מעשה שהיה כך היה...

יוסי n

New member
מעשה שהיה כך היה...

היום הייתי בת"א לצורך סידורים. כשסיימתי אותם, החלטתי לגשת אישית למרכז למירשם באוניברסיטה ע"מ לחתום על טופס הויתור על לימודי הרפואה (בעקיפין - לטובת כל הממתינים כאן ל'קבלה' מת"א). ניגשתי לאחת המזכירות, שאני מכיר, ושעזרה לי מאד לאורך כל התקופה האחרונה- מיום הרישום, דרך המיונים, התוצאות, והיום- הויתור. לידה, במשרדה במרכז למירשם, יושבת לא אחרת מאשר רבקה חנוכה, שרבות כבר דובר וסופר עליה כאן, בפורום, ובמקומות אחרים. לאחר שסיפרתי למכרתי שהפעם הגעתי אליה לא ע"מ לבקש עזרה, אלא ע"מ לחתום ויתור, ולאחר שהיא הצליחה להתאושש מהשוק הטראומטי שתקף אותה, והסברתי לה למה החלטתי ללמוד בירושלים, היא קמה ממקומה ע"מ להביא לי את טופס הויתור לחתימה. בדרכה אל המגירה בה מצויים הטפסים, פנתה אל רבקה מיודעתנו ואמרה לה: "תראי מה זה, הוא מבטל רפואה...". האחרונה, ללא הרבה התרגשות או עניין, הפטירה בתגובה, כלאחר יד: "נו, אז מה? לא נורא, יש עוד הרבה אחריו". כאן מסתיים הסיפור שרציתי לשתף אתכם בו. ועכשיו למה שאני רוצה לומר בקשר אליו: תגובתה של רבקה, המזכירה האחראית על רפואה, לא ממש משנה מבחינתי, שכן את החלטתי כבר קיבלתי. היא משנה עוד פחות, משום שזו היתה כנראה הפעם הראשונה והאחרונה בה אפגוש אותה. בנוסף, גם הסיפורים ששמעתי על היחס המנוכר והמתנשא לו "זוכים" הסטודנטים באת"א, הן מהסגל והן מחלק מעמיתיהם, אינם מעטים. ועדיין, באיזשהו מקום הפריעה לי התגובה האליטיסטית הזו. כי לא באתי לותר על חוג שהקבלה אליו היא דבר של מה בכך, ולא באתי לותר על חוג שההיצע בו עולה על הביקוש. באתי לותר על ה-חוג, המבוקש ביותר באוניברסיטה. זה שהכי קשה להתקבל אליו. זה שאנשים משקיעים שנה, שנתיים ושלוש מחייהם, תוך שיפורים אינסופיים ואינספור רגעי משבר, כדי להתקבל אליו. אז נכון, לא ציפיתי לתגובה חמה ואיכפתית כמו זו שקיבלתי מהמזכירה שאני מכיר, ונכון שרבקה לא מכירה אותי ולמעשה, אין לה שום עניין בי או במעשיי. עדיין, ציפיתי לתגובה אחרת. לתגובה קצת פחות קרה, קצת פחות מתנשאת, קצת יותר לבבית. בטח לא לתגובה שנשמעת כוריאציה של: "אתה יכול לבטל, אנחנו לא נתרגש. כמוך יש כמו זבל". אח"כ עוד הספקתי לשמוע ממכרתי שאותה רבקה, בכל הנוגע לסטודנטים, היא אישה קשוחה, קרה, בלתי מתפשרת ובלתי מתחברת (וזאת ללא קשר להיותן חברות ועמיתות לעבודה). אני מאד מקווה, בכל ליבי, שמשתתפי הפורום כאן שהתקבלו לת"א, ובחרו ללמוד בה, יווכחו אחרת. אני מאד מקווה בשביל כולם שרבקה, כנציגת המוסד הגדול הזה שנקרא "אוניברסיטת תל-אביב", אינה מייצגת את גישתו כלפי תלמידי רפואה בפרט, וסטודנטים בכלל. בהצלחה לכולכם.

רעם69

New member
היי יוסי,

מה שלומך? רציתי לשאול היכן אתה עומד בקשר לירושלים מבחינת מעונות?(מקדמה,מקום וכ'ו...) ומה אתה מתכוון לעשות בנידון. היום דיברתי עם הנהלת המעונות וביקשתי שישלחו לי את המקדמה(עדיין לא שלחו לי.) לאחר שהבהירו לי שזה יהיה כנראה להר הצופים,הבנתי שאני כנראה יסע לשם ברגע שאקבל את השיבוץ במטרה לשנותו.

יוסי n

New member
על איזה מעונות דיברו איתך?

אם רמזו לך שהשיבוץ שלך יהיה כנראה כפר הסטודנטים, אני מציע לך לטפל בזה כמה שיותר מהר. ככל שתמתין יותר, כך יילכו ויתמלאו המקומות במעונות הרגילים, ואז אתה באמת עלול למצוא את עצמך בלי מקום שאינו בכפר. מבחינתי, את המקדמה שילמתי. המעון שאליו אני משוייך כרגע, זמנית, הוא 'רזניק' (הר הצופים). בקרוב מאד זה ישתנה לקריית יובל (מובטח וחתום). אם אתה צריך עזרה במשהו, שלח מסר. בהצלחה.

ninjastep

New member
ליוסי ח

צהריים טובים, לפני כשבוע יצרתי קשר עם האוניברסיטה העברית וביקשתי כי ישלחו לי את עלון המידע ושובר התשלום למעונות. לצערי לא שמעתי מהם עד היום ובגין השמועות על מספר המקומות המצומצם שנותר בקרית יובל, אני מתחיל לחשוב שהטיפול בניירת לכשיגיע ימשך זמן מה גם הוא ועל כן רציתי לשאול אותך מספר שאלות: 1. להחלפת המעונות יש לנסוע לפקולטה או להר הצופים? 2. יש טעם לנסוע כאשר טרם הגשתי בקשה בכלל? 3. כשהעבירו אותך, אמרו לך שמספר המקומות שנותרו אכן מצומצם בקרית יובל? מן הראוי לציין שאני "פליט" שגר כרגע אצל משפחה בהרצליה, לכאן גם ביקשתי שישלחו את הטפסים תודה רבה!

l e o r a

New member
שאלה ליוסי

מתי דיברת עם הנהלת המעומות? הייתי במשרדי המעונות לפני כמה ימים ולא יכלו לומר לי כלום חוץ מזה ש"המצב בקרית יובל לא טוב" (בינתיים אני משובצת באידלסון בהר הצופים). בכלל הבנתי מהם שהם נורא נזהרים לא להבטיח שום דבר...

יוסי n

New member
הייתי בירושלים בשבוע שעבר.

נכון, הם באמת נזהרים שלא להבטיח שום דבר, והמילים שלהם די כלליות. בכל זאת, אסתפק בלומר שדברים ששומעים מכאן, לא שומעים משם... (מקווה שאת מבינה את כוונתי). אם יש לך שאלות ספציפיות, שלחי מסר. בהצלחה.

יעלד12

New member
יוסי...

בפסיכולוגיה בגרוש, הייתי אומרת, שזה פשוט סגנון דיבור שאמנם מחד מעיד על חוסר רגישות מספקת לבני אדם, מין סנוביזם מעושה שיכול להביא את הסעיף. מאידך, מאוד יכול להיות שזה בא כתגובה על זה שאנשים מבטלים לטובת ירושלים. אין מה לעשות, יכול להיות שאולי זה (אפילו קצת!) חורה לה. מוזר איך שמוחי המעוות עובד, בהתחלה כשקראתי את דברייך היתי בטוחה שאתה מכתוון לזה שיש עוד הרבה כמוך, כלומר שיש עוד הרבה כאלה שעומדים לבטל!!!! ושמחה גדולה אחזה בי לאור ההסתברות לירידה המונית של הסכם... מה שנקרא, חזיונות שווא.

זה יותר נראה כמו הרצון

המוזר הזה של הנקמה/תחושת העליונות. כמו "אני מזכירה קטנה, אבל אני בעצם הרבה יותר ממנו...". היא אישה מאוד קשה, היא הורידה כמה שנים מחיי עם כל הקשיים שהיא הערימה בעוד שבאוניברסיטאות אחרות תמד היה רצון לעזור. וליוסי, דווקא מרוב הסגל המינהלי באת"א (וגם זה שבמרכז למרשם) הייתי מרוצה, לצערי מדובר במקרה יחסית מיוחד.

derwansin

New member
ירושלים ות"א בכסאח בזמן האחרון...

הגזמה כמובן, אבל לפחות אם נשפוט לפי יחידות אקדמיות אחרות (מכינה למשל) אין הרבה אהבה. באמצע השנה הנוכחית האוניברסיטה העברית החליטה לפתע שהיא לא מקבלת את ציוני המכינה של ת"א יותר... לקח די הרבה זמן עד שסידרו את זה ביניהם.

עכשיו אני מבינה למה הייתי צריכה

לרדוף אחריהם כל כך הרבה כדי שיחשבו לי את הסכם עם המכינה כמו שצריך.

derwansin

New member
כשנטלי תהיה הדיקן בת"א ויוסי יהיה..

..הדיקן בירושלים, נראה לי שזה יהיה הרבה יותר גרוע :)

אני יכולה להעיד

שלפחות עד כמה שזה נוגע לפקולטה לרפואה ולפקולטה למדעי החיים, היא היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. שיהיה לך המון בהצלחה בירושלים

lernery

New member
בירושלים

לא יצא לי לדבר עם המזכירות השנה, אבל היה קורס פיסיקה עם קבוצה של תלמידים שנכשלו, ושלחנו מכתב אל הדיקן (של רפואה..). תגובת הדיקן הייתה מזלזלת מאוד והוא דחה על הסף כל אפשרות לשינוי בסטטוס של הקורס או לתת מועד ג'. לעומת זאת, באופן מפתיע הדיקן של רפואת שיניים דווקא הסכים להתחשב בתלמידים שנכשלו ולא להשאיר אותם שנה. (ברפואת שיניים נשארים שנה אם נכשלים בקורס, כל קורס) מצד שני, ברפואה לא נשארים שנה בגלל קורס אחד של פיסיקה, עד כמה שידוע לי, ככה שמה שמעצבן בעיקר זה הזלזול ולא התוצאות בשטח.

morancho1

New member
רבקה ידועה באכזריותה

חבל שציפית ממנה לאיזשהו יחס אנושי, כי היא פשוט לא מבינה את משמעות המושג.. מסוג האנשים שגם לא יעזרו לאשה מבוגרת לחצות את הכביש, אלא פשוט יצעקו עליה "מה את חוסמת את הדרך,זקנה".. לשמחתי, רבקה אינה מייצגת את ת"א. מי שמנהלת את העניינים האלה ברפואה בתל אביב היא פנינה המדהימה!! שתמיד מחייכת ועוזרת ומפרגנת..בעוד רבקה דואגת לענייני קבלה. מי שכבר מתקבל אינו נתקל ברבקה יותר (למיטב הבנתי). אני מקווה עבורך שזהו היחס המגעיל האחרון שתיתקל בו,למרות שאני יודעת שמזכירות, הכל אוניברסיטה בארץ, לא שייכות לסוג הנחמד ביותר של האנשים (יוצאות מן הכלל מלכה-ב"ש ופנינה כאמור).

למעלה