מצב האגחים של חברת בול מסחר

THE_ENDLESS

Active member
כך או כך, הם יעמדו בפני תביעות לדעתי. לא יכול להיות מצב בו ב-15/6 המצב מדהים, חברה מרוויחה והכל טוב ובדוח של ה-30/6 הפרשה של חצי הון עצמי ו-83% חובות בפיגור. אני אתן להם את הקרדיט ואגיד שאני מאמין שמטומטמים הם לא.
לא יודע לגבי מטומטמים עדיין אבל חכמים אפשר להגיד בביטחון שהם לא.
לפחות יש ב5M$ כיסוי ביטוחי, אפשר לעבוד עם זה בתביעות.

THE_ENDLESS

Active member
השיחה של בול התנתקה באמצע אבל בנתיים אני חייב להגיד שההנהלה פשוט הזויה, הבקשה לקבלת פטור מתביעות ללא כל תרומה מצידם היא פשוט אבסורד.

בורסה 2008

Well-known member

חזרו

Reem88

Well-known member

עמדת החברה לטיוטת עקרונות הסדר עם מחזיקי האג"ח​

:-( הזוי

dw

Well-known member
מנהל
אפשר לרשום מה הלך באסיפת הזום?

THE_ENDLESS

Active member
אפשר לרשום מה הלך באסיפת הזום?
לא הייתי בהכל כי זה התארך מאוד אבל הקשבתי לכמעט שעתיים ואפשר לסכם את השיחה הזאת בעיקר כהזויה ומנותקת, החברה העסיקה כל מיני יועצים על חשבוננו וגם בניגוד לסטנד סטיל שיסבירו לנו כמה משתלם לתת להם פטור מתביעות ועל הדרך הם מחזיקים 10M במזומן כבני ערובה.

כמו כן נראה שמערכת היחסים בין עורך הדין של החברה והנציג היחיד בנציגות שי מאור רעה מאוד והשיחה בינהם התנהלה בטונים צורמים.

לגבי הנכסים עצמם אלון בינמיני אמר שהשעבודי נדל"ן הם לא ברמה שציפו.

• Like
Reactions: dw

בורסה 2008

Well-known member
לא הייתי בהכל כי זה התארך מאוד אבל הקשבתי לכמעט שעתיים ואפשר לסכם את השיחה הזאת בעיקר כהזויה ומנותקת, החברה העסיקה כל מיני יועצים על חשבוננו וגם בניגוד לסטנד סטיל שיסבירו לנו כמה משתלם לתת להם פטור מתביעות ועל הדרך הם מחזיקים 10M במזומן כבני ערובה.

כמו כן נראה שמערכת היחסים בין עורך הדין של החברה והנציג היחיד בנציגות שי מאור רעה מאוד והשיחה בינהם התנהלה בטונים צורמים.

לגבי הנכסים עצמם אלון בינמיני אמר שהשעבודי נדל"ן הם לא ברמה שציפו.
אני אוסיף קצת:
1. היועץ של בכור גרוע מאד. הוא לוקח דברים אישית, נעלב ועונה בתוקפנות ובכך מחבל בטובת הלקוח שלו ומאמצי ההסדר.
2. יש מעל ל-10M ש"ח אצל החברה וכולם לחצו עליה לשחרר את הכספים האלה לנאמן.
3. החברה רוצה להפריד את הכוחות בחברה ולקחת איתה את אדוה שלהרגשת הנציגות היא זאת שמנהלת את העניינים שם וחיה את החייבים(אולי לתת רק לה פטור מתביעות).
4. הדירקטורים של החברה רוצים פטור לפני שהם ממשיכים בפעילות.
5. בכור מוותר על פטור מתביעות, אך אחד הנוכחים טען שבכור בחול ולא מן הנמנע שהוא כבר עוסק בהברחת נכסים לשם.
6. אין שום כוונה ונכונות של בעל השליטה להזרים כסף לחברה.
7. היתה פניה מצד חברת אח"ב בשם ש.י אביעד. חברה לנכיון צ'קים עם מחזור 252M בשנה, אך ליוותה אותה בהצעה גם קבוצה שעוסקת בתשתיות כבישים שלה מחזור של 50B ש"ח. החברה סירבה להעביר מסמכים שהמציעה ביקשה ולכן זה לא התקדם והבשיל. היו כמה חילופי האשמות והבטיחו שינסו לקדם זאת. זה לא נשמע רציני נכון לרגע זה.
8. הנציגות רוצה לקדם את ההסדר שהיא פירסמה שבו בעצם כופים הסדר על החברה, מצרפים את אדוה אלינו ומשם נושאים ונותנים עם בכור.

אסיפה ארוכה, מלאה בהתכתשויות, ניתוק הזוי אחד באמצע השיחה והון בילבולי מח. אני מתרשם שיש מקום פה לתביעות לנוכח חוסר הסבירות של שינוי המצב מיום פרסום דוח רבעון 1(סוף מאי) ועד להודעה שהחברה חדלת פירעון(תזרימי) ורוצה לעקב תשלומים(לדעתי ה-22 ליוני) ולאחריו גם הדוח של רבעון שני בו התמונה משתנה לחלוטין.
יכול להיות שיהיה לבכור מוטביציה לקנות את הפטור הזה.
מצד שני, הביטחונות כצפוי לא כאלה בוננזה, וקצב הגבייה העתידי לא ברור בכלל.
לדעתי אנחנו בתמחור סביר כרגע באגחים. לא רואה שזה יקר מדי אבל גם לא איזו הזדמנות מטורפת.

מחזיק ואין המלצה

THE_ENDLESS

Active member
אני אוסיף קצת:
1. היועץ של בכור גרוע מאד. הוא לוקח דברים אישית, נעלב ועונה בתוקפנות ובכך מחבל בטובת הלקוח שלו ומאמצי ההסדר.
2. יש מעל ל-10M ש"ח אצל החברה וכולם לחצו עליה לשחרר את הכספים האלה לנאמן.
3. החברה רוצה להפריד את הכוחות בחברה ולקחת איתה את אדוה שלהרגשת הנציגות היא זאת שמנהלת את העניינים שם וחיה את החייבים(אולי לתת רק לה פטור מתביעות).
4. הדירקטורים של החברה רוצים פטור לפני שהם ממשיכים בפעילות.
5. בכור מוותר על פטור מתביעות, אך אחד הנוכחים טען שבכור בחול ולא מן הנמנע שהוא כבר עוסק בהברחת נכסים לשם.
6. אין שום כוונה ונכונות של בעל השליטה להזרים כסף לחברה.
7. היתה פניה מצד חברת אח"ב בשם ש.י אביעד. חברה לנכיון צ'קים עם מחזור 252M בשנה, אך ליוותה אותה בהצעה גם קבוצה שעוסקת בתשתיות כבישים שלה מחזור של 50B ש"ח. החברה סירבה להעביר מסמכים שהמציעה ביקשה ולכן זה לא התקדם והבשיל. היו כמה חילופי האשמות והבטיחו שינסו לקדם זאת. זה לא נשמע רציני נכון לרגע זה.
8. הנציגות רוצה לקדם את ההסדר שהיא פירסמה שבו בעצם כופים הסדר על החברה, מצרפים את אדוה אלינו ומשם נושאים ונותנים עם בכור.

אסיפה ארוכה, מלאה בהתכתשויות, ניתוק הזוי אחד באמצע השיחה והון בילבולי מח. אני מתרשם שיש מקום פה לתביעות לנוכח חוסר הסבירות של שינוי המצב מיום פרסום דוח רבעון 1(סוף מאי) ועד להודעה שהחברה חדלת פירעון(תזרימי) ורוצה לעקב תשלומים(לדעתי ה-22 ליוני) ולאחריו גם הדוח של רבעון שני בו התמונה משתנה לחלוטין.
יכול להיות שיהיה לבכור מוטביציה לקנות את הפטור הזה.
מצד שני, הביטחונות כצפוי לא כאלה בוננזה, וקצב הגבייה העתידי לא ברור בכלל.
לדעתי אנחנו בתמחור סביר כרגע באגחים. לא רואה שזה יקר מדי אבל גם לא איזו הזדמנות מטורפת.

מחזיק ואין המלצה
תיארת את האסיפה הזאת באופן מדויק אבל אני רק רוצה לתקן שלא מדובר ביועץ של בכור אלא של החברה והוא על payroll שלה.
ואני גם חייב להגיד שהוא היה צריך לעוף אחרי 20 דקות מהשיחה, ממש לא לגיטימי שהמחזיקים היו צריכים לשמוע את התינוק הזה במשך 3 שעות (צל"ש למי שהחזיק כי אותי הוא הצליח להתיש אחרי קצת פחות משעתיים).

גם היועץ השני (הזה שהנציגות אמרה שהועבר לו 50K בניגוד לסטנד סטיל) היה פשוט הזיה ואולי אפילו נמצא בניגוד עניינים כי כל האסיפה הוא היה עסוק בלנסות לשכנע להעניק פטור מתביעות באמצעות טענות ממש משכנעות כמו "הדירקטורים אומרים למה שהם גם יעבדו וגם תתבעו אותם אחר כך" כאילו הם עבדו עד עכשיו כן?

אני יצאתי בהרגשה לא טובה מהשיחה הזאת, נראה שכל ההנהלה שם הם יצורים פרט לאדווה ואין שם משהו קרוב אפילו לממשל תאגידי.

נערך לאחרונה ב:
  • Like
Reactions: dw

בורסה 2008

Well-known member
תיארת את האסיפה הזאת באופן מדויק אבל אני רק רוצה לתקן שלא מדובר ביועץ של בכור אלא של החברה והוא על payroll שלה.
ואני גם חייב להגיד שהוא היה צריך לעוף אחרי 20 דקות מהשיחה, ממש לא לגיטימי שהמחזיקים היו צריכים לשמוע את התינוק הזה במשך 3 שעות (צל"ש למי שהחזיק כי אותי הוא הצליח להתיש אחרי קצת פחות משעתיים).

גם היועץ השני (הזה שהנציגות אמרה שהועבר לו 50K בניגוד לסטנד סטיל) היה פשוט הזיה ואולי אפילו נמצא בניגוד עניינים כי כל האסיפה הוא היה עסוק בלנסות לשכנע להעניק פטור מתביעות באמצעות טענות ממש משכנעות כמו "הדירקטורים אומרים למה שהם גם יעבדו וגם תתבעו אותם אחר כך" כאילו הם עבדו עד עכשיו כן?

אני יצאתי בהרגשה לא טובה מהשיחה הזאת, נראה שכל ההנהלה שם הם יצורים פרט לאדווה ואין שם משהו קרוב אפילו לממשל תאגידי.
אתה צודק, ובוריס גם לחץ עליהם להעביר בהקדם את פירוט התשלומים ליועצים האלה שנלקחים לכאורה כיועצי החברה אף בפועל ברור את מי הם משרתים.
החלק הראשון באמת היה פסימי ומייאש.
בחלק השני נאמר על ההצעה שהגיעה להזרמת כסף לחברה, שאמנם זה נשמע מאד בוסרי ולא רציני, אבל זה מוסיף אופציה גם אם בסבירות נמוכה מאד להבראה מלאה. עוד בחלק השני כבר דובר מצד היועצים בבירור על זה שבכור לא מעוניין בפטור והנציגות על כך שאפשר להמשיך רק עם אדוה.
אז בסיכום הדברים יש פה כמה כיוונים מהם יכול לבוא האפסייד, וכיוון ברור ממנו יבוא הדאונסייד.
שוב, לא הזדמנות מטורפת אבל תמחור סביר לדעתי בהתחשב בנתונים הידועים לנו.

tby1

Active member
תוצאות ההצבעה על כינוס נכסים מסודר "בילבלו" את הנאמנים שמנסים להתלות בפרשנות יצירתית:

לכל אחד ברור ש - 75% מהמחזיקים שנדרשים להצביע נגד כניסה להליכים המתחייבת מהחוק הם 75% מסך הענ של המחזיקים להם לא שולמו התשלומים הנדרשים . מכיוון שבאסיפות הצביעו פחות מ- 75% מהמחזיקים הרי חי שחובה לכניסה להליכים

הפרשנות היצירתית למנוע זאת - צריך להסתכל על גודלו של החוב שלא שולם = הוא ה- 100%. אם באסיפה הצביעו נגד מחזיקים שהענ שלהם עולה על 75% מהחוב אז אין כניסה להליכים. התוצאה שבאחד האג"חים הושג רוב של למעלה מ 1000% להתנגדות .....
אין ספק פרשנות יצירתית .... הדוגמה למשל - יש 100 ענ אג"חים , לא שולם פדיון של קרן+ריבית של 20 ש"ח. אם מחזיקים של 15 ענ אג"ח יגיעו לאסיפה ויצביעו נגד הרי הם 75% [ כלומר 15] מהחוב שלא שולם....

העניין עבר לבית המשפט שיקבע הלכה פרשנית ברורה.

מדוע חשוב לדעתי להיכנס למהלך של הכנסת נאמן ותהליך בחסות בית משפט -
א. יכולות חקירה של מהבאמת קרה בחברה , אם האג"ח לא יפרע במלואו
ב. שנציג בית משפט ינהל ההסדר , אי אפשר שבעל חוב יציע הסדר שלוקח 100% מהחברה שלכאורה יש לה הון עצמי חיובי משמעותי , זו פגיעה בקניין של בעלי המניות שאמורים לקבל את היתרה לאחר תשלום החוב , לכן ההסדר המוצע סופר בעייתי כי קיצוני ביותר.
אם הפיצוי במניות היה פונציה של משך העיכוב בקבלת תשלומים היה בו הגיון כלכלי / עסקי שמקובל בשוק ההון , ההסדר היה ישים .

בשולי הדברים , הגיע העת שתוגדר באופן מסודר הריבית שבעלי האג"ח יקבלו במקרה של אי תשלום במועד של האג"ח וזאת בעת ההנפקה , בדיוק כפי שבהלוואה בנקאית מוגדרת ריבית חריגה, גם זה לא אמור להיות חלק ממו"מ בין החברה לנושים בעת כישלון ויהווה "שוט" מוגדר מראש על הנהלת החברה לעשות מאמצים לשלם חוב במועד

Reem88

Well-known member

yel5

Well-known member
השוואת עמדות הנציגות מול החברה.

1694697263362.png

המחלוקות העיקריות הין סביב תרומת הבעלים, קופון שנתי וחלוקת הון המניות .

yel5

Well-known member
89% מהמצביעים תמכו בהצעת ההסדר של הנציגות. נחמד לנו.

tby1

Active member
89% מהמצביעים תמכו בהצעת ההסדר של הנציגות. נחמד לנו.
אני מאוד מקווה שזה לא "הכנסת עז" שתעשיר את עו"ד במלחמה של החברה (בעלי המניות) בהסדר. מצבה האמיתי של החברה - חדלות פרעון תזרימי או מאזני תלוי באוויר ואני לא רואה בית משפט שיאשר העברת 100% מניות החברה לנושים כשבעלי המניות חושבים שיש שווי של עשרות מליוני שקלים למניות ומחזיקי האג"ח יקבלו את מלוא כספם ופיצוי בריבית איחור סבירה.
בסוף החברה עצמה תבקש הקפאת הליכים ומינוי נאמן לצרכי שיקום, ומי ישלם לעו"ד על "בישול" הסדר לא מתאים?

yel5

Well-known member
אני מאוד מקווה שזה לא "הכנסת עז" שתעשיר את עו"ד במלחמה של החברה (בעלי המניות) בהסדר. מצבה האמיתי של החברה - חדלות פרעון תזרימי או מאזני תלוי באוויר ואני לא רואה בית משפט שיאשר העברת 100% מניות החברה לנושים כשבעלי המניות חושבים שיש שווי של עשרות מליוני שקלים למניות ומחזיקי האג"ח יקבלו את מלוא כספם ופיצוי בריבית איחור סבירה.
בסוף החברה עצמה תבקש הקפאת הליכים ומינוי נאמן לצרכי שיקום, ומי ישלם לעו"ד על "בישול" הסדר לא מתאים?
1. ראשית, אנו נושי החברה נתנו רוב מוחלט להצעת הנציגות, כך שבימש ייטה לקבל את הצעת ההסדר של הנציגות.
2. אנו לא מעונינים בפירוק (כך שאין מפרק ויועצים שיעשקו את הקופה).
3.החברה הגיעה למצבה תחת בעל השליטה בכור. ירצה להמשיך לשלוט הוא או שאר בעלי המניות- שיזרימו תרומת בעלים. לא ירצו (כמו שנראה) אז הוא יאבד את החברה ויהיה חשוף לתביעה.
4. לא ברור שבימש יעתר לבקשת החברה למינוי נאמן. תלוי כמה יצליחו לגבות והאם ישאר עודף מעבר לפארי.

tby1

Active member
מה אנחנו אומרים רוצים זה ברור. הבעיה שהחברה מתנגדת ואנו לא יכולים להוכיח נזק אמיתי מעבר לעובדה שתשלומים יגיעו מאוחר (לטענת החברה).

לא ברור שבימש יעתר לבקשת החברה למינוי נאמן. תלוי כמה יצליחו לגבות והאם ישאר עודף מעבר לפארי.
אני לא רואה מצב בו בית המשפט יסרב לבקשת החברה, זה לא יקרה בעוד שנה במורד הדרך "שנראה מה יהיה". זה יקרה "מחר בבוקר",

אנו לא מעונינים בפירוק (כך שאין מפרק ויועצים שיעשקו את הקופה).
גם החברה לא רוצה פרוק. הם יבקשו תהליך של שיקום . בחירת נאמן ומינוי נעשית על ידי בית המשפט, לאור המלצה של הממונה. תפקיד הנאמן הוא לבנות את תכנית השיקום, כמו גם לקבל על עצמו את סמכויות הניהול של התאגיד בתקופת השיקום. חשוב לציין – הנושים הם אלו שרשאים לקבל או לדחות את התכנית שגיבש הנאמן, והחלת התוכנית, תלויה הלכה במעשה בשיקול דעתם של הנושים.

חברה תטען שמה שהנושים מבקשים ב- "הסדר" זה הפוך משיקום ולכן נדרש נאמן שיציג תוכנית מתאימה

למעלה