נישואים וילדים

זה שהן נכנסות לפורום

הריון ולידה רק מראה לך- בדיוק מה הסיבה
לא היו להן חיים מלכתחילה
, ברור שללדת זה מדהים והכל, אבל להפוך את זה לעיסוק היחיד בחייך זה תמיד לא בריא. שוב, ברור שזה חלק אחד מהחשובים ביותר בחיים שלך מאותו רגע,אבל אסור לשכוח את עצמך ואת מה שאת רוצה בשביל עצמך אולי זו איזו מסקנה שהגעתי אליה תוך כדי השרשור הזה. לעתיד.

נועם m

New member
חחחחחח

אני לא כל כך בטוחה ש"לא היו להן חיים מלכתחילה", לפחות לא לפי מה שהן מספרות. וזה מה שמפחיד פה- לחשוב שלא משנה כמה מלאים ועשירים יהיו החיים שלך, ההפיכה לאמא אוטומטית כאילו מסרסת חלק מהדברים האלה.

חלק בטח

בגלל זה אנשים מתכננים מתי מתאים להם ומתי לא, לרוב זה מצליח אני משערת. כנראה שזה שווה את זה. כשמגיע הרגע

נועם m

New member
אני לא בטוחה כל כך...

יש בחברה שלנו כזה טאבו על כל הנושא הזה: אישה ש"תעז" להגיד שקרו לה עוד כמה דברים נפלאים בחיים חוץ מהילדים שלה, נתפסת אוטומטית כסוג של מפלצת נטולת רגשות (ואני בכוונה מקצינה). גם אני האמנתי (או יותר נכון, רציתי להאמין) ש"כנראה שזה שווה את זה ולרוב זה מצליח". אבל ככל שמתעמקים יותר בנושא, קוראים בין השורות דברים לגמרי הפוכים. את רואה קבוצה הולכת וגדלה של נשים מתוסכלות, שמרגישות שהעולם מסתכל עליהן קודם כל ובעיקר בתור אמהות, ולא בתור אדם אינדבידואלי. והדבר היותר נורא הוא שגם הן כבר רואות את עצמן באור כזה. לא יודעת מה להגיד לך- באמת מעניין אותי מאיפה העניין הזה נובע. אבל בדיוק בגלל זה, ועם כל האהבה שלי לילדים, אני כבר לא אוטומטית אומרת שיהיו לי כמה.

הפלה זה רצח !!!!!!

אסור בתכלית האיסור היה לי מקרה עם האקסית שחשבנו שהיא בהריון והיא רצתה לעשות הפלה אמרתי לה שאם היא עושה הפלה אני לא מכיר בה יותר ולא ארצה לשמוע ממנה באיזה זכות יש לנו למנוע ממישהו לקבל חיים זה רצח במלוא מובן המילה לכל הנשים אל תעשו את זה

נועם m

New member
זה הגוף שלה!

באיזו זכות אתה בא ומחליט למישהי מה היא תעשה או לא תעשה עם הגוף שלה?! ההתייחסות הזו לאישה היא כאילו היא רחם ותו לא, היא התייחסות נוראה בעיני. ועם כל הכבוד- בעתיד, זה אולי יהיה יצור חי, אבל כשעושים הפלה מדובר באוסף של תאים שלך תדע למה הם יתפתחו בסוף. שלא נדבר על כך שלפי היהדות, עובר נחשב אדם רק כשהוא יוצא מהרחם. כל עוד הוא עדיין "בפנים", הוא לא מוגדר כיצור חי (בניגוד לנצרות, למשל, שבה מאמינים שהתינוק מקבל את ה"נשמה" עוד בהיותו ברחם).

Piren

New member
גם ההתייחסות

כאילו העובר שייך רק לה, וכאילו מטרתו היחידה של הגבר זה לספק לכן זרע ליצירת עוברים, זה נורא בעייני
הפלה (כאשר מדובר בזוג כמובן) תלויה בשני ההורים, ולא רק האם. הוא לא יכול להכריח אותה לא להפיל, והיא לא יכולה להפיל בלי לשאול אותו.

L y c a n

New member
אתה מודע לעיניין שאתה למעשה

סותר את עצמך?? "הוא לא יכול להכריח אותה לא להפיל" "והיא לא יכולה להפיל בלי לשאול אותו" אתה לא חושב שבגלל שהוא לא יכול להכריח אותה להשאיר, היא יכולה להפיל? וחוץ מזה, זה ברור שזה הגוף שלה, וזו גם העמדה שלי מלכתחילה.. אם אני כגבר אתקל במצב כזה, אנסה לשכנע להשאיר.. אבל אם אראה שזה לא הולך, ברור שאתמוך בה ואנסה להבין אותה, הרי זה באמת הגוף שלה, זה היא אמורה לעבור 9 חודשים של סבל, היא אמורה להוליד אותו\ה..

Piren

New member
לוגיקה זה לא התחום שלך

אם X גורר את Y, זה לא אומר שאם לא X, אז Y. ואני אחזור על מה שאמרתי - כמו שהוא לא יכול להחליט בשביל שניהם מה לעשות, היא לא יכולה להחליט בשביל שניהם מה לעשות. כמו שהוא לא יכול להכריח אותה לא להפיל, היא לא יכולה להפיל בלי התחשבות בדעה שלו. זה הגוף שלה, אבל גם התינוק שלו. אם זה היה בגוף שלו, והיא היתה רוצה את התינוק, היא לא היתה אומרת "אהה באסה, חבל שאני לא יכולה להכנס להריון בעצמי". כנראה אבל שבשבילכם,המטרה שלך בעולם זה לספק זרע לנשים ותינוק בתוך הרחם הוא של האם בלבד, אך מחוץ לרחם הוא של שני ההורים. שיוויון זכויות לא תקף כשמדובר בילדים

L y c a n

New member
זה מדהים איך שאתה קורא תגובה

ובוחר להתייחס רק למה שאתה רוצה.. זה התינוק שלו אבל גם שלה, באותה מידה, אתה לא חושב? אני לא רשמתי שהוא פשוט צריך להגיד אוי באסה, אבל סופו של דבר זה הגוף שלה שמוליד את התינוק, והאישה היא לא מעין מכונה האמורה לספר צאצאים לגבר..

Piren

New member
זה מדהים שגם אתה עושה את זה

אז אחרי שלא הצלחת להבין מה שאמרתי קודם, וגם לא את התגובה שלי עכשיו.. אני אסביר בפעם השלישית, אבל בלי להביא לך גלידה. אמרת "זה התינוק שלו, אבל גם שלה, באותה מידה, אתה לא חושב?" בדיוק, באותה מידה (כן, זה מה שאני חושב). ולכן, היא לא יכולה להפיל כי בא לה, אפילו שזה הגוף שלה (כי התינוק שלו באותה מידה). אז עצם העובדה שאתה אומר "אבל סופו של דבר זה הגוף שלה" כן סותר את הדעה שלך שהתינוק שלו, וגם שלה, באותה המידה. אם אותה מידה, אין "סופו של דבר", אם לא אותה מידה.. אין לנו על מה לדבר בכלל, כי אתה מתייחס לכך כאילו המטרה של הגבר זה לספק זרע להריון של נשים (ומפתיע בכך שאתה לא מתייחס לאישה בתור מכונה להריון..כי אלו מסקנות לא רחוקות). ושוב - ההחלטה בידי שני ההורים ביחד, אף הורה לא יכול להחליט בעצמו מה יהיה. לא האישה, ולא הגבר.

L y c a n

New member
הוי...

תקרא את כל התגובה, לא את חלקיה. זה לא הייתה סתירה של דברי, אני שידרגתי את התאוריה שלי במהלך הכתיבה שלי, והנקודה הייתה כזו, אני אשתדל להסביר לאט כדי שאולי תבין.. לאט,מהר לא איכפת לי. ברמה הראשונית, זה ילד של האמא כמו גם של האבא, אבל, האישה היא זו שזוכה בנטל ההיריון ולכן, יש לה קצת יותר דעה בנושא, והגבר הוא לא מכונה בדיוק כמו אישה, כמו שרשמתי, ד"א, הוא צריך לנסות להשפיע אבל. ברור שההחלטה של שניהם ביחד, אבל, אם האישה לא מסכימה, ורוצה הפלה, אז הגבר צריך להסכים.. זה הכל..

Piren

New member
מה אתה מתלונן?

זו כל ההודעה שלך "זה התינוק שלו אבל גם שלה, באותה מידה, אתה לא חושב? אני לא רשמתי שהוא פשוט צריך להגיד אוי באסה, אבל סופו של דבר זה הגוף שלה שמוליד את התינוק, והאישה היא לא מעין מכונה האמורה לספר צאצאים לגבר.." אתה "שידרגת" את הדעה שלך על גבי 2 משפטים? אכן, זו סתירה. אולי כדאי שתכתוב מהר יותר, אולי ככה לא תשתנה הדעה שלך לאחר 11 מילים. קיצר, בסופו של דבר, הדעה שלך היא שלאישה יש יותר החלטה בנושא. משהו שאני לא מסכים לגביו (ותום, בתור פמניסטית, אמורה לא להסכים גם כן).

L y c a n

New member
אבל עובדה שהיא כן.

וזה גם לא קשור, אני יודע מה הדעה שלי, והיא לא השתנתה עדיין.. פשוט תקרא את ההודעה שלי מלמעלה, אין לי כח לשכתב.

נועם m

New member
חחחחחח

אז בתור פמיניסטית- עניתי לך על כך בהודעה אחרת. ברור שבאידיאה לשני ההורים התייחסות ואחריות שווה לחלוטין בסיטואציה כזו, אבל אתה לא יכול להתעלם מן העובדות בשטח (והעובדה היא, שהיא זו שנושאת את התינוק).

Piren

New member
אז לא ממש פמניסטית

אם את לא מאמינה שקיים שיוויון זכויות בנושא הזה
בדומה, פיזיולוגית, גבר הוא ללא ספק חזק יותר מן האישה. לכן, אין טעם לטעון לשיוויון זכויות במקצועות שדורשים עבודה פיזית. לכן, פעם הבאה שאת נגשת לעבודה בבניין, תזכרי שלגבר, יש יותר זכויות ממך
יש הרבה עובדות בשטח שיכולות לדחוף כל צד מעבר לקו האמצע (של השיוויון).. כל הפואנטה בשיוויון זכויות הרי, זה שלמרות ההבדלים האלו, את תקבלי את אותה הזכות, בדיוק כמו הגבר. חבל שעכשיו, כשהגבר הוא בעמדה שבה הזכויות שלו נפגמות, את משתמשת ב"עובדות בשטח" בשביל לתרץ את החוסר שיוויון.

למעלה