מרגישה צורך לפרוק

• פותח הנושא JBR
  • פורסם בתאריך

JBR

New member
מרגישה צורך לפרוק

לפני כ5 חודשים האקס נפרד ממני. הייתי באמצע משבר די עמוק- מתוסכלת מהמערכת שאני נמצאת בה, מרגישה שעשיתי טעות שהתחייבתי אליה לתקופה נוספת (מעבר למה שחייבים) ובכלל הייתי די בבאסה. הפרידה שלו ממני- היתה הפתעה מוחלטת. אומנם עברנו תקופה לא קלה- התקופה האישית הקשה שעברתי, השפיעה מן הסתם. אבל הייתי בטוחה שהוא אוהב אותי ולא חושב על זה ברצינות. באותה תקופה עברה לי לא פעם ולא פעמיים בראש מחשבות על סיום הקשר. אולם, ההחלטה שהגיעה ממנו הפתיעה והממה אותי. הוא היה הדבר הכי יציב שהיה לי באותה תקופה ודי נתפסתי בו, למרות שבאיזשהו מקום ידעתי שנפרד מתישהו- הזמן בו הוא בחר לא התאים לי לחלוטין. ב4 החודשים הראשונים לפרידה "הבנתי" אותו. חברים שלי (שהם בעצם- חברים שלנו) היו המומים מההתנהלות שלי ואני הצדקתי אותו. הסיבה שלו לפרידה היתה "אני לא מאוהב". ואני הסברתי להם שהוא לא חייב להיות איתי אם הוא לא אוהב אותי. אפילו נפגשנו בארוע של חברים משותפים- דברנו וצחקנו- והתנהגנו כידידים לכל דבר, כאילו שלא נפגעתי כמו שנפגעתי. לאחר 3 חודשים (אני חושבת שזה היה בעקבות המפגש בו התנהגתי כאילו שהכל תקין- מה שלא היה נכון) עלה בי המון המון כסע. כעסתי עליו מאוד ע"כ שעשה את הצעד הזה בלי לשים לב למצב בו אני נמצאת. הסיבה שלו לפרידה היתה "אני לא מאוהב". סיבה שנתפסה על ידי כסיבה ילדותית וטפשית- בעיקר כי היינו חברים כ"כ טובים וציפיתי ממנו להעביר אותי תהליך ולא להפיל עליי את הפרידה כמו שהפיל (בייחוד כשהוא יודע עד כמה אני צריכה להיות בשליטה תמידית). היה לנו איזה "תאקל" בתוכנת מסרים במחשב בו התנהגתי די בנבזות ואמרתי לו שאני לא מעונינת לדבר איתו בלי להסביר את עצמי. אחרי 3 חודשים הרמתי אליו טלפון ושטחתי בפניו את כל הכעס שהיה בי- ע"כ שציפיתי ממנו להיות עירני לתקופה שעברתי, ע"כ שהוא היה צריך לבוא ולדבר איתי על מה שהרגיש ולא להנחית עליי את הפרידה ולהותיר אותי חסרת אונים לחלוטין. באיזשהו מקום הטענות לא פייריות- הוא לא אוהב. אבל רבאק- מה לא אוהב? לא אוהב את מי שאני? (הוא ענה שאוהב). אז בחייאת- בגלל החברים הטובים שהיינו- אני חושבת שהגיע לי תהליך פרידה של הבנה והפנמה ולא התמודדות עם פרידה מפתיעה שניפצה לי את כל מה שחשבתי שהיה לי. סיימתי את השיחה בכך שאני לא מעוניינת בו בחיים שלי כי לא מגיע לו- אדם שקורא לעצמו "ידיד שלי" אמור לאהוב, להעריך ולכבד אותי ולא לעשות שום דבר שאמור לגרום לי להרגיש כמו שהרגשתי אז כי גם לפרידות יש דרך מכובדת יותר ופחות. כתוצאה מהפרידה הרגשתי כאילו "הרצפה נשמטה תחתי". הלבטים והתסכול גברו והמשבר העמיק. אפילו, פניתי בבקשה שיוותרו עליי אבל לא הסכימו. בפנים בפנים, ידעתי שאני עוברת משבר נעורים ושאני צריכה להשאר איפה שאני ולצאת משם לא יעשה לי טוב. בקיצור- לא יודעת למה אבל הרגשתי צורך לשפוך את הכל. עבר בערך חודש וקצת מאז השיחה איתו ואני מרגישה מרוקנת ממנו. אני מרגישה שזה גרם לי להרפות ממנו ולהשלים עם הפרידה לחלוטין. התנתקתי ממנו ולא יצרתי קשר מאז ואני גם לא מתכוונת. אני עדיין עוברת תהליך פרידה ובכלל, לדעתי, תהליך התבגרות- ניסיון להבין מי אני ומה אני רוצה מעצמי ומהסובבים אותי. לפני כחודשיים התחלתי טיפול פסיכולוגי- כיוון שהרגשתי שאני מאבדת כיוון לחלוטין. משום מה אני לא מרגישה שהטיפול עוזר לי כ"כ אבל ייעצו לי לתת לזה עוד קצת זמן. אשמח לשמוע דעות של אנשים שעברו טיפול (היית בערך ב5 מפגשים). בכלל יש מין תחושה כזאת שמלווה אותי כאילו שללכת לטיפול מעיד על משו לא חיובי (למרות שאני ממש בעד לעזור לעצמך מאשר לשקוע בצרות)... טוב- אני אסיים כאן. אשמח לקבל תגובה על כל חלק ממה שכתבתי (וכתבתי המון). תודה וחג שמח....

JBR

New member
*חברים שלי היו המומים מההתנהלות שלו

ולא שלי

cheshire9

New member
פסח זה זמן טוב לנקיונות

עוד תעברי פרידות בחיים .... וטוב ללמוד להתמודד איתן. עזרה מיקצועית יכולה לעזור ובהחלט איננה בגדר משהו "לא חיובי". הכעס שלך מובן - אבל לא בטוח שמוצדק. אנחנו צריכים לעשות בחירות בחיים ואם הוא לא אוהב אולי מוטב כך לשניכם. מה עדיף - שהייתם גוררים את זה עוד הרבה זמן ? אני יודע שיותר קל לומר מאשר לבצע - אבל תחזרי לחיים, תנסי לפגוש אנשים חדשים , תצאי לדייטים - בקיצור תביטי מהיום קדימה ואל תתעסקי יותר מדי בעבר. זה לא יתן לך כלום. וחג ש מ ח ! ! !

JBR

New member
...

מסכימה שהכעס מובן אבל לא בהכרח מוצדק... ואני חיה- אני ממשיכה לעבוד כרגיל, יוצאת המון (בכל הזדמנות שיש לי). משתדלת להסתכל קדימה ולא אחורה ולהנות ממה שיש... (למרות שיש לי נטייה בזמן האחרון לראות את חצי הכוס הריקה- מה שלא היה קודם...) בקשר ליציאה לדייטים- החלטתי להיות לבד. הייתי בזוגיות רצופה כמעט 6 שנים: הראשון 4, השני שנתיים- פער של חודשיים בינהם. החלטתי להשאר לבד כי להיות ביחד נורא קל לי אבל אני לא נהנת מזה באמת..

טוב, אם את יוצאת ולא במצב כזה קשה..

אז שכחי ממה שהצעתי קודם, זה כנראה לא המקרה...

Old Girl

New member
אני חושבת שאת לא צודקת

לגבי זה שהפרידה הייתה "לא מתחשבת". הפרידה פוגעת בכל מקרה, וכמובן שיש פרידות כואבות יותר, למשל: כשמטיחים בך עלבונות, כשאת מגלה בגידות, כשמזלזלים בך וכד'. אבל פרידה שנעשתה בטונים רגועים, פנים מול פנים ותוך מתן נימוקים הגיוניים - היא הרע במיעוטו. מה זה "תהליך של הבנה והפנמה"? היית מעדיפה שיודיע לך שבעוד חודשיים אתם עומדים להיפרד ומעכשיו תיפגשו ותכינו את הקרקע? אין רעיון טוב יותר מאשר לשוחח בנעימות עם בן הזוג. הפגיעה שלך נובעת מעצם העובדה שהוא יזם פרידה, לא מכך שהפרידה הייתה "לא נכונה"

JBR

New member
תראי,

אני יודעת שבאיזשהו מקום הכעס שלי הוא לא לגיטימי. הוא עבר את התהליך בינו לבין עצמו (תהליך שעברתי במקביל אליו, פשוט לא הגעתי לאן שהוא הגיע ביחד איתו- אם הוא היה נותן לי עוד חודש/יים אני חושבת שהייתי מסכימה איתו לחלוטין) ולא שיתף אותי בו בכלל- הגיע למסקנה ש"זה לא זה" וחתך. אז נכון! מותר לו וזכותו! הכעס שלי נובע בעיקר מהמקום שעברתי תקופה ממש קשה ואני חושבת שאם הוא היה מיידע אותי שהוא עובר את התהליך תוך כדי שהוא עובר אותו (לדוגמא- שיחת "יחסינו לאן" שבוע או אפילו יום לפני הפרידה) כדי שאני אהיה מודעת לכך שהוא חושב על הסוף ברצינות- ולא אקבל את הפרידה שלו ממני בשוק טוטאלי, כמו שקרה. הפרידה שלו באמת היתה מפתיעה וחסרת סימנים מקדימים. היה לנו חודש לא קל, בעיקר כי לי היה נורא קשה, רבנו די הרבה וידעתי שמשהו דפוק. אבל אפילו פעם אחת לא חשבתי שהוא יקום ויילך בלי לשבת איתי ולדבר איתי על הבעיות ועל מה שמפריע. אני חושבת שאנחנו מתמודדים עם דברים שונה. לי חשוב לדעת שניסיתי לפתור את הדברים ולהבין שאין מוצא מלבד לחתוך. הוא לעומת זאת- העדיף לא להתמודד ופשוט ללכת (כי הוא "לא מאוהב"- שוב פעם ילדותי מאוד בעיני). אז נכון שאני לא יכולה לבוא אליו ע"כ בטענות מבחינה רציונלית. אבל מבחינה רגשית הכעס קיים- אני מרגישה שחודש אחד של משבר גרם לו לקום וללכת וזה מכעיס כי אני הייתי שם בשבילו במשך שנתיים בכל משבר שהוא (וגם הוא בשבילי, אבל זה היה הרציני מבינהם). אני מרגישה שהגיעה לי הכנה מוקדמת בסגנון של "לא טוב לי". הקשר ביננו היה די אידיאלי- היינו חברים ממש טובים והיה לנו טוב ביחד בסך הכל. אז אם משהו השתנה- תבוא ותדבר על זה. אל תפיל את זה עליי בלי שום הכנה מוקדמת כשאני גם ככה די מעורערת ולא סגורה על עצמי. בקיצור, אולי זה לא הגיוני אבל זה שם. ואני כועסת. כועסת מאוד. בעיקר כי אני הייתי מתנהגת אחרת- ואני מצפה מאנשים שיתנהגו אליי כמו שאני הייתי מתנהגת אליהם. מצד שני- הוא לא אני והוא לא מתמודד כמוני... בקיצור: אני מבינה את מה שאת אומרת רציונלית, מתקשה להשלים עם זה רגשית.

Old Girl

New member
כן, אז אולי בגלל שאת

נוטה ל"פתור" את הדברים - הוא לא רצה להיכנס מזה, כי לא הייתה לו בעיה שצריך לפתור אלא קשר שהוא היה צריך להחליט האם מתאים לו או לא. כשהקשר נגמר בגלל מריבות - אכן יש הרבה מה לפתור לפני שחותכים. אבל אם זה פשוט "נגמר" - אין מה לפתור.

JBR

New member
כנראה שאת צודקת

זה לא פחות פוגע. אולי אפילו יותר- כי זאת פגיעה ישירה באגו...

בדרך כלל, כשמרגישים שטיפול...

לא באמת עוזר, ועדיין המצב קשה, רצוי לשלב גם אי אלו תרופות אנטי דכאוניות או משהו... .בררי בקשר לזה... יש לי ידידה טובה שעשתה את זה ואחרי שבועיים כבר חזרה לעצמה אחרי דיכאון וחרדות לא פשוטים...

belli80

New member
מה?!?

לא!! המרחק בין דיכאון פרידה טבעי, נורמלי, ומבעס בצורה אפילו קשה לבין נטילת כדורים למניעת דיכאון הוא אדיר!! מה אתה רוצה ממנה?!? שתלך לדבר עם מישהו, שתוריד הכל מהלב, שתרגיש שהיא מקדמת את ההחלמה שלה בעצמה- וזה כבר חצי מהפיתרון!! הדבר היחיד שהייתי ממליצה בכיוון הזה, שאם לומר את האמת, קצת מפחיד אותי.. הוא שתיקח מ-ק-ס-י-מ-ו-ם כפית חיזוקית של הדס, ותקנה לה גרבייים עם מיקי-מאוס. או שתקנה פלורוסנט מיוחד שמדמה ספקטרום יותר מלא מאלו הרגילים, ומסייע במניעת דכאונות במדינות הצפוניות, שם מספר ההתאבדויות מרקיע שחקים בעונת החורף. זה מה שאני עושה. עובד יופי. אל תכריז על אנשים כמקרה טיפולי-פסיכיאטרי כל כך מהר..

גונדרי

New member
../images/Emo45.gif belli צודקת

יש לי חבר שהתחיל עם תרופות נגד דיכאון.... ואחרי חודש ביקרנו אותו בגהה. עדיף לא. שתעשה מה שכל מי שנזרקה עושה.... גלידה, קומדיות בדי וי די, יציאה עם חברות וטלפונים נואשים לאקס ב 2 בלילה.

סבבה חבר'ה...

רק הצעתי שתברר, כי כשגם טיפול של שיחות לא עוזר, זה מה שעושים... אבל הכל לפי שיקול דעתה, זו סתם עוד אופציה שיכולה להילקח בחשבון...

טל קר

New member
ויש כאלה שסירבו לקחת, ואפשר לבקר

אותם בבית העלמין. לפעמים לתת עשויה להיות רשלנות (לפעמים לתת ללא חומר מיצב עשויה להיות רשלנות), אבל הרבה יותר פעמים מכך, לא ליידע באופציה או לשלול באופן גורף היא רשלנות.

אתם לא פסיכיאטרים

כדאי שתיזהרו באבחנות האלה. אולי היא לא צריכה נוגדי דיכאון, אבל מישהו שצריך עלול לקרוא ולסרב. זה יכול להציל חיים. וזה לא סם, זה לא עושה חיים סבבה, זה גם לא כמו תרופות הרגעה, זה לא עושה היי, זה פשוט יכול להציל בן אדם ממצב שהוא לא יכול לעשות כלום ואף אובדני, למצב שהוא כן. תנו לפסיכיאטרים להחליט - ואם לא מוצא חן פסיכיאטר אחד, תמיד אפשר חוות דעת נוספת.

magenta73

New member
אני אכן לא פסיכיאטרית

אבל קצת לומדת... ובכול מקרה א. ההתקפה נגד בריאן היתה בדיוק בגלל שכאן לא מדובר במצב המצריך תרופות. ב. גם עם התרופות, יש את ה"סיכוי", שבדיוק בשלב היציאה מהדיכאון הממש קשה, האדם עלול לפגוע בעצמו, כך שיש צורך בטיפול פסיכולוגי יחד עם התרופות. אני לרגע לא אומרת שמי שסובל מדיכאון קשה התרופות לא יכולות לעזור לו. ההיפך. מה שאני אומרת זה א. גם אם יש אבחנה, עדיין צריך עוד כמה דברים חוץ מהתרופות. כמו טיפול פסיכולוגי והרבה השקעה. ב. כמו שלא למהר להגיד "לא צריך תרופות" ככה גם לא למהר ולהגיד "היא צריכה תרופות". במיוחד כשמדובר במשהי שכבר מטופלת אצל פסיכולוג, שהגיוני שאם היה רואה משהו שיכול להיות דומה לדיכאון, היה שולח אותה לפסיכיאטר או רופא משפחה לקבל נוגדי דיכאון.

טל קר

New member
כמה דברים -

לצערי יש גם אנשי מקצוע מהסוג של טיפול בדיבור שיש להם דעות קדומות על טיפול בתרופות, אז בנוגע להגיוני - יכול להיות שבמקרה שאדם חש שזה רלוונטי הגיוני שהוא ישאל את המטפל ולא יחכה לראות אם זה מגיע ממנו. גם מטפלים טועים, יכולים להיות בעלי דעות קדומות וכד'. שנית, לא תמיד יש צורך ולא תמיד כשיש צורך אז זה מתממש - כוונתי לטיפול פסיכולוגי יחד עם התרופות. זה תלוי הרבה פעמים אם יש סיבה לדכאון, משאבי המערכת, ורצון הפונה. אני לא חושבת שיש הקבלה בין 'לא צריך תרופות' ו'כן צריך תרופות', כי לא צריך תרופות אדם יכול לקבל החלטה בינו לבין עצמו וזה נעצר כאן, בעוד ש'כן צריך תרופות' - גם אם הבנאדם כבר עבר את השלב של ההתנגדות הפנימית שמלובה על ידי דעות קדומות רווחות נגד תרופות אנטי דכאוניות - עדין נדרשת פניה לאיש מקצוע שמקבל החלטה ומתקיים מעקב. לכן אם כבר אנחנו כמי שאינם פסיכיאטרים שוגים, עדיף לשגות לכיון של 'כן צריך תרופות'.

magenta73

New member
בריאן, אני מבקשת ממך!

אולי הידידה שלך הזאת אכן סבלה מדיכאון + חרדות ולכן התרופות עזרו לה. התרופות הללו לא מתאימות לכול אחד, בטח לא למשהו שחווה כאב בגלל פרידה. והן אפילו מסוכנות למי שלוקח אותן ללא אבחנה והבחנה. אין לי בעיה שאנשים מציעים טיפול לאנשים במצב קצת שביר, אבל מפה ועד להציע תרופות, יש הבדל גדול מאוד. כול עוד אתה לא רופא או פסיכיאטר, וכול עוד הבחור/ה שאתה מציע לה/לו לקחת תרופות, לא הית/היהה אצלך בקליניקה ועבר/ה איבחון, אני מבקשת ממך לא להציע את זה בכזו קלות ראש. זה לא סוכריות טופי אתה יודע...

למעלה