משהו כבד עליי

למה היא מפתיעה? גם חנות הספרים צריכה לשרוד

זו הייתה חנות גדולה ותוססת והיו הרבה ספרים. זה לא היה לוקח קצת יותר זמן, זה היה נמרח על כל היום, בוודאי כשיש תוך כדי כך לקוחות לשרת וצריך להפסיק את תהליך הסידור כל רגע. וגם אני הייתי צריכה לשרוד אז.
אנשים - שכירים ומעסיקים - עובדים קשה, בכל מיני מובנים. ניהול שוק עבודה לא יכול להיות מבוסס רק על הטבות בלתי פוסקות לעובדים וראיית האינטרס שלהם לבדו. זה נשמע מאוד יפה, אבל זה לא עובד ככה, ומדינות שבהן היה נהוג סוציאליזם מסוג זה בשנות ה-70 וה-80 מיתנו אותו והקשיחו את החוקים כלפי מועסקים בדרך זו או אחרת (וזה לא אומר שהן עברו לקפיטליזם פרוע). כמו כן, בחלק מאותן מדינות רווחת ממילא תרבות של חריצות ואחריות אישית שאיזנו את גישת ה"רק המועסק קיים".
בעיניי, הגישה שלך מאוד דיכוטומית ומתעלמת מהמציאות שבני אדם - מכל צדי המתרס - חיים בה ונתקלים בה.
ולגבי הניקיון, מספרים ובכלל: בהחלט יש מי ששעתיים ביום יגרמו לו לכאבי גב גם בתנאים "משופרים", ואלה לא מעט אנשים. ניקיון מאלץ את האדם לעשות תנועות מסוימות, תנוחות מסוימות, ולא יעזור בית דין. ויש מי שלא. כמו שהבהייה במסכים שהכאיבה לעיניים שלי כל כך, לא תזיז למישהו אחר. וגם סחיבת ערימות הספרים לא גרמה לכל העובדים בחנות לכאבים שגרמה לי. יש מצב שלרובם היא לא גרמה לזה, ויש מצב שמה שנראה לך כמובן מאליו ואפילו מפתיע אותך שמישהו חושב אחרת - לא לסחוב ערימות של יותר מ-2-3 ספרים - נראה למישהו אחר כמו צרכים מיוחדים לגמרי. החוק לא יכול להקיף את המצב הפיזי והחולשות והחוזקות של כל אחד. וכאן ניתן לחזור לנושא: הריון, שנראה לך כמו פגיעה פיזית בלתי נמנעת שנמצאת בקטיגוריה אחרת לגמרי מכל פגיעה של מאמץ פיזי, דווקא נראה לחלק מהנשים האחרות כאן כמו לא כזה ביג דיל, אם שומרים על תנאים מסוימים. מי יקבע?

אני חושבת שפספסת משהו

בעניין עולם העבודה. עבודה לא אמורה לגרום לאנשים כאב ונזק פיזי. בכלל. יכול להיות שאת לא התאמת לעבודות הספציפיות האלה - ובמקרה כזה היית צריכה להחליף עבודה (והמדינה אמורה לעזור לך למצוא עבודה שאת כן מסוגלת לבצע בלי כאב ונזק, אם לא מצאת לבד). אבל אם זו לא את, וזו עבודה שבהכרח גורמת כאב ונזק פיזי - העבודה הזאת צריכה להתבטל. חנות הספרים, אם היא לא מסוגלת להתנהל בלי לגרום נזק וכאב פיזי - צריכה להיסגר.
הדבר הראשון בסדר עדיפויות הוא הא-ד-ם, לא המעסיק. אם המעסיק לא מסוגל לקיים עסק בלי לשלם לעובדים שכר הוגן ובלי להבטיח את שלומם הפיזי - העסק צריך להיסגר. אם המעסיק היה הערך העליון, כל העולם היה סדנת יזע אחת גדולה. זאת בהחלט לא השאיפה. חוקי המדינה במדינה דמוקרטית, אפילו לא סוציאלסטית, נועדו להבטיח לכל בני האדם חיים של כבוד ושל שלמות הגוף, משוחררים מניצול על ידי החזקים מהם.
אם מישהו מעסיק עוזרת בית בתנאים קשים שמבטיחים לה כאב ונזק פיזי, ו/או ללא שכר הולם, כי זו עבודה לחמש עוזרות, או כי את העבודה הספציפית אפשר לעשות רק במשך שעתיים ברצף בלי כאבים ונזק פיזי - לא צריך להצדיק אותו בכך שחמש עוזרות זה יקר, אז מה הוא יכול היה לעשות? צריך לשלוח אותו לכלא!

נראה לי שאת פספסת - יש בהחלט עבודות פיזיות והן קשות

ויופי שהן לא "אמורות" ...
אנשים עובדים במפעלים מול תנורים גדולים בתנאי חום/קור קיצוניים
או פשוט במפעל בעמידה ממושכת בעבודה פיזית כלשהי,
יש כורי פחם במקומות שונים בעולם , עבודה בבנייה היא פיזית מאוד,
מובילים חקלאות וניקיון כפי שציינו, גם מלצרות היא עבודה קשה (סוחבים מגשים כבדים, עומדים כל המשמרת ומתרוצצים הרבה ולבסוף גם הרבה פעמים מנקים ושוטפים את המסעדה - אני אישית לא סבורה שהיריון ולידה קשים יותר מעבודה ממושכת פיזית .

שכחת סדנאות יזע...

לעבודות שפוגעות בבריאות של אנשים או מכאיבות אין זכות קיום. עבודות פיזיות לא בהכרח כואבות או פוגעות בבריאות, בתלות בתנאים. כריית פחם כן בהכרח פוגעת בבריאות במכרות רבים, ואלה אכן נסגרו במדינות המפותחות, והעובדה שהם מתקיימים במדינות לא מפותחות או לא דמוקרטיות, לצד סדנאות יזע, לא אומרת שזה מה שצריך להיות.

אז אנשים לא יעבדו במפעלים שונים ? לא יהיו מובילים ?

כנראה נח לך להתעלם מכל מיני עובדות

שוב, גם עבודה במפעלים וגם הובלה

אפשר לעשות בתנאים כאלה שבהם העובדים לא יסבלו מנזקים בריאותיים ולא יכאב להם - על ידי שימוש באביזרים מסוימים/מכונות מסוימות, קביעת נהלי פעולה מסוימים, לו"ז עבודה מסוים (כולל כמה זמן לעבוד רצוף ומה אורך ההפסקה המינימלי), וכו'. שלומם הפיזי של העובדים עומד מעל הכל! אם העסק לא יכול להבטיח את שלומם הוא צריך להיסגר!

רוב הנשים שהן פונדקאיות עושות את זה בשביל הכסף וגם בשביל

הרצון לעזור והן מקבלות המון תמיכה כלכלית ורגשית.
אני לא פסלתי פונדקאות אבל מבחינתי זה היה שלב מאוד מאוד מתקדם ולא היינו שם. כן דיברנו על זה כאופציה אבל זה היה משהו רחוק מבחינתנו כי לא מיצינו את כל האפשרויות.
&nbsp
ברור לי שזו קריעה מטורפת לסחוב הריון 9 חודשים ואז להיפרד מהילד- אישית לא הייתי מסוגלת לעשות את זה, אבל אני מניחה שהן פשוט מזכירות לעצמן שהן לא יהיו האמהות ושהילד הזה יהיה מתנה למשפחה אחרת ולכן אולי גם פחות מתחברות לתינוק בזמן ההריון.
&nbsp
יכול להיות גם אימוץ של ילד שאמא שלו נטשה אותו מסיבות כאלה או אחרות.
&nbsp
אימוץ ופונדקאות זה לא מילה גסה בעיני. זה כן משהו שעלה אצלנו אבל כמו שכתבתי- עדיין לא היינו שם.

בחייאת8

New member
אני לא מדברת על מצב שבו היא רק "תנור"

כלומר הביצית והזרע הם של בני זוג (נניח שלי ושל בן זוגי), אלא על מצב שהתינוק מורכב מהביצית שלה, ואולי אפילו הזרע של בעלה.

אז פה לא מדובר בפונדקאות אלא באימוץ נטו

או שלא הבנתי את הסיטואציה...
אולי מדובר באנשים שאין להם אפשרות כלכלית לגדל ילד ולכן נותנים לאימוץ, אולי מדובר באישה שאינה יכולה להיות אם מסיבות נפשיות או פיזיות אבל כן נכנסה להריון.
לא חסר סיבות ומקרים.

זה נשמע שיש קצת בלבול

ואני מציעה שלפני שליבך נחמץ, לברר (אם זה חשוב לך) את העובדות.
אם הם *אימצו* תינוק, זה מבורך, כי אכן יש שם אמא שמסרה אותו. בין אם לא יכלה לגדל אותו או מסיבה אחרת. זה עצוב, הלב נחמץ, אבל מהצד שלהם, הם נותנים לו את ליבם ואת אהבתם. לא רואה איך זה משפיע על היחסים שלכם או על השמחה שאת יכולה לחוש נוכח הפיכתם להורים.
אם מדובר ב*פונדקאות* ובהנחה וזו פונדקאות חוקית, הפונדקאית לא יכולה להיות האם הביולוגית של העובר. והיות ומדובר בזו הומוסקסואלים, מה שסביר שקרה הוא שהם לקחו תרומת ביצית, נתנו זרע של אחד מהם, מזה הרופאים יצרו עובר שהשתילו ברחמה של אם פונדקאית שרק נושאת את ההריון. במקרה כזה, הילד שלהם לחלוטין. ולגבי תורמת הביצית, זו ההחלטה שלה.
האם הפונדקאית לא מסרה תינוק בעל כורחה. היא שימשה כרחם בתשלום. ושוב, בחירה שלה.

ודבר אחרון.. כשאת כותבת שאת נגד פונדקאות באופן כללי, נשמע שיש לך איזו דיעה על משהו שמעולם לא נדרשת לו. אז.. כמו שאם לא חלית בסרטן, את לא ממש יכולה להבין ולכתוב *אני נגד טיפולי כימוטרפיה באופן כללי", כך גם אם ילדת בשמחה ובששון 8 ילדים מרחמך (הכמות היא להמחשה בלבד), את לא ממש יכולה להבין את תהליך הפונדקאות ואת המשמעויות שלו כי מעולם לא נזקקת לו..

בחייאת8

New member
תרומת ביצית

גם אם של הפונדקאית וגם אם של אישה אחרת - אותו דבר מבחינתי.
ברב המקרים מדובר באישה שעשתה זאת למען כסף. החלטה אמיתית אובייקטיבית ושקולה לא היתה שם, אלא יותר כורח הנסיבות והמציאות הלא נעימה שהיא נמצאת בה. אין מדובר במישהי כמו כל אישה אחרת בפורום כאן נניח, שבאמת יש לה ברירה.
להבדיל אלפי הבדלות, אך אם נשווה זאת לעוד משהו שנשים עושות בלית ברירה ורק בשביל הכסף: זנות. נכון, היא *החליטה*, אך היא עושה זאת כי אין לה אופציה אחרת. המציאות שלה שונה משלנו.
לגבי הפיסקה האחרונה שלך - אסכם בזה שנישאר חלוקות. הנחת לגביי יותר מידיי דברים שאת לא יודעת אם נדרשתי אליהם או לא, אז נניח לזה.

תרומת ביצית כמו תרומת זרע

זה שימוש במשהו שיש לך והאחר זקוק לו ואת מחליט למכור אותו.
מי שתורמת ביציות לא באמת מתעשרת מזה, אז במקום לעבוד במשהו אחר זה מה שהיא מחליטה לעשות.
ולהזכיר באותו המקום פונדקאות וזנות גם אחרי שאת כותבת "להבדיל אלף אלפי הבדלות" זה בין האמירות המכוערות ביותר שנתקלתי בהן בדיונים מסוג זה.
את מוזמנת להכנס לפורום פונדקאות כאן בדלת ליד ולגלות שרוב הפונדקאויות לא עשו את זה מכורח או מהכרח. זו דרך להרוויח כסף (ולחלקן מרגיש גם שליחות).
&nbsp

בחייאת8

New member
אף על פי הטון המתנשא בהודעה הראשונה שלך

עניתי לך.
כעת את ממשיכה להשתמש במילים לא יפות, ולכן כאן מיציתי איתך.

debby12

New member
מנהל
ממה שכתבת - ברור לי שעבורך להיות

פונדקאית ו"למסור תינוק" שילדת יהיה טראומה איומה לא דבר שהיית עושה אם רק היתה לך ברירה כלשהי.

אני חושבת שזה מאוד אישי. .... לא כל ה(א)נשים שווים בעניין הזה. יש נשים שעבורן זה כנראה פחות קשה. בעיני יכולה להיות בזה הרגשת סיפוק עצומה - זה להעניק "חיים" לעולם למשפחה שאחרת לא יהיו בה ילדים.

לי זה מרגיש מאוד שונה מזנות למשל - שהיא בעיני עשרות מונים הרבה יותר "איומה" עבור האישה. בלי השוואה. כאמור - זה אולי רק עבורי. כל אחד הוא שונה....

debby12

New member
מנהל
זה נכון. אבל גם לתקופה מוגבלת היא נראית לי זוועה

בואי נגיד ככה: נגיד שאומרים לי "דבי, אם לא תארגני כסף למשפחה הילדות שלך יסבלו חרפת רעב/יהיו ללא עתיד כלל ווטאבר" (בקיצור - נותנים לי נתון של מצוקה כלכלית איומה)

אם - כדי לפתור את המצוקה הכלכלית האיומה המוגדרת - יהיו לפני רק שתי בחירות, לעסוק בזנות שבוע או להיות פונדקאית (עם ביצית מעפנית שלי - 10% סיכוי לצליאק והכל) - בלי להסס בכלל הייתי בוחרת פונדקאית. יתרה מזו - הייתי בוחרת להיות פונדקאית *פעמיים* (2 הריונות ו2 לידות) על פני לעסוק בזנות שבוע נגיד [אפילו אם בהגדרה זה רק שבוע וזהו. לא תקופה ממושכת].
כאמור - פונדקאות לא מרגיש לי כל כך נורא.... יש בזה משהו מקסים - להביא חיים לעולם....

אני דווקא יותר חשבתי בכיוון של הסרט הצעה מגונה

משהו בסגנון של מיליון דולר תמורת לילה עם רוברט רדפורד
(הממ ... הממ...
)
ועכשיו ברצינות - הכוונה שלי הייתה שהשוואה היותר מתאימה היא לילה חד פעמי
תמורת סכום כסף גדול (ואולי גם בחירה מי הגבר כמו שבפונדקאות יש לך אופציה
לבחור את הזוג וההתאמה צריכה להיות הדדית) שזה שונה מלעסוק בזנות לאורך זמן .
&nbsp

למעלה