מסורת- צריך את זה?? סקר קצר

אתה מתעלם מהמושג של

חזרה בתשובה. כולם טועים , החכמה היא לקום. אתה מדגיש את הרע, מה עם אבותי ששרו את שירת הים אחרי קריעת ים סוף ?

וקיבלו

``ופגרכם אתם יפלו במדבר הזה`` ואם העדיפו להיות עבדים במצרים מלמות במדבר, כל הכבוד לך שאת רוקדת על דמי הנרצחים והנשרפים באש יהוה. ובעינייך היה מגיע להם על כי לא שמעו בדבר יהוה וע``כ שילח בהם את הנחשים ושכחת שבכלל הם הוצאו על כורחם

לא הגזמת קצת עם מה שאתה מייחס לי?

אני לא רוקדת על שום דמים , וגם לא חושבת שאני ברמת הצדיקות שלהם כדי לשפוט. וגם אם הייתי אני לא חושבת שיש לאי מי זכות לשפוט. אבל(!!!) יש אחד שכן יש לו זכות והוא הקב"ה ואחריו אני לא מהרהרת. הוא עושה דין צדק גם אם לפעמים (א ואפילו תמיד) אנחנו לא מבינים. לא הכל אנחנו יודעים. אנחנו מסתכלים בעד חור המנעול , איך נוכל לצפות להבין שהסכין הקורעת בבשר אינה אלא סכינו של מנתח ?

לא ! לא הגזמתי !

אילו גם מנגלה השתמש בסכין ניתוחים. ודוקא אלהייך לא מועמד לדין על פשעי מלחמה. וכי מדוע בערה בם אש יהוה? אם אחר שהותיר מישראל ס``ה 10000 איש וזרק אותם ככלי אין חפץ בו? ואף ייעדם למלחמות מנשה+אפרים ``יחדיו המה על יהודה``

רמזים זה לא ממש הקטע שלך נכון ?

התכוונתי להגיד שהגזמת. וכבר אמרתי שאני לא מבינה כשאתה מדבר ברמזים... אז תרגם...

אבותינו הוצאו ממצרים על כרחם

וכמו כן באו בברית על כורחם. ואף כי יהוה נשבע להם להביאם אל הארץ, עכ``ז חילל את שבועתו והמיתם במדבר. ואף כי לבסוף לא הותיר מישראל רק 10000 איש, ועוד ייעד אותם למלחמות אחים מנשה עם אפרים ושניהם יחדיו על יהודה. וכבר עדיף היה שהיו ממשיכים להשתעבד במצרים

אכן היה עדיף שהינו ממשיכים להשתעבד

במצריים. היה עדיף שישליכו את בנינו ליאור, היה עדיף שישמשו בהם למילוי חוסרים של אבני בניין, היה עדיף שיהיה מי שינגוש בנו ויכה בנו בשוט. אין ספק. ובמילים אחרות ? NOT !! אף אחד לא מייעד אנשים למלחמת אחים, זה תלוי בהם גרידא.

במצרים ישבו על סיר הבשר באוכלם לחם

לשובע, ויהיו כככבי השמים לרוב מ70 נפש. ויהוה הצליח לאין ערוך מהטלר בהשאירו מעם ישראל ס``ה 10000 איש ``כי איבדם מלך ארם וישימם כעפר לדוש`` ולבסוף זרק אותם ``ככלי אין חפץ בו`` ותקע נפשו מהם ותקצר נפשו בעמל ישראל

y0el

New member
../images/Emo221.gif יש לי שאלה אלייך מאיה....

יש נטיה לאנשים לראות את העבר שלנו...כאילו הכל סובב סביב דת, ואם אתה לא דתי אז אין לך צורך לדעת . פסח - יציאת מצרים צום גדליה - הרצח הפוליטי הראשון תשעה באב - חורבן בית המקדש כל המועדים האלה מציינים אירועים חשובים מאוד במהלך ההסטוריה של העם היהודי, אמנם עברו מאות שנים, אך עדיין חובה עלינו לזכור מאיפה באנו . (לקיים זה כבר בעיה פרטית של כל אחד ואחד מאיתנו) תארי לך שעוד כמה עשרות שנים, יקום מישהו וישאל, למה אחנו צריכים את "יום השואה" הלא זה היה מזמן....מזמן.... ולמה לנו לזכור את רצח רבין ? הלא זה היה מזמן...מזמן..... אני אספר לך סיפור.... נשבע לך ביקר לי שהוא אמיתי . לפני מספר שנים, עבדתי כסוכן מכירות בחב' מסויימת. (בתקופה שסיפור עוזי משולם היתה בכותרות ) - נכנסתי יום אחד לחנות ברמת השרון , תוך כדי המתנה לבעל החנות שיתפנה נשמעה ברדיו מהדורת החדשות, והקריין הזכיר את עוזי משולם, אישה אחת מבוגרת שהיתה בחנות, שאלה / תהתה בקול, ואמרה : " די כבר עם הסיפור הזה.... שימשיכו בחיים שלהם, כמה זמן אפשר למשוך את הסיפור, דיי עברו כבר 40 שנה, שישלימו עם זה ודי" (ציטוט מדוייק ב 99%) אני כל כך כעסתי (ביתו של דוד שלי "נעלמה" ) ואמרתי לה, תגידי... השואה היתה לפני ה"סיפור" הזה של ילדי תימן, למה לא שוכחים את זה ? - היא הסתכלה עלי כאילו נפלתי מהירח... ואמרה לי , אתה משווה לשואה ? אמרתי לה...בהחלט כן ! כל ילד וילדה ש"נעלמו" הוא שואה פרטית של הוריו ואחיו !!! ולמה אני מספר לך את זה ? כי לצערינו זה חלק מהעבר שלנו , שאסור בשום פנים ואופן לשכוח ! גם לא בעוד 1000 שנה !!! ואני בטוח שהיהודים שחיו במצריים בתקופת העבדות,שאת כל הבן שנולד להם השליכו ליאור, וגם אלה שהיו בתקופת יציאת מצריים וגם אלה שהיו בתקופת חורבן הבית לא היו רוצים שישכחו את מה שהם עברו..... כי משם באנו ! אם לא נזכור את זה, בעוד מס' שנים אנחנו ניהיה סתם עוד עם ! לטוב ולרע

הנהנ משהו שמצליח

להרתיח אותי כל פעם מחדש.. אני לא אשכח את היום שחברה שלי אמרה לי שאמרו לה שחטופי תימן זה בלבול מח... היא נאלמה כשסיפרתי על הדודה..

כמובן שהכל הודות למסורת

בציפייה לשובם לציון נפלו התימנים בפח שטמנו בהם. שכל מגמת בן גוריון היתה יבוא אישי של עם עבדים נעדרי השכלה ותרבות שיהוו כתחליף לחוטבי עצים ושואבי מים הערבים(נצח ישראל) ומוטב היה לאברהם אילו היה נשאר בבגדד ולא היה נבחר לעם

הודות למסורת?

ממש לא הודות למסורת. הודות לאנשים ששכחו מהי מסורת, ושכחו כמה ערכים חשובים שהמסורת שלנו מנחילה כמו יושר, אהבת אדם, ואי אגואיזם, דוגמת בן גוריון וחבר מרעיו.

בודאי שהיית ממליצה בחום

על טבח חסר פשרות ב31 עמי כנען תוך הבטחת ``בתים מלאים כל טוב אשר לא בנית`` וכמובן על אונס נשים במלחמה בחסות הדת ולקיחתן לאישה. ומצות אשת יפת תואר תוכיח. ואילו גויה נאנסה בידי ישראלי בודאי שהית ממליצה להורגה ע``פ המוסר היהודי ואפילו היתה פעוטה בת 3

ממליצה ?

לא. אני לא יכולה להתווכח איתך על דברים שאני לא מבינה בהם, כי לא שמעתי עוד על 31 עמים שנטבחו בטח לא על הגויה הנאנסת בידי ישראלי שיש להורגה. מאידך אני גם לא יכולה לקחת את דבריך כמובנים מאליהם בלי חקירה אישית משלי. אשת יפת תואר- אני לא יכולה להגיד שלא תהיתי לע זה לא פעם , מה שאני כן יכולה להגיד זה שתמיד הסתכלתי על זה מעל לפני השטח , אפ פעם לא חקרתי את זה לעומק אפ פעם לא שאלתי על זה . אבל אני יודעת שביהדות דבר לא מובא כפשוטו בלבד ולכל דבר יש סיבה גם אם היא נסתרת.

דין רצח הנאנסת בת ה3

על פי הרמבם [הלכות איסורי ביאה פרק יב] יש על זה ראיה מפורשת בתורה ``הרגו כל זכר בטף. וכל אישה יודעת איש למשכב זכר-הרוגו`` ואם תצדיקי רצח נתעב זה באומרך שאולי ישנה איזו סיבה ניסתרת, אני לעומתך מתנחם באנטישמים שהקדימו תרופה למכה.

אני עדיין מעוניינת לבדוק את זה בעצמ

י.. אתה מוכרח להודות שלא יצא לך עדיין להציג דבר יהודי אחד באופן חיובי אז...

הודאת בעל דין=100 עדים

בהיות ירושלים ``קריה נאמנה, מלאתי משפט, צדק ילין בה`` ואילו עם הקמת האינקוזיציה עם מציאת ספר התורה כאשר ``ויעמוד כל העם בברית`` אף כי העידו חזל ``בשעת כשלונה של ירושלים לא פסקו ממנה אנשי אמנה`` כ``ז רק בדברי תורה. אך במשא ומתן [ההמשך יבא]

שוטטו נא בחוצות ירושלים ובקשו

ברחובותיה ``אם תמצאו איש אמונים ואסלח לה``! ומה המה ממצאיו של אותו איש המשוטט עם מוטות ומוסרות 15 שנה? ``ואם חי יהוה יאמרו *הלא לשקר ישבעו* אלכה לי אל הגדולים ואדברה אותם כי המה ידעו דרך יהוה משפט אלהיהם, *אך המה יחדיו שברו עול ניתקו מוסרות*`` (ירמיה ה)

Bmaya

New member
חשוב לזכור, אבל למה בצורה כל כך

סגפנית? מי צריך את כל האיסורים? למה אי אפשר לזכור דברים יפים בחגיגות, ודברים עצובים בכמה דקות דומיה? למה הכל צריך להיות עם כל כך הרבה איסורים?? אני מבינה שפעם אנשים היו משועממים ואפילו עצלנים, כל דבר קטן הוא סיבה לא לעבוד קשה, אפילו לא לעבוד קל (לא לסחוט, לא לנגב...) למה??

למעלה