משהו נחמד

sarav55

New member
אוקי מי היום נחשב לצדיק לפי דעתך

נו אני חושבת על הרב כדורי למשל הוא לא צריך כלום הוא אוכל כפית אורז ביום נראה לך שחסר לו משהו הוא צריך כסף ממשהו והוא לא נעזב

א ו ר בת

New member
ומה בדיוק רצית להראות בזה ?

כי מה שהראית עד עכשיו לא עומד בשום כללים של לוגיקה מינימלית.

sarav55

New member
את ואני לא מכירות את אותם הצדיקים

ולכן לא אוכל להגיד לך על ספציפית אנשים מסויימים

suki da yo

New member
או. יופי של דוגמא

ומה עם רבנים שאנחנו לא מרים, שאולי הם פחות מוכרים, אבל חכמים בתורה וצדיקים בלי צל של ספק, שחיים מתחת לקו העוני, עם 12 ילדים ואישה שעובדת במשכורת רעב? זה אלוהים , זה?

sarav55

New member
אין לי מושג מה איתם

כל אחד בעולם הזה בא לתיקון מסופר על צדיק אחד שלא היה לו מה לאכול ואשתו אמרה לו מה קורה היום שבת אין לנו כסף לקנות צרכי שבת הצדיק התעצב לליבו יצא לשדה ואמר ריבונו של עולם לכולם יש בוס שנותן להם משכורת ה' יתברך אתה הבוס שלי אתה צריך להביא לי משכורת בן רגע יצאה יד מהשמים ושלחה לו רגל מזהב ההוא שמח וטוב לב ישר הלך קנה צרכי שבת מביא לאשתו ואז אשתו אומרת אני לא אוכלת מהאוכל עד שתגיד לי מהיכן השגתה את כל הכסף לקנות אותו (היא חשדה שזה כסף לא כשר) הפצירה בו עד שאמר לה קרה לי נס וכך וכך קרה אמרה לו אני לא אוכלת מהאוכל הזה ותחזיר את כל הכסף הזה למעלה. הלכו הזוג ליהודה הנשיא אמר לה נו ה' שלח לך מתנה למה את לא מקבלת אמרה לו לא מוכנה שבעולם הבא לכולם יהיה שולחן עם ארבע רגלים ורק לי יהיה שולחן עם שלוש רגלים לא מוכנה תחזיר לשמים את המתנה הזו. אמר לה אני אתן לך מחלקי בגן עדן אם יהיה חסר לך ותשים לב מה אמרה לו אינו דומה גן עדן של עניים לגן עדן של עשירים איך תוכל לתת לי. זאת אומרת שאדם בעולם הזה שהוא עני מקבל גן עדן של עניים מי שהוא עשיר ויש לו כל טוב ועובד ה' אין לו שום ניסיון הניסיון האמיתי זה עני שאין לו כסף ואין לו כלום ועובד את ה' בעולם הזה כתוב הזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה דווקא מבני עניים יוצאים צדיקים גמורים כי ה' רואה אותם בסבל שלהם ועם כל זה הם מאמינים בו הדין דין אמת ושופט כל בשר שופט בצדק אין עוררין על בורא עולם היקר שלנו.

suki da yo

New member
את בעצמך אמרת שמסופר

מסופר גם שהזאב בלע את כיפה אדומה והסבתא, ואח"כ הן יצאו מבטנו שלמות ללא פגע. איפה הגבול? נאמר גם שהעולם נברא ע"י האחד- ארו, הקרוי גם אילובטר, ויש אנשים שמאמינים גם בזה (והיות ואת בטח לא יודעת מאיפה זה- זה משר הטבעות, ספרו של טולקין, שהוא בדוי לחלוטין, פרט לאלה שמאמינים בו). איפה שמים גבול בין אגדה למציאות?

oldfield

New member
לספר תהילים היו מחברים רבים

ציטוט ברשותך: השם "תהילים" הוא צורת הרבים של השם "תהילה"- כל פרקי הספר שייכים לספרות המיזמורית, לשירת הקודש במקרא. עיקרו של הספר הוא דברי שבח והלל לה', מזמורים שרובם מביעים רגשות הכרוכים בחוויות דתיות, אישיות וציבוריות. לרוב המזמורים יש כותרת, המציינת פרטים חיצוניים שונים, כגון שם המחבר, הוראות למנצח המקהלה, כלי נגינה, מנגינה וכו'. הכותרת איננה חלק מהמזמור, ואין להתחשב בה בחלוקה. כל מזמור הוא עניין בפני עצמו, ובד"כ אין קשר בין מזמור אחד לשני. המסורת מייחסת את ספר תהילים לדוד, אך קביעה זו אינה עומדת במבחן הביקורת, מפני שיש בספר מזמורים עתיקים, עוד מלפני תקופת דוד. יחד עם זאת, אין להוציא מהכלל אפשרות שחלק מהמזמורים חוברו ע"י דוד, בהשראתו או לכבודו. כיום מקובל לראות בספר תהילים אוסף של מזמורים מתקופות שונות, החל מימי השופטים ועד לימי החשמונאים. תכליתם (מטרתם) השימושית של מזמורי תהילים היתה לשמש תפילות בבית ה'- בית המקדש.

sarav55

New member
כל הסברות מייחסות את התהילים לדוד

ישנה מחלוקת בין שני החלקים שאת החלק השני חיבר שלמה המלך בפרק ע"ב כתוב תמו תפילות דוד בן ישי ומפרק ע"ג חיבר שלמה המלך. אין ספק שחלק נכבד חיבר דוד המלך ואתה מסכים איתי

oldfield

New member
באמת?

למה? כי זה מה שסיפרו לך הרבנים שלך? אני מציע לך לדפדף קצת באינטרנט (מחוץ לאתרי המחב"ת) ולראות שיש סברות אחרות. הסברות המייחסות את כתיבת התהילים לדוד הן תמיד של אנשי דת. החוקרים חושבים אחרת. ואני לא מסכים איתך שדוד חיבר חלק נכבד. ספק אם הוא בכלל חיבר משהו משם. ההגיון שלי אומר שלמלך יש עיסוקים יותר בוערים מלכתוב שירה דתית. אני גם חושב שבין הלויים היו מספיק אנשים מוכשרים שהיו יכולים לכתוב מזמורים שאותם אפשר לשיר בבית המקדש, ושגם היה להם הפנאי לעסוק בכך, וזה גם היה חלק מתפקידם.

איתמר770

New member
השאלה היא מה זה "מאושר" ?

אדם שאין לו חובות - הוא לא בהכרח מאושר. אדם מאושר - הוא לא בהכרח אדם שאין לו חובות. תחשוב על אדם שאוהב מוזיקה, ושמע איזשהו קונצרט נפלא. זה גורם לו להיות מאושר למס' רגעים. אדם שאהובתו הסכימה להינשא לו - זה גורם לו להיות מאושר. אדם שהגיע לרמה של להיות מאושר, לא "סובל" מהחובות ומהמשכנתאות. זה מדאיג אותו, מפריע לו - אבל עדיין הוא מאושר. זה לא מונע ממנו להיות מאושר.

suki da yo

New member
נכון

האדם הדתי מאושר יותר, באופן כללי. כמובן שזו הכללה, אז לא לקחת את זה אישית. למה? כי הוא לא מקבל החלטות קשות. אלוהים והרבנים מקבלים את ההחלטות הקשות בשבילו. אתם חושבים שהיו לי סיבות להיות לא מאושרת אם היו מסדרים לי שידוך בלי שאני אעבוד את שברונות הלב עד ליחיד והמיוחד? אם היו נותנים לי תשובות מוכנות מראש במקופם שאני אאלץ להילחם בעצמי למצוא את הדרך שלי עם אלוהים? אם לא הייתי צריכה לדאוג בכל הדברים שיש לחילונים- כל הדברים שנותנים לנו את החופש והופכים אותו לדבר שצריך לעבוד בשבילו? אין ספק שאני פחות מאושרת משהייתי יכולה להיות אבל, אני עושה את הבחירות שלי. אני יודעת מה אני חושבת, ואף אחד לא חשב את זה בשבילי. אני גאה בחופש שלי, ויותר מזה במאמץ שאני משקיעה בו.

איתמר770

New member
כמעט נכון,

את חושבת שלדתיים אין שברון לב, עד ליחיד והמיוחד ? נכון, יש לנו רווח נקי בגלל שאנחנו דתיים. אבל זה לא מונע את החופש שלי, אבל החופש שלי מתמקד בדברים הרציניים ולא בדברים הלא רציניים. לדוגמא: כשאני פוגש בחורה, אני מחפש את האישה שלי לכל החיים. אני לא מחפש סטוצים או חברה לזמן מסויים ואז אולי זה ימשך לכל החיים, וגם אין בעיה שהבחורה תבוא עם מחשבות של נישואין והגבר יבוא עם מחשבות על סטוץ וכנ"ל הפוך. כל בחורה שפגשתי, היתה במטרה להתחתן. וכהבנתי או שהיא הבינה שאנחנו לא מתאימים - נפרדנו, ובלי להשאיר לב שבור כי זה היה מפגש מאוד ענייני. עד שמצאתי את שאהבה נפשי... בקיצור, הנושא שיש לנו רבנים שמטווים לנו את הדרך הנכונה- זה רווח נקי שלנו. תקנאי !

suki da yo

New member
אני לא מקנאת (מקנאה? לא זוכרת..)

למה? כי אתה מותר על משהו שהוא חשוב אלפי מונים מזה. קודם כל, איך אתה יכול לדעת אחרי כמה פגישות ספוות שזו זו האישה עליה חלמת? מה אם זו האישה שרצית, והיא לא רוצה אותך? אין לב שבור? ומה אם התחתנתם ואתה מגלה שהיא, לא יודעת, לא מורידה מיים באסלה או לא מצחצחת שיניים ועכשיו אתה תקוע איתה, כי לא הכרת אותה לעומק קודם? וחוץ מזה, לך אין את חופש הבחירה. לא לגמרי. אני יכולה לצאת עם מי שאני ארצה, אני יכולה ללבוש מה שארצה, לקורא מה שבא לי, להאמין במה שנראה לי. יש לי חופש בחירה כמעט מוחלט. וזה הופך הכל ליותר קשה, כן, אבל להרבה יותר שווה. אתה מכיר את הפתגם- מעריכים רק מה שעולה הרבה. כמה נכון. האמונה שלי היא אדירה, כי בחנתי אותה אל מול כל השאלות הכי קשות, ובחרתי את הדרך שלי לבד. אני סומכת על עצמי ורק על עצמי, כי למדתי שאני יכולה לעשות את זה. נראה לי שהחיים שלי היו הרבה פחות מתגמלים אם הייתי מוותרת על המאמץ ועל הפיצוי שבצידו.

איתמר770

New member
אני לא מוותר.

ראשית, זו אחת מהטעויות הבסיסיות של החילוני המצוי "איך אתה יכול לדעת אחרי כמה פגישות שזו זו האישה עליה חלמת ?" או "מה אם זו האשה שרצית, והיא לא רוצה אותך ?" - אני יכול לדבר רק מנסיון שלי ושל חברים שלי. אבל הפגישה הראשונית שלי עם בחורה, היא מראש במטרה לנישואים. בנוסף, אנחנו לא נוגעים אחד בשני (אפילו לא לחיצת יד...), לא הולכים ביחד לסרט (בפגישה הראשונה) ולא עוד כל מיני דברים. פשוט יושבים ומדברים. מניסיון, אם נתקעים ואין על מה לדבר, אם מרגישים מבוכה - זה בדרך כלל לא מתאים. מצד שני- אם בפגישה הכל זורם, ולמרות שזו פעם ראשונה שנפגשים מרגישים מאוד נוח אחד עם השני. אז כנראה שזה באמת "זה". נכון, יש מקרים בהם אתה "נתקעת" עם מישהי שאתה לא רוצה ולא ידעת. אבל אלו מקרים מעטים. ככל שהאדם הוא יותר איכותי, הוא יכול לעשות פחות דברים. לדוגמא: אמבה היא יצור חד-תאי שיכול להתקיים בכל מזג אויר, בגלל הפשטות שבו. האדם לעומת זאת הרבה יותר מורכב ולא יכול להתקיים בכל מזג אויר, האדם בגובה מסויים-קשה לו לנשום, וכמובן שלא יכול להיות במים. אבל זה בגלל שהוא יותר איכותי. זה כמו שאינסטלטור יגיד לי- אני יכול להכנס לביוב מתי שאני רוצה, והריח לא מפריע לי. האם זה הופך אותו ליותר ממני ?. כל הכבוד לך שאת סומכת על עצמך, גם אני סומך על עצמי. אני מאמין מתוך בחירה. בגלל שאני יודע שיש אנשים חכמים ממני, שאמרו לי "ממני תראה, וכך תעשה" ולכן אני עושה כך. כמו שיש רופאים לגוף שאומרים לאדם מה לעשות כדי לא לחלות, כך גם יש רופאים לנשמה שאומרים לאדם מה הוא צריך לעשות בשביל שהנפש והנשמה שלו יגיעו לרמה יותר גבוהה. ולגבי המאמץ והפיצוי. אני חושב שדווקא אם היית מתאמצת בכיוון הנכון (לדעתי), היית מתלהבת יותר מפיצוי הרבה יותר טוב.

suki da yo

New member
פרה פרה, כמו שאומרים.

קודם כל, עזוב את הסרט, עזוב את המגע. פגשתי בכנס מדע בדיוני בחור נחמד. לא נגענו, היינו בחדר עם עוד הרבה אנשים, רק דיברנו. הוא נחמד. ו? זהו? אפשר לבסס חיים שלמים על תוצאות של שיחה אחת או שתיים? מה אם בפעם הבאה אני מדלה שהוא מתעלל בחיות בזנו החופשי? הרי זה לא מסוג הדברים שמבררים מראש על מישהו :" איך הוא נראה, מה עושים ההורים שלו, מה הוא עושה בחיים, מה הוא אוהב בבנות? הוא מתעלל בבעלי חיים מידי פעם?" בנוגע לאמבות- יש שתי דרכים להתסכל על זה ()בהנחה שאתה מאמין באבולוציה, ואני מנחה שלא, אבל אני אגיד את זה במילא). אמבה היא יותר פשוטה ולכן הדרישות שלה להישרדות הן פחותות. אבל הדלל שהיא יותר פשוטה, יש לה פחות סיכוי לשרוד אם, למשל, על הימים יתיבשו פתאום (נגיד..). למעשה, סיכוי ההשרדות של האמבה כמין תלויים רק בדבר אחד- הכמות האדירה של האמבות, שכמעט מבטיחה שלפחות חלק מהמין יפתח מוטציה שתציל את שאר הגזע. האדם לעומת זאת, הוא הרבה יותר מורכב. וזה אומר שיש צריכים ודרישות רבים יותר, אבל גם שיכוי השרדות גבוהים יותר. מה גם שהאדם מומחה בלהתאים את הסביבה לעצמו (חליפות צלילה, חימום , קירור וכו') כך שכמעט ואין לו צורך (בכלל אין לו, במצב הנוכחי) לסמוך על המזל. ואדם בגובה מסויים שבו החמצן דליל ייצור כמות גבוהה יותר של כדוריות דת, ויפתור תא הבעיה לו. ובנוגע לבחירה שלך- אני חושבת שהבחירה שלך קטנה יותר. למה. כי אתה לא קובע על מי לסמוך זה כבר נקבע. גם אני מעריכה ידע שמעבר להישיגי- סטיבן הוקינג, רופאים, מורים וכו'. אבל לא על עיוור. ובכל הנוגע לתגמול, מבחינה דתית, אני לא מאמינה שתוכל להציע לי יותר משיש לי בלי היהדות.

איתמר770

New member
עגל עגל, כמו שאומרים.

לא מדובר במפגש מקרי בין שני אנשים, מדובר בכך ששניהם נפגשים במטרה אחת: להתחתן. וזה מעלה את רמת המפגש בכמה רמות קדימה. אתם בציבור החילוני תמיד אומרים שהגבר בורח ממחויבות - תחשבי על זה שאת נפגשת עם אדם שהוא רוצה רק מחוייבות לכל החיים, אז הגישה היא שונה. אשתו של חבר שלי היא אישה (עורכת דין) משכילה, וכיף לי לדבר איתה - אבל אם הייתי חושב עליה בתור אישה לחיים, הייתי מעיף אותה לכל הרוחות (מטאפורית בלבד). הגישה במפגש שנועד מראש לנישואין, היא מאוד רצינית. לגבי האמבה, היא יכולה להסתדר לבד. האדם לא יכול להסתדר, הוא צריך להגן על עצמו עם חליפות צלילה, חימום וכד'. את חושבת שהבחירה שלי קטנה יותר, כי אני קובע על מי לסמוך- זה לא נכון. עובדה היא שיש כאלו שהולכים אחרי הרב עובדיה, ויש כאלה שהם בחב"ד, ויש כאלה שהם דתיים לאומיים וכו' יש הרבה מאד זרמים שונים. ודוקא פה הבעיה יותר קשה, בגלל שנכון שהמכנה המשותף של כל הזרמים הוא נכון ב 80%, אבל על ה 20% מחלוקת- המרחק הוא עצום. כי כל אחד מאמין בצדקתו. ואתה צריך לדעת איך להסכים עם הרב שלך, בלי לבזות את הרב האחר. ואם נראה לך שאני סומך "על עיוור" - אני בטוח שגם את, בגלל שכשאת הולכת לבחור למפלגה בכנסת - כמה באמת את יודעת על ההתנהגות של חברי הכנסת לאחר שיבחרו ? כמה באמת את בודקת את הרופא שלך ? את פשוט הולכת עם כולם. אני בטוח שאת לא בדקת את כל שיטות הריפוי הקיימות בעולם, והחלטת דווקא על שיטה כזו או אחרת- גם את הולכת על עיוור. ודבר אחרון, רבנים שלמדו כל כך הרבה והתמידו בזה- הם לא בחירה על עיוור. הרב שלי ,למשל, הוא רב שיודע בע"פ את כל המשנה ברורה ואת כל הסעיפים והסעיפים הקטנים שמופיעים שם, זה לא "על עיוור". בשביל לכתוב את המשנה ברורה עבד המחבר כ 20 שנה, ע"מ שיקרא את כל הספרות ההלכתית העניפה, וכל יום היה לומד שעות רבות. כלומר, זה לא בדיוק על עיוור. גם אם בהתחלה את לא מעריכה את כמויות הידע הנרחבות שיש לאנשים שנמצאים תחת הכותרת "רב" - בדרך כלל מדובר באנשים שלמדו כל כך הרבה, שאם היה אפשר להמיר את זה לתואר אקדמאי, הם לא היו יכולים לקבל תואר פרופסור, אלא תואר הרבה יותר גבוה. בקשר לתגמול, אני בטוח שביהדות יש יותר ממה שאת מוצאת מחוץ ליהדות. ולו רק בגלל שאת עדיין ילדה (בלי להעלב), אני לא יודע עד כמה את נתקלת בחובות שמכבידים עלייך. ואדם מאמין, יודע שהחובות והקשיים זמניים- וזה נותן המון כח. ובעיקר הנקודה שאמר הרב אורי זוהר לחבר שלו מהזמנים של "להציל את המציל" וכד'. ר' אורי זוהר אמר לו: לפני שהלכת לישון, לא היו לך שאלות כמו "מה אנחנו עושים פה" "מה זה העולם הזה ?" ?, אז החבר אמר: היו, אבל עזוב יש בחורות בחוף. ור' אורי זוהר אמר לו:"זהו שאני התעמקתי בלענות לעצמי על השאלות הללו".

suki da yo

New member
למה ישר לחשוב שאמונה היא רק יהודית?

אני מאמינה באלוהים, בדרכי שלי. אני מקבלת מזה את מה שאתה מקבל- אני פשוט לא עושה את זה מתוך מערכת חקיקה שמישהו אחר קבע בשבילי. ובכל הנוגע לרבנים- יש ויש. כמו שי רופאים ויש רופאים. כמו שיש מורים ויש מורים. בכל מקרה, אני חייבת לזוז, אז את כל מה שכתבת אני לא יכולה להגיב, אבל אני מקווה שאח"כ אני אספיק...

איתמר770

New member
מי אמר שאמונה היא רק יהודית ?

את יכולה להאמין במי שבא לך. אבל את לא מקבלת מזה את מה שאני מקבל, ולמה? אתן דוגמא ממשהי חילונית שאני מכיר: כל דבר טוב שקורה לה: איזה מזל, אלוהים אוהב אותי. דבר רע שקורה לה: למה אלוהים עושה לי ככה ? אדם מאמין, יודע שלא הכל ביחסים של קח ותן, לפעמים יכול להיות אדם טוב, ולהפסיד ואדם רע ולהרויח. דבר שני, אני כחלק מהכלל, את מאמינה באופן פרטי. וזה שונה. מערכת החקיקה הזו, היא הדרך שנקבעה לי ע"י האלוקים שאני מאמין בו. ואין אפשרות אחרת להתקרב אליו- רק בדרך הזו. דומה למערכת הספקת החשמל, שאת לא יכולה לבוא לתחנת הכח בחדירה, ולהתחבר ישירות אליה- המכשיר שלך פשוט ישרף. את צריכה להשתמש בדרך הנכונה כדי להנות מהחשמל. ואשמח אם תוכלי לפתוח שרשור נוסף...

דב מאיר

New member
האושר היכן?

היכן האושר מונח. האם ב"לעשות חיים" היינו אושר עכשיו ולא אכפת מה יהיה אח"כ. או אולי האושר תלוי במטרה רוחנית שעומדת במרכז חייו של בן אדם. מייבשי הביצות בחדרה, כך מסתבר, היו מאושרים יותר מסקנדינבי ממוצע שיש לו כל טוב ובכל זאת שיעור ההתאבדויות שם גבוה מאוד.

tamarhp

New member
חשבתי על זה

ולא הבנתי למה את מתכוונת. אולי את לא מבינה מספיק את הדרך היהודית?

למעלה