נא לקרוא

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך

XUXA141

New member
לקבוע שהעולם הוא כזה וזהו

ואין מה לנסות אפילו לשנות, זו בהחלט צרימה. אם אנשים אחרים היו אומרים את זה לפני שנים, לא היו חיסונים, לא היה שוויון לשחורים, לא היתה זכות הצבעה לנשים ועוד ועוד. למעשה גם את וגם אני נהנות היום מהשגים של אנשים שלא הסכימו להכנע ל"זה כך, אין שוויון וזהו".

XUXA141

New member
ואני לא תוקפת אותך חלילה.

פשוט לא אוהבת לוותר בלי לנסות לשנות דברים שנראים לי לא הוגנים.

מאמינקה

New member
בהצלחה לכולנו

כנראה לא הסברתי את עצמי מספיק. אני אנסה לפרט במרוכז את מה שאולי התפזר לו בין השיטין בהודעותי הקודמות: אני חושבת שכרגע יש אי-שוויון. אני חושבת שזה לא עומד להשתנות בקרוב. אני חושבת ששינוי מעמיק ורב-רבדים מהסוג הדרוש כדי להכריז שאי-השוויון נעלם ואיננו עוד, ייקח זמן רב יותר מאשר הקדנציה הנוכחית שלי בעולם זה. כמה דורות? אין לי מושג. בינתיים אני מאלתרת לטובתי עם מה שיש. זה לא אומר שאי-אפשר או שלא צריך להתחיל לשנות את המצב. באמצעים שעמדו לרשותי אף תרמתי למאבק זה בעצמי. בימים אלה אני בהחלט פחות פעילה ומועילה בתחום זה, וסיבותי עימדי. אני מחזקת את ידי כל מי שנלחם כדי לשפר את עולמנו בכלל, ובנושא המיגדר בפרט, ואשמח להושיט יד במה שאוכל. זה שאולי איננו מסכימות לגבי השאלה התיאורטית "מתי זה יצליח", לא אומר שאיננו יכולות להסכים מעשית על הדרך. ההיפך הוא הנכון.

מאריונת

New member
זה די יהיר לדעתי

להיות בפורום הזה פחות מיממה וכבר להצביע בעד שם זה או אחר (ואת בכלל אמא, זה לא ביתך הטבעי, מה שעושה את זה עוד יותר יהיר). אם את אשה רצינית כמו שאת מעידה על עמצך, בטח ראית ב"שאלות נפוצות" שיש שם כבר תשובה ובטח קראת דפים אחרים בפורום וראית שהדיון הזה כבר עלה הרבה פעמים, אבל זה מה שבחרנו. קצת ענווה עוד לא הזיקה לאף אחת (ואחד).

מאמינקה

New member
?

ואני לתומי חשבתי שלהחמיא לרעיון, מקסים לדעתי, של חברת פורום ולהסכים איתו זה פשוט דבר נחמד. ניחא. ובקשר ל"מקום הטבעי" שלי - מתוך 36 שנותי אני אם כחצי שנה. אני מרגישה כאן טבעי לגמרי. מאד מזדהה, מאד אוהבת הרבה ממה שאני קוראת. את יודעת, החיים לא מתחילים כשנולדים ילדים
(אפשר להוסיף בהזדמנות זו נאום על חופש הביטוי, חירות המחשבה ואמפתיה. אם תרצי, אשקיע יותר).

womandl

New member
קראתי חלק מהדיון.

אם יש הסכמה בין בני הזוג , שהגבר יצא לעבוד ואישה בבית , זה בהחלט לא צריך להיות עניינו של אף אחד. אם זה מפריע לאישה שהיא בבית היא צריכה לעלות את הבעיה עם בן זוגה. אני אולי אומרת דברים שהם "ברור מאליו" , אז זהו שום דבר לא ברור מאליו.

XUXA141

New member
אני רוצה להקצין משהו כאן..

אם יש לך חברה שבעלה מתייחס אליה כמו זבל, משפיל אותה, מכה אותה, בוגד בה ועוד דברים כאלה, והיא נשארת שם ( כמו הרבה נשים מוכות) אז אפשר לראות זאת כ"הסכמה"? יכול להיות שהיא לא יודעת שיש למי לפנות ,יכול להיות שהיא אולפה כל כך טוב שהיא לא מסוגלת לראות אופציה אחרת. אז מה, אז לא תנסי לפקוח את עיניה כדי שתביןבדיוק מה היא עושה? אז נכון שזו דוגמא קיצונית אבל היא נועדה להמחיש שגם "הסכמה" יכולה לבוא שלא מרצון חופשי מוחלט. דוגמא נוספת - בבית חרדי לא אוכלים חזיר. כבייכול זה נראה שזה כי בני המשפחה החליטו מרצון חופשי לא לאכול חזיר, אבל אז צריך לקחת בחשבון את התנאים והחינוך שהוטמע בהם מילדות שמבטיח ייסורי גהינום למי שכן יאכל, אז איזה מין "הסכמה ובחירה חופשית" יש כאן? אם אני רואה מישהו או מישהי במצב שלא נראה הוגן על פניו, אני חושבת שזכותי המלאה לשאול אותו או אותה למה הם במצב הזה, ולעזור לו/לה לנתח באובייקטיביות את הסיבות שהביאו אותו למצב זה, וכן להביא לידיעתו/ה את האופציות הנוספות הקיימות. אם לאור כל זאת, ולאחר נטרול כל ההשפעות האפשריות, עדיין הבחירה נשארת אותה בחירה, אז אפשר להסכים שזו "הסכמה מרצון חופשי". ( דןגמא נוספת - נגיד שבני הזוג "הסכימו" שהאישה נשארת בבית והגבר עובד. על פניו זה נראה בחירה חופשית. אחר כך מסתבר שהאישה מרוויחה הרבה פחות בגלל ששכר הנשים נמוך יותר , ולכן "משתלם" יותר שהיא זו שתישאר בבית. האם זו באמת היתה הסכמה חופשית?

womandl

New member
לא חולקת.

יצאתי בהנחה שיש הסכמה חופשית ולא הסכמה סמויה .

forglemmigej

New member
למה לכל השדים והרוחות

צריך להשאר בעבודה עד 10 בלילה? לא נראה לי שממציאים שם את הגלגל כל יום והאם לכולם שם יש תפקיד באותה סדר של אחריות שהם צריכים להשאר כזו כמות של שעות? משהו נשמע מאד פישי. לזרוק על האשה את כל הטיפול בילדים נשמע לי כמו התנערות מאחריות משפחתית. במוקדם או במאוחר יגיעו המשברים. גם אם אשה עובדת פחות שעות זה לא פותר את הגבר משיתוף פעולה בבית. נשמע כמו עוד תינוק שצריך לטפל בו.

SaraGubits

New member
גברים שלא עוזרים זה בעיה מוכרת

לא משנה אם יש ילדים או אין ילדים. אגב, אני מכירה חברה שיש לה תינוק חדש ובעלה מצפה ממנה שתתפקד כאילו לא קרה כלום, שתמשיך עם העבודות הבית, שתמשיך לבשל והכל... התינוק בוכה בלילות, ובעלה לא עוזר בכלום. ובמשך היום היא צריכה לעסוק בעבודות הבית. יש לה גם מלא בעיות בהנקה, ובעלה מסרב באופן עקבי לקחת אותה ליועצת הנקה. יש להם רק רכב אחד ורק הוא נוהג ברכב הזה. בעלה חוזר הבית בשעה 10 - 11 בלילה... ניסיתי להגיד לה שזה לא מצב נורמלי ושתלך ליעוך או שתפרד.. היא לא מוכנה לשמוע. היא מאוהבת בו. עצוב עצוב עצוב.

תסמונת האשה המוכה

צריך קודם להודות בפני עצמך שיש בעיה, ואחר-כך בפני זולת שיש בעיה, ורק אחרי זה לחשוב איך לצאת ממנה...

למעלה