נושא לדיון:השהיית התכנית בערוץ 20 ובנט בכיפור

איתי בל

New member
הדבר היחידי שאני מרגיש בכיפור זה דכאון קליני

בא לי למות ביום הזה פשוט דכאון רצח זה נחמד ברמה של בוא נצא ונלך על כביש או משהו... אבל גם זה כבר חסר טעם ומאז שיש לי רישיון אני מעדיף לנסוע על כביש היום הזה לא גורם לי להרגיש יהודי ולא מאוחד עם אף אחד במיוחד כשאתה אם כבר הולך ברחוב ויש עלייך פלאפון אנשים מחפשים לתת לך מכות אבל זה אולי רק בבאר שבע... מה שטוב באמת ביום הזה זה החשבון נפש... שכמו שאמרת שאף אחד לא עושה אותו אוני לא צריך יום מיוחד בשביל זה אבל ניחא... הרבה יותר כיף לחפש את עצמך בטרקים בהודו מאשר על כביש ברגל

Princess Galush

New member
למה זה דורס מסורת של בני אדם

אם אותו בן אדם לא יראה את השידור? זה לא שקושרים אותו לכיסא ומפעילים מולו את השידור.. על אותו עקרון, אז למה כל האתרים האחרים פועלים ביום כיפור? וכן, גם האתר שאתה נמצא בו עכשיו..לא רק שהוא פועל, הוא גם מעודכן במהלך יום כיפור.

yellow cheese

New member
נכון מאד. והשבת חשובה יותר מיום כיפור.

השבת היא אות ביננו לבין הקב"ה. ובכל זאת..זה כמו שבכיפור ישנם צווי סגירה של חנויות וקניונים למינהם ואילו בשבת לא... מגוחך גם לדעתי. אם כבר בעניין לכבד-תעשו את זה עד הסוף ותפסיקו לשדר בשבת.

ShukyD

New member
נראה לי שהרוב פה מפספסים את הנקודה

שיום כיפור זה מסורת נכון שהרבה יותר אנשים מחמירים בכיפור יותר מאשר בשבת אבל זה לא נכון לבוא ולהגיד שזה יותר קדוש משבת כמו שלא נכון לבוא ולהגיד "אם בשבת אתה עושה, תעשה גם ביום כיפור" זו מסורת של עם ישראל וכל מי שרוצה להרגיש יהודי ליום אחד מעבר לכך למזלנו, בדת היהודית יש אפשרות להאמין באיזו דרך שמתאים לך אף אחד לא יכול להגיד לי אם אתה צם ביום כיפור ולא מדליק חשמל ולא כותב ולא נוסע וכו', תשמור גם שבת. כי אני אצחק עליו, כל אחד נהיה לי רב שאומר לי מה בסדר ומה לא. בימי כיפור גם מה שפתוח \ קיים \ עובד כל השנה <ובשבתות> סגור\ לא עובד, בשביל לשמור על המסורת. זה אפילו לא באמת עניין של דת ואמונה. אותו דבר עם אנשים שלא אוכלים חמץ בפסח ושבונים סוכה בסוכות. אז תפסיקו כל אחד פה נהיה לי רב מוציא פסקי הלכה ואומר מה כן ומה לא כל אחד ואיך שמתאים לו לאנשי ההפקה לא מתאים לעבוד ביום כיפור, זה גם לא מכובד ולא ראוי <שוב, מבחינת המסורת, שלא תקפצו עליי למה כן בשבת> אז הם לא יעבדו ביום כיפור

איתי בל

New member
זה לא עניין של מסורת

כמו שאמרו פה אנשים ביום כיפור מתים משיעמום משכירים סרטים אוכלים בכיף משתמשים בחשמל הכל... זה לא מסורת זה חוק... מסורת זה משהו שכולם עושים בלי שמסכימים עליו...כמו סטטוס קוו שכזה חוק זה חוק...וזו הסיבה שזה קיים ולא כי ביום כיפור פתאום כל הבעלי עסק שומרי מסורת אין מה לעשות זו לא דינה דתית וזו גם לא מדינה מסורתית זו הכי הרבה מדינת חוק... אבל בסדר בקטנה זכותם הם גם עשו מאמץ אדיר להשיג אישור על כך מהאח הגדול שיהיה כך או כך אני בטוח שהם עדיין יעבדו בזה... גם אם לא יהיו שידורים או שיצלמו אותם או שלפחות יצפו בהם הם סגורים בוילה אם למישהו קורה משהו אין אפילו איך לצאת ואןי טלפון לזעוק לעזרה מישהו יעבוד שם.. .אבל בסדר לא יהיו שידורים למרות שהיה עוזר רצח ביום המשעמם הזה למען השם

ליטליקSD

New member
אם האינטרנט שלי זה לא ממש ילך

ובכלל, איתי, אולי נפגש ו``נריב`` קצת? זה בטח יפיג תשעמום.

יNOT

New member
אז לפי מה שאתה אומר

כל מי שגולש באינטרנט ביום כיפור הוא עבריין, ובעצם לפי החוק לא צריך להיות בכלל אינטרנט ביום כיפור, כי זה הסיבה היחידה שאני יכול להבין מדבריך למה לא ישדרו את השידור באינטרנט במיוחד לאור דבריך שהם בכל זאת יעבדו , כך שלא מדובר בזה שהם לא יהיו שם. מדובר בעיקרון שלא להראות מה קורה בווילה באותו היום.

איתי בל

New member
מותר לך להיות באינטרנט

מותר לך גם לראות טלוויזיה אסור לך לעשות טלוויזיה ביום הזה... וכן אם הוט או קשת יחליטו לשדר את הערוץ הזה תהיה להם בעיה חוקית לגבי זה לגבי לשדר באינטרנט לא יודע

ShukyD

New member
אדון גאון

אני בתור אחד שלפעמים שומר ולפעמים לא לא מתכוון לעבוד ביום כיפור למה? ככה שום חוק לא אוסר עליי ולא יקרה כלום אם אני כן אעבוד ולהפך אני עובד בתחום שתאמין לי יש בו רווח עצום ביום כיפור והמון כן מתכוונים לעשות את זה אין כזה דבר "מסורת זה משהו שכולם עושים בלי שמסכימים עליו" יכול להיות שיש חוק כזה לעסקים שנמצאים במקומות מרכזיים, מסעדות, חנויות וכו' ועדיין, גם אם היה החופש לאנשים לבחור לבד אם לעבוד או לא כמו שיש להם את החופש לבחור אם לנהוג או לא הרוב היו מעדיפים שלא אין מקום להשוות את זה ללהשתמש במכשירי חשמל ולהשכיר סרטים כל עוד אתה עושה את זה בפרטיות בפינה שלך בכיף זה למה גם אלה שמשכירים סרטים ועושים טוסטים לא נוסעים בכיפור. יש את המסורת הזאת, היא קיימת, יש גם את ההתחשבות. הם יעבדו שם במתכונת מאוד מצומצמת מה שדרוש כדי להפעיל את הציוד ההכרחי אני בטוח שרוב המצלמות לא יעבדו, שהמצלמות התלויות לא יזוזו ושישבו איזה שני אנשים במשמרות רק כדי לפקח ולראות שלא קורה שומדבר

יNOT

New member
../images/Emo45.gif

יש הרבה שמתחילים שרשורים , שקשורים לשרשור העיקרי או לשרשור אחר, ובכל זאת הם נשארים כפוסטים בודדים ולא משורשרים , וכתוצאה מזה דוחפים שרשורים כאלה למטה.

איתי בל

New member
לא יודע במה אתה עובד

אבל על כל חנות וכל עסק באשר הוא חל חוק לא לעבוד ביום הזה מין הסתם אם לא היה חוק כזה... סביר להניח שמישהו אחד במדינה הזו היה פותח את העסק שלו סביר להניח שכל המשועממים היו באים אליו עוד יותר סביר להניח שהמתחרה שלו היה רואה שהולך לו טוב ביום הזה גם היה פותח...וכן הלאה אם ביום כיפור הקרוב יהיה מותר לפתוח באופן חופשי חנויות אז מניח שלא היו הרבה שיפתחו שנה הבאה יהיו יותר שנתיים אחרי זה... אולי כבר אז זה יראה כמו יום רגיל לגבי לנסוע ברכבים... ההורים שלי לפני שנתיים שלוש היו באילת בדיוק לפני יום כיפור הם חזרו מאילת בערב יום כיפור לפני שהכיפור נכנס כבר ביציאה מאילת הייתה על הכביש חבורת פרחחים עם אבנים ומקלות רק מחכות לרכבים שיעזו לנסוע וזה בבוקר לפני הערב חג כן ברור שזה מסורתי והכל... גם אני לא נוהג ביום הזה למרות שהייתי אומר שזה יותר מלחץ חברתי מאשר מסורת אבל ספק שהמסורת הזו הייתה נשארת כמו שהיא ללא החוק

יש הבדל מהותי בין שבת לכיפור

בכיפור לפי חוק אסור לשדר רדיו/טלוויזיה/קולנוע וכד'. בשבת מותר. זה החוק- ככה זה.

יNOT

New member
גלישה באינטרנט היא הפרה של החוק?

ואם לא? אז שידור באינטרנט הוא כן הפרה של החוק? אתה באמת מבין בדקויות כאלה של חוקים?!

איתי בל

New member
שוב

לגלוש באינטרנט מותר לשבת בבית לראות טלוויזיה לראות סרטים מבלוקבאסטר להדליק אור לפתוח אור בחוק מותר לשדר טלוויזיה לא... לשדר באינטרנט אולי לא... למרות שכן שידרו לקט לא אומר שהסיבה היא רק בגלל החקו..אבל בטח גם

מה כל כך קשה

אני מבין שאתה קצת איטי אז אני אסביר לך לאט: א ס ו ר לשדר כלום מהארץ. כלום. בטח לא כשמדובר בערוץ ציבורי כמו 2. לגלוש באינטרנט מותר לך- דההה כמו שאתה יכול לאכול סטייק לבן עם גבינה צהובה. יום אחד בלי טלוויזיה אתם מאבדים את השפיות השם ישמור

יNOT

New member
ושוב אני אומר

אין לי מושג מה אסור ומה מותר, אני לא עו"ד ואין לי הבנה עמוקה של החוק. מדבריך עולה שמדובר בחוק חד משמעי, לא יודע אם הוא נקבע ע"י הרשות השנייה או מדינת ישראל ולמען האמת לא משנה לי , חוק זה חוק. אם אתה כל כך משוכנע שקיים חוק כזה שאוסר שידור באינטרנט ביום כיפור ,אתה יכול להביא לינק או קישור לחוק הזה?! (אני משער שזה דבר ציבורי ) ככה לפחות לא יהיו אנשים כמוני שייתווכחו איתך, ונוכל סוף סוף לקבל את הדברים כחוק.

אורישקי

New member
אבל מה זה משנה?אז יום אחד לא תראה מה הולך בבי

ת של האח הגדול,יושמד העולם?לא. ובתכלס אני משער שרובם יצומו ולא יהיה הרבה אקשן.

יNOT

New member
אני לא אחזור על עצמי שוב

אתה מוזמן לקרוא את השרשור מהתחלה ועד סופו, אם בכל זאת לא תבין, תבוא שוב ואני אסביר לך ברצון.

למעלה