משפטים מיתולוגיים.

הגרי3

New member
" בבית שלך, תעשי מה שאת רוצה"

וגם, "מי שלא הולך לבית ספר בבוקר, לא יכול ללכת אחר הצהריים לשחק עם חברים" (מה זה קשור? בבוקר לא הרגשתי טוב ועכשו התאוששתי באורח פלא). וגם, "כשתהי אמא תביני" (עד היום זה נפלט לה לפעמים
).

ענתש

New member
גם אצלינו "מי שחולה בבוקר - חולה

כל היום". אוף. אבל בדיעבד אני שוקלת לאמץ את הפטנט. מצד אחד זה איפשר לי להתחלות פה ושם ולהשאר בבית בלי שיתוכחו איתי (וברור שהם ידעו שאני עושה הצגות)ומצד שני - זה מנע ממני לעשות את זה יותר מדיי כי לרוב היו לי תוכניות לאחר הצהרים. מתוחכם, לא ??

swann

New member
"וידאו נכנס, אני יוצאת!"

ועל אותו משקל גם כלב, חתול וכמעט כל חיה אחרת. אמא שלי. מאז כבר כמה שנים יש וידאו (וגם DVD) - אבל רק אחרי שגדלנו ועזבנו. כלב או חתול לעולם לא יהיו, אבל אמא שלי כבר מלטפת את הכלבה של אחותי וכשהיא כאן גם מתייחסת לכלבה שלי. יש התקדמות. וגם אצלינו "בבית שלך תעשי מה שאת רוצה", או "כשיהיה לנו בית פרטי, אז יהיה כלב"
יש עוד המון אבל אני לא מצליחה לדלות... "פתק" זה המדריך של הטלויזיה (לפני העידן הדיגיטלי) - אבא שלי כמובן. וכמובן - "מי שלא אוכל שניצל - לא מקבל גלידה" ברור, לא?

אפרת12

New member
כשיהיה לנו בית פרטי יהיה לנו כלב

אבל אף פעם לא יהיה לנו בית פרטי. מה ז"א למה
בגלל הנמלים

ענתש

New member
הספסל המיתולוגי של אבא שלי...

שימש למניפולציות קשות כשהיינו קטנים מאד (בעיקר מניפולציות בנושא אוכל
אבל בדיעבד אני סולחת לו, הוא גדל בעוני ורעב מאד מאד גדולים ועד היום קשה לו לראות מישהו משאיר בצלחת, בעיקר כשזה מישהו מאד קטן). "כשאני אהיה זקן אני אשב בחוץ על הספסל, וירד גשם, ואתם תעברו לידי ולא יהיה אכפת לכם בכלל..." יש לזה המשך דומה ווריאציות משתנות אבל הפואנטה נשארת - לא אכפת לכם ממה שאני מבקש עכשיו ולא יהיה אכפת לכם אחר כך. סוחטדמעות וגורם לנו מייד לעשות מה שהוא ביקש. אני מתכננת לגיל 60 (יש לו עוד כמה שנים) לקנות לו ספסל גינה מפואר, משהו עם שמשיה מלמעלה אולי, בשביל הגשם
היום "הספסל" הוא ביטוי משפחתי קבוע שתפקידו לציין מישהו שמפעיל מניפולציות סתם, משהו כמו "לך חפש את הספסל שלך".

עמית@

New member
ואצלנו היה משהו דומה, במקום ספסל

היה תיאור של זקן אוכל בייגלה וטובל אותו בקופסת אשל, כדימוי האומלל הקשיש האולטימבטיבי שלאף אחד לא אכפת ממנו..

ואצלנו היה הלול בחצר...

אבל דוקא כסימן לשלווה באחרית ימיו של אבא שלי, שעוד לא הגיעה (
): כשתגדלי ותעברי לגור בגליל, אז אני אגור בלול הקטן בחצר שלך ולא אפריע לאף אחד.

עינבלית

New member
"צחוק צחוק בסוף בכי"

"צחוק צחוק בסוף בכי"- הוריי תמיד שילחו הערה זו לחלל האוויר בזמן שאני ואחותי השתוללנו וצחקנו ברחבי הביית. אולי זו נבואה שמגשימה את עצמה כי תמידזה הסתיים בבכי- נפילה כואבת, לפעמים ריב, וכו'. "כל אחת לחדר שלה"-זה כשיש ריב. הוריי לא ניסו אפילו לגלות על מה ולמה (וזה בד"כ היה בגללי. היו לי טכניקות יחודיות לעצבן אותה, אחות בכורה ומגעילה שכמותי) ועשו הפרדת כוחות. "מי שאוכל בעמידה משמינות לו הרגליים. תראי אותי" סבתא שלי, עם רגליים שמנות (פעם) מסבירה שוב ושוב למה אסור לאכול בעמידה וצריך לשבת. "אם לא תדעי לאכול בסכין ומזלג לא תסעדי עם מלכת אנגליה"- ה-משפט החינוכי של אבא שלי לגבי נימוסי שולחן. ולמרות שאני יודעת לאכול לפי כללי הנימוס, מלכת אנגליה לא סעדה איתי עדיין
מישהייודעת איך קובעים ארוחה אצלה?

אור67

New member
ההורים של גרושים, אז תמיד היה את

"לא טוב לך, לכי לאבא לך" עד היום אנחנו מתפוצצים מצחוק על זה.(אם אחותי מעצבנת אותי ישר אני שולחת אותה לאבא שלה וכאלה) שירשור מתוק.

אור67

New member
אה ועוד אחד

תאכלי לחם עם מרגרינה...או תפוח (בתגובה ל:"אין כלום מה לאכול בבית הזה")

למעלה