לא הייתי בהכל כי זה התארך מאוד אבל הקשבתי לכמעט שעתיים ואפשר לסכם את השיחה הזאת בעיקר כהזויה ומנותקת, החברה העסיקה כל מיני יועצים על חשבוננו וגם בניגוד לסטנד סטיל שיסבירו לנו כמה משתלם לתת להם פטור מתביעות ועל הדרך הם מחזיקים 10M במזומן כבני ערובה.
כמו כן נראה שמערכת היחסים בין עורך הדין של החברה והנציג היחיד בנציגות שי מאור רעה מאוד והשיחה בינהם התנהלה בטונים צורמים.
לגבי הנכסים עצמם אלון בינמיני אמר שהשעבודי נדל"ן הם לא ברמה שציפו.
אני אוסיף קצת:
1. היועץ של בכור גרוע מאד. הוא לוקח דברים אישית, נעלב ועונה בתוקפנות ובכך מחבל בטובת הלקוח שלו ומאמצי ההסדר.
2. יש מעל ל-10M ש"ח אצל החברה וכולם לחצו עליה לשחרר את הכספים האלה לנאמן.
3. החברה רוצה להפריד את הכוחות בחברה ולקחת איתה את אדוה שלהרגשת הנציגות היא זאת שמנהלת את העניינים שם וחיה את החייבים(אולי לתת רק לה פטור מתביעות).
4. הדירקטורים של החברה רוצים פטור לפני שהם ממשיכים בפעילות.
5. בכור מוותר על פטור מתביעות, אך אחד הנוכחים טען שבכור בחול ולא מן הנמנע שהוא כבר עוסק בהברחת נכסים לשם.
6. אין שום כוונה ונכונות של בעל השליטה להזרים כסף לחברה.
7. היתה פניה מצד חברת אח"ב בשם ש.י אביעד. חברה לנכיון צ'קים עם מחזור 252M בשנה, אך ליוותה אותה בהצעה גם קבוצה שעוסקת בתשתיות כבישים שלה מחזור של 50B ש"ח. החברה סירבה להעביר מסמכים שהמציעה ביקשה ולכן זה לא התקדם והבשיל. היו כמה חילופי האשמות והבטיחו שינסו לקדם זאת. זה לא נשמע רציני נכון לרגע זה.
8. הנציגות רוצה לקדם את ההסדר שהיא פירסמה שבו בעצם כופים הסדר על החברה, מצרפים את אדוה אלינו ומשם נושאים ונותנים עם בכור.
אסיפה ארוכה, מלאה בהתכתשויות, ניתוק הזוי אחד באמצע השיחה והון בילבולי מח. אני מתרשם שיש מקום פה לתביעות לנוכח חוסר הסבירות של שינוי המצב מיום פרסום דוח רבעון 1(סוף מאי) ועד להודעה שהחברה חדלת פירעון(תזרימי) ורוצה לעקב תשלומים(לדעתי ה-22 ליוני) ולאחריו גם הדוח של רבעון שני בו התמונה משתנה לחלוטין.
יכול להיות שיהיה לבכור מוטביציה לקנות את הפטור הזה.
מצד שני, הביטחונות כצפוי לא כאלה בוננזה, וקצב הגבייה העתידי לא ברור בכלל.
לדעתי אנחנו בתמחור סביר כרגע באגחים. לא רואה שזה יקר מדי אבל גם לא איזו הזדמנות מטורפת.
מחזיק ואין המלצה