משפטים מיתולוגיים.

אפרת12

New member
אצל אף אחת לא היה...

ואם כולם יקפצו מהגג
... או - הטיפש מדגדג אותך (כשהייתי בהיסטריית צחוק)

אצלי גם היה גג לקפיצות,

ונזכרתי גם ב"בשביל להיות יפה צריך לסבול"
(כשתלשתי שערות ברגליים עם שעווה.

galiaS

New member
"על לא לא מצטערים"

זה בכלל לא משפט של אמא שלי אלא של אמא של מישהו אחר (אני כבר לא זוכרת של מי), אבל הוא הזכור לי ביותר.

galiaS

New member
והמשפט האלמותי של אמא שלי

שהיא אמרה לי בזמן שלמדתי לבגרויות: "אם היית למדת בזמן שאת אוכלת ואוכלת בזמן שאת לומדת היית גם רזה וגם חכמה".

אל תזלזלו בילדים המכוערים....

משפט אלמותי של אמא של עמית - היא התכוונה שלא נצחק עליהם כי הם יכולים להיות מבריקים ומצליחנים (עיין ערך ביל גייטס), זה הצליח ל5 שניות- אבל המשפט נשאר לנצח.... גם משפט של סבא של עמית - במבטא עירקי כבד "זה לא בני-אדם זה" על כל איש שהוא לא ב-100% תחת הגדרתו האישית למושלם....... מההורים שלי אין הרבה- יש ילדים רעבים באפריקה, מי שלא מסיים הכל לא יקבל קינוח וכו'. יש רק אחד זכור של אמי- (ותסלחו לי את אני טועה בכתיב- ארמית זה לא הצד החזק שלי) "עשיתן ממני חוחא ואיטלולא" כשאני ואחותי התפקענו מצחוק ממנה- וזה נשאר לנצח כמעט בכל ערב משפחתי מבדח....

lulyK

New member
אח, תענוג צרוף. ויש עוד:

"א ז בלי אהבה" (כתגובה ל"אני לא אוהבת ברוקולי". מתחרה איתו "אז אל תתחתני איתו. פשוט תאכלי"). נזכרתי גם בשריקה המשפחתית ע"פ "הן דמה בדמי זורם", שנועדה כדי לעזור לנו למצוא אחד את השני בהמון הסואן (לצערי אני לא יודעת לשרוק).

swann

New member
גם לי זה הזכיר את השריקה שלנו עוד1

טריק מעולה, אבל בתור אחת ששורקת דרך השיניים, לא ממש יכולים לשמוע אותי מנסה לצפצף
ואצלינו המגינה נראית לי מקורית - אבא שלי. וגם נזכרתי בעוד אחד. כתשובה לשאלה "אז מה אני אעשה?" <בין אם משעמום או חוסר החלטה מה באמת לעשות> התשובה האולטימטיבית - "תעמדי על הראש ותכשכשי בזנב".

cookie1

New member
"המשרתים עוד לא הגיעו..."

כשהיינו צריכות לסדר את הצעצועים. בטוח היו עוד, אבל זה תקוע חזק חזק

cookie1

New member
ומשפט שנאמר פעם אחת ונחרת עמוק

"זה שהוא לא חושב כמוך לא עושה אותו לטיפש" נאמר בשיחה על הסכם השלום עם מצרים, בה הסבירו לי שבגין הוא מהליכוד (פיכס/פוי/נורא ואיום
) ואחרי שאמרתי שהוא *טיפש*

daldan

New member
משפטי מטפלות בבתי הילדים בקיבוץ

"עד החתונה זה יעבור" - אומרים לאחר שקיבלתי מכה, בגילאים מ-א-ד צעירים (תמיד חשבתי שמעניין מה קורה אחרי החתונה, אז זה כבר לא כואב כשמקבלים מכה? כי אין יותר למה לצפות) "לא זורקים אוכל, יש ילדים רעבים בהודו שלהם אין אוכל" (ואני לא הבנתי איך אפשר לשלוח את האוכל עד להודו, הוא בטח יתקלקל בדרך) "להבא אני אסטיר לך"
משפט תמוה של מטפלת שלנו בכיתה א' שעד היום אני לא מבינה מי נתן לה לטפל בילדים לאור ההכרות הבוגרת שלי איתה. לרוב אחרי המשפט הזה נותרנו המומים. ויש עוד רבים וטובים שכבר הוזכרו כאן

daldan

New member
האמת, לא זוכרת

אבל אין ספק שרק על חוויות הילדות בקיבוץ אפשר לכתוב שרשור שלם. איזה שרשור - פורום!!!
ואח"כ מתפלאים שלקיבצניקים יש כאלו תסביכים, כל שבועיים החליפו לנו מטפלת. וכל אחת עם "כישוריה החינוכיים" שבסך הכל ניסתה לזרוד את יום העבודה עם 20 ילדים שלא ממש התרגשו ממנה.

הגרי3

New member
ואיך שכחתי את: "את מקצרת לי את

החיים"
. וגם: "החדר שלכם נראה כמו דיר חזירים" (נאמר על בסיס יומיומי, כמעט).

למעלה