נמרוד הראל והטלקינזיס

LiranTheWizard

New member
נמרוד הראל והטלקינזיס

אתמול שודר הפרק היפה ביותר של התוכנית לפי דעתי כי סוף הציגו שם קסמים! ועכשיו חלק שלא כולם יאהבו: את כיפוף הכפיות אפשר ללמוד. זה לא בעיה. ישנם מספיק תקליטורי DVD שיכולים להסביר זאת. הטוב ביותר מהם הוא כמובן של Patrik Kuffs - ראיתי אותו ומאז לא צריך כלום - ממש המאסטרו של התחום לדעתי. הבלוק שנופל - צירפתי אתר בו מוכרים את הקסם הזו לכל המעוניין. בקשר כפית שזזה מעצמה. טריק נחמד אבל אשאיר לכם לגלות כיצד זה עובד. גם כן, לא משהו מתוחכם מדי. רק דבר אחד אין לי כ"כ מושג - איך מצאו את המים. אני כן יודע, שמוכרים בחנויות קסמים באינטרנט כל מיני מיכלים מיוחדים שאפשר להתסיר בהם חפצים קטנים והקוסם יודע איפה החפץ מוסתר ו/או איזה חפץ. אני לא לגמרי יודע על איזה בסיס זה עובד למרות שאולי זה עובד על בסיס הקסם החביב "קוביית הטלפתיה הסינית". הקסם עם המכסה האדום. למי שיש יודע על מה מדובר. לגבי החשמל סטטי - קסם מאוד יקר. למעוניינים ישנו קישור מצ"ב. מה שכן - נמרוד הודה שכל אחד יכול ללמוד זאת. צודק. רק שזה יוצא יקר...

LiranTheWizard

New member
נקודה נוספת

האנשים שהיו בתוכנית - לא חשבתי שהם יבריקו מדי. מאוד קל לעבוד על מדענים. ג'יימס רנדי הוכיח זאת כאשר שולח לפני מס' שנים את סטיב בנצ'יק ועוד שותף שלו לערוך ניסוי בקרב קבוצת מדענים. הפרוויקט נקרא "The Alpha Project" ובסיומו קבעו המדענים שהם צפו בתופעות על-טבעיות אמיתיות. לאחר מכן, רנדי כמובן חשף שהכל טריקים. אז כאשר אומרים לכם שאורי גלר נבדק ע"י "מיטב המוחות" תרשו לעצמכם לפקפק בקביעה הזו מכיוון שידע בכימיה או פיזיקה לא מסייע בהכרח להבנה כאן. אני סומך במקרה על הזה רק על אנשים מסוגו של רנדי שיודעים כיצד שרלטנים עובדים ואני מניח שאם יום אחד מישהו יצליח לשכנע אותו, כנראה שאותו אדם באמת הצליח. תשמעו, עד היום איש לא לקח מדרנדי את המיליון דולר שהוא מציע כפרס לכל מי שיצליח להוכיח - מה זה אומר? חברים צאו מזה - התופעות האלה קיימות אבל עוד לא נבחנו בסביבה מבוקרת. ולכן, גם בטלוויזיה זה לא אמיתי.

LiranTheWizard

New member
אני מאמין שהקב"ה קיים

לא תוכל להפריך טיעון זה ואני לא אוכל להוכיח לך שהוא קיים. אבל קיים משהו מבראשית - אל תתכחש לזה.

imuser

New member
זכותך להאמין - אך אין הוכחות - ולמר

זכותך להאמין - אך אין הוכחות - ולמרות שניתן להוכיח לוגית שאין אלוהים. קודם כל אני אוכיח לך שאי אפשר להוכיח שיש אלוהים. 1 - כל הוכחה היא בשכל שלנו 2 - השכל שלנו מוגבל 3 - אי אפשר באמצעות כלי מוגבל (כמו השכל שלנו) להוכיח שום דבר מחייב עכשיו אני אוכיח לך בשכל המוגבל הוכחה לא מחייבת שאין אלוהים. 1 - הנחה- אלוהים הוא ברא את העולם, הוא קדמון לכל קדומים, הוא למעלה מהזמן ומהמקום 2 - לא ניתן לוגית / שיכלית / לתפוס בשום צורה, שישות שאין במה משמעות של זמן ושל מקום, ישות מוחלטת באחדותה ... לא יכול להיות שהיא תברא זמן ומקום, שמצריכים בהכרח, רצון וחסרון של האין סוף ועוד ... רוצה להבין עוד תחקור ביהדות על מושג ה"צמצום" של האין סוף לבריאת העולם ... ושלא יכול להיות בשכל שאלוהים ברא את העולם. זה אפילו משהו שאין צורך להוכיח, כי הוא לא יכול להיות אפילו בתאוריה.

חבריקו אני מתפלא עליך

בכל אופן, אם יצורים עלובים כמונו בני האדם לא יכולנו להיווצר לבד באופן טיבעי (אבולוציה) אז בטח שיישות מדהימה ורבת יכולות כל כך כמו אלוהים לא יכולה להיווצר לבד (או להיות קיימת מאז ומעולם), אם דבר מדהים כמו אלוהים נוצר מעצמו אז זה אפשרי גם לגבינו.

זאת הנקודה.

השכל המוגבל שלנו לא יכול להבין את זה שיש משהו- שאין לו זמן שהיה מאז ומתמיד ללא התחלה וללא סוף- אלוקים לא נוצר- הוא היה הווה ויהיה.

misipipi

New member
תרמית , עזרו לעצור את התרמית

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=282&msgid=90698114 תעזרו לחשוף את התרמית אם נעל יכול להיווצר לבד איך דבר פשוט כמו אורגניזם חי לא יכול להיווצר לבד? שאלה על תאוריית האבולוציה- לפני שהיה זכר ונקבה נפרדים אז היה קודם נניח מין כלשהו היה גם זכר ונקבה , נכון? אחר כך - איך הייתה הפרדה? ולמה זה טוב ההפרדה?

misipipi

New member
לא להאמין , הם מציפים את הרשת

http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95+%D7%A2%D7%A9%D7%95+%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%AA%D7%99++%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%A0%D7%A1&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9&meta= חוצפה שכזו , אפשר לנסות עוד חיפוש עם מילים אחרות בשילוב סיאנס סיינס וכו'.. איפה רפי גינת ואמנון לוי?

כנס אני אנסה להסביר לך ../images/Emo45.gif

להפרדה בין זכר ונקבה יש יתרון גדול מאד, כאשר מדובר ביצור בודד שמתרבה עם עצמו, כלומר מתחלק לשניים כמו חיידקים רבים, השינויים בין החיידקים מועטים ומבוססים אך ורק על מוטציות שהן טעויות בהעתקה, באוכלוסיה כזו כמעט כל החיידקים זהים זה לזה, הבעיה במצב כזה היא שאם פתאום תנאי הסביבה משתנים בצורה קיצונית כל האוכלוסיה או רובה המוחלט יכחד. לעומת זאת הפרדה בין זכר ונקבה מאפשרת גיוון הרבה יותר גדול בגנים של האוכלוסיה, בניגוד למצב הקודם, כאשר שני אורגניזמים זכר ונקבה יוצרים צאצא יחד אז הצאצא לא כולל רק מוטציות אלא הוא כולל גם מיגוון רחב הרבה יותר של שינויים שהם שילוב של הגנים הן מהזכר והן מהנקבה, זה אומר שהפרטים באוכלוסיה יהיו הרבה יותר שונים זה מזה והדבר מאפשר התמודדות טובה יותר עם שנויים קיצוניים בסביבת המחיה (שינוי דרסטי בטמפרטורה, הופעה של טורפים חדשים באיזור, התמודדות עם מחלות ומגפות.....) כי כמעט תמיד יהיו פרטים באוכלוסיה שהגנים שלהם מאפשרים להם להתמודד עם המצב החדש. הנה דוגמה מספרית שתעזור לך להבין זאת בצורה טובה יותר, נגיד יש אורגניזם שרק מתחלק עם עצמו ואלו הגנים שלו - 1111111111 כאשר הוא יתחיל להתחלק ולהתפצל תיווצר ממנו אוכלוסיה כזו: 1111111211 5111171111 1118111111 1111111311 1111111111 1131141111 אתה רואה שכמעט כל הצאצאים זהים לאבא. לעומת זאת כאשר יש שני הורים שונים: 1111111111 2222222222 האוכלוסיה שתיווצר תהיה הרבה הרבה יותר מגוונת בגנים שלה: 1121271211 2512221121 2122112242 1122112822 1131221211 2121262112 ההפרדה בין זכר ונקבה התחילה כנראה באורגזינמים שחוץ מלהתפצל שוב ושוב ושוב התחילו גם להיצמד זה לזה ולהעביר בינהם נוזלים וחומר גנטי שממנו נוצרו אורגניזמים נוספים.

תוספת להסבר

תחשוב על יצור שמתרבה רק עם עצמו ע"י חלוקה, נגיד שליצור הזה יש תכונה 'X' מסויימת שנותנת לו יתרון, לדוגמה רגליים קצת יותר חזקות מהממוצע שגורמות לו לנוע מהר יותר (ולהתחמק מטורפים), התכונה המועילה הזו תעבור גם לצאצאים שלו. עכשיו חשוב על יצורים שמתרבים בצורה זוגית, לאחד מהם (נקרא לו "זכר") יש את אותה תכונה 'X' שנותנת לו יתרון וגורמת לו לנוע מהר יותר מחבריו, ולייצור נוסף ממין "נקבה" יש תכונה אחרת מסוג 'Y' שגורמת לו לראייה טובה יותר (שתעזור לו להבחין בטורפים מרחוק ותעזור לו למצוא מזון ביעילות גדולה יותר). כאשר שני היצורים האלו מזדווגים ונולדים להם צאצאים אז לחלק מהם תעבור התכונה הטובה 'X', לחלק מהם תעבור התכונה הטובה 'Y' וכאן מגיע החלק הכי יפה - חלק מהצאצאים יקבלו גם את תכונה 'X' וגם את תכונה 'Y', ובבוא הזמן תכונות אלו יצתרפו לתכונות טובות נוספות בדור היצורים הבא וכך הלאה והלאה תוך כדי שיפור מתמיד.

misipipi

New member
אני עדיין חושב שלאחד יש יתרון גדול

בשביל להתרבות לא צריך שתים, מה גם שמוטציות שגרמו שיהיה מין עם מערכת רבייה זכרית ולנקבה ויצרו אוזניים ומוח, לא תהיה בעייה לעשות מוטציות אחרות, מה לגבי פרחים ועצים? מה קדם למה הזכר או הנקבה? זה היה בשלבים - חצצורה אחר כך קסילופון או קודם רובה אח"כ כדורים? מערכת הרבייה הזכרית הפשוטה חיכתה לנקבה? או שמערכת הרבייה הנקבית הפשוטה חיכתה לזכר שיווצר?

אז קרא שוב את ההסבר שלי

קרא שוב את ההסבר שלי, כאשר הרוויה היא זוגית הייצורים מתפתחים בצורה הרבה יותר מהירה, כאשר 2 יצורים זכר ונקבה נפגשים ולכל אחד מהם יש כמה תכונות טובות (שנותנות להם יתרון בסביבת המחייה) יש סיכוי לא רע שהצאצא שלהם יקבל את התכונות הטובות משניהם וכך הסיכויים שלו לשרוד ולהעביר את הגנים האלו הלאה טובים יותר מהסיכוי שהיה להוריו (אם לאבא היתה תכונה טובה אחת בלבד X, ולאמא תכונה אחת טובה Y, לילד יהיו הרבה פעמים שתי תכונות טובות גם X וגם Y), אם הרוויה היא לא זוגית אז לצאצא תהיה רק תכונה טובה אחת או X או Y, את הנקודה הזו הבנת? התהליך לא התרחש ביום אחד אלא במשך מיליוני שנים, בהתחלה אלה היו אולי בקטריות שנצמדות זו לדופן של זו ומעבירות בינהן חומר גנטי, בהמשך זה התפתח למה שאנחנו רואים כיום.

misipipi

New member
אז למה לא 3 או 4?

ומה קדם למה , הזכר עם המערכת הפשוטה שלו שנוצרה ככה סתם בטעות ואם כן הוא חיכה לנקבה עם המערכת הפשוטה שלה שגם נוצרה לה בטעות , איז מרחק עברו עד שאחד מצא את את השני? או להפך (קודם נקבה)? ועדיין אני חושב שלאחד יש יתרון גדול מאוד , אם מוטציות בטעות יצרו מוח , לב , אוזניים הם יכלו גם ליצור עוד הרבה גנים שונים וטובים גם במין שהוא מתרבה מעצמו

למעלה