נישואים וילדים

Piren

New member
חחחחחח

אתה לא קשור. עם הדעה שלא אני לא מסכים, זה כן, אבל התגובה שלי בכלל נוגעת לעובדה שהיא לא יכולה להחשב פמניסטית, אם זו הדעה שלה
(ולא נוגעת כלל להאם אני מקבל את הדעה שלה או לא) אני לא קשור, ואתה מוכיח שוב שהלוגיקה שלך לא משהו בכלל.

L y c a n

New member
אני התייחסתי ישירות להשוואה

שלך בין העבודות חמוד ההשוואה היא די לא במקום. זה ברור שקבלן בניה יעדיף לקבל גבר שיותר חזק מהאישה באופן יחסי לעומת זאת, אם תבוא אישה שתהיה מספיק חזקה ותעמוד בעבודה, אין סיבה שלא תתקבל זה הכל.

Piren

New member
ושוב, אנלוגיות אתה לא מבין

ההשוואה פה מראה, שזהו תחום שלגבר, יש יותר זכויות בגלל עובדה בשטח. היא לא תקבל את זה, בין אם הוא באמת חזק יותר או לא, כי זה סותר את עקרונות השיוויון זכויות שלה (לכן, אין זה משנה אם ההאשה חזקה או חלושה, מה שחשוב שיש לה זכות שווה). בדומה, כך גם ההריון.

L y c a n

New member
אז בחרת השוואה לא נכונה

וזו ההודעה האחרונה שלי.. צריך להתארגן לפני הנסיעה.. אגב, יש לך בעיות מספר.. אני מקווה שתמצא זמן להתמודד איתם
כך את זה כ

Piren

New member
חחחח

מדהים שההשוואה שלי לא נכונה, אבל תום מסכימה איתה
זה בסדר, אני חושב שגם לך יש בעיות, רק שאני לא חושב שיש להם טיפול... זה משהו מולד... אגב, זו פעם שנייה כבר שאתה כותב "כך" במקום "קח".

נועם m

New member
טוב, סבבה, נכנעתי- צודק ../images/Emo6.gif

ועדיין יש לי בעיה עם ההשוואה של הריון לעבודה בבניין

Piren

New member
חחחח

כמו שאמרתי לו, זו אנלוגיה.. אין לקחת אותה כמשמעה, אלא לחשוב קצת ולהבין את משמעותה
אז מה... תמו ימי הפמניסטיות שלך?

נועם m

New member
חחחחחח

איך, לעזאזל, אם אמרתי שאתה צודק, הצלחת להגיע למסקנה ש"תמו ימי הפמיניסטיות שלי"?

Piren

New member
חחח

חשבתי שתוותרי על זה מאשר על הטענה השנייה :) אני אחפש את השינוי בדעה שלך באשכול

נועם m

New member
מתי שמעת אותי אומרת

שהפלה לא תלויה בשני ההורים? אבל הוא הציג את זה כאילו הוא מחליט מה היא צריכה לעשות, שלא נדבר על ההצגה שלה כרוצחת...

Piren

New member
שכחת לייצג את הדעה הגברית שם

אמרת (צעקת) שזה הגוף שלה, וממתי הוא יכול להחליט מה היא תעשה איתו... לא ראיתי משהו בסגנון "אתה יכול לדבר איתה על זה, ותחליטו ביחד". אגב, התגובה הראשונה שלך: "בסופו של דבר, זו החלטה של האם ואין לאף אחד זכות להתערב לה בכך. זה הגוף שלה. כמובן שבנישואים המצב יותר מסובך, וזה משהו שלדעתי צריך לסכם עוד לפני הנישואים- מה יקרה אם היא "בטעות" תכנס להריון." הוא לא נשוי.

נועם m

New member
או קיי, מקבלת.

אולי לא הבהרתי את עצמי מספיק טוב. אבל נסה שניה לחשוב על זה בפסים ריאליים: כמובן שבאידיאל אם מישהו מבני הזוג רוצה את התינוק, לא עושים הפלה בסיטואציה כזו. אבל בסופו של דבר- התינוק הזה "גדל" בתוך הגוף שלה. יש להריון השפעה גדולה יותר על האם, לא משנה מה יהיה. איך בסיטואציה כזו, כשמדובר בגוף שלה, אתה באמת יכול "להכריח" אותה להשאיר את התינוק? וכדי שלא תגיד שאני משמיטה את הצד הגברי
, ברור שיש גם בעיתיות גדולה בסיטואציה שבה הגבר דווקא רוצה להיות אב, ועדיין תלוי לחלוטין באם ובשיקול דעתה.

Piren

New member
כמו שאמרתי

אף צד לא יכול להכריח אף צד. אם שני הצדדים לא מגיעים להחלטה, תפנו לבית דין, תארגנו הסכם עם עורך דין.. משהו, אבל לא לעשות כלום על דעת עצמך, אפילו אם זה הגוף שלך. תלוי באם ובשיקול דעתה, אבל לא מוגבל לאלו בלבד. אם אתן לא "בית חרושת לתינוקות", קצת קשה להסביר למה אתן מחזיקות בלעדיות על ההחלטה לעשות ילד.

נועם m

New member
אל תכניס לי מילים לפה... ../images/Emo13.gif

הדבר האחרון שהתכוונתי אליו הוא ש"נשים מחזיקות בלעדיות על ההחלטה לעשות ילד". כל מה שעשיתי היה לנסות להסביר למה הסיטואיה הזו מורכבת כל כך. ועדיין- ההצעות שלך לא ריאליות... עד שבית דין "יתפנה" להתעסק בנושא היא כבר בטוח תלד את התינוק...
(חחח... שיטה לא רעה כשאני חושבת על זה...)

Piren

New member
למיטב ידיעתי

ישנו זירוז משפטי בנושא כזה. אני יכול לבדוק עם עורכי דין אם את רוצה
מה שכן, אם את כן מבינה שהיא גם לא יכולה להפיל כי היא רצתה... איך את מציעה לפתור את הדילמה? מה עושים?

נועם m

New member
לפנות לרב, כמובן ../images/Emo6.gif

(מקווה שהבנת שזה בצחוק...
) אין לי פתרון, לצערי. באמת לא יודעת מה להגיד לך. אני מניחה שבסופו של דבר, פותרים כל מקרה לגופו. לא חושבת שיכולה להיות איזו קביעה גורפת בנושא.

זכוכיות

New member
אני חושבת שזה מסוג הדברים

שחובה לדבר עליהם לפני שהם קורים. אני תמיד דאגתי ליידע את בני הזוג שלי שאני לא מתכוונת להיות אמא הרבה לפי שהגענו לשלב האינטמי, הבהרתי שאם משהו מתפקשש- תתצע הפלה ולא תהיה להם שום זכות וטו בעניין, ברגע שהעובדה הזו ברורה הם בוחרים האם להיכנס איתי למיטה או לא. לדעתי גם במקרה הפוך (בחורה שמתנגדת להפלות באופן נחרץ) וגם במקרה של בחורה שאין לה כיוון חד משמעי בנושא חובה להריץ בשלב התחלתי של הקשר, תסריטים אפשריים בנושא, אנשים צריכים לדעת לאן הם נכנסים. זה הרבה יותר קל ופשוט מבדיקות בנוגע למחלות מין שהיום רוב הזוגות דואגים לעשות, שיחה, הבהרת עמדה נחרצת, זה הכל.

תשמעי ותשמעי טוב

אני לומד יהדות הנשמה נמצאת ברחם מהימים הראשונים אז תבדקי לפני שאת מדברת זה הגוף שלה אבל התינוק הוא גם שלי והיא לא יכולה להחליט דברים כאלה על דעת עצמה אם היה תינוק והיא היתה עושה הפלה לא הייתי יכול לסלוח לה על זה ולא הייתי יכול להסתכל עלייה ואין קשר לזה שאת אומרת שאני מסתכל עלייה כרחם ותו לא זה לא קשור אם עומד לצאת תינוק למה שהיא תשלול ממני את האפשרות להיות אבא ולמה שהיא תרצח את התינוק שלי

מה-אתה-אומר?

תגיד לי.. אתה תחזיק את התינוק בתוכך 9 חודשים? היהדות תדאג לילד כשהוא יוולד? לפעמים, עדיף להפיל מאשר להביא ילד שכל חייו יסבול ואם אישה רוצה להפיל, זכותה המלאה

למעלה