משהו כבד עליי

לא, אכן קיימת פונדקאות מהביצית של הפונדקאית

גגלי traditional surrogacy (להבדיל מ-gestational).

ובוודאי שאפשר להיות נגד פונדקאת בתשלום, כמו שאפשר להיות נגד תרומת איברים מהחי בתשלום. רבים שרוצים להגן על החלשים בחברה תומכים בחוקים כאלה, שנועדו להגן עליהם מפני ניצול על ידי אחרים.

אני חושבת שלפעמים החוקים האלו שנועדו

להגן על החלשים, גורמים למקרים כאלו להתרחש בלי פיקוח וכסחר לא חוקי.
כי יש תופעות שבעבור כסף לא יפסקו.

לא זכור לי שפונדקאות הייתה תופעה

כל כל משגשגת לפני שהיא נהייתה חוקית, ולעומת זאת נראה שאחרי שמדינות מסוימות אסרו על התופעה בשטחן התופעה אכן נעצרה ואנשים מפסיקים ללכת אל המדינות האלה לצורכי פונדקאות. כך שנראה שבמקרה של פונדקאות החוקים נגדה דווקא כן מגנים על החלשים. וגם בתחומים אחרים, כמו תרומת איברים מן החי בתשלום, הם כנראה מקטינים מאוד את מימדי התופעה.

debby12

New member
מנהל
קראתי והרהרתי - אני מרגישה אחרת

אני לא יודעת כלום על הפונדקאית איתה הם התקשרו. אני לא בטוחה שזו "קריעה שקשה לעמוד בה" עבורה

למשל, אם יש לה עוד ילדים משלה כבר, ודי והותר מהם, אני בטוחה שהיא:

1/ מרגישה סיפוק והנאה מזה שהיא יכולה להבטיח לילדים שלה עתיד טוב יותר בדרך זו. אני מניחה שסכום הכסף אותו קיבלה הוא גדול מאוד ביחס לחברה שבה היא חיה

וגם
2/ מרגישה טוב שהיא עזרה לזוג שלא יכול היה לזכות בילדים בלעדיה

מנסה לשים את עצמי בנעליה. ההבדל בין להיות "תנור" בלבד לבין המקרה בו 50% מהמטען הגנטי הוא שלי/שלה לא מרגיש לי כזה גדול.

האמת היא שתמיד חשבתי שהייתי בהחלט יכולה להיות פונדקאית (ולא חשבתי עד הסוף על הקטע של "של מי הביצית"). עובדת המטען הגנטי לא נראית מה שעושה הבדל עצום שם.

אחרי שכבר היו לי ילדות משלי, הדבר היחיד שהשתנה הוא שבהיותי מורעלת-הנקה לא הייתי מוכנה/רוצה שהתינוק יוזן בתמ"ל אז זה דופק את העסק.... [כי אי אפשר לשמש לו מיניקת שנתיים+ ורק אז למסורותו סופית.... וגם להמשיך לשאוב בלעדיו נראה לי טירוף. בקיצור - זה לא הולך] . ומה שעוד השתנה זה שברור לי כמה הריון הוא לא הדבר הכי פשוט בעולם.

כתבת שמדובר בחברים שלך, אז אולי הם ישמחו לספר לך קצת יותר על סיפורה של הפונדקאית ואולי תגלי פרטים שיעזרו לזה להרגיש פחות מכמיר-לב עבורך.

אבא של תאומים שהיו בגן עם הבת שלי "הביא" (לא מצליחה למצוא פועל יותר טוב) תאומים בנים עם פונדקאית. גם היא בארה"ב אגב. הוא סיפר על זה קצת פעם <מיוזמתו, במהלך שיחה>. וזה לא נשמע או "הרגיש" לי זוועה. הוא סיפר שהיו לה כבר שלושה ילדים משלה. ושהם הסתדרו מצוין במהלך תקופת ההריון ועד מסירת התינוקות, כולל השלב האחרון. היא הציעה לו - מיוזמתה - להניק אותם בחדר לידה מיד אחרי הלידה כדי שיקבלו מנת קולוסטרום "לדרך" והוא הסכים ושמח על כך. הבנתי מבין השורות שסכום הכסף אותו קיבלה עזר לה לסדר את החיים שלה ולהעלות אותם על דרך המלך.

מדובר בתאומים אהובים מאוד ומטופלים היטב. הם כל כך דומים לאבא שלהם שניהם שזה לא ייאמן. זמן קצר אחרי לידתם הוא פגש בן זוג מקסים והם מגדלים אותם ביחד עכשיו [אבל קוראים רק לו "אבא" ולשני בשמו הפרטי]

Ani15

New member
כמה שיפוטיות בהודעה אחת

לפני מליון שנה, קולגה שלי במעבדה נישא ואשתו נכנסה חיש להריון. תוך שנה נולדה ילדה, נשלחה לגדול אצל סבתא שלה בכפר בסין, והאדון ואשתו סיימו את לימודיהם בישראל בנחת. לדעתי עד גיל ארבע הם לא ראו את הילדה ועד היום למיטב ידיעתי האבא לא גר איתה ואפילו לא קרוב אליה (ההורים נפרדו מתישהו), וכולם חושבים שזה מצוין. אני לא יכולה להזדהות עם ההחלטה הזו, אפילו לא יכולה להבין אותה, אבל זו היתה ההחלטה שלהם ושניהם היו מאוד שלמים ומרוצים ממנה (כן, גם אשתו).
כמה שנים אח"כ, גיליתי במקרה שקולגה אחרת במעבדה שלי נשואה כי היא סיפרה ש"השבת זה הפעם בחודש שאני נוסעת לפגוש את בעלי" (שגר במרחק שעת טיסה או שמונה שעות נהיגה). מסתבר שהם כבר שנים חיים ככה, ולא מתכוונים לשנות את זה בעתיד הנראה לעין. לא מזדהה, לא מבינה, אבל זו ההחלטה שלהם.
בגלגול אחר, סטודנטית שלי נכנסה יום אחד למשרד וביקשה ממני לשקול להעסיק את בעלה במעבדה. הוא היה באותה עת בצרפת, היא בישראל. חודשים אחרי שהוא הגיע, יום אחד היא התוודתה בפנים עקומות ש"זה מאוד מוזר לה לגור איתו בפעם הראשונה עכשיו מאז הנישואין". הם נשואים כבר כחמש שנים, וחיים ביחד רק בחצי השנה האחרונה. לא מזדהה וכו וכו.
&nbsp
ממרומי גילי המתקדם למדתי שאין מקרה אחד דומה לשני, אין אדם דומה לשני, ושלתרבויות שונות יש מסורות שונות, שלפעמים הן חזקות יותר מכל מה שנראה לי מקובל והגיוני ו"אמת מוחלטת" כמו ההצהרה "קריעה שקשה לעמוד בה". לך קשה, את לא יכולה לדעת איך זה אצל מישהו אחרת. בעיקר למדתי לא לשפוט אף אדם עד שאגיע למקומו. ואני מציעה לך בחום לאמץ את העקרון הזה. חיה ותן לחיות, זה כל כך פשוט.

אכן, יש לכבד את כל התרבויות. רצח על כבוד המשפחה

זה סבבה, ברית מילה לנשים זה לא בעייתי בכלל, וניצול אנשים עניים כדי שישמשו לך מקור לאיברי חילוף או ישאו עבורך תינוק - זה בכלל הרצון שלהם, ואתה רק עוזר להם לממש את התרבות שלהם. בכלל, נראה לי שהגיע הזמן שנטען את האקדחים ונשחיז את הסכינים של מי שרוצחים על רקע כבוד המשפחה - אנחנו בסך הכל עוזרים להם לממש את התרבות שלהם, גם אם אנחנו לא לגמרי מבינים אותה.
אני למדתי שאדם הוא אדם, והוא זקוק לגוף שלו כדי לחיות בדיוק כמו כל אדם אחר, וצריך להגן עליו מפני אנשים שמעוניינים לנצל את מצבו ואת חוליי החברה ולפגוע בגוף שלו - ולא משנה באילו צבעים הם צובעים את זה, ואפילו אם זה סבבה מבחינתו, בגלל אותו מצב שהחברה הביאה אותו אליו.

בחייאת8

New member
כמה תמימות וחוסר קשר בהודעה אחת

לא באתי להתנצח עם אף אחת, אך אני מודה שהתגובות רחוקות מלהיות מה שציפיתי - ענייניות.
כל מה שכתבת לא קשור ולכן אני לא יכולה להגיב למקרים הללו. תמים לחשוב שמדובר באותו הדבר.

האמת הופתעתי מהקלות שבה חלק היו בוחרות לתרום ביצית

בעיניי ביצית היא לא איזשהו חומר גנטי נניח כמו שיש בשערה שלי למשל
אלא מהביצית שלי ושל גבר אחר יוולד תינוק/ת שהוא חצי שלי
וזה אומר המון .
כלומר תינוק שהוא שלי יגדל אצל משפחה אחרת ובהחלט היה חשוב לי שהמשפחה
הזאת תהיה טובה וחמה ובאמת לא חושבת שהייתי מסוגלת לוותר ככה על התינוק
שהוא בעצם שלי (גם אם חלקית) .

גברים שתורמים זרע הם הרבה פעמים גברים צעירים

ואני חושבת שהם פחות מתעסקים במחשבות כאלה,
ומבחינה גנטית הגבר "מתוכנת" להפיץ את זרעו כמה שיותר והאישה "מתוכנתת"
לטפל במעט צאצאים לפעמים גם לבד.
בתחושה שלי יש שוני בנושא הזה בין גבר לאישה .
בכל מקרה אני ממש לא מתנגדת לתרומת ביצית או זרע וברור שזה הצלה
עבור זוגות מסוימים - רק שבעיניי זה בהחלט לא מובן מאליו
(ודווקא פונדקאות לא מביצית שלך גם בעיניי יותר קלה - מבחינתי החלק הקשה הוא הקושי הנפשי שבתרומת ביצית,ולא כל הנשים חוות קשיים פיזיים משמעותיים בהיריון
ובלידה ויש כאלה שעוברות את זה בקלות יחסית במיוחד כשלא מדובר בלידה ראשונה
ומדובר בנשים בריאות שעברו היריון ולידה תקינים) .
כך שבעיניי הקושי העיקרי הוא הנפשי, את התמקדת בעיקר בקושי הגופני
וזה רק מוכיח כמה שיש שוני בתחושות בין נשים שונות ....
&nbsp
&nbsp

ההבדל הוא רק בכך

שהאישה היא זאת שנושאת את התינוק ברחמה ויולדת אותו, ולכן יכולה רק להפיק מקסימום צאצא אחד כל 9 חודשים. אבל כשמדובר בביצית שתפיק תינוק שהיא לא תגדל ברחמה ולא בהמשך, אין ממש הבדל - התינוק הוא "חצי" ממנה באותו מובן שהוא "חצי" מגבר שתרם זרע.
לי, אישית, לא משנה הקשר הביולוגי ביני לבין הילדות שאני מגדלת (בתוך הרחם ובהמשך) או ביני לבין הילדות הפוטנציאליות שלא אגדל. אני אמא שלהן מתוקף זה שאני מגדלת אותן. אבל ברור לי שיש נשים שזה כן משנה להן שמדובר בביצית שלהן, ולכן לדעתי פונדקאות עם ביצית משלך בעייתית יותר מבחינה נפשית עבור חלק מהנשים מאשר פונדקאות עם ביצית של מישהי אחרת - אבל בכל מקרה אני נגד שני סוגי הפונדקאות בתשלום הנ"ל.
התמקדתי בקושי הגופני כי הריון ולידה הם משהו שדי מוזר להכחיש שמערב קושי גופני משמעותי, אם אי פעם היית בהריון וילדת - אפילו אם חווית צירים מדומים זה מספיק... זו פשוט עובדה. וזה נראה לי איום ועוול לשלם למישהי שתעבור את זה כדי שלך יהיה תינוק.

michal@gal

Active member
מנהל
לא כל אישה מרגישה כמוך

אחרי 4 הריונות ולידות אני לא מרגישה שהריון הוא קושי גופני עד כדי כך משמעותי שזה איום ונורא לשלם למישהי שתעבור את זה.
זה 9 חודשים של חוסר נוחות מסויים, ועוד כמה שעות של לידה, ואחר כך יש פיצוי כספי משמעותי. עיסקה מצויינת.
&nbsp
ברור שמישהי כמוך, שעבורה הריון ולידה הם עומס בלתי נסבל, לא תהיה פונדקאית, אבל לא כולן כמוך. אל תחליטי בשבילן.

יש גם תורמי כלייה שמרגישים אחר כך סבבה. גם עבורם אני מחליטה.

הריון ולידה כרוכים בפגיעה פיזית, כאב וסבל - עבור כל אחת שעוברת אותם. אם
תקום אישה אחת פה שתגיד שצירים הם כאב שסביר לעבור אותו במסגרת העבודה, אני צנצנת. את עושה הפרדה כי נראה לך שזה בסדר לעבור את הכאב הזה כי הוא רק במשך כמה שעות או ימים. אני חושבת שלא סביר לעבור רגע אחד של כאב ברמה הזאת במסגרת העבודה, וכן, אני לוקחת לעצמי את המנדט להחליט שאף אדם לא יכול להעסיק אף אדם בתנאים האלה.

חוויתי 2 הריונות ו 2 לידות

הלידה הראשונה הייתה באמת יחסית קשה כי גם לא ידעתי למה לצפות
הלידה השנייה עברה לי בקלות - היה לי מכשיר טנס שמאוד מקל על הצירים
הלידה התקדמה מהר ועברה ממש בקלות וגם ההחלמה (הייתה לי מיילדת מדהימה) .
אז בעיניי זה לא איום ונורא
תתפלאי אבל יש נשים שנהנות ללדת
בשבילן זאת חוויה (למשל המיילדת שלי הייתה כזאת ויש לה 4 ילדים ואני מאמינה לה) .
יש נשים שיולדות מהר גם בלידה ראשונה (למשל בבית או באוטו כי לא הספיקו)
והטווח הוא באמת רחב (גם בהיריונות וגם בלידות) .
&nbsp
&nbsp

ההבדל המשמעותי בעיניי בין תרומת זרע לתרומת ביצית הוא פיזי

ממה שהבנתי, נשים שתורמות ביצית מקבלות הורמונים במיוחד לצורך זה. גברים שתורמים זרע - לא.
להורמונים האלה יכולה להיות השפעה על הגוף לטווח רחוק. אני לא מומחית לרפואה ולא יודעת בביטחון מה נותנים היום ואיך זה משפיע, אבל אני חוששת שבכל מקרה, בריא זה לא...

שלגיה73

New member
אם הם גרים בארץ הילד חייב להיות ביולוגי של אחד מהם

שאם לא כן זה אימוץ לכל דבר, ואימוץ מתבצע רק דרך עמותות מאושרות עם תורים ואישורים, ובכל מקרה אין אימוץ לנשים יחידניות כבר כמה זמן, ולדעתי אימוץ לגברים יחידאיים עוד פחות קיים

אז אם הילד ביולוגי של אחד מהם, יש כנראה 2 נשים נוספות ש״תרמו״ לתהליך- תורמת הביצית והפונדקאית. וסביר להניח שאם מדובר על הריון במדינת עולם 3, אז שמדובר באישה שעשתה זאת בעיקר בשביל הכסף, כדי לכלכל את הילדים הביולוגיים שלה, לאפשר להם חינוך שיוציא אותם מהעוני, או לעזור להורים מבוגרים ועניים, או לצורך השכלה שלה עצמה כדי שתצא ממעגל העוני. וכן, סביר להניח ש״למכור את גופה להריון״ היה הדרך הקלה, המהירה והפחות מבזה להשיג את הכסף הזה. ויש הבדל מהותי בעיני בין להיות תנור אנושי לעובר לבין להיות זונה, זה בכלל לא באותה סקאלה בעיני.
יכולה להגיד לך מנסיון של חברים שהביאו תינוק לעולם בנסיבות דומות- הפונדקאית זכתה לתנאים מעולים 9 חודשים. היא גרה באכסניה, בישלו לה, ניקו לה, דאגו לכל צרכיה ועוד שילמו לה על זה. אל תשפטי את זה בעיניים מערביות. תחשבי על אשה במדינה עניה, בלי כבוד לנשים, שהחלופה היא לעבוד באיזו מתפרה מיוזעת ולייצר לך (ולי, ולכל מי שקונה מייד אין ציינה) בגדים מהבוקר עד הלילה בשכר של דולר ליום (או 2 או 5, לא בדקתי נתונים)- מה עדיף???

ואגב- את קונה בגדים מייד אין ציינה שנוצרו על ידי נשים וילדים מנוצלים בתת תנאים בשביל דולר ליום? במה זה יותר טוב?

mykal

New member
משהו קצת שונה

לומר לך--לצערינו, העולם הפך להיות טכנולוגי,
ביו טכנולוגי ומהרבה בחינות זה קידום,
מה שלא נבחן בצד הזה של הקידום--המוסריות והרגשות האנושיים,
אבל יש הסתגלות אנושית לתוצרים האלה,
חלקם בגלל וחות ושיפור חיי הפרט, וחלקם "תודעות" משלימות עם תופעות.
וחלקם בנית אג'נדות ה"העונות על צרכים עכשויים"
וזה האחרון הוא נושא הפונדקאות, אין מחקרים על מערכות הרגשות,
לא של הפונדקאיות, לא של הילדים שנולדו בפונדקאות,
מה הם ירגישו לכשיגדלו, מה קורה לזוגות ההורים האלה.
ומבחינה זו המקום הרגשי שהעלית--הוא שלך והוא יכול להיות הכי צודק,
ואחרים רואים בענין הזה הרבה פתרונות טובים.
ואין כאן נכון או לא נכון.

למעלה