מתלבטת לגבי טיול משותף

Lainy

New member
בסופו של דבר...

מסתבר שאין כמו גישה ישירה, ברוב המקרים...

airdene

New member
מה את באמת יודעת על הבחור?

עקבתי בעניין אחר השתלשלות השרשור, וממש לא רציתי לההוסיף לדאגותיך, אבל, את נשמעת כ”כ מוטרדת מביקורו באתר שנדמה היה לי שאולי שהסיבה לכל הספקולציות האלו וההטלטלות בין חשדנות לתקווה מקורה בחוסר רציני במידע בסיסי. איזה מידע אובייקטיבי עליו, שלא סופק על ידו, יש בידך ? הסיבה שאני שואל אותך על כך היא רמאות באתרי ההיכרויות שמישהו קרוב אלי נפל קורבן לה. האמת ששם התואר 'קורבן' אולי מתאים אבל הפועל 'נפל' ממש לא, הוא התעקש לצעוד לתוך הפח. כששמעתי לראשונה את סיפור האהבה ההוא, נתתי לבחור אחת מהרצאותי הבסיסיות על רמאויות רשת והדרכים לגלותן וחשבתי שהמסר הובן... איזה הבנה ואיזה בטיח, הבנאדם התעקש לעבור את כל מסכת עינויי ה'אהבה' (תפרו לו שם סיפור מדהים, טלנובלה באנפין, עם שחקני משנה וסטטיסטים ודרמות, אני באמת מצדיע למי שהפיק ת'רמאות הזו) וגם כיום הוא אינו משוכנע שעבדו עליו... הנקודה שלי היא שבהשקעה נמוכה יחסית אפשר לשכור משרד חקירות ולאמת מספיק מידע כדי להיות בטוח באמיתותם של היסודות ולחסוך בנזקים ושיברון לב.

Lainy

New member
לא הרבה...

כל המידע שמצוי בידי נמסר לי על-ידו, כך שמבחינתי הכל נלקח "בערבון מוגבל". אני יודעת בעיקר פרטים טכניים כמו גיל, מצב משפחתי, מקום מגורים, תחום עיסוק, תחביבים (לפחות חלקם) ודעות בנושאים די כלליים. הוא סיפר לי שלפני שנים היה מתנדב באחד הקיבוצים בדרום, אבל הקשרים מאז דעכו במשך הזמן. מאז עוד ביקר בארץ מספר פעמים -- הוא מאוד אוהב את ישראל, למרות שאינו יהודי. על-פניו, לא נראה שהוא יכול "להרוויח" משהו מהקשר איתי, פרט לקשר עצמו. כמובן, שהעובדה שהוא כל-כך אוהב את ישראל ישר עוררה בי את החשד שאולי יש כאן פיתיון של אירגון טרור, כפי שהועלה פה מוקדם יותר -- אבל לא נראה לי שזה המקרה. עקרונית, אני כבר לא מאמינה לשום דבר ולאף אחד (אלא אם כן דבריהם מגובים בעובדות), לאחר ששמעתי כבר שקרים מופלאים. התאורים של טלנובלה בהשתתפות שחקני משנה מאוד מוכרים לי, ודווקא לא דרך האינטרנט. אני לוקחת בחשבון שיכול להיות שהוא נשוי+, אבל די משוכנעת שהוא לא עד כדי-כך טיפש, שיזמין אותי להתארח אצל אשתו והילדים, כך שבכל מקרה, אנחנו אמורים להיות לבד. אני לא מעזה לפתח ציפיות לקשר משמעותי, אם כי לא פוסלת את האפשרות (בתנאי שאינו נשוי). החשש שלי הוא, שחוץ ממני יש עוד כמה מוזמנות לטיול (או לפחות עוד אחת). אחרת, מה בוער לו לחפש עוד היכרויות דווקא עכשיו? הוא הרי תמיד יוכל להמשיך לחפש אחרי החופשה... אני לא בטוחה שחופשה משותפת מצדיקה שכירת משרד חקירות. אין פה סכנה של שיברון-לב, רק סכנה של עלבון ואכזבה -- לא נעים אבל לא סוף העולם. אני מקווה לחסוך מעצמי גם את זה, כנראה ע"י שאלה ישירה. עדיף שאולי יחשוב שאני קצת מלחיצה, מאשר שארגיש בעוד שבועיים שנפלתי לפח...

Mירב

New member
../images/Emo18.gif את הורסת אותי!!

אחרי כל מה שנאמר פה, את עדיין חוששת שיש "עוד מוזמנות לטיול"??? אני לא מבינה מה לא בסדר בזה שיש לו "עוד היכרויות". כידוע לך, הוא לא באתר מאתמול. אולי הוא מתכתב באימייל? אולי הוא נפגש עם בחורות מקומיות לכוס קפה? אולי הוא נכנס לחדרי הצ'אטים? מה, את התחתנת איתו?!? הוא אפילו לא מכיר אותך!! "מתכתב איתך כל יום באימייל ודיברתם מעט בטלפון". נו יופי. ואם הוא כלכך אוהב את ישראל, למה שהוא לא יבוא לבקר ותיפגשו בארץ? יש המון מקומות לטייל שם, כך שמעתי... ואם את יודעת את שמו ואת שם הקיבוץ, את יכולה לעשות בירור במזכירות הקיבוץ. מי יודע?.... את המשפט האחרון שלך הכי אהבתי, כי כאן את מתחילה כבר להישמע קצת יותר שכלתנית והגיונית: שאלה ישירה היא אכן המפתח. ויש גם אפשרות לשאול ישירות בלי להישמע מלחיצה. את חייבת להרגיש שאת שולטת בעניינים ולא הוא. זה החיים שלך וזה הטיול שלך. את יודעת, את מזכירה לי בחורה אחת בתכנית
שאני צופה בה כבר כמה שבועות, ובאמת, חבר'ה, אני ממליצה עליה פה לכולם: התכנית נקראת HOOKING UP והיא משודרת מדי יום חמישי בשעה 8 בערב CENTRAL TIME, ברשת ABC7. אז אתמול, הבחורה הזו שכבה עם מישהו כי היא "הרגישה שהוא מצפה לזה" עלק, וגם אמרה "אין לי מה להפסיד" ואחרכך התחילה לשחק איתו ע"י גישה שונה לגמרי - ממש הפכה את הקערה על פיה! כל כך עיצבנה אותי! אם החלטת שיש לך קו-התנהגות מסויים, לכי עליו! אל תשני את זה כל יומיים. ואם יש משהו שאת רוצה לדעת, תבררי. למשל, את יכולה להגיד לו: "אתה יודע, מאז שהכרתי אותך הפסקתי לצאת עם בחורים אחרים" או "הפסקתי לגלוש בג'יידייט". ואז תראי איך הוא יגיב, ומזה תתפתח שיחה.

Lainy

New member
זה לא עד כדי-כך מסובך...

כפי שכבר ציינתי, אין לי שום בעיה שיש לו עוד היכרויות. גם לי יש. שום דבר לא השתנה מאז ההיכרות בינינו. הדברים התפתחו בצורה מאוד מתונה ואורגנית לאורך פרק זמן של בערך שנה. הבעיה שהעליתי היא העיתוי של חיפושיו המחודשים, מסיבה אחת בלבד: בא לי ליהנות מחופשה קלילה ואולי רומנטית (תלוי אם תהיה משיכה הדדית). הימצאות אפשרית של אורחות או אורחת נוספת בסביבה, פשוט תהרוס לי את ההנאה -- זה עד כדי כך פשוט ועד כדי כך אנוכי (וגם אנושי). לא ברור לי מה משותף בין אותה בחורה מהתוכנית לביני. יכול להיות שלא הסברתי את עצמי באופן ברור מספיק בהודעות הקודמות... כל עניין הפגישה בינינו היא יוזמה שלו. מאחר שבכל מקרה תכננתי לטייל במהלך הקיץ, למה לא לטייל בנורבגיה (כל מי ששאלתי אמר לי שזו ארץ מדהימה ביופיה). החשש שלי מפני הילחצות אפשרית שלו, נובע מגורמים שאינם תלויים בי. אני לא צופה בעיה בניסוח השאלה כך שתישמע תמימה ואגבית (כבדרך-אגב). אני צופה אפשרות שהוא יילחץ במידה מסויימת, מאחר שאיני מכירה היטב את התגובות שלו, וכבר נתקלתי גם בגברים שנלחצו מכלום מוחלט (אולי חל שינוי בכיוון משב הרוח... או שאחוז הלחות באויר השתנה.... לא ברור). לכל היותר, יתכן שאפשר להאשים אותי בדיפלומטיות-יתר, במקרה הזה.

סלסרו

New member
די כבר

באמת! תפסיקי לשגע לעצמך ת'מח. לא תהיה שם עוד בחורה. אני חותם לך. (
..don't sue me if I'm wrong) מרוב שאת מסבכת את עצמך לא תוכלי להנות גם אם הכל ילך פרפרקט. אז די כבר עם זה!! תנשמי עמוק, תכני מצלמה, קצת מצלצלין, ותרגעי. היה לי סיפור דומה - עם בחורה מפינלנד, אלופת סקי (בבית הוריה היה חדר מלא גביעים ומדליות). היא טסה אלי.. ואח"כ אני טסתי אליה.. ועד היום אני זוכר בערגה את השעות הארוכות שבילנו יחד בסאונה הביתית, מורחים דבש (מיוחד לזה) זה על זו ועושים דברים שאינם ראויים לעיניי הילדים כאן בפורום..

Mירב

New member
"יוזמה שלו"

האם הוא היה כבר בקשר עם עוד בחורות ישראליות בשנה הזו, או לפני-כן? האם הזמין אליו גם אותן? איך היה? הם נהנו? יצא מזה קשר לפרק זמן מסויים? אלו שאלות שאני שואלת את עצמי, אבל את בוודאי לא שאלת אותו. ("לא נעים", את יודעת...) ולגבי הפיסקה האחרונה שלך: לפי ההגיון הזה, את אמורה להיות במתח תמידי וחשש מתמיד!! הרי כל מילה או תזוזה שלך (או של העלים על העצים) עלולה לגרום להלחצה "הנובעת מגורמים שאינם תלויים בך"! אי אפשר לחיות ככה!! ולענייננו: שאלה אינפורמטיבית ומנוסחת-בקפידה לגבי הטיול אמורה להיות מובנת לחלוטין, במיוחד לאור העובדה שבשבילך זוהי נסיעה ארוכה.

Lainy

New member
אף אחד לא אמר שהחיים קלים...

באשר לשאלות לגבי קשרים קודמים, לא, לא שאלתי אותו, וגם הוא לא שאל אותי. אני מסיקה מזה, שהוא לא מתכנן קשר משמעותי איתי, לכן זה לא חשוב לו. נכון לעכשיו, גם אני לא מתכננת קשר משמעותי איתו, לכן לא נראה לי רלוונטי לדרוש ממנו לפרט את כל ההיסטוריה הרומנטית שלו. חוץ מזה, גם אם היה לו קשר עם ישראליות (אני מניחה שהיה, גם אם לא לאחרונה, כיוון שהוא היה מתנדב בקיבוץ בארץ) -- כל אדם שונה ומיוחד בפני עצמו. אי-אפשר להסיק שום דבר ממשי לגבי התאמה בינינו על-סמך אי-התאמה בינו לבין מישהי אחרת.

Mירב

New member
או! חיכיתי שמישהו ישאל את זה

כי אני שואלת את עצמי את אותה שאלה כבר מהבוקר!

Ronit FL

New member
אם כן, אני רוצה להמליץ בפנייך

ממש לפני שאת נוסעת לטיול שלך, לעבור בדיקת מציאות אצל רופא מומחה. כי אני רואה את זה ככה: את בחורה מושלמת שחיה בעולם מושלם, מתכננת טיול מושלם לבחור (שבתקווה) מושלם, שהכרת דרך העולם המושלם שבאינטרנט. יש נקודה קטנה שמעכירה את הלובן המושלם של חלומך ופנית לשלושה פורומים בכדי שתוכלי לשכנע את עצמך שעולמך עדיין מושלם. אז מאחלת לך שעולמך המושלם ימשיך לבהוק במושלמותו ושלא תחזרי בארון מושלם הביתה. bon voyage!

Lainy

New member
תודה, סלסרו... ../images/Emo20.gif

גם לי ההודעה הזו נראית כמו התפרצות שאינה במקומה. יכול להיות שזה אפילו לא קשור לפורום או לדבר שנכתב כאן. רונית, אם את קוראת את התגובה הזו, נותר לי רק לאחל לך שיימצא פיתרון לדבר שכל-כך הרגיז אותך. זכותך לשחרר קיטור, אבל ספק אם זה המקום המתאים...

Mירב

New member
לא נותר לי אלא לומר לך שוב בהצלחה,

ותעדכני אותנו.....

Lainy

New member
כפי שכתבתי בהודעה המקורית

הרגשה פנימית שגובתה בעובדה שהוא חידש את ביקוריו באתר ההיכרויות שבו נפגשנו.

סלסרו

New member
מלבד זאת שהוא מחפש באתר

יש לך עוד תחושות פנימיות שמשהו כאן לא בסדר? זה חשוב.

למעלה