מצב האגחים של חברת בול מסחר

tby1

Active member
יש כתב הצבעה המבקש להתנגד לפתיחת הליכים כנגד החברה.

לדעתי , לאור היקף הגביה הנמוך העובדה כי בעלי עניין מחזיקים 73% מהחברה לא טרחו להציע הסדר חוב שכולל תרומת בעלים ויתר מחזיקים הם מהציבור ללא מוסדיים, צריך להעביר את החברה לפסים של ניהול ע"י נאמן בפיקוח בית המשפט, תחילה במסלול הבראה אולי יהפוך לפרוק ככל שהנאמן יסיים בדיקתו.

לדחיית פתיחת ההליכים נדרשים 75% מהמחזיקים כך שדי שחלק לא גדול מהמחזיקים יצביע נגד ההחלטה

THE_ENDLESS

Active member
יש כתב הצבעה המבקש להתנגד לפתיחת הליכים כנגד החברה.

לדעתי , לאור היקף הגביה הנמוך העובדה כי בעלי עניין מחזיקים 73% מהחברה לא טרחו להציע הסדר חוב שכולל תרומת בעלים ויתר מחזיקים הם מהציבור ללא מוסדיים, צריך להעביר את החברה לפסים של ניהול ע"י נאמן בפיקוח בית המשפט, תחילה במסלול הבראה אולי יהפוך לפרוק ככל שהנאמן יסיים בדיקתו.

לדחיית פתיחת ההליכים נדרשים 75% מהמחזיקים כך שדי שחלק לא גדול מהמחזיקים יצביע נגד ההחלטה
אני חולק עלייך, גילינו כבר שהיקף הגבייה יורד משמעותית כשהחברה עוברת לנאמן כי החייבים עושים הכל על מנת לא לשלם.

חוץ מזה, לפי המצגת של החברה היא מעוניינת בפריסה שבה היא משלמת 17.585M כל חצי שנה ולפי הגבייה הנוכחית הם יכולים לעמוד בזה וגם יותר, במידה ואתה מקבל פריסה כזאת בתוספת ריבית וביטחונות המצב שלנו משתפר.

אין יותר בנקים וההנהלה סבירה אז אני מעדיף לראות פירוק דה לוקס מאשר עוד נייר ערך לא סחיר וטיולים בבתי משפט.

tby1

Active member
לבעלים היו ערבויות אישיות כלפי הבנקים. עכשיו אין יותר חוב לבנקים . הסדר בחברה עם בעל שליטה מהותי שלא מכניס יד לכיס בכסף או ערבויות מהותיות, לא שווה כלום שכן הבעלים כנראה מבין שבסוף ממילא לא ישאר כלום, מה נעשה עוד שנה שפתאום יתברר שלא יכולים לשלם? נמשיך לגלגל החוב?

בינתיים יעלמו מסמכים, חייבים יעלימו רכוש ולא ישאר ממי לגבות.

הפעלה ע"י נאמן לצורך שיקום החברה מאפשרת ירידה לחקר האמת בדבר מצב החברה והגורמים שהביאו אותה לחדלות פרעון, הבנה האם זו חדלות פרעון תזרימית או מאזנית ומי אחראי למצב, גביה של 19 מיליון מתוך כ- 40 מש"ח שעמדו לפרעון , שלא לדבר שבנוסף הגביה הייתה צריכה להיות גם גביית חובות עבר מרימה דגל שחור על הפרקטיקת החיתום של החברה כך שהאמון שלי בהנהלת החברה נגוז.

זו לא "בעיה תזרימית" , זו בעיה של ניהול תקין וזאת יש לחקור מהר ככל האפשר

בורסה 2008

Well-known member
לבעלים היו ערבויות אישיות כלפי הבנקים. עכשיו אין יותר חוב לבנקים . הסדר בחברה עם בעל שליטה מהותי שלא מכניס יד לכיס בכסף או ערבויות מהותיות, לא שווה כלום שכן הבעלים כנראה מבין שבסוף ממילא לא ישאר כלום, מה נעשה עוד שנה שפתאום יתברר שלא יכולים לשלם? נמשיך לגלגל החוב?

הפעלה ע"י נאמן לצורך שיקום החברה מאפשרת ירידה לחקר האמת בדבר מצב החברה והגורמים שהביאו אותה לחדלות פרעון, הבנה האם זו חדלות פרעון תזרימית או מאזנית ומי אחראי למצב, גביה של 19 מיליון מתוך כ- 40 מש"ח שעמדו לפרעון , שלא לדבר שבנוסף הגביה הייתה צריכה להיות גם גביית חובות עבר מרימה דגל שחור על הפרקטיקת החיתום של החברה כך שהאמון שלי בהנהלת החברה נגוז.

חכה שניה. מתנהל משא ומתן עם החברה כרגע. תן להם למצות אותו. בשיחת המשקיעים היה נראה שהחברה כן מעוניינת להמשיך להתקיים וברור שמה שהציעו הם תנאי פתיחה למשא ומתן. בוא נראה אם בעל השליטה באמת מעוניין וחושב שיש סיכוי להבריא את החברה או לא. אם לא מוכן יהיה להזרים, סימן שגם לדעתו החברה מתה ואז נלך לפירוק.

THE_ENDLESS

Active member

אתה חושב שהנאמן כל כך מבריק בגביה? בגיבוי הוא עשה עבודה פשוט נוראית מקצב חודשי של 25M ירדת ל7M החל מהחודש בו הוא מונה.
נראה שעד עכשיו כל פניה לבית משפט בחברות האח"ב הוכח כהזמנה לחייבים להתחמק ולעשות שטויות, אני לא רואה שום תרחיש שבו זה יהיה שונה כאן.

כמו כן החברה לא מביאה הלוואות חדשות אז יכולת החיתום שלהם לא מעניינת אותי, רק יכולת הגבייה שלדעתי טובה יותר מזו של הנאמן.

בכל מקרה זה לא נראה שיש כאן עניין של מרמה, והחברה פועלת תחת סטנד סטיל אז העמדה לפירעון מיידי לדעתי כאן זה טעות.

tby1

Active member
חכה שניה. מתנהל משא ומתן עם החברה כרגע. תן להם למצות אותו. בשיחת המשקיעים היה נראה שהחברה כן מעוניינת להמשיך להתקיים וברור שמה שהציעו הם תנאי פתיחה למשא ומתן. בוא נראה אם בעל השליטה באמת מעוניין וחושב שיש סיכוי להבריא את החברה או לא. אם לא מוכן יהיה להזרים, סימן שגם לדעתו החברה מתה ואז נלך לפירוק.
מה- 3/7 יש נציגות (אדם אחד- ממור) , יועץ כלכלי ועו"ד. אם עד 24/8 אין הצעה להסדר, זה אומר שהבעלים מושך זמן.

אתה חושב שהנאמן כל כך מבריק בגביה? בגיבוי הוא עשה עבודה פשוט נוראית מקצב חודשי של 25M ירדת ל7M החל מהחודש בו הוא מונה.
הירידה בגביה היא לא בגלל יכולות לקויות אלא בגלל שאין ממי לגבות . את החובות הבעייתיים מעבירים להוצאה לפועל , לא שולחים בריונים לגבות חובות.

בול גבתה כ- 50% ממה שהייתה אמורה לגבות ב- 50 יום האחרונים . זה לא בגלל שהם לא רצו לגבות, זה בגלל שהחייבים לא משלמים. - עובדה זו מעידה על חיתום בעייתי או גלגול חובות כפי שנעשה בגיבוי, כך או כך, זה דגל שחור המעיד שיש לבצע חקירה, בחסות בית משפט , על התנהלות החברה והבעלים

THE_ENDLESS

Active member
מה- 3/7 יש נציגות (אדם אחד- ממור) , יועץ כלכלי ועו"ד. אם עד 24/8 אין הצעה להסדר, זה אומר שהבעלים מושך זמן.

הירידה בגביה היא לא בגלל יכולות לקויות אלא בגלל שאין ממי לגבות . את החובות הבעייתיים מעבירים להוצאה לפועל , לא שולחים בריונים לגבות חובות.

בול גבתה כ- 50% ממה שהייתה אמורה לגבות ב- 50 יום האחרונים . זה לא בגלל שהם לא רצו לגבות, זה בגלל שהחייבים לא משלמים. - עובדה זו מעידה על חיתום בעייתי או גלגול חובות כפי שנעשה בגיבוי, כך או כך, זה דגל שחור המעיד שיש לבצע חקירה, בחסות בית משפט , על התנהלות החברה והבעלים
או שאולי החייבים נכנסו להסדר תשלומים, הגיוני מאוד שנראה דחיה בתשלומים מאשר פניה הוצאה לפועל שבה לוח הזמנים ארוך בהרבה.

בול גבתה פחות בגלל שכל הענף הזה החולה, גם באפליצ'ק של רני צים יש 25% חוב בפיגור.
בערך פיננסים יש אפילו יותר, הם היו חייבים למור 50M ומור דרשו פירעון מיידי אבל במקום פניה לבית המשפט נתנה להנהלה לבצע גביה בתיק בסוף זה הוביל לפירעון מלא וזה התרחיש המועדף עליי.
המון לא ברור לגבי התיק של בול אבל עקב מקרים קודמים אנחנו יכולים לדעת בוודאות שהחייבים הם אופרטוניסטים ובמידה ותיתן להם את הזדמנות הם ינצלו אותה.

אז אני מוכן לתת לחברה הזדמנות לא בחינם, אני רוצה עוד ריבית ושעבוד של החוב נדל"ן ואולי גם הזרמת הון מצד הבעלים.
וכל עוד הם פועלים לפי הסטנד סטיל אני סבלני, במקרה הכי גרוע אפשר להעמיד לפירעון מיידי ולבצע חקירות מאוחר יותר.

נערך לאחרונה ב:

tby1

Active member
אז אני מוכן לתת לחברה הזדמנות לא בחינם, אני רוצה עוד ריבית ושעבוד של החוב נדל"ן ואולי גם הזרמת הון מצד הבעלים.
בינתיים לא קיבלת כלום , אפילו לא הצעה ראשונית להסדר, אבל מנהל הכספים נתן הודעה מוקדמת של 3 שבועות ויעזוב עוד לפני ראש השנה.

זה לא סימן טוב

בורסה 2008

Well-known member
בינתיים לא קיבלת כלום , אפילו לא הצעה ראשונית להסדר, אבל מנהל הכספים נתן הודעה מוקדמת של 3 שבועות ויעזוב עוד לפני ראש השנה.

זה לא סימן טוב
בהחלט לא סימן טוב, אבל לעניין ההסדר, מינו מומחה שאמור ללמוד את החברה. זה יכול לקחת קצת זמן. אולי יתנו עדכון עם הדוחות.

THE_ENDLESS

Active member

זה לא סימן טוב
מסכים לא סימן טוב אבל אני נותן להם למצות את המו"מ.
הדעה שלי נשארת אותו דבר, פירוק דה לוקס זה דרך המלך ובמיוחד עכשיו שכבר אין בנקים.

yel5

Well-known member
אני מלא עידוד. יציאת הבנקים מבטיחה שלא יזלגו להם ריביות ועמלות למיניהם על חשבוננו הנושים. צירפתי כאן בעבר תחשיב שממנו עולה שהחזר פארי הוא בגדר הסביר. תזכרו שהחברה כרגע בסטטוס של חיסול חובותיה והפסקת מתן אשראי. כל הלוואה שנפרעת מתווספת לקופה לשירות החוב עבורנו. אם החוב בפיגור לא גדל ביחס לדיווח האחרון והחברה במוד של גביית חובות בלבד (כולל תביעות כנגד סרבנים) סביר שעוד השנה נתחיל לקבל החזרי חוב על חשבון קרן+ריבית.

בורסה 2008

Well-known member
אני מלא עידוד. יציאת הבנקים מבטיחה שלא יזלגו להם ריביות ועמלות למיניהם על חשבוננו הנושים. צירפתי כאן בעבר תחשיב שממנו עולה שהחזר פארי הוא בגדר הסביר. תזכרו שהחברה כרגע בסטטוס של חיסול חובותיה והפסקת מתן אשראי. כל הלוואה שנפרעת מתווספת לקופה לשירות החוב עבורנו. אם החוב בפיגור לא גדל ביחס לדיווח האחרון והחברה במוד של גביית חובות בלבד (כולל תביעות כנגד סרבנים) סביר שעוד השנה נתחיל לקבל החזרי חוב על חשבון קרן+ריבית.
החוב בפיגור לא גדל ביחס לדיווח האחרון?
תגיד, באיזה עולמות אתה מרחף?
מהדיווח האחרון גבו פחות מ-50% מהחוב שהיה אמור להיגבות לפי לוח הסילוקין. מה בדיוק קרה עם שאר החוב?

yel5

Well-known member
בודאי שהוא גדל. אני יכול לספר גם בכמה, לפי החישוב שלי (ב M שח):
נכון ל 15.08.23 נגבו 104 מתוך 196 שהיו אמורים להיגבות. כלומר, 93 לא נגבו.
מדוע אני נורא מעודד בעולם שאני מרחף?
כי הבנקים בחוץ.
כי הבטוחות בשיעור גבוה: חוב מגובה נדלן+נכיונות מגובי נדלן שווים לחוב פארי. נכיונות לא מגובים מעניקים עודף בטוחות של 79.
כי גם אם כל החוב בפיגור יימחק נקבל החזר ששואף לפארי.
כי קניתי את אגח א בשער ממוצע של 71 אג' ומאמין שיש כיסוי מלא לעלות בסיכוי גבוה.

בורסה 2008

Well-known member
בודאי שהוא גדל. אני יכול לספר גם בכמה, לפי החישוב שלי (ב M שח):
נכון ל 15.08.23 נגבו 104 מתוך 196 שהיו אמורים להיגבות. כלומר, 93 לא נגבו.
מדוע אני נורא מעודד בעולם שאני מרחף?
כי הבנקים בחוץ.
כי הבטוחות בשיעור גבוה: חוב מגובה נדלן+נכיונות מגובי נדלן שווים לחוב פארי. נכיונות לא מגובים מעניקים עודף בטוחות של 79.
כי גם אם כל החוב בפיגור יימחק נקבל החזר ששואף לפארי.
כי קניתי את אגח א בשער ממוצע של 71 אג' ומאמין שיש כיסוי מלא לעלות בסיכוי גבוה.
ואם תקבל את הפארי תוך 5 שנים כי קשה לממש את הבטוחות? זה עדיין כדאי? זה בערך 10% תשואה שנתית. לא שווה את הסיכון פה לדעתי.

אני לא אופטימי כמוך. בוא נראה את הדוח, אולי נקבל איזה עדכון ונמשיך משם. מקווה שאופתע לטובה

yel5

Well-known member
ואם תקבל את הפארי תוך 5 שנים כי קשה לממש את הבטוחות? זה עדיין כדאי? זה בערך 10% תשואה שנתית. לא שווה את הסיכון פה לדעתי.

אני לא אופטימי כמוך. בוא נראה את הדוח, אולי נקבל איזה עדכון ונמשיך משם. מקווה שאופתע לטובה
אתה בסתירה פנימית: מחזיק באגח עם עמדה פסימית לגביו.

תעריך כמה חוב החברה תיגבה ותחלק בשנה הקרובה.
עשיתי את התרגיל ואהבתי את המספרים.

בורסה 2008

Well-known member
אתה בסתירה פנימית: מחזיק באגח עם עמדה פסימית לגביו.

תעריך כמה חוב החברה תיגבה ותחלק בשנה הקרובה.
עשיתי את התרגיל ואהבתי את המספרים.
אני לא עם עמדה פסימית לגביו, אני עם עמדה פסימית לגבי ההערכות שלך.

מודה שמאז הדיווח האחרון אני פחות אופטימי משהייתי ואהיה מוכן להיפטר מהאגח במחירים נמוכים יותר ממה שרציתי במקור.

tby1

Active member
הייתה אסיפה ללא התכנסות ב- 24/8 , היום ה- 30/8 ולא פורסמו תוצאות. האם מישהו מנסה לשנות הצבעות בדיעבד כי לא אוהב התוצאה?

tby1

Active member
אי אפשר להיות מופתעים, החברה דיווחה על הפרשה של 52 מש"ח לחובות אבודים ומחיקת 50% מההון העצמי מסוף 2022 ההון עומד על 43 מש"ח בסוף רבעון 2

שיעור הפרשה 21%! מתיק האשראי

רק 17% מתיק האשראי אינו בפיגור בהשוואה ל 81% בתחילת השנה

מישהו עוד חושב שלא צריך להכניס נאמן להפעלת החברה ושיחקור איך מתרחשים "ניסים " כאלו?

נערך לאחרונה ב:
למעלה