נושא רגיש....

SupermanZW

Well-known member
אז טעית

אני לא אתאיסט אלא דאיסט. ואם אלוהים הוא רע אז באמת אין טעם להאמין בו.

שוב חזרנו לעולם המושגים של גן חובה?

אלוהים הוא אל רע ולא טוב, הוא הכול, כל מה שיש בעולם. העולם לא מתחלק לשחור ולבן ולרע וטוב וכך גם האלוקים.

SupermanZW

Well-known member
אם את צודקת

אז אלוהים הטוב ורע גם יחד ציווה עלינו לעשות מעשים טובים ורעים, אין לו כלל העדפה לטוב או לרע, הוא רועה בנו משחק ומצווה עלינו לעשות מה שמתחשק לו ללא שום סיבה, הדבר רק מראה כי לא אכפת לו מאיתנו וכי אנחנו משמשים רק שעשוע עבורו, כי בתור כל יכול אין לו כלל צורך במעשנו, אם אלוהים הוא כזה אז הוא דמות מגוחכת ביותר.

כל השאר סתם נחותים ובזוים?

עכשיו חיממת אותי סופית! אינך יודע דבר על יהדות אם זה מה שאתה אומר! יהודים הם עם נבחר רק לצורך מגורים בא"י ולצורך קיום תרי"ג מצוות. עמלק תקף את בנ"י כשהיו חלשים וחסרי כל. יהודים תקפו את היטלר כשהיה חסר כל וחלש? מה אתה מקשקש ועוד ביום השואה?! חוץ מזה, השמדת עמלק זה רעיון רוחני ולאו דווקא מעשי, אבל אם היו נותנים לי לפני השואה לחסל את כל העמלקים שהתגלגלו לעם ישראל כדי שלא ישמידו את היהודים, הייתה שמחה מאוד! כשהשאלה היא "אנחנו או הם" אני מעדיפה אותנו. וזו הבעיה שלכם. אין לכם צד ואתם חסרי זהות. אם אינך יהודי, אז לדבר ככה על דתו של עם אחר זה פשוט שערורייה. ואם אתה יהודי, אתה פשוט חולה בנשאה עצמית. אתה מדבר על התעללות ועל המום כאשר מוכח מדעית כי שחיטה יהודית היא הכי הומנית וכי ברית המילה מגנה מהרבה מחלות (בארה"C גם גויים עושים ברית). אינכם רוצי לראות כלום, רק לשנוא. "גברים הם דבר נפלא שמאוד תורם לאנושות. 99% מהאנסים הם גברים, רוב הרוצחים הם גברים וכך גם רוב הפושעים. אם לא היו גברים בעולם, הוא היה הרבה יותר יפה ללא ספק" אולי נשמיד בגלל זה את כל הגברים? מה אתם אומרים?

Russia 4 Ever

New member
כמה תשובות

קודם כל אל תכניסי לי מילים לפה, בכלל לא אמרתי ש"יהודים תקפו את היטלר". את אומרת שמי שיוצא נגד הדת הוא "חסר זהות" תתפלאי, דת זה לא הכל בחיים. גם לאפיקורסים גמורים יש זהות, זה שדת אינה חלק מהזהות שלהם לא הופכת אותם ישר ל"חסרי זהות". תראי, נעשו המון מחקרים בנוגע לברית המילה ולשחיטה היהודית והחוקרים הגיעו להרבה מסקנות מנוגדות. זה ממש לא מוכח מדעית ששחיטה יהודית היא הכי הומנית וכי ברית המילה מגנה מהרבה מחלות. איך שחיטה כזו יכולה להיות הומנית כשנועצים סכין בעורק הראשי של הבהמה ונותנים לה לדמם ולפרפר למוות במשך דקות ארוכות? סוג השחיטה הזה, אגב, נאסר כבר בכמה מדינות ארופאיות בטענה שהשיטה הזאת גורמת הרבה סבל לבהמות. גם בבריטניה לפני כמה חודשים היתה הצעה להוציא אל מחוץ לחוק שחיטה יהודית ומוסלמית. לגבי ברית המילה - קודם כל השיקולים בעשיית ברית מילה ביהדות הם דתיים נטו ולא רפואיים אך גם אם זה עוזר קצת להפחית מחלות זאת לא סיבה מספקת לעשות את זה. אפשר להפחית לאפס את סיכוי הדבקות באיידס ע"י כריתת כל איבר המין של התינוק ואפשר גם למנוע לגמרי את סרטן השד ע"י כריתת שדיים. שלמות הגוף חשובה יותר מסיכוים קצת פחותים להדבק במחלה זו או אחרת.

לא אמרת,

אבל זה משתמע מההשוואה (עמלק=יהודים בזמן השואה) לגבי מילה ושחיטה, מילא שתגידו "אנחנו לא מאמינים בזה ולכן לא נקיים את זה", אני מכבדת כל דעה של בני אדם, גם אם היא מנוגדת לשלי. אבל אתם הופכים *אותי* לפחות הומאנית כי אני מאמינה בשחיטה יהודית ובברית מילה כחלק ממצוות. וזה פסול מכל וכול, מצביע על חוסר סובלנות ושנאת חינם שיש בקרב הקהילה כלפי מי שחושב אחרת מהם. אני גם תוהה אם הייתם פעם בברית מילה של דתיים, וכמה שמחה יש בזה שהנה עוד איש קטן נכנס לבריתו של אברהם והצטרף לעם ישראל, והאם ראיתם שחיטה יהודית ולעומתה שחיטה אחרת. נראה לי שרוב הידע שלכם הוא משמועות שהתקשורת מפיצה. כמו המאמר שפותח את השרשור, ודברים אחרים שהבאתי.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

שחיטה לאחר שוק חשמלי גורמת פחות סבל לבהמה משחיטה כשרה.

SupermanZW

Well-known member
זה נבדק מדעית

בדקו גלי מוח ותגובות של הבהמות במהלך שחיטות שבוצעו בשיטות שונות, ונכון להיות השיטה שגורמת הכי פחות סבל לבהמה הנשחטת היא שיטת השוק החשמלי לפני שיסוף הגרון.

AcesHigh

New member
גם גילו....

שקטיפת עלים גורמת כאב לצמח... אז עזוב.. לא נאכל בשר ולא נאכל צמחים... נאכל את המוסר האידיוטי הזה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

צמחים מרגישים כאב, זה שהם עומדים במקום ולא יכולים לצרוח לא אומר שלא כואב להם, מעצם היותם חיים הגיוני שכואב להם והדבר באמת הוכח במדידת גלים אלקטרומגנטיים בצמחים. אנו אוכלים צמחים ובשר כי הם חיוניים לבריאותנו והישרדותנו, והצורך שלנו לאכול אותם גורם להם סבל בלתי נמנע, אך משום היותנו מוסריים עלינו למזער את הסבל הזה עד כמה שניתן.

SupermanZW

Well-known member
ממש לא

לויטמינים וכדורים יש תופעות לוואי לא נעימות (אוכל לפרט אם תרצה) והרבה יותר בריא לאכול מזון טבעי (בע"ח וצמחים), אך עם זאת גם למזער את הסבל של בעלי החיים במהלך השחיטה, הם נחוצים לנו כמזון, אך אין לנו מטרה להתעלל בהם ועלינו למזער את סבלם עד כמה שניתן (ולמנוע אותו לגמרי אי אפשר).

AcesHigh

New member
כל פעולה הכי אלמנטרית שלך

אכזרית ופוגעת בבעלי החיים.

SupermanZW

Well-known member
תסביר את עצמך

מה זאת אומרת כל פעולה? גם עכשיו כאשר אני מזיז את העכבר (של המחשב)?

AcesHigh

New member
מסביר את עצמי

המחברות שאתה כותב עליהן בבצפר- עשויות מעצים, שסביר להניח שנכרתו תוך גזילת בתי הגידול של אלפי זנים של ציפורים. החשמל שמאפשר לך לכתוב את ההודעה הבאה , מיוצר בתהליכים מזהמים שהורגים מיליוני בעלי חיים בים, באוויר וביבשה. הבגדים שאתה לובש, האוכל שאתה אוכל מופק בדרים מזהמות הפוגעות בבעלי החיים. אז מה? לא נכתוב על ניירות? לא נלבש בגדים? לא נשתמשמ בטכנולוגיה זמינה?

SupermanZW

Well-known member
לא הבנת אותי

אני מודע לעובדה שאי אפשר למנוע את סבלם של בעלי החיים והצמחים לחלוטין, אך אני מעוניין למזער את סבלם עד כמה שניתן מבלי לפגוע באיכות חיינו. זו אכזריות לא לנסות למזער את סבלם משום שהם סובלים בכל מקרה, תמיד מוטב לסבול פחות מאשר לסבול יותר, ולצערנו אין באפשרותנו למנוע את סבלם לחלוטין (אם נעשה זאת לא נוכל לשרוד).

AcesHigh

New member
שמע.

תצטרף ל"אנונימוס" אם שחיטת בעלי חיים שמתבצעת מידי יום ביומו כל כך מפריעה לך. זה הפך לריקוד הסלוני שלך עד ששכחת כי קודם דובר על חיי אדם.. אבל ניחא, את מי זה בכלל מעניין? בטוח לא אותך ואת שאר חבריך בעלי המוסר הכפול.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

היהודים לא "נבחרו" לצורך מגורים בא"י אלא בני ישראל חיו בא"י עוד לפני שהיו יהודים, הדת היהודית החלה לפי כל המחקרים הארכיאולוגים לא לפני המאה ה-9 לפנה"ס, אך עם ישראל (או בפי החוקרים איזראליטים) חי בארץ ישראל (כנען דאז) כבר במאה ה-12 לפנה"ס. תרי"ג המצוות הן המצאות של אנשים אינטרסנטים, חלקן מצוות חברתיות אשר ברורות לכל אדם הומני ולכן נכתבו מן הסתם, חלקן מצוות פולחן מוזרות שמטרתן להסתיר את מטרת אותם אנשים אינטרסנטים וחלק ממצוות הפולחן גם משרתות אותם בעקיפין, וחלקן מצוות אכזריות וחסרות טעם (מחיית עמלק, ברית מילה, שחיטה כשרה, וכו') כריתת שדיים מונעת סרטן השד, אז היית ממליצה לכל אישה לעבור כריתת שד? בוודאי שלא, אז מדוע לבצע ברית מילה, הרי נחתך איבר בגוף כדי למנוע בו סרטן, זה לא אותו הדבר?

למעלה