מסורת- צריך את זה?? סקר קצר

שושי 13

New member
גובלינית ../images/Emo24.gif

מאד, מאד אהבתי את התגובה שלך. כתבת יופי ומעניין ואני אוהבת לקרוא אותך.
 

y0el

New member
../images/Emo221.gif מסורת.....

אמר פעם מישהו (לא זובר את שמו) "עם שלא זוכר את עברו... לא יהיה לו עתיד" (ציטוט לא מדוייק) אני בעד לשמור מסורת אבות, ולאוו דווקא בעינייני דת . מסורת זה הייחוד שלך מסורת זה העבר שלך ( ובמקרה של מסורת יהודי תימן, זהו עבר מפואר ביותר ! ) מסורת...בדיוק כמו שם משפחה, היא ה"חותמת" שלך . זו יכולה להיות מסורת בבית הכנסת, מסורת בחתונה (טקס החינה) מסורת באוכל... ( לעולם לא אוותר על הקובנה והג'חנון בשבת !) מסורת לא צריכה להיות בִמקום
מסורת יכולה בהחלט להתקיים ליד החיים המודרניים !
 

התמ-ים

New member
לא נראה לי

יש את המסורת, רבת השנים. ויש את החיים המודרניים, הטכנולוגיים,והקידמה וכו'. לא צריכה להיות סתירה ביניהם. מסורת מודרנית זה להוציא ממסורת רבת השנים את כל מה שאתה לא מתחבר אליו (או לא רוצה להתחבר אליו) בגלל שהמודרנה מנסה לחבר אותך לדברים אחרים.
 

התמ-ים

New member
מסורת, אמונה

המסורת היא חלק מהאמונה. האמונה היא חלק מהמסורת. בלי אמונה והמסורת - אין לנו מה לחפש כעם. אין לנו מה לחפש בארץ ישראל. או בכלל במזרח התיכון. ברגע שהופכים את המסורת התימנית ל"ג'חנון בשבת בבוקר", זה בדיוק מה שישאר מהתרבות התימנית זה רק ג'חנון. צריך לפתוח את העיניים ולראות מה נשאר מ"חג האמונה" של מדינות צפון אפריקה. המופלטה.
 

Bmaya

New member
נכון, אבל האם לא הגיע הזמן

להניח את המסורת והדת בצד, ולשמר אותה בחגים בלבד, ולהתחיל לחיות את החיים באופן מתקדם שאינו תלוי בספרים שהוכתבו לנו לפני 3000 שנה והיו מתאימים לימים קדומים?
 
ספרי נצח וזהב

ששמרו עלינו במרוצת הדורות. עצם העובדה שאנו כותבים את הדברים באותיות שפת הקודש היא ההוכחה שהספרים האלו שמרו עלינו - כי שמרנו אותם.
 
שכחתי ששפה זו יבוא מאשור

ואותה לשון הקרר אינה שפת האבות, שדברו עברית כשפת עבר הנהר, כ``א שפה כנענית טהורה. ובשפה זו עתידים לדבר 5 ערים בארץ מצרים כמובן בלשון הקרש=כנענית ולא בעברית=ארמית שפת עבר הנהר. ואם כה היתה חשובה המסורת לא היה עזרא משנה את הלשון והכתב
 

Bmaya

New member
שטויות (סליחה).

כל מה אמרת לא הוכח מדעית וזה פשוט קלישאות חמודות שנותנות תמריץ למעשים שעבר זמנם.
 

מינימלי

New member
BMAYA

גם את אלוקים אי אפשר להוכיח מדעית.... (אם כי לוגית דווקא כן) ובכל זאת הוא קיים...
 

Bmaya

New member
קיים? תלוי את מי אתה שואל

לגבי אלוהים זאת כבר שאלה מורכבת. אני מאמינה שאלוהים, כפי שהוא מיוצג ע"י רבנים, הוא המצאה של אדם בשר ודם.
 

התמ-ים

New member
אם משאירים את המסורת בצד

בשביל מה צריך חגים? למה בכלל לטרוח? להשאיר מפסח רק את ארוחת החג? להשאיר מרה"ש רק את ארוחת החג? להשאיר משבת רק את הג'חנון? זה מה שישאר ממסורת ומתרבות תימן המפוארת? ג'חנון? (שאגב, עד כמה שאני הבנתי, בתימן הוא לא היה כ"כ שמן כמו כאן, כי לא היה שם מרגרינה. השתמשו בסמנה, רק שבארץ חיפשו את החיים הקלים ...)
 

Bmaya

New member
כן! מה רע בזה?

ארוחות חג עם מאכלים מסורתיים, כל עדה לפי מוצאה. ארוחת חג, עם כל המשפחה, סיפורים שירים והנאה. מה רע??
 
אולי כי למסורת

יש ערך ביציקת משמעויות, להשקפות הדתיות יש תפקיד באשר לדרך בה אנו רואים את העולם. החג לא בא לשרת צורך חברתי בלבד, יש לו משמעות מסויימת שאמורה להשפיע על החיים שלנו , על הפרספקטיווה שלנו. אחרת הוא כלל לא היה נקבע.
 

Bmaya

New member
אשמח לשמוע ממך מה המשמעות

ואיך היא אמורה להשפיע על חיינו. אולי זה בסה"כ בא לשרת צרכים של עם שהיו מתאימים ל 3000 שנה אחורה??
 
קחי לדוגמא את פסח...

לא מספיק לחגוג אותו ולדעת שזה לזכר כך בנ"י יצאו ממצרים. צריך לזכור שהם יצאו ממצריים כי הקב"ה הושיע אותם משם, צריך לזכור שהוא לא הוציא אותנו משןם סתם, היציאה היתה היישר אל מעמד הר סיני שבו נכרתה ברית ביננו לבין הקב"ה. זה המעמד שכונן אותנו לעם. לפני כן היינו רק עברים שהם עבדיןם במצריים, בניו של יעקב, ומאז אנו בניו של הקב"ה , מאוחדים תחת שמו. לליל הסדר יש משמעות כחג שמזכיר לנו כל שנה מחדש מאין באנו , מי היינו , מי הושיע אותנו ושם קץ לצרותינו באותה תקופה, למי אנו חבים. והכי חשוב (בעיני) מה אנו חבים, למה התחייבנו והיום אנחנו לפעמים שוכחים (לפעמים? ...) . אם תפשיטי את ליל הסדר מהמשמעות הסיצלית הדתית שלו , מה נשאר לך ? מצות וחרוסת ? אז בשביל מה לזכור בכלל את החג? באותה מידה אני יכולה להחליט יומאחד שכל ו' בשוון יושבים כולם יחדלאכול מוקרם, נו ו .. ? מה עשיתי בזה? איזו משמעות יצקתי לחיים שלי כאדם ולחיי האומה? מסורת ללא מורשת , מה היא שווה? העם שלנו 3000 שנה אחורה , הוא האבות שלנו. הוא לא סתם עם. הוא זה שנשמר בזכות שמירת המסורת בעלת המשמעות , והוא זה שיטמע בין כל שאר העמים ללא המשך השמירה על המסורת בעלת המשמעות.
 
לא נראה לי שאבותייך חגגו

על יציאת מצרים. לאור אומרם ``טוב לנו עבוד את מצרים ממותינו במדבר`` וכשקצה נפשם בדרך ובלחם הקלוקל בערה בם אש יהוה ושילח בהם את הנחשים השרפים. ולבסוף ``נבלע ישראל עתה יהיו בגוים ככלי אין חפץ בו``
 
למעלה