נושא לדיון:השהיית התכנית בערוץ 20 ובנט בכיפור

MineraL

New member
ש..בלוקבאסטר לא חייבים להיות פתוחים בכיפור../images/Emo3.gif

יNOT

New member
אין לי משוג לגבי החוקים, אבל

למיטה ידיעתי משנים עברו, כבלים ממשיכים לשדר כן גם אם זה רק שקופית, באותו הזמן אין בעייה לראות ערוצים זרים בכבלים. גם אם יש בעייה לשדר בטלוויזיה זה לא פוטר אותם מהשידור באינטרנט. מה השיקול החוקי לזה?

איתי בל

New member
שקופית זה לא שידור

שקופית אתה שם והולך שידור זה שידור זה מצלמות זה במאי וכדומה כבלים בארץ לא משדרים אתה רק יכול לראות ערוצים מחו"ל שהממיר שלך תופס לגבי האינטרנט לא יודע... אולי זה חלק מהחוק אולי לא... אולי כלכלית חושבים שעדיף להם להיות הפקה שמכבדת את יום כיפור אולי סתם באני מאמין של קשת זה ככה... בעצם הבנתי שבאינטרנט ישודר לקט.. אז לא יודע כנראה שבכיפור הם אל רוצים להשאיר צוות עובד בסדר...

יNOT

New member
אבל אמרת בעצמך

שהם כנראה ישאירו צוות מצומצם, כי צריכים להשגיח שהם לא קופצים מעל החומה , או משהו דומה
(וזה הגיוני , לא נראה לי שלא ישאירו שם עובדים, וכולם יילכו הביתה לחג ) ואם כבר בכל זאת ישדרו באינטרנט למה לא לשדר את התוכנית?! (את "החוק" או המסורת הם בלוואכי מתכוונים להפר ,אז איפה ההיגיון?! )

איתי בל

New member
חייבים להשאיר שם מישהו שישגיח

תאר לך אשר צם ופתאום מקבל חום מתייבש ומתעלף..מה שקורה הלרבה אנשים בכיפור מה הם יעשו? לא יכולים לצלצל לעזרה לא יכולים להוציא אותו משם... יש עניינים של חיים ומוות ממשיח ועד צוות הפקה ההבדל הוא ענק משגיח גם יכול לצום שם ולנהל את כל המנהגים של החג הוא רק משגיח או רק מדבר עם מישהו בחדר האח הגדול במקרה הצורך..הבדל גדול

יNOT

New member
אני מסכים

אני מבין את העניין שלא יכול להיות אדם שיירדוף אחריהם עם המצלמה כי הוא צם בעצמו , והוא שם רק לפיקוח. אבל לפי הבנתי מצלמות בשלט רחוק(או מצלמות במעגל סגור) אפשר להפעיל עם אצבע אחת, כך שהמפעיל יכול לשבת ולצום ורק להזיז אצבע בשביל להזיז את המצלמות אחרי מה שקורה בווילה. אבל יכול להיות שאני טועה.

איתי בל

New member
מה ההבדל בין להזיז אצבע ללהזיז יד

וכדי להדליק את האור אתה צריך לעבוד קשה? אצבע אחת אתה מדליק את האור... גם להשאיר מצלמה פועלת אתה בעקרום לא יכול ביום כיפור... זה כמו שתשאיר את הטלוויזיה דולקת לפני יום כיפור לא עובד ככה

יNOT

New member
../images/Emo9.gif

*החבר'ה בפורום עוד יחשבו שאנחנו טיפוסים וכחנים* כל מה שכתבתי מתייחס למה שאתה אמרת , שבכל זאת נשאר צוות מצומצם להשגיח, אותו צוות כנראה גם יתפעל את המיקרופון בחדר "האח הגדול" , אם מישהוא ייכנס פנימה. אותו הצוות מקבל תשלום על שהייתו בווילה בחג (אלא אם כן מדובר בצדיקים שעושים זאת מטוב ליבם ). ובעצם כבר עוסק במלאכה, לומר שהוא לא יכול להזיז אצבע בשביל לעקוב אחרי האנשים בווילה, זה גם לא נכון, כי לא ייכבו את המצלמות, אחרת ההפקה בעצמה לא תדע מה קורה בווילה ואם יש מצב שמישהוא זקוק לעזרה.

droriko

New member
אבל מי דיבר על טלוויזיה?

מה הבעיה לשדר את זה באינטרנט? ממילא כל האתרים הישראלים עובדים ביום הזה ולאף אחד זה לא מזיז

MineraL

New member
../images/Emo27.gif

שידור ברשת = אתר קשת קשת = זכיינית של ערוץ 22 זכיינית של ערוץ 22 = טלוויזיה משל = לא ישודר האח הגדול ביום כיפור

droriko

New member
יכול ליהות שיש חוק כזה

אבל אתה לא הסתמכת עליו , אתה סתם זרקת משוואה מתמטית לא מבוססת ואני דיברתי על משהו אחר בכל אופן

יNOT

New member
../images/Emo6.gif אפילו לא קרוב

אם אני אנהג ביום כיפור רוב הסיכויים שאני אדרוס מספר עוברי אורח. אם ישדרו את התוכנית באינטרנט מי פה יידרס?! ויש עוד דוגמאות כדי להפריך את הטיעון הקלוש הזה...

ShukyD

New member
זה לדרוס אמונה ומסורת של בנאדם

חוץ מזה רוב הסיכויים שאם תנהג ביום כיפור ויראו אותך אז יזוזו מהדרך כדי שתעבור אם תדרוס אנשים כנראה לא צריך להיות לך רישיון מלכתחילה. מעבר לזה יש הסכמה כללית של לכבד את היום כי כולנו <רובנו> יהודים הנה הערבים לא מכבדים ושנה שעברה אחד מהם דרס ילדה עם טרקטורון. אבל אנחנו בתור יהודים, לא משנה חילוניים, דתיים, מסורתיים.. זה יום שמשום מה מאחד את כולם ביחד ואי אפשר להגיד אעע זה סתם יום כמו כל הימים והוא לא משמעותי ואין בו כלום כי בניגוד לערבי שישי <שגם שם יש את זה אבל מינימלי> את האווירה של יום כיפור מרגישים בצורה עוצמתית. ובקשר לכל אלה שלוקחים סרטים ובאינטרנט וכאלה זה בכלל לא אומר שהם לא מאמינים או לא איכפת להם מהיום הזה.. אני אגיד לך משפט שמישהו חכם פעם אמר לי - "כולם מחפשים את עצמם, בהודו, בתאילנד, הולכים לקצה העולם כדי למצוא, אבל כשיש להם יום אחד להיות לבד עם עצמם, למצוא מה שהם חיפשו, הם הולכים ומרוקנים מכונות של סרטים" אנשים מפחדים מזה עוד הוכחה לעוצמה של יום כיפור וחצי תשובה לשאלה שלכם למה זה יותר משמעותי <לחילונים> משבת.

יNOT

New member
כן , אבל "דריסה" כזו נעשית בכל יום

כל יום שבו חילוני לא מכבד את מה שכתוב בתנ"ך ולא מקיים מצוות הוא דורס את האמונה והמסורת של מישהוא אחר, וזה חל גם על התוכנית שמשדרת בשבת. ואני מסכים שאם הייתי דורס מישהוא כנראה שבאמת לא היה צריך להיות לי רשיון נהיגה
יש הבדל בין לכבד את היום הזה לבין כפייה דתית, על אורח החיים של כולם. ואני מסכים גם עם הטענה שאלה שלוקחים סרטים בויידאו או נוסעים עם אופניים זה לא קשור לחוסר אמונה , אלא פשוט דרך להפגת השיעמום. עד כמה שהציטוט שלך מעניין , אני לא יודע אם הוא בא מאדם שבאמת היה בהודו או בתאילנד, אנשים לא מחפשים את הרגע להיות לבד עם עצמם (בשביל זה אפשר לעשות מדיטאציה ) הם מחפשים משהו אחר, חוויה תרבותית ורוחנית. אנשים לא מפחדים מיום כיפור ההיפך הוא הנכון, אנשים מאמצים אותו לליבם כי זו ההזדמנות היחידה שיש לנו בשנה להידמות לנוצרים, ושברגע של וידוי אחד, ייסלחו לנו על כל החטאים. ואני מסכים שזה אכן עוצמתי. אבל כל זה לא מסביר למה התוכנית לא תשודר באינטרנט. את התשובה של יום חג, והתשובה של גם לעובדים מגיע חופש , ושזה "חוק" כבר שמענו, וכל הסיבות האלה הינן רק תירוצים, אין סיבה אחת הגיונית למה ריאליטי של 24 שעות ביממה יושבת ליום שלם. אלא אם כן ישימו "נפסל לשידור" (כך שנאמין שמדובר בתקלה טכנית של 24 שעות ). ואם כבר משביתים את השידור ביום כיפור שישביתו גם בשבת , למה האיפא ואיפא?!

למעלה