מעשה שהיה כך היה...

medic20

New member
לא נעים לשמוע את האמת בפנים

אבל מה לעשות, זה המצב. "לא רוצה ללמוד אצלנו, לא נורא, יש עוד אלף כמוך. אתה תלך ויבואו 7 אחרים במקומך" אני מזמן התפכחתי והפסקתי לצפות לקבל מהם יחס של "לקוח". לדעתי, ההתבטאות הזו לא מעידה על יחס מסויים כלפי תלמידי ביה"ס לרפואה בת"א או על איזושהי מגמה שם, אלא על מצב פשוט של עודף ביקוש מול היצע קטן. כל חובב סיינפלד יזכר מיד בפרק של ה soup nazi שמבטא את המצב בצורה מעולה.

lernery

New member
מה שמזכיר לי, שהורדתי את הפרק הזה

ועדיין לא ראיתי אותו..

danc18

New member
האמת שלא הבנתי מה הטררם הגדול

לא רוצה להשמע דוחה, אבל.. למה אפשר לצפות? שיתחננו שהוא ישאר? זו לא נשמעת לי תגובה סנובית או אליטיסטית (מה הקשר בכלל?). ומכאן ועד לאפילו קצה מחשבה שאת"א קרה, מנוכרת, לא מתחשבת או מזלזלת.. הדרך ארוכה, לא? נדמה לי שאתה גם פעם מחית על הניסוח ה"קר" של הודעת ההמתנה באב"ג (סליחה אם זה לא אתה.) באמת שקשה לי להבין למה אתה לוקח כאלה דברים כ"כ ללב. תשמח בחלקך, ונראה לי שאתה קצת זקוק לזה- אז באמת כל הכבוד על הקבלה לכ"כ הרבה אונ'. אתה כנראה מדהים כמו שנאמר למעלה. (אם זה עושה לך טוב, דמיין את אותה רבקה אומרת לך את זה). בהצלחה רבה בדרך שבחרת בה, ירושלים זה מגניב

יוסי n

New member
תודה על החיזוק, אך איני זקוק לו.

אני לא מצפה מאף אחד להתחנן אליי שאשאר. ברור לי לגמרי שאם נתעלם לרגע מהצורה או הנסיבות בהן הדברים נאמרו, אז רבקה צודקת בדבריה. ביום שאבטל, יהיו עשרה מועמדים שיתמודדו על המקום שלי. אין לי בעיה עם זה, נהפוך הוא - אם החלטתי ללמוד בירושלים, אני יותר משמח לפנות את מקומי בת"א למישהו אחר. ונכון, זה הייתי אני שמחיתי על הניסוח של ב"ש - "ברוך בואך לרשימת ה'רזרבה' שלנו". גם שם מצאתי טעם לפגם, גם שם, בניסוח - לא בתוכן. כך גם בסיפור הנ"ל. לא לקחתי את דבריה ללב. כמו שכתבתי בהודעה המקורית - דבריה לא משנים עבורי כלום, מהרבה סיבות. בכל זאת, היה משהו קר ומרוחק בדרך שבה הערתה נזרקה לחלל האוויר. יש דברים שגם אם חושבים, רצוי לא להגיד. לא ביקשתי שהיא תאמר: "יופי שבחרת בירושלים. האמת, אם הייתי במקומך גם אני הייתי בוחרת כך", אך בדיוק כפי שהיא בחרה בהערה מזלזלת ומתנשאת (במכוון או שלא, ייתכן שהיא פשוט כזו), היא היתה יכולה לבחור בדרך אחרת. מי יודע? אולי אפילו לאחל בהצלחה (הגזמתי, הא?). אולי הסיבה שזה הפריע לי כל כך היא שהסיטואציה הזו מתחברת לי עם הרבה מהסיפורים ששמעתי בזמן האחרון על את"א מפי סטודנטים שלומדים שם, בזמן שהתלבטתי היכן ללמוד. כנראה שאני לא היחיד שנתקל בהערות קטנות מהסוג הזה, או ביחס קר ומנוכר, והרי ידוע הוא שהתמונה הגדולה מורכבת מפרטים קטנים. בשורה התחתונה, כמו שכתבתי קודם - אני מאחל לכל מי שהולך ללמוד שם להיווכח שאני טועה.

danc18

New member
מממ..

האמת שריפרפתי רק ממש מעט בהמשך השירשור ובויכוחון שלך ושל נטלי. לא רוצה להיכנס לזה, לא רוצה לעורר מהומה, אבל אולי די? באמת ש(שוב..) כל הכבוד לך על הקבלה לשתי האוניברסיטאות, צריך לקחת הכל בפרופוציות ולא הבנתי איך משפט תמים כמו זה שאמרה לך רבקה גורר כזו מהומה. אני ממש מבקש שיקום כבר האדם שיוכל להסביר לי באמת ובתמים איפה בדיוק הסתתרה הקשיחות/ ההתנשאות/ ה"אליטיסטיות" (בפעם השניה-מה הקשר?!) ושאר התכונות שיוחסו לרבקה ההיא ולאונ' כולה (גם כאן ההיקש קצת הלך רחוק..) בתוך המשפט ההוא? כבר אמרו פה לא פעם- היא הייתה צריכה להתחנן? לעצור הכל ולנסות לשכנע אותך לא לחמוק לה מבין הידיים? לנשק את רגלייך? וגם אם לא- אולי זו יכלה להיות מחווה נאה מצידה לומר בהצלחה- אבל למה אתה כ"כ זקוק לזה?! לא חיבקו אותך בגן?
בכל מקרה, לי זה נשמע כמו נסיונות אוטוסוגסטיביים לשכנע את עצמך שעשית את הבחירה הנכונה ובחרת באונ' הנכונה. סליחה עמוקה אם זה איננו המקרה- אבל אם כן- תנסה למצוא טיעונים חזקים יותר
באמת שתהיה לך בהצלחה, ואני מציע לסגור בזאת את הדיון העקר הזה.. כנראה שאתה אדם מוכשר, וסביר להניח שהיית מצליח ונהנה מהלימודים בשתי האונ', ושטויות כאלה רק פוגעות לך בקארמה
תטייל ותתנקה מלחצים. ועוד הערה קטנה לסיום- כותב דברים אלו אינו "מורעל" תל אביבי (השייך לאותם מייסידים של הקומונה האם). גם אני שמעתי לא מעט דברים לא נחמדים על את"א (ובאותה מידה גם על י-ם, אגב, וממקור קרוב מאוד). אני עצמי אלמד כנראה בב"ש (שהעזה לכתוב "רזרבה". פשוט אונ' קרה ומזעזעת) ואין לי שום צד ביריבות שנקבעה כאן שקיימת בין י-ם ות"א. שאו ברכה

greys

New member
גם אני נתקלתי בזה, לפני שנים

הי אני היום לומדת בשנה חמישית בטכניון וגם אני נתקלתי ביחס המגעיל של ת"א לפני שהתחלתי ללמוד אני התקבלתי לת"א ולטכניון, היתה לי איזה בעיה טכנית, שעוד הייתי בצבא, ולפני קיצור שרות ת"א הודיעו לי שאני צריכה להציג תוך שבועיים אישור שאני משתחררת בזמן - ואם לא יבטלו לי את ההרשמה. מה לעשות - לא היה לי את האישור בזמן והם פשוט בטלו לי את ההרשמה..... כי להם יש כמוני כמו זבל..... אני חייבת להגיד - שהטכניון , בניגוד לת"א לגמרי, לא רק שלא עשה לי בעיות עם ההרשמה - אלא להפך ! המזכירות במשרד ההרשמה בפקולטה ואפילו מישהי מהסגל - עזרו לי מול הצבא!! ממש פנו בשמי לצבא, הוציאו בשבילי מכתבים מיוחדים ואפילו כתבו באחד מהם - שהם מוכנים לקבל אותי בכל תנאי. וגם לטכניון, אגב, יש המון אנשים שנרשמים ולא מתקבלים . גם להם היו מועמדים שהיו מתקבלים במקומי....

lernery

New member
בקריאה שניה זה נשמע כמו מגננה

וניסיון להראות שהעובדה שבחרת י-ם על פני תל אביב היא לא משמעותית. תחשוב, זה כל מה שיש לה בחיים, גאוות היחידה של המקום..

dnme

New member
באמת אז מה ?

אני לא מבין מה הבעיה בתגובה הזו, היא צודקת - יש הרבה אחריך שיהנו מהמקום הפנוי. מה זה משנה אם אתה מבטל את החוג הכי מבוקש או לא ? ציפית שהיא תנסה לשכנע אותך להשאר ? ולמה אתה חושב שצריכים להעריך את זה שאתה מבטל ? הרי זה לא נעשה מתוך אקט של אצילות, אלא מהעדפה ללמוד במקום אחר ...

Regina Phalange

New member
חבל שלא ענית לה,

שגם כמוהה יש כמלח הארץ
וברצינות, לא נראה לי שהייתה פה כוונה זדונית, אבל בהחלט לא נעים.

natalysh

New member
איזו הגזמה...

קצת רצחת לה את האופי על סמך מספר הערות וסיפורים. שזה לא לעניין בכלל, לא משנה אם זה נכון. נכון שההערות לא במקום אבל עשית לה קצת רצח אופי שגם הוא אינו במקום. ובכלל, להתחיל לחפש קשר ומסקנות לשאר הסגל באוניברסיטה גם כן אינו לעניין.

mitzipitzi1

New member
../images/Emo45.gif

היא בכלל לא אשה נחמדה, זה נכון. ועלי היא ממש צרחה, מה שנראה לי ש*טיפה* יותר מרגיז מהמקרה הנ"ל. ממש לא הבנתי מה היה כל כך נורא ומעליב במה שהיא אמרה, ובטח שלא "אליטסטי" - מועמדים/סטודנטים לרפואה חייבים לצאת מהאגו טריפ שהם חיים בו (מה שישאר לאורך חייהם המקצועיים). וגם ממש התקוממתי נגד ההערה שעלתה פה, ש"גם כה אין לה כלום בחיים חוץ מהאוני' " או משהו כזה - למה, בגלל ש(מי שאמר את זה) מועמד/לומד רפואה הוא שווה יותר מ"מזכירה קטנה" (עוד ביטוי שהועלה פה) מה זו ההתנשאות הזאת? כל עבודה מכבדת את בעליה, ואתם כוווולה סטודנטים או אפילו רק וואנביז - עדיין אין לכם אפילו קריירה. אז תירגעו...

lernery

New member
מי דיבר על כבוד?

כל אחד צריך לשאוב את תחושת החשיבות העצמית שלו מאיפשהוא, סטודנטים שואבים אותה מהקריירה העתידית, ומזכירות שואבות אותה מהכוח הביורקרטי שבידיהן ומגאוות היחידה של המקום. כמובן שיש הרבה אנשים ברי מזל שמקבלים את התחושה הזאת מהמשפחה שלהם, נניח (המשפחה הכי מגניבה בשכונה, נגיד), אבל יש כאלה שלא - ואז קורות התופעות מהסגנון הזה.. זה לא רוע לב, זאת פשוט פגיעה באגו של המזכירה הנ"ל, את מבינה לאן אני חותר?

mitzipitzi1

New member
כל אחד צריך לשאוב החשיבות העצמית

שלו מאיפשהו?? נכון, מי שיש לו צורך בחשיבות עצמית, צריך למצוא מקור שיתמוך בזה שהוא סתם חושב את עצמו... על ענווה שמעת? סטודנטי/ מועמדים לרפואה תתעוררו, לפני שתיהיו הרופא שהפנה את גבו להורי עד שהסתיימה התוכנית ברדיו (סיפור זכור לרע-וממש לא נדיר-רופאים שחושבים שהם אלילים) ובאותו נושא-מי שיודע אנטומיה ופתולוגיה הוא הסגן של אלוהים????????????? ומה עם תותחי מחשבים?????מחשב זה אולי דבר יותר מסובך... אלוהים! תתגברו על עצמכם!!!!!!!!!!!!!!

Regina Phalange

New member
הוא כתב את זה בציניות לדעתי

אם כבר סגני אלוהים, לדעתי התפקיד הזה שמור לפיזיקאים

lernery

New member
את חייבת לעבור קורס בציניות

לגבי חשיבות עצמית - כן, כולם צריכים להרגיש שהם "משהו", בצורה כזאת או אחרת, ויש מה שמייחד אותם ונותן להם ערך, וסטודנטים שמתכננים קריירה יכולים להרגיש את זה בגלל הלימודים, לעומת זאת מזכירות צריכות לנסות למצוא משהו אחר. זה צורך אנושי בסיסי, ומי שמתכחש לו או לא מבין אותו לדעתי יהיה גם רופא פחות טוב ביחסי אנוש..

יוסי n

New member
שום רצח אופי. תקראי שוב.

יש לי הרגשה שאת חשה צורך עז להגן עליה, או על המוסד. סולידריות, אולי...? ההודעה שלי מספרת סיפור. תיארתי מה קרה, והבעתי את דעתי על כך. לא קבעתי שהיא אישה קרה, מתנשאת, מנוכרת וכו', אלא שמעתי את זה, מקולגה שלה (מה שכנראה, מעיד שזה נכון). וכן, שמעתי הרבה סיפורים על את"א בהקשרים של סנוביזם והתנשאות, אך גם בנקודה זו לא עשיתי הכללה, ולא שפטתי. רק ציינתי שהסיטואציה הספציפית שנתקלתי בה אתמול מתחברת לסיפורים אלו. צריך לקרוא לאט ומדוייק. לא "רצחתי לה את האופי", בין השאר משום שהוא לא מעניין אותי כלל וכלל. גם בעניין ההיקש לשאר הסגל, הגזמת קצת. אם ניצמד למקרה המתואר, (אני חושב ש)נסכים שהיא לא היתה בסדר. נקודה.

natalysh

New member
כן, אני חשה צורך עז להגן על מי

שבחיים לא פגשתי רק כי הוא קשור למוסד הלימודים שלי. מותק, תירגע. הפריע לי מאוד שלקחת מקרה לא נעים שלך איתה, הוספת לזה משהו שנאמר לך ע"י קולגה (ותקן אותי אם אני טועה, לא נועד להתפרסם בריש גלי) וכתבת הודעה ארוכה שבמרכזה עומדים שני הרעיונות: 1. הגברת הוכיחה לי שמה שאמרה לי קולגה הוא אמת. 2. נקווה שככה לא מתנהג שאר הסגל בת"א. יקירי, קצת צניעות. תדע איפה אתה עומד ואיפה כל איש מקצוע בו אתה פוגש. ובכלל, להעביר ביקורת על איש מקצוע אחר שלא בפניו אלא לעיני כל, זה לא לעניין. בטח שלא ככה. ההודעה הזו גררה הרבה רפש מצד המשתתפים השונים, וזה גם בטח לא לעניין. שוב, אתה מוזמן לחשוד במניעים שלי לכתוב את מה שכתבתי, אם זה מה שעושה לך טוב, אבל אתה מוזמן לקחת את הדברים ברצינות.

למעלה