערב והחלו בהפרדה בין המינים במרחצאות בערים הגדולות. עם זאת, באזורים מסורתיים יותר, עדיין ניתן למצוא מרחצאות מעורבים. יאללה, מי בא ליפן?
היו שם שינויים לא בגלל החשש מעירום מעורב, אלא בגלל אימוץ מאפיינים מערביים (רסטורצית מייג'י). מרחצאות ומקלחות זה לא אותו הדבר. המקלחת היא לא מקום חברתי שבו מקשקשים על מצב האומה או הסרט האחרון שראינו. גם אני מעדיף מקלחת פרטית, אבל את המרחצאות שלי (הג'קוזי) אני מעדיף עם אנשים נוספים