מצב האגחים של חברת בול מסחר

בורסה 2008

Well-known member
אי אפשר להיות מופתעים, החברה דיווחה על הפרשה של 52 מש"ח לחובות אבודים ומחיקת 50% מההון העצמי מסוף 2022 ההון עומד על 43 מש"ח בסוף רבעון 2

שיעור הפרשה 21%! מתיק האשראי

רק 17% מתיק האשראי אינו בפיגור בהשוואה ל 81% בתחילת השנה

מישהו עוד חושב שלא צריך להכניס נאמן להפעלת החברה ושיחקור איך מתרחשים "ניסים " כאלו?
זה בהחלט לא מפתיע אף אחד. אפילו לא את השוק. כולנו ראינו את זה מגיע.
ועם זאת- תיק של 170M נכון לסוף אוגוסט לעומת תיק של 221M ל-13 באוגוסט. אם נוריד את המחיקה שאני מניח שלא דווחה לפני הדוח ולא נכללה, עדיין התיק ירד יפה ביחס ל-17 ימים, בטח ביחס לגביה בין הדיווחים הקודמים.
אולי יש עוד תקווה?

אני מבין את הטענה שלך, אבל מצד שני יכול להיות שיש יתרון בגביה דרך ההנהלה העכשווית. אני בעד לתת לנציגות עוד קצת זמן למשא ומתן.

270552

Active member
אי אפשר להיות מופתעים, החברה דיווחה על הפרשה של 52 מש"ח לחובות אבודים ומחיקת 50% מההון העצמי מסוף 2022 ההון עומד על 43 מש"ח בסוף רבעון 2

שיעור הפרשה 21%! מתיק האשראי

רק 17% מתיק האשראי אינו בפיגור בהשוואה ל 81% בתחילת השנה

מישהו עוד חושב שלא צריך להכניס נאמן להפעלת החברה ושיחקור איך מתרחשים "ניסים " כאלו?
שים לב לצד החיובי של הדווח. לחברה אין נושים למעט בעלי האגח. יש עדין הון עצמי של 43 מליון אחרי כל המחיקות. בהנחה שהערכות גבית החובות הפעם קרובות יותר למציאות, יש סיכוי להחזר גבוה ביחס לחוב.
מחזיק ולא ממליץ

בורסה 2008

Well-known member
שים לב לצד החיובי של הדווח. לחברה אין נושים למעט בעלי האגח. יש עדין הון עצמי של 43 מליון אחרי כל המחיקות. בהנחה שהערכות גבית החובות הפעם קרובות יותר למציאות, יש סיכוי להחזר גבוה ביחס לחוב.
מחזיק ולא ממליץ
זה שאין נושים חוץ מהאגח ידענו כבר לפני שבועיים. היה חוב של 1.7 לבנקים עם 2.9 מזומן.
כמו שמחקו 40 ברגע יכולים למחוק עוד 40 בדוח הבא.

לעניינו- הדוח כמובן שחרא, אבל צריך לקחת אותו ביחס לציפיות. כמו שכתבתי, לא רואה שום דרמה כעת לכאן או לכאן בדוח. דווקא הקצב גביה בשבועיים האחרונים נראה יפה מאד פתאום. אשמח גם לדעת מה מצב החוב המגובה ביטחונות נכון לרגע זה. זה ייתן עוד אינדיקציה.

270552

Active member
מעריך שההנהלה לקחה הפעם את הערכות גבית החובות לחומרא ולא לקולא כי אחרת יהיו חשופים יותר לתביעות וכנל גם רואי החשבון שסקרו את הדוח.

tby1

Active member
זו בדיוק הנקודה. כאשר מוחקים ברבעון בודד 21% מתיק האשראי זה אומר רק דבר אחד - הדיווחים הקודמים היו שיקריים / לא מבוקרים , זה מתחיל להזכיר את גיבוי. אין מנוס ממסקנה זו.

כאשר מערכת הדיווח אינה תקינה הסיכוי כי ינקו שולחן ברבעון אחד הוא נמוך מאוד, הלוואי ואתבדה

ובינתיים, השבוע הסתיים ואין תוצאות של האסיפה. אין כאן בעיה של עיכובים בספירה, זה כאילו יש בעיה של הנאמן בלקבל את התוצאות ....

בורסה 2008

Well-known member
זו בדיוק הנקודה. כאשר מוחקים ברבעון בודד 21% מתיק האשראי זה אומר רק דבר אחד - הדיווחים הקודמים היו שיקריים / לא מבוקרים , זה מתחיל להזכיר את גיבוי. אין מנוס ממסקנה זו.

כאשר מערכת הדיווח אינה תקינה הסיכוי כי ינקו שולחן ברבעון אחד הוא נמוך מאוד, הלוואי ואתבדה

ובינתיים, השבוע הסתיים ואין תוצאות של האסיפה. אין כאן בעיה של עיכובים בספירה, זה כאילו יש בעיה של הנאמן בלקבל את התוצאות ....
יכול להיות שתוצאות של העמדת החוב לפירעון יכולים ללחוץ על בעל השליטה גם בהיבטי תביעות באמת.
יש כאן כמה אפשרויות שקשה לדעתי לדעת מה מהן תביא את התוצאה הטובה ביותר. אני מתלבט על כך.

בורסה 2008

Well-known member
מצאתי נקודה חיובית(יותר נכון מצאתי חידוד)-
נכון למועד פרסום הדוח יש לבול בבנקים יתרה של כ-9.628M ש"ח שהם כ-8.428 מעל למזומן נטו(בניכוי חוב לבנקים) שהיה להם בדיווח הקודם ב-13/8.
אם נניח שגם היו הוצאות כלשהן בתקופה הזאת, הרי שבתקופה של כחצי חודש נגבו לפחות 8.428M שזה קצב חודשי של כ-16.8M או רבעוני של מעל 50M.
לא יודע מאיפה התגבר לו הקצב פתאום לאחר חודשי גביה איטיים בהרבה, אבל זה יכול לתת איזשהו משב רוח אופטימי לסיפור הזה.

tby1

Active member
אז כמה גבו ברבעון השלישי ביחס למה שהיו אמורים לגבות? 55%-60%?

בדוח מנסים להסביר מה קורה - מכיוון שלא מחדשים אשראי (מגלגלים) ללקוחות אין אפשרות לקחת אשראי במקום אחר ולכן נוצר חוב.... 83% מהאשראי בפיגור .

בול מסחר מת חי. אפשר רק להיזכר בבעלים טוען שזו בעיה קלה של תזרים מזומנים. זה לא מישהו שקנה אתמול את החברה , אז או שהוא לא ידע מה קורה בחברה שהקים וניהל או שסיפר סיפורים.

בורסה 2008

Well-known member
אז כמה גבו ברבעון השלישי ביחס למה שהיו אמורים לגבות? 55%-60%?

בדוח מנסים להסביר מה קורה - מכיוון שלא מחדשים אשראי (מגלגלים) ללקוחות אין אפשרות לקחת אשראי במקום אחר ולכן נוצר חוב.... 83% מהאשראי בפיגור .

בול מסחר מת חי. אפשר רק להיזכר בבעלים טוען שזו בעיה קלה של תזרים מזומנים. זה לא מישהו שקנה אתמול את החברה , אז או שהוא לא ידע מה קורה בחברה שהקים וניהל או שסיפר סיפורים.
אני מסכים שזה בהחלט נראה לא טוב מצד כל מי שידו בדבר. עוד סבב תביעות כמו בגיבוי? :)

yel5

Well-known member
4 מספרים (ברקע צהוב) שמספרים את הסיפור העגום של בול רע. מחזיק ואופטימי.

1693523236674.png

נערך לאחרונה ב:

Reem88

Well-known member

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
אסיפת זום של בול ביום חמישי, 13:00

yel5

Well-known member
פורסמה טיוטת ההסדר.
אם הבנתי נכון, הגישה של שי, כחבר יחיד בנציגות, היא שעקב ההפרות החברה עוברת לשליטתנו. אם בכור רוצה שליטה עליו לרכוש אותה בצורת הזרמה נאותה שאותה כנראה סירב לבצע. אדווה נשכרת לנהל ולגבות החובות. מענין האם עזיבת בכור תפגע בגביה. מתרשם שלא ושאדווה מנהלת ביד רמה. שימו לב שאם נשתלט אז לתמורות נוסף שלד החברה.

Reem88

Well-known member

טיוטת עקרונות ההסדר שידון באסיפת מחזיקי האגח ב-7.9.2023​

THE_ENDLESS

Active member
הסדר חד צדדי מעניין, לדעתי יעבור דיי בקלות בהצבעות ונעבור לשלב של הבית משפט.

אני אתמוך בהסדר כי האג"ח נשאר סחיר + נקבל את כל החברה ונפרק אותה לאט לאט.

מבכור אפשר להיפרד, אין לו כל ערך ללא הזרמת הון והוא אפילו דיי חוגג בהוצאות הנהלה וכלליות.
בניגוד אליו אבל לאדווה יש ערך גדול ונראה שהיא מנהלת הכל בפועל.

בורסה 2008

Well-known member
הסדר חד צדדי מעניין, לדעתי יעבור דיי בקלות בהצבעות ונעבור לשלב של הבית משפט.

אני אתמוך בהסדר כי האג"ח נשאר סחיר + נקבל את כל החברה ונפרק אותה לאט לאט.

מבכור אפשר להיפרד, אין לו כל ערך ללא הזרמת הון והוא אפילו דיי חוגג בהוצאות הנהלה וכלליות.
בניגוד אליו אבל לאדווה יש ערך גדול ונראה שהיא מנהלת הכל בפועל.
כנראה שקיבלנו תשובה גם על סיכויי השיקום של החברה. אתה צודק שזו נקודה חיובית שמשאירים את האג"ח סחיר. אז פירוק עם אג"ח סחיר? סבבה.
הבעיה היא שקצב הגביה העתידי הוא נעלם גדול.

THE_ENDLESS

Active member
כנראה שקיבלנו תשובה גם על סיכויי השיקום של החברה. אתה צודק שזו נקודה חיובית שמשאירים את האג"ח סחיר. אז פירוק עם אג"ח סחיר? סבבה.
הבעיה היא שקצב הגביה העתידי הוא נעלם גדול.
אני חושב שסיכויי השיקום היו ברורים מרגע שנסגרו קווי האשראי הבנקאיים והשאלה העיקרית הייתה איך נפרק.

במקרה של החברה הזאת צורת הפירוק הזאת היא הטובה ביותר לדעתי, זה פירוק דה לוקס עם הנהלה יחסית רזה (הפרידה מרונן בכור מבורכת לדעתי) עם נציגים שלנו שינהלו את התיק ביחד עם אדווה ותוספת של אפסייד במידה ולתיק יש ערך מעל החוב.

ברגע שנעבור את ההסדר ונראה שקט אני מאמין שנראה קצב טוב יותר בגביה, אלא אם כן יש משהו שאנחנו לא רואים בדוחות.

בורסה 2008

Well-known member
אני חושב שסיכויי השיקום היו ברורים מרגע שנסגרו קווי האשראי הבנקאיים והשאלה העיקרית הייתה איך נפרק.

במקרה של החברה הזאת צורת הפירוק הזאת היא הטובה ביותר לדעתי, זה פירוק דה לוקס עם הנהלה יחסית רזה (הפרידה מרונן בכור מבורכת לדעתי) עם נציגים שלנו שינהלו את התיק ביחד עם אדווה ותוספת של אפסייד במידה ולתיק יש ערך מעל החוב.

ברגע שנעבור את ההסדר ונראה שקט אני מאמין שנראה קצב טוב יותר בגביה, אלא אם כן יש משהו שאנחנו לא רואים בדוחות.
שמע, המשפט האחרון שלך קרע אותי. "אלא אם כן יש משהו שאנחנו לא רואים בדוחות". מה הסיכוי לזה כבר, אה?

בורסה 2008

Well-known member
הסיכוי גבוהה כרגיל
עד עכשיו לא ברור אם ההנהלה של בול הם רמאים או סתם חובבנים
כך או כך, הם יעמדו בפני תביעות לדעתי. לא יכול להיות מצב בו ב-15/6 המצב מדהים, חברה מרוויחה והכל טוב ובדוח של ה-30/6 הפרשה של חצי הון עצמי ו-83% חובות בפיגור. אני אתן להם את הקרדיט ואגיד שאני מאמין שמטומטמים הם לא.

למעלה