משהו מרגיז....

MnEmTa

New member
סליחה אבל...

אדם מבוגר הבריא בנפשו לא יכול לשים את עתידו ועתיד משפחתו בידי גורל והאמונה שיקרה "נס" ברגע האחרון. אותם אנשים אשר הולכו שולל או שהתמסרו להבטחות הרבנים ומנהיגי יש"ע יכולים להאשים אך ורק את עצמם על כך שכעת עליהם למצוא פתרון לבעיות השונות הנובעות מכך שהם לא פנו מראש למנהלת הפינוי על מנת שזו תמצא להם פתרון קבע.

אחי הפעם אני לא מסכים איתך

אל תיכנסו לכיס של אותם מפונים ואל תנסו בכלל להעמיד את עצמכם במקומם אתם בחיים לא תבינו אל תחשבו שזה כל כך קל לעבור ככה יש אנשים שבאמת היו שמה בשכירות ושהם גרו 3 ו4 שנים אותם אלה מקבלים פיצויים מצחיקים והם לא יכולים לפתוח חיים חדשים יש אנשים מבוגרים שלא יוכלים לפתוח חיים חדשים במקרה ומנהלת סל"ע והממשלה היו עוזרים להם ולא היו מטרטרים אותם עוד אחרי הפינו זה היה עוזר הרבה אבל הם לא מוסיפים עם זה שהם גוררים אותם ובקיצור אל תעמיד את עצמך ואל תנסה כי אתה בחיים לא תבין מרחוק זה נראה מאוד קל גם לי אבל זה ממש לא !!

lihi r

New member
לפי דעתי...

אולי להם אין את כל החיים לפניהם אבל לילדים שלהם יש והם בעצמם הורסים לילדים שלהם את החיים בכך שהם מציבים אותם לפניהם ונותנים להם לצאת ראשונים ובקשר לקרווילות אולי זה לא הרבה אבל עדיין זה בית זמני והם לא צריכים לגור ברחובות ואלה שלא קיבלו קרווילות זה כאלה שלא דאגו לעצמם ורק חשבו על המאבק ולא על היום שאחרי

12בומבה

New member
קרעתם אותי מהמדינה.

כבר חצי שנה בלי שינות בלילות ושבוע של דמעות בלתי פוסקות. לאורך כל הדרך הרבנים שלנו עושים הכל כדי שלא נתנתק מהמדינה ולא נאבד את האמון בה. אחרי שקראתי את השרשור האחרון- אני פשוט מרגישה שאתם קורעים אותי מהמדינה שלי עם השינאה שלכם אלי. אין לי מושג איך אני אתחיל עוד שבועיים לעשות שרות לאומי ואיך אחי יתחיל בעוד חודש קורס מכ"ים. כל הילדים שעשו את הטלאי הכתום הם נכדים לניצולי שואה (ילדים מכרם עצמונה). חברה שלי (מהגוש), סבתה היא ניצולת אושוויץ (תאומת מנגלה) אמרה להם שנכון שהשואה היתה דבר נורא ואיום אבל אי אפשר לראות את המראות הקשים של היהודים גוררים ילדים יתומים ולא להזכר באושוויצים. אין לי מושג איך נקום (הציבור שלי) מהשבר הזה. רק ברור לי שהשרשור האחרון גרם לי להרגיש שאין לי לאן לקום,אם אתם אלה שמחכים לי מחוץ לגוש. חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוקינו. וד' יעשה הטוב בעינו.

תשמעי...

זה לא שאנחנו שונאיםא תכם או לפחות רובינו. אני אישית כחולה כלומר בעד ההתנתקות אבל אני מבינה אתכם זה לא קל לצאת מהבית שלכם וללכת למקום אחר. אבל ממשלת ישראל וכנסת ישראל החליטה ולכן זה מה שצריך להעשות גם אם לא מסכימים על זה. בתור פורום "המסע לפולין" אנחנו מגנים את השימוש בסמלי השואה במאבק בהיתנתקות. אם תבואי ותרצי ממני עזרה או מכל אחד אחר שחבר ב"שלום עכשיו" (שאני חברה בו) תקבלי את מלוא העזרה, בסה"כ אתם אחים שלנו אנחנו אותו עם שעבר אותו הדבר. נאי מקווה שההתנתקות תעבור בשקט ושעד יום שני כבר גוש קטיף יהיה ריק ועם ישראל יצא לדרך חדשה...... שבת שלום לכולכם.............

Dark Muse

New member
אז כנראה שסבתא שלה סתומה...

וזה בסדר, בגיל שלה זה קורה...

•BluEyeS•

New member
איך אתה מעז?

גם התבטאויות גכאלה מגעילות אותי... זה לגיטימי לגמרי שניצולי שואה יסתכלו על התמונות שרואים בחדשות ויחשבו על מה שקרה להם כי זה מעורר אסוציאציות שונות... זה כמו שאני אסתכל על ארובה של בית ואחשוב על המשרפות אבל שאנשים שלא עברו את השואה ויתחילו להשוות (ולא לקשר בעקיפין כמו שניסתי להסביר למעלה) זה כבר לא בסדר. על אחת כמה וכמה אנשים שתפרו לעצמם טלאים וכתבו את מספר תעודת הזהות שלהם על היד.

Dark Muse

New member
יופי שזה מגעיל אותך

מגעיל אותי אנשים כמוך וכמוהה שמשווים חיילים ושוטרים ישראלים לנאצים. אנשים שעברו את השואה הם לא קדושים, ואין להם שום זכות להשוות בכלל. אם הם עושים את זה הם מטומטמים, כנראה כמו אותה סבתא. רוב ניצולי השואה יגידו לך איך הנאצים התיחסו אליהם ואיך החיילים והשוטרים מתייחסים למתנחלים. לא נראה לי שהנאצים באו ובכו עם המשפחות היהודיות שבאו לקחת אותם למשרפות... (ופה בכלל מדובר במעבר בית + מענק כספי...)

•BluEyeS•

New member
לא הבנת אותי בכלל

ואני לא קראתי לך מגעיל, קראתי להתבטאות שלך מגעילה אני לא אמרתי שיש לה זכות להשוות אמרתי שזה לגמרי לגיטימי שאם היא תסתכל על התמונות של הפינוי היא תחשוב על מה שעבר עליה, זה שונה לגמרי! אני בחייםםםםםםם לא השויתי את החיילים והשוטרים לנאצים, אני בכלל בעד הפינוי! ונגד ההתבטאויות של ההשוואות לשואה

MnEmTa

New member
יחס גורר יחס...

זאת לא שינאה המופנת כנגד ציבור המתיישבים כפי שאת מנסה להציגו, אלא כעס... כעס על כך שאנשים מתוך עמנו מספרים לילדיהם כי "החיילים הרעים" באים לפנות אותם. חיילים המשרתים בצבא אשר אנשיו הגנו בגופם על אותו ציבור שממנו יוצאים לא מעט שכעת מתיזים עליהם ארס,ואיפשרו להם בכלל לגור ולהישאר בחיים במקום שממנו הם כעת מתפנים. כעס על כך שהורים מנצלים את ילדיהם בכוונה על מנת ליצור את אותם תמונות קורעות הלב, כדי שבין היתר אותה סבתא ששרדה את אושוויץ תעבור סיוט מחודש ולגרום לה ליצור אסוציאציות שהיא בעצמה מודעת יותר מכל אחד כי הן אינן מוצדקת. כעס על כך שאנשים מתייחסים אל השיבה לקו הירוק כאל יציאה לגלות, כאילו הם עכשיו חוזרים לחיות בין הנוכריים שכנראה הם אינם רואים בהם כחלק מעמם. כעס על כך שכל זב חוטם ופרחח, אנשים שלרוב לא גרים בכלל ברצועה, יכולים לפנות אל אדם מבוגר או נער בן 18 ולקרוא בשמות "נאצים" או "יודנראט" וזאת משום שהם לובשים את מדי צה"ל ומשטרת ישראל ועושים את אשר מדנת ישראל פקדה עליהם לעשות ולא כפי שהרבנים ציוו להם לעשות.

at22

New member
אל תגידי את זה.

יש לך לאן לקום. הרבה מאיתנו כואבים- גם אם לא כמוכם- יחד איתכם. מזדהים איתכם. מה אני כבר יכולה להגיד לך? הלוואי והייתי יכולה לעזור, איכשהוא. אני רק יכולה לקוות שתהיו חזקים- את, המשפחה, ועוד אלפי המפונים. ושיהיה לך טוב. תמיד תדעי שבין כל אלה שנראים לך שונאים, יש גם מצטערים, תומכים ומעודדים, גם אם זה בשקט. את תצאי מזה, ובעזרת ה' לך ולמשפחה שלך יהיה טוב בכל מצב ובכל מקום שתחליטו לעבור אליו. תרגישי טוב, חמודה, ושבת שלום

lihi r

New member
אל תרגישי ככה

אני לפחות מהכחולים ואני חושבת שהפינוי הזה צריך להתרחש עד סופו כי אני רואה את זה בתור צעד לשלום ואני לא רוצה שאת תרגישי שאנחנו שונאים אותך או את כל התושבים של הגוש כי אני לא חושבת שרובנו ככה אלא ההפך אני לפחות מבינה את הסבל שלכם ועצוב לי שאתם צריכים לעזוב אבל זה למען מטרה טובה לפחות ובקשר לשואה אני בתור נכדה לניצולי שואה מגנה כל ניסיון לנצל את השואה והסמלים שלה בשביל הפינוי על ידי אנשים שהם לא ניצולי שואה

איפה את חיה??

תגידי לי איפה את חיה??? את חושבת שהפינוי הוא צעד לשלום?? תוכיחי לי!! תראי לי טופס עם חתימה כל ראשי הממשלות שאכן מפנים למען שלום!! חח רואה??? לאפחד אין מושג למה מתפנים!! ולא למען שלום!! אפחד לא אמר לך את זה אז תפסיקי לבלבל את המוח..ותפסיקי לפתח תקוות כי הן ייתנפצו בבוא הימים....לספר לך משהו??? את יודעת שאבא שלי הלך ביום שבת לבית כנסת ואז בא אליו ערבי מסריח באוטו עצר לפניו ועשה לו אצבע משולשת וצחק עליו....נבלה! שימות כבר! הוא צחק כאילו אכלנו אותה....בושה!

lihi r

New member
גדול...

וכאשר מסתכלים בטלוויזיה בחדשות חלק מהפעמים זה נראה נכון

mayamoreno2001

New member
טוב אז ככה..

באמת רואים שיש פה שני קבוצות... ושתיהן טוענות נכון.. אבל אותם הכחולים שכל כך רוצים את ההינתקות אני רוצה לראות אותם אורזים את הבית שבנו בידיהם.. והולכים מרצונם החופשי ולא נלחמים על אותו בית שבנו.. וחיו בו כל חייהם.. אבל גם הכתומים אינם נוהגים בצורה הוגנת משום שאין להשוות בכלל את הפינוי לשואה... אין שום קשר בינהם.. אותם אנשים צריכים להבין שזה נעשה ללטובתם.. אך הדבר החשוב ביותר הוא האחדות זו שאין פה.. הרי אם אנחנו בני הדור השלישי לא ניהיה מאוחדים איפה פה הארץ היכן ארץ ישראל?? והחיילים אלו שלא באמת עושים מה שהם רוצים אלה למה שהתחייבו לארץ שלהם אני מתפללת כל יום שיחזרו למשפחות שלהם לילדים שלהם.. ויחזרו במצב נפשי כמו שיצאו איתו.. מכיוון שזה לא קל לסחוב על הכתף את אותו מתנחל שלא רוצה להיתפנות כן זה קשה.. ואני לא הייתי רוצה להיות שם במקום אף אחד... וממה שאני למדתי במגמת העיצוב שני הצבעים כתום וכחול אולי הם מנוגדים אחד מהשני.. אבל החשוב מכל הוא שהם משלמים אחד את השני.. וזה הרבה יותר חשוב מניגוד.. ככה שבאמת צריך את האחדות ולא את הפירוק... יומנעים /:

למעלה