מסורת- צריך את זה?? סקר קצר

התמ-ים

New member
כי אם לא זוכרים ע"י פעולות

שוכחים ... זה "הסוד" של העם היהודי. (את הנאום של דוד בן גוריון בפני ועידת האו"מ, לפני קום המדינה, את מכירה? על זה בדיוק הוא דיבר). חגיגות ודקות דומיה לא אומרות כלום. את מוצאת הבדלים בין חגיגות יום העצמאות לחגיגת יומולדת? בין דקת הדומיה זכר לקורבנות השואה לבין דקת הדומיה לזכר חללי צה"ל לבין "תפסיקו לבלבל לי במח ותנו לי דקה אחת בשקט"? אם מסתכלים על כל פעולה כסגפנות, אז גם אכילה יכולה להיות סוג של סגפנות.

ואיזה זכר נותר מעם ישראל...

מלבד מלחמות אחים ? שאף כי ``שילחתיה ואתן את ספר כריתותיה אליה`` וזרק אותם קיבינימט לאפגניסטן ``ככלי אין חפץ בו`` עכ``ז ``לא שב אפו`` ממלחמות ``מנשה את אפרים ואפרים את מנשה יחדיו המה על יהודה ועוד ידו נטויה`` והשטן יהוה עודנו לועק על כולם

בטח..

איך יציל אותנו ממלחמות אם אנחנו עודינו ממרים את פיו ? וכי אב יתן לילדו נשיקה וסוכריה על שהלך לגנוב ?

אותו אב מאמץ גרוע אף

מאותה זונה שאמרה ``תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתוהו...כי נכמרו רחמיה על בנה`` ואם אב מסוגל לשחוט את בנו כאשר הבן ממרא אותו בזאת העיד על עצמו שאין הוא אביו! ובהכרח שאשתו בגדה בו! וילדיו ילידי זנונים המה.

האב המאמץ גרוע אין ויכוח .

למה האם שהעדיפה למסור את בנה ולא להמיתו גרועה? אני לא מבינה את הלך המחשבה שלך בכלל. תהיה לי בריא בחיי...

האב המאמץ גרוע אין ויכוח .

למה האם שהעדיפה למסור את בנה ולא להמיתו גרועה? אני לא מבינה את הלך המחשבה שלך בכלל. תהיה לי בריא בחיי...

אוי אלוקים ישמור.. חשבתי

שזה נאמר ביחס לשרשור על חטופי תימן ושאתה משווה את האב המאמץ של החטופים. בקיצור קבל תיקון. מה שכן אני לא רואה על איזה אב מאמץ אתה מדבר כאן .

שכחת ממשפט שלמה ?

אם את מצדיקה מלחמות ובכללם ``ואכלתם בשר בניכם ובשר בנותיכם תאכלו`` כשיטת חינוך על כי לא מרדו בו, ``כי כאשר ייסר איש את בנו יהוה אלהיך מיסרך`` אות הוא שהוא אב חורג, ואותה זנזונת שהעדיפה את בנה בחיים אף שיחבק מעתה חיק נוכריה-עדיפה עליו

לא שכחתי..

רק לא הבנתי איך לקחת אשה שהעדיפה להחיות את בנה אפי' במחיר כאב צורב , והפכת אותה ל... לא זכור לי שהצהרתי שאני חובבת מלחמות.. תזכיר לי ? ההקבלה : לא כתוב "כאשר ייסר אב חורג את בנו.." אני מציעה שאם אתה מקביל אז כבר תעשה את זה מדוייק.. הקב"ה לא אמור לעשות מה שנראה בעיננו צודק, אלא מה שצודק ונכון באמת, ואם זה מה שנכון בעיניו ובענינו לא כנראה שדאנחנו לא מבינים הכל ולא הכל גלוי לעיננו. חור המנעול... חור המנעול...

על חור המנעול כתב רשי

שלמרות שידי נטפו מור בימי חזקיה ובימי יאשיה עכ``ז לא שב אפו ממני. ואם לטענתו מה שהוכיחו הנביאים ``שובו אלי ואשובה אליכם`` שכאילו לא לבטל הגזירה אלא בכדי לנוטעם מבלי להרוס, ושכח שדברים הללו הפרת אמונים של כל דברי ספר הברית אשר כרת עימם בחורב אם בחוקותי תלכו...

חור המנעול

התכוונתי למשל של מי שמסתכל בעד חור המנעול ורואה סכין חותכת בבשר החי. חושב שזה רצח ואץ להזעיק משטה ובסוף מגלים פנימה שזה מנתח. לפעמים חיתוך נעשה כדי להציל, ולפעמים אנחנו רואים רק את החיתוך ולא את כל הניתוח. בד"כ. אין לנו את הפרספקטיבה של הק"בה על הזמנים עד סופם אנחנו לא אלה שבאמת יכולים לדעת מה טוב ונכון יותר ממנו.

ואני התכוונתי במקביל

לאותו כלבלב שוטה שנערים התקלסו בו, ופחד להראות סימני חיים עד שקוצצו ידיו ורגליו. וגם הוא השב שמדובר בסכין מנתחים. ולידיעתך לא כך הבטיחנו בדיברי ספר הברית! ולא נראה לי שכונת אומרו ``כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך`` שישתמש בסכין ניתוחים.

שוב פעם חור המנעול ?

מדוע דודי שלח ידו מן החור? שאף כי ומעי המו עליו בימי חזקיה ובפרט בימי יאשיה עם הקמת האינקוזיציה שכפי עדות הכתוב ``ויעמוד כל העם בברית`` ואעפ``כ לא די שלא ביטל גזרתו, אלא שהפר את הבטחת ספר הברית ``חרב לא תעבור בארצכם``

Bmaya

New member
כל אלה משלים בלבד

לפי איך שהיהדות מציגה את אלוהים, הוא לא מסוג האבות הסבלנים...

יהוה מצפצף על הלכה פסוקה ברמבם

שאף כי ``חוסך שבטו שונא בנו`` עכ``ז פסק שלא יכה את בנו מכת אויב מכת אכזרי. ואעפ``כ לא ידעתי במה חטאו קרוביו וחסידיו באומרם ``וסביביו נישערה מאוד`` עד כי מדקדק בהם כחוט השערה. ורבי יוחנן שיכל את 10 בניו ובנו ה10 נפל לתוך יורה רותחת.

התמ-ים

New member
את הופכת את מהות המסורת לאוכל

כאשר האוכל הוא רק חלק קטן וממש לא עיקרי. לכל חג וחג יש את המהות והסיבה שלו. ברגע שמוציאים את המהות - לא נשאר כלום. רק אוכל. אם מהמשמעות של החג נשארה רק ארוחה, מהר מאוד גם הארוחה תיעלם. למה להתאמץ בשביל ארוחה שהתאריך שלה נקבע לפני 3000 שנה? לא יותר פשוט להזמין פיצה ולראות סרט ב DVD?

שושי 13

New member
קטע מ - ויקיפדיה עם הסבר קצר

על מסורת תימן - הנה לכם מסורת יהודי תימן המסורת השונה של יהודי תימן, הבדילה אותם משאר קהילות היהודים, ואף עתה הם נחשבים לעדה שלישית, לצד הספרדים והאשכנזים. יוצאי תימן הקימו במדינת ישראל ובחו"ל קהילות יהודיות תימניות רבות, המצטיינות בתפילה קפדנית (התימנים נוהגים להגיד מילה במילה לאט בתפילה, ובהברה מיוחדת משלהם), ושמירה מדוייקת ביותר על נוסחים עתיקים וקדומים של ספרי חז"ל וחכמי ישראל הקדומים.

למעלה