../images/Emo221.gif יש לי שאלה אלייך מאיה....
יש נטיה לאנשים לראות את העבר שלנו...כאילו הכל סובב סביב דת, ואם אתה לא דתי אז אין לך צורך לדעת . פסח - יציאת מצרים צום גדליה - הרצח הפוליטי הראשון תשעה באב - חורבן בית המקדש כל המועדים האלה מציינים אירועים חשובים מאוד במהלך ההסטוריה של העם היהודי, אמנם עברו מאות שנים, אך עדיין חובה עלינו לזכור מאיפה באנו . (לקיים זה כבר בעיה פרטית של כל אחד ואחד מאיתנו) תארי לך שעוד כמה עשרות שנים, יקום מישהו וישאל, למה אחנו צריכים את "יום השואה" הלא זה היה מזמן....מזמן.... ולמה לנו לזכור את רצח רבין ? הלא זה היה מזמן...מזמן..... אני אספר לך סיפור.... נשבע לך ביקר לי שהוא אמיתי . לפני מספר שנים, עבדתי כסוכן מכירות בחב' מסויימת. (בתקופה שסיפור עוזי משולם היתה בכותרות ) - נכנסתי יום אחד לחנות ברמת השרון , תוך כדי המתנה לבעל החנות שיתפנה נשמעה ברדיו מהדורת החדשות, והקריין הזכיר את עוזי משולם, אישה אחת מבוגרת שהיתה בחנות, שאלה / תהתה בקול, ואמרה : " די כבר עם הסיפור הזה.... שימשיכו בחיים שלהם, כמה זמן אפשר למשוך את הסיפור, דיי עברו כבר 40 שנה, שישלימו עם זה ודי" (ציטוט מדוייק ב 99%) אני כל כך כעסתי (ביתו של דוד שלי "נעלמה" ) ואמרתי לה, תגידי... השואה היתה לפני ה"סיפור" הזה של ילדי תימן, למה לא שוכחים את זה ? - היא הסתכלה עלי כאילו נפלתי מהירח... ואמרה לי , אתה משווה לשואה ? אמרתי לה...בהחלט כן ! כל ילד וילדה ש"נעלמו" הוא שואה פרטית של הוריו ואחיו !!! ולמה אני מספר לך את זה ? כי לצערינו זה חלק מהעבר שלנו , שאסור בשום פנים ואופן לשכוח ! גם לא בעוד 1000 שנה !!! ואני בטוח שהיהודים שחיו במצריים בתקופת העבדות,שאת כל הבן שנולד להם השליכו ליאור, וגם אלה שהיו בתקופת יציאת מצריים וגם אלה שהיו בתקופת חורבן הבית לא היו רוצים שישכחו את מה שהם עברו..... כי משם באנו ! אם לא נזכור את זה, בעוד מס' שנים אנחנו ניהיה סתם עוד עם ! לטוב ולרע