מעשה שהיה כך היה...

יוסי n

New member
נטלי, עם כל הכבוד...

זו לא הפעם הראשונה שאת לא מבינה את הדברים לאשורם, אלא כמו שאת רוצה או נוח לך להבין אותם (ואם איני טועה, אני לא הראשון שמעיר לך על כך). ההודעה המקורית שלי באה במטרה לשתף את משתתפי הפורום בסיטואציה שאליה נקלעתי. אני לא הראשון ולא האחרון שעושה את זה כאן. לא היה בכוונתי לבטא את הרעיונות שהצגת, או כל רעיון אחר. המטרה היחידה היתה לשתף, ולהביע תקווה אמיתית שאלו כאן שהחליטו ללמוד בת"א, למרות שהתקבלו גם למוסדות אחרים, לא ייתקלו ביחס דומה ויתחרטו על בחירתם. מה הקשר ל"דע איפה אתה עומד"? למה פתאום, את מתרעמת על כך שמעבירים פה ביקורת (בפורום אנונימי, להזכירך), על נציגת אוניברסיטה? לא זכורה לי תגובה דומה מצידך כשנכתבו פה דברים פחות ממחמיאים על מלכה מב"ש, רק לפני חודש (תקופת הראיונות, זוכרת?). ובעניין ה"רפש" כפי שכינית אותו שהוטל פה ע"י המגיבים - מה את מצפה? שאשלוט על תגובותיהם של הקוראים? האם כך את עושה כשאת כותבת פה הודעה? אינך חייבת להיות כה יפת נפש. את יכולה פשוט להודות שהערתה של רבקה, גם אם יש בה אמת, לא היתה צריכה להאמר או לכל הפחות להאמר בצורה אחרת, פחות מתנשאת ומזלזלת. כן, מתנשאת ומזלזלת. אין מה לעשות. אז רדי מ"מותק" ו"יקירי" (גם זה אגב, נשמע די מתנשא). ורדי גם מ"קצת צניעות" ומ"להעביר ביקורת על איש מקצוע... זה לא לעניין". איני זקוק לסדרת חינוך. בפעם הבאה, קראי את ההודעות לאט, ומדוייק, והשתדלי להבין אותן כפי שהן, בלי פרשנות. Peace.

lernery

New member
אתה צריך להצטנע יותר

נטלי עוד מעט כבר סטודנטית שנה ג' ולכן היא 14 דרגות מעליך..

יוסי n

New member
יוסי, אתה מתכוון ברצינות?

מה הקשר? מצידי היא יכולה להיות רופאה. זה לא משנה את העובדה שדבריי הובנו לא נכון, וגררו הודעה די נוזפת מצידה, שלא במקומה. או שאולי אתה ציני?

lernery

New member
בטח שברצינות

אתה תראה כשתגיע אלינו שכל פעם שאתה עובר ליד סטודנט גדול ממך בשנה אתה צריך לכרוע ברך וליד סטודנט גדול ממך בשנתיים אתה צריך להשתחוות שלוש פעמים. סך הכל הם כבר יודעים אנטומיה ואולי אפילו פתולוגיה ולכן הם כבר בדרגת סגן של אלוהים... נו, מה נראה לך..

Veronica007

New member
הוא ציני ציני ציני כמו ליאור שליין

בימיו הטובים.

Veronica007

New member
יוסי, הסבר קצר:

פעם הייתה קומונה. רוב תושבי הקומונה היו תל אביבים, עם כמה פליטים חסרי תועלת שבחרו דווקא באוניברסיטה אחרת. היום יש פורום. בפורום יש יותר אנשים. התפלגות העדיפויות שווה יותר, עם יתרון קל לירושלים. העלמה נטלי תל אביבית מורעלת. תגיד מילה רעה על פח הזבל העירוני בארלוזורוב שמשתינים לתוכו נרקומנים, וגם אז היא תקפוץ. אני חושבת שזה מעורר הערכה (בלי ציניות, באמת). הלוואי ותחושת הפטריוטיות הזו הייתה בקרב חיילינו כולם, והיו פחות חבר'ה בעלי פרופיל 97 בעתודה או ג'ובניקים, ויותר כאלה עם דם על הידיים.

natalysh

New member
אתה מאוד מתגונן...

עצה, תלמד לקבל ביקורת. ולדברים שכתבת: לידיעתך, אני לא חיה בפורום, בטח לא עכשיו, ואני מפספסת המון שרשורים. על מלכה מב"ש אני דווקא זוכרת הרבה מחמאות פה, ביקורות לא, כנראה פספסתי. מה שכן, היו שרשורים בעבר שאנשים לכלכו פה באופן מטורף על מראיינים/סטודנטים/וכו' וכו' וכן הערתי בדיוק כמו שהערתי לך, אם לא באופן חריף יותר, כי אני באופן עקרוני נגד העברת ביקורת בוטה בריש גלי. לא רק שזה לא משיג את המטרה של זה, זה מעשה של חוסר כבוד, וכשהוא נעשה, עם כל הכבוד, יוסי, ע"י סטודנט או מועמד, זה חמור פי כמה וכמה. אני לשנייה לא הצדקתי את הערתה של מיודעתנו. אולי לא אני זו שבינינו לא קוראת בעיון תגובות? אבל, כפי שאמרתי, אני לא רואה טעם, אלא רק פגם, להעביר את הביקורת בפורום כזה ולכן לא המשכתי. ואם כבר אנחנו דנים באמרה המפורסמת, אני חייבת לציין כי לומר "יש עוד אלף כמוהו, נו אז מה" וכו' וכו' שווה ערך מבחינתי ללכתוב: "באתי לותר על ה-חוג, המבוקש ביותר באוניברסיטה. זה שהכי קשה להתקבל אליו. זה שאנשים משקיעים שנה, שנתיים ושלוש מחייהם, תוך שיפורים אינסופיים ואינספור רגעי משבר, כדי להתקבל אליו. עדיין, ציפיתי לתגובה אחרת. לתגובה קצת פחות קרה, קצת פחות מתנשאת, קצת יותר לבבית.". אני לא חושבת שאפשר להאדיר את הסטודנטים ואת לימודי הרפואה יותר מאשר איך שאתה האדרת. בשורה התחתונה, אתה ויתרת על הלימודים לא בגלל עשרות הסטודנטים שנמצאים בהמתנה, אלא בגלל שהתקבלת למקום שרצית וביטלת במקומות האחרים. ככה עושים, זה מה שנהוג וצריך להיות, זה לא משהו אצילי, עם כל הכבוד שיש לי אליך (ויש). למה אתה חושב שכל הפרטים שציינת משנים משהו לתגובה שהיית אמור לקבל? מזה משנה בכלל אם באת לוותר על חוג כזה או על "חוג שהקבלה אליו היא דבר של מה בכך, ולא באתי לותר על חוג שההיצע בו עולה על הביקוש"? שוב, אתה בחרת לקחת את דבריי למקום לא חיובי במיוחד, וכמו שאמרתי - אם זה מה שעוזר לך להעביר את הימים האלו בכיף, אז בכיף
אין כאן שום דבר אישי כלפייך או צורך שלי להגן על מישהו ספציפי. כשאתה מעביר על מישהו ביקורת, ועוד בפורום כזה, אתה צריך לנקוט משנה זהירות. והעובדות הן, שכבר כמה אנשים העירו לך בשרשור הזה, שההערה שקיבלת, למרות שהיא די שלילית, הוצאה מפרופורציה בהודעה שלך. תבחר לעשות עם זה מה שבא לך, אבל תמיד הכי טוב לקבל ביקורת.

יוסי n

New member
הביקורת התקבלה. לסיכום:

ראשית, אם היית מכירה אותי, נטלי, היית יודעת שאין לי שום בעיה עם ביקורת. להיפך. ביקורת בונה, שמועברת בצורה מכובדת, תמיד מוצאת אצלי אוזן קשבת. כך תמיד, וכך גם הפעם. הביקורת שהועברה בהודעתי המקורית על התנהגותה של רבקה היא ביקורת אישית, שנמדדת לפי אמות המוסר וההתנהגות שלפיהן אני חי. ספק אם אני, במקומה או ממקום אחר, הייתי מדבר אל מועמד/סטודנט/בוגר בצורה כזו. סביר מאד שלא. מעבר לכך, לא היה כאן שום ניסיון לעורר "עליהום". ממש לא. כל הדברים שאמרתי על רפואה, ושיפה מאד העתקת מהודעתי המקורית להודעתך שלך - מה לעשות, כולם עובדות. לא היתה כאן כוונה להאדיר סטודנטים לרפואה, ולא את החוג (ואני לא חושב שיש צורך לכך). לא היתה פרשנות, ולא ראייה סובייקטיבית. עובדות נטו. ותקני אותי אם טעיתי. אגב, בנקודה זו אציין שללא קשר לפרמטרים שצויינו, הייתי מצפה לתגובה אחרת מרבקה בתור מועמד (בכלל), קל וחומר כשמדובר בויתור על רפואה (ונטלי, אני בטוח שאת מבינה בדיוק את כוונתי ואת המקום שאני בא ממנו). ולסיכום - אכן, כמו שאמרת, אין כאן שום דבר אישי. כן חשוב לי שאנשים ייצמדו למסר המרכזי שרציתי להעביר בהודעה המקורית (ושחידדתי, ויותר מכך, בהמשך השרשור), ולא יבינו מה שנוח להם, או מה שנדמה להם שהתכוונתי, ועוד יבקרו אותי על כך. אני באמת מאמין שכל אחד ואחת מאלו שהעירו פה, שהערתה של רבקה נופחה מעבר לכל פרופורציה בהודעתי המקורית, צריכים להעמיד את עצמם במקומי. כל אחד ואחת, גם את, במקומי, היה מוצא את אותו הטעם לפגם בסיטואציה שתיארתי. אם הייתם משתפים את העולם או לא, זה כבר סיפור אחר. המשך חופש נעים.

Y a n i B

New member
העניין כשלעצמו מובן. מה שלא מובן

(פוליטיקלי קורקט: לי, באופן אישי, וזו דעתי, ויתכן שאני טועה, וסליחה מראש, וד"ש לנסראללה) הוא באמת מדוע טרחת לעדכן אותנו בדבר כזה שמתרחש לכל בנאדם 100 פעם ביום.

guyavhuji

New member
אתה בא ללמוד בירושלים, נכון?

אתה הולך לקבל קנה מידה חדש ליחס מתנשא ומזלזל. אם אתה כל-כך נפגע בתור מועמד שהמזכירה אומרת לו שיש עוד הרבה כמוהו, איך תרגיש כשתהיה בשנה שלישית והקודקודים של הפקולטה יאמרו לך שיש עוד הרבה כמוך שיכולים להחליף אותך, אחרי שלוש שנים שאתה יורק דם על הלימודים? בקיצור, בכל מקום יתנשאו עליך ויזלזלו בך. תתרגל.

lernery

New member
בקיצור, תל אביב מקום מושלם

ושם כולם דובוני אכפת לי שמחבקים אחד את השני

lernery

New member
את! אני צריך חיבוק

סתם, לא חיבוק, אבל אני אשמח אם תספרי לי איך השגת עבודה בקיץ שעבר

למעלה