נישואים וילדים

נועם m

New member
סתם לדעת-

מה גורם לך לחשוב שרוב בנות ה-18 יכולות כבר להיות אמהות טובות? כי מהכרותי עם כמה וכמה בנות 18, זה ממש לא נראה לי ככה...

Piren

New member
מישהו אמר משהו לגבי אמהות טובות?

מה גורם לך לחשוב שרוב בנות ה-26 יכולות להיות אמהות טובות? אני מכיר גם מספיק כאלו שיגרמו לי לחשוב שזה לא ככה. גם ככה מלכתחילה הטענה שלך לא נגעה בנושא, ולא התחשבת ב"האם הם יהיו הורים טובים".. רק אמרת שאם הם תכננו, וקרה בטעות, אז הם חייבים, כי אחרת זה פינוק. אני אפילו מדבר פה, על טענה חזקה יותר. לא רק שהם תכננו, הם גם מסוגלים לספק את הילד, ועדיין לא חייבים כלום. (אם לא הבנת למה אני מתכוון ב"טענה חזקה יותר" אני אסביר שוב).

נועם m

New member
אמ.. זה מה שנראה שאמרת...

"20, 26, 40.. וגם הגיל של תום (שחשבתי שהיא 20.. ) עדיין בתחום בו היא מסוגלת להיות אם לכל דבר, וגם אם טובה... היא פשוט תצטרך לשנות את התוכניות חיים שלה. ולכן, אם בגיל הזה היא תעשה הפלה, זה רק מתוך פינוק." וכן התייחסתי לה"האם הם יהיו הורים טובים". אפילו אם זה לא נאמר בפירוש: מבחינתי, לרצות את הילד (וגם אם רק בעוד שנתיים, ולא בדיוק בשלב הנוכחי), ולהיות מסוגלים לתמוך בו- כלכלית ו"נפשית", או איך שלא תרצה להגדיר את זה, אלה תנאים הכרחיים ללהיות "הורים טובים". מה לעשות שרוב בנות ה-18 (כלומר, "הגיל של תום"
), עדיין לא בוגרות נפשית מספיק בשביל להיות אמהות (לפחות רוב בנות ה-18 שאני נתקלתי בהן), ובטח שלא מסוגלות לתמוך בו כלכלית; ושלא נדבר על כך שרובן בכלל לא ירצו אותו. ברור שלא כל בת 26 תוכל להיות אמא טובה. אני כן מאמינה שאצל רוב בנות ה-26 נקודת המוצא היא שונה מזו של רוב בנות ה-18. מבחינתי, בנות ה-18 דומות יותר לדוגמה של בנות ה-14 ש- lycan נתן (אפילו אם זו דוגמה קיצונית יחסית), מאשר לבנות ה-26.

Piren

New member
אבל אין זה משנה הגיל ../images/Emo13.gif

הרי אני דיברתי על בנות 18 שכן רוצות ומסוגלות לתמוך בתינוק
פשוט לא תכננו על אחד באותו הרגע
אם תגידי, "אה, אז גם הן לדעתי מתפנקות אם הן יפילו" אז נגמר פה הדיון בנושא הזה.. ואז הגענו למסקנה שגם בת 18, שנכנסה להריון בטעות, מתפנקת אם היא עושה הפלה

L y c a n

New member
אני מבקש ממך להסביר כדי

לראות אם אתה מבין, ומסתבר שהממ לא ממש קיצר תקשיב טוב: ההתפלגות של הורים המסוגלים לקיים ילדים, משתנה משלב לשלב בחיים, כלומר מגיל לגיל בחיים, אז באופן יחסי הרוב נמצא סביב גיל 26, וזו הייתה הכוונה.. ופעם שלישית, אתה מנסה חזור ושוב לדון בתום ספציפית, לעומת העובדה שאני בוחר לדון בכלליות.. יחי ההבדל.

Piren

New member
חחח

אז אתה מסכים, שאם הם בני 20 שמסוגלים לקיים את הילד (אפילו שהם לא ברוב), בשבילהם הגיל לא משנה? |(נניח, בני 20 עשירים בטירוף). אני לא מנסה לדון בתום אגב, אני מראה שאמרת דברים שתומכים במה שהיא אמרה, ולכן אם אני אסתור את הדברים שלה, זה יסתור גם את שלך. אבל בכל מקרה.. >אני< זה שהוסיף את היכולת לקיים.. אתם אפילו לא דיברתם על זה.

L y c a n

New member
יכולת לקיים לא נובעת רק מכסף..

ו.. אחוז האנשים שמסוגלים לקיים ילד בגיל 20, לא גבוה במיוחד במיוחד היום

Piren

New member
מה אתה מדבר לי על אחוזים?

דיברתי על אלו >שכן< מסוגלים.. אולי תענה לנושא במקום לזיין בשכל על סטטיסטיקה?

אין לנו בעלות על אנשים אחרים.

אני נגד להרוג תינוקות. אוברים זה משהו יותר מסובך, בגדול זו תופעה שלילית שהחברה שלנו הופכת מרוכזת בעצמה ואנשים חושבים להרוג אובר בגלל ש"לא מתאים להם" הצעד הנכון במקרה הזה הוא פשוט לשלוח את הילד לאמוץ ולהיות מעורבים בחיים שלו במידת המינימום שההגינות מחייבת. יש הרבה זוגות חסוכי ילדים שיסמכו לאמץ ילד.

עתודאית

New member
לא מסכימה לחלוטין

אני חושבת שאין סיבה שהתא המשפחתי לא יראה כמו שחלמנו מגיל 4. אין סיבה שהילד לא יגיע למשפחה בדיוק ברגע שהמשפחה מוכנה ורוצה לקבל אותו. לדעתי רק(!) ככה הילד יוכל לקבל באמת את הטוב ביותר! במידה והילד מגיע בזמן "לא טוב" בשביל האמא, הוא יגיע למשפחה שבה אין סבלנות לילד, שהם רואים בו טעות, משהו שהרס להם את התוכניות... ולדעתי ילד כזה לא יוכל לקבל את הטוב ביותר

קשה לי להאמין

שאת לא נהית אישיות בפני עצמך. הכל תלוי בך. לא יכול להיות כזה דבר. זה יכול לטעמי רק להוסיף, להעשיר, לא במקום כלום, אולי במקום זמן בטלה או מנוחה, אבל אף פעם לא במקומי. למה שאני אביא ילדים אם לא יהיה יותר אני, מה יצא לי מזה?

נועם m

New member
גם לי קשה להאמין...

אבל נסי להכנס פעם לאיזה פורום של "הריון ולידה", או "הורים" או משהו בסגנון, ותקראי מה לנשים שם יש להגיד. זה די מעורר חלחלה.

Piren

New member
נסי את פורום "הנקה"

אחות של חברה שלי חברה שם (אני חושב שבתפוז), יש שם בחורות שבטוחות שהנקה זה הדבר הכי חשוב בעולם, בלי הגבלת גיל... כן.. יש שם ילדים בני 8 (כן.. 8! כיתה ב,ג) שעדיין האמהות שלהם מניקות אותם.

L y c a n

New member
הממ אתה יודע שפעם

בימי קדם מה שנקרא, היו מניקים גם עד גיל 20??

Piren

New member
ואתה יודע שפעם, בימי קדם

היה מותר לך לקחת ילדה מתחת לגיל 12, ולהפוך אותה לשפחה שלך? שלא נדבר על לסרס את העבד שלך ... זה בכלל להיט
אז עכשיו אחרי שהחכמנו ולמדנו משהו חדש, what's your point?

L y c a n

New member
ואתה יודע שבאפריקה עד היום

עושים "ברית מילה" לנשים? אני לא יודע, מה הנקודה שלך??

Piren

New member
חחח

היא דיברה על פורום מעורר חלחלה, אני הבאתי לה פורום דומה בנושא הזה... אתה באת וזיינת בשכל, אז זיינתי בשכל בחזרה.. ועכשיו נחזור, מה היתה הנקודה שלך? או שפשוט לא הבנת את התגובה שלי לתום?

L y c a n

New member
אני לא רואה שום דבר

מעורר חלחלה בלהניק עד גיל 8.. מקסימום, מוזר.

Piren

New member
אני שמח בשבילך

אבל התגובה שלי היתה לתום... וגם אם לא, מה זה משנה מה אתה חושב? כתבתי מה אני חושב.

למעלה