מסורת- צריך את זה?? סקר קצר

חזל לא למדו אצל המארי

שאילולי כן לא היו מייחסים את הרומאים לזרע אדום. שהלא תרגום של ``כיתים`` מבני יפת=``רומאי``. כך שבמקום לומר ``הלכה. כתים שונא ליהודים`` אמרו בטעות ``עשו שונא ליעקב`` ובפרט שלא נראה לי שצאצאי 10 השבטים שהספיקו להתבולל זה מכבר, מתחבטים בבעיות של אנטישמיות

סופיינה

New member
זה שהם מטחבטים או לא בבעיות אנטישמי

יות לא מהווה אינדיקציה ל"האם זה נכון להתבולל או לא" לפעמים צריך לעשות מה שנון ולא מה שנראה טוב לי.

כיום ? ודאי שלא

הרצל נוכח שיהודי תמיד יישאר יהודי בעיני הגויים. אולם אילו לא היה אלהים בוחר באברם שהיה נשאר בבגדד. וכמובן לא היה מפתה אותו להגיע לאותה ארץ אוכלת יושביה. האם בזמן שצאצאיו היו מתערים ביושבי הארץ היו נתקלים באנטישמיות? הלא ממילא ישראל מתבוללים זה מכבר בגויים

ארץ אוכלת יושביה?

אומר אחד הפרשנים (ואינני זוכרת את שמו) כי הנפילים נגפו מפני המרגלים , הקב"ה עשה זאת למען המרגלים אבל המרגלים היו כפויי טובה והציגו אתחסדי ה' באופן שלילי.. אני לא יכולה שלא לתהות אם זו לא אחת הטעויות שלנו כיום.

כה אמר יהוה אלהים

``יען אומרים לכם *אוכלת אדם את ומשכלת גוייך היית*`` ואם לא טרח להזים את השמועה, ולא עוד אלא שמאז הבטחתו ``לכן אדם לא תאכלי עוד וגוייך לא תשכלי עוד! נאום יהוה אלהים`` מאז הספיקה הארץ לעבור כ 50 כיבושים. ומתוכנן עוד כיבוש נוסף שבו *והנשים תשגלנה*

זה לא עוזר לצטט בלי לפחות

לתת לי רפרנסים כדי שאני אעיף בזה מבט לא ? כידוע יש הרבה דברים ביהדות שאם מוציאים אותם מהקשרם הם נשמעים ממש גרוע.. מה דעתך לתת לי מקורות ?

תגידי, אני נראה לך אטלס ח`רטה ?

המכשף לעת עתה מקולקל. הטכנאים השלומיאלים של הוט שרפו לי את האר דיסק, ולעת עתה אני גולש במלפפון. וכמדומני המקור רדיו בגדד מאת כתבינו האלהי חכם חזקאל סורה 36. והמקור השני בהפטרת שבת חול המועד סוכות. כמדומני בזכריה 12. וחיפוש באתר ממרה תמצאי בקלות

Bmaya

New member
אתה באמת מאמין בזה ../images/Emo6.gif

על פניו נראה שהמסורת היא גורם לשנאה יותר מהכל

מאמינה :)

כן. ואני חוזרת ואומרת שהמסורת היא לא גורם לשנאה, היחס של אנשים אליה התנשאותם היא הגורם.

Bmaya

New member
סליחה ../images/Emo6.gif

אי אפשר להפריד אנשים מהמסורת. המסורת גורמת לאנשים להתנשאות שמביאה איתה דברים רעים. משמע- מסורת = לא טוב

המסורת לא גורמת להתנשאות.

מה שגורם את זה זו התחושה שאתה הכי טוב וכולם מתחתיך , וזה כבר תלוי בכל אדם ואדם.

המעניין

שהצרפתי והגרמני בארצם הם נעדרי תחושת עליונות נבזית זו, ואינה שכיחה בין היהודים המתרפסים לאומות וב2000 שנות גלותם מנסים ללא הועיל להתדמות לשכניהם הגוים. ורק בינם ובין עצמם כל אחד מנסה להבליט את עובדת היותו עם סגולה

תורה אחת ומשפט אחד ?

או כי איש איש ומסורותיו כפי שבדאם מליבו ? במפגיע הבאתי מדין הזקן ממרא שאם לא הפנים בליבו שהדור מתקדם, ואילו עשה כהוראתו אף כי קבלה היא בידו עד משה, או הורה לעשות, בניגוד להוראת בית דין למרות שהורו מדעתם ופסקו נגד קבלה ממשה, הרי הזקן נהרג על המראתו

לא איש איש ולא כפי שבדאם.

אתה ודאי יודע כי האנשים המוסמכים לקבל החלטות שכאלו הם זקני העדה, הם אנשים שהוסמכו לקבת החלטות כאלה, הם נשים שלמדו ויודעים את התורה ישר והפוך כדי שהשיקול דעת שלהם יהיה מבוסס. פרט לכך אין היתר לשנות הלכה מדאורייתא, אלא אם כן זו הוראת שעה. אדם שעושה ההיפך ואפילו עד עתה הוכר כפוסק גדול זה סימן היכר בו שהוא נביא שקר.

ל דעת הרמבם נתחייב מיתה

אותו חכם מופלג שהוסמך להוראה אילו נחלק על דעת הרוב (הלכות ממרים) ולפלא שלא הרגו את חזל שפלגו את התורה מרוב מחלוקות. ובפרט שסמכות ההוראה מסורה לכהנים הלוים בני צדוק בלבד ועל פיהם יהיה כל ריב וכל נגע ולא בידי חזל שהוסמכו בידי ארתחשסתא האיראני

להזכירך

אין בעיה במחלוקות שהרי יש 70 פנים לתורה, הבעיה היא כאשר בסופו של דבר הפוסק נגד ההלכה שנקבעה לבסוף מנסה להורות הלכה כמותו, ומתנהג שלא כהלכה שנקבעה לבסוף.

אם ממאפייני התורה

``תורה אחת ומשפט אחד`` איך הגעת ל70 פנים ? ומה גם שהתורה נמסרה לכוהנים בני צדוק בלבד ``ועל פיהם יהיה כל ריב וכל נגע`` וכי יפלא דבר ``ובאת אל הכהנים..ואל השופט..על פי התורה אשר יורוך`` ואם הממרא את פיהם נתחייב בנפשו למען תהיה תורה אחת, מה מקום למחלוקות ?

למעלה