נמרוד הראל והטלקינזיס

כמו לשאול למה אין לנו 3 או 4 עיניים

האבולוציה "מוצאת" בדרך כלל את הכמות האופטימאלית בו נגדיר זאת כך, עין אחת זה לא מספיק, 2 עיניים זה מעולה כי זה מאפשר לנו ראייה תלת מימדית, 3 או 4 או יותר עיניים כבר מצריך יותר מדי אנרגייה לצורך פיענוח התמונה ולא נותן תוצאה טובה יותר מאשר 2 עיניים, כך גם לגבי מדוע אין לנו 3 או 4 רגליים (מצריך הרבה פעולות תאום במוח שיבואו על חשבון דברים חשובים יותר).... דברים כאלו נפוצים בעיקר אצל חרקים משום שזה כנראה מתאים להם יותר, עכבישים לדוגמה. בצע חיפוש בפורום אבולוציה היו לא מעט שרשורים בדיוק בנושא הזה אם זה באמת מעניין אותך, קצת חרגנו מנושא הפורום.

LiranTheWizard

New member
יש לך בעיה אם האיש?

לדעתי הוא עושה עבודה מצויינת. למה להאמין לגלר בדיוק? תן לי סיבה טובה. דבר אחד אני רוצה לומר לך - עיני אינה צרה בו! להיפך, אם היה מפרסם עצמו כקוסם כמו נניח, דיוויד קופרפילד - אין לי שום בעיה ואז זה היה הרבה יותר מהנה. כאן, הוא טוען למשהו שמעולם לא עמד במבחן רציני. ואל תזכיר את העובדה שהוא נבדק ע"י מדענים, כי גם רנדי הצליח להוליך אותם שולל ולצאת מוכרז כבעל כוחות על-טבעיים. אז אל תסתמך על כל בדיקה שאתה קורא עליה.

imuser

New member
תודה - ואיך הבלוק באמת עובד ?

אולי תספר לנו בקצרה איך באמת זה עובד... והאם ז"א בעצם, שטלקינזיס זאת יכולת לגרום לאנשים לחשוב שאתה מוזיז חפצים מרחוק ?

LiranTheWizard

New member
אין לי מושג איך הוא עובד

אבל אני מנחש שיש שם קצת אלקטרוניקה בפנים שעושה את העבודה. בוא נומר שזה לא עובד כמו ה-Banachek Pen, למי שמכיר את העקרון של העט הזו. כאן אני לא מאמין שהצליחו לעשות את אותו הדבר. טלקינזיס בהגדרה היא יצירת משהו מסויים (אנרגיה, כוח או כל דבר אחר) שהחושים לא תופסים אבל שמסוגל להשפיע על חפצים. לא רק להזיז אותם. למשל: אם אתה מחזיק כוס מים קרים - ממש קרים ואתה מתרכז, פתאום הם מתחממים עד שהם רותחים! האם כאן יש טלקינזיס? כיצד אתה מגדיר את זה? המילה קינזיס "מפריע" כאן כי היא מתייחסת לתנועה בלבד. אבל ניתן לומר שהצלחתי לגרום לחלקיקי המים לנוע בצורה מהירה כזו עד שהמים רתחו. לשיפוטך.

ואוו תודה רבה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

גדול אתה
(מקווה שנימרוד הראל לא יכעס סה"כ הוא בסדר גמור)

LiranTheWizard

New member
אין לו עילה לכעס כיוון

שזמין באינטרנט לכל דיכפין. רק תלמד מה לחפש והכל ייפרש בפניך. אני עצמי לא אחשוף שום סוד באמת מקצועי - אבל אין לי בעיה להפנות למקום ממנו ניתן לרכוש. ואני בספק אם מישהו מכם באמת ירכוש קסם מאוד יקר רק כדי לרצות את יצר הסקרנות. יש למשל חפיסת קלפים שעולה כ-400 ש"ח. כמה מכם ייקנו כזו חפיסה רק כדי לגלות את הסוד? אני מניח שלא הרבה...

tulk

New member
שמח על נדיבותך אבל,

תיזכור שעד כמה שנחמד להראות כמה אתה יודע וכל זה, אתה פוגע בלא מעט אנשים כאשר אתה חושף טריקים כאלו... אתה יכול לירמוז, להגיד שאתה יודע, אולי אפילו להגיד משהו או שניים, אבל תיזכור שיש אנשים שזה המיקצוע שלהם ואנחנו לא רוצים שכל העולם ידע איך הם עושים את זה.

LiranTheWizard

New member
אל תדאג את הדברים

היפים באמת אני שומר לעצמי. חוץ מזה, אם תקרא את הכתבה "מכופפים את האמת" או משהו כזה, במוסף לשבת, אתה תמצא שם לא מעט "סודות מקצועיים" ביניהם כיצד לשכפל ציור". דווקא בגלל זה אני מציג את הקסם בצורה שונה. קודם חושף את השיטה ובהפוך על הפוך מוכיח שיש כאן משהו אחר. זכור גם שרוב הקסמים הם יקרים - מי באמת יקנה את אותו כישוף חמוד ששובר כוסות בכמה מאוד דולרים רק כדי לדעת את הסוד? שמע, היחס בארץ לקסמים נובע גם מתוך איך שהקוסמים מציגים את זה. ואני חושב שחוץ מליאור מנור שהוא תותח בתחום למרות שגם הוא עשה כמה שטויות (אחד מהם זה לעצור את השעון שהוקרן במזנו על מגדלי עזריאלי) ועוד כמה אנשים, שאר הקוסמים לא מציגים את הקסם בצורה יפה (ואני מדבר על מנטליזם ולא על קסמי קלפים). ושוב - אם אני אמצא מתחזה אני אחשוף אותו - כי הוא מבזה את הענף וגורם יותר נזק מהנזק שאתה חושב שאני אולי גורם. ואני לא. נ.ב. זה לא אתה ששלחת לי את המסר ה"מנומס" בפרטי, נכון?

tulk

New member
צודק האמת, אך

ראשית כל בנוגע לכתבה "מכופפים את האמת" ניחשפו מיספר טריקים יחסית פשוטים מסיבה יחידה והיא להראות שלא צריך כוחות, במיקרה של נמרוד ברור לנו שאין כוחות, ולכן זה לא מצדיק גילוי של שום טריק... האמת שאכן רמת רוב המנטאליסטים בארץ אינה טובה במיוחד, אבל יש כאלו שעושים את זה יפה, ראה לדוגמא נימרוד הראל וליאור מנור, (למרות שכרגע אני קצת במשבר כעס מיזערי בנושא נימרוד ויכולת ההצגה שלו), ואחת הסיבות היא פשוט שאין לנו הרבה מנטאליסטים ביחוד לא מיקצוענים, וישר כוח במצוד אחר הרמאים, אני איתך ;)

שמע גם אני חשבתי על זה, אבל......

שמע סה"כ נמרוד הראל באמת עשר, אני מאד מעריך את הכנות שלו, בניגוד לאורי גלר שטוען שהוא עושה את הדברים האלו בעזרת כוחות על טיבעיים, אבל אין מה לעשות, היום בעידן האינטרנט לא ניתן כבר להסתיר כבר סודות כאלו, אנשים שנכנסים לעסק הזה צריכים לדעת שהיום אפשר למצוא בקלות תשובות לכל דבר באינטרנט, קצת חיפוש בגוגל, בפורומים, ומוצאים הכל, תשובות לכל קסם וטריק, זה דבר שהם צריכים וחייבים לקחת בחשבון, ודווקא בגלל זה להשקיע ולנסות להיות מקוריים יותר. האמת? קצת התאכזבתי כשראיתי שהטריק שנראה כל כך מדהים מהתוכנית האחרונה של הטלקינזיס (בלוק העץ שנופל מהבקבוק והכוס שמתנפצת) זו בסך הכל ערכת קסמים שניתן לקנות בחנות, אין מה לדבר זה מאד מאכזב, אבל מצד שני עדיין יש לנימרוד גם לא מעט טריקים מקוריים ואני מקווה שבעיקר על טריקים כאלו הוא יתבסס בהמשך ולא על ערכות מוכנות. בו נגיד ככה הטריקים עם הכוס המתנפצת ועם בלוק העץ שנופל הם עכשיו כבר טריקים "שרופים" שהוא כבר לא יכול להשתמש בהם, כי בפעם הבאה שהוא יציג את הטריק הזה ויגיד לצופים שהם יכולים לקחת את בלוק העץ כדי לבחון אותו בבית, יקום החכמולוג שיבקש לקחת לבדיקה גם את הספר ואת הבקבוק ואת השולחן...... בקיצור חייבים להיות מאד מקוריים היום בתחום הזה כדי להצליח, מה לעשות אנחנו בעידן טכנולוגי.

LiranTheWizard

New member
אכן, גם אני יודע

שהיום הכל נגיש לכל אחד. הסיבה שהתאכזת היא הסיבה שאיני חושף (בד"כ) קסמים מסויימים כי אני יודע שאנשים מאוד מאוד יתאכזבו וכל המסתורין יתפוגג. נכון - היום רף הגירוי הוא מאוד מאוד גבוה. אין מה לעשות ויש להיות מקוריים וחדשניים. אי-אפשר כבר להוציא שפן מהכובע. אני אתן לך כאן רשימה של קסמים שאני מציע לך לא לבצע כי הם כבר לא יעבדו טוב: 1. ניפוץ כוס (בגרסה מסויימת). 2. כיפוף כפיות (גם כן, ישנן מס' גרסאות וחלקן עדיין ניתן לבצע). 3. נהיגה בעיניים עצומות (אלא אם אתה אוטם את העיניים בשיטה שונה וקיימות מס' שיטות). 4. ניחוש תוצאות הלוטו (זה עלול לעורר תהיות לגבי הכשירות של מנגנון מסויים). 5. ניחוש מילה בספר. קיימות המון גרסאות ושיטות שונות. בתוכנית היורש של אורי גלר, רועי זלצמן ביצע אותו לפחות בהתחלה בצורה לא טובה - לעולם אל תתחיל קסם כזה בדפדוף - אפילו אם הוא אמיתי, הוא "הורס" משהו מכל הלגיטימיות של הקסם. יש עוד כמה אבל זה מספיק לעכשיו.

Lord VoIdemort

New member
נהיחגה בעיניים עצומות אין בעיה

כל עוד אתה יודע איך נמרוד עשה את זה ועושה באותה דרך, זה קל כמו נהיגה רגילה.

LiranTheWizard

New member
שמע, אני מניח שאף אחד לא זוכר

אבל לפני יחסית הרבה שנים, בתוכנית של רפי רשף, דני רופ חשף באיזו מסגרת כמה קסמים כולל נהיגה בעיניים עצומות. ותנחש מי חשף בעבורו? נכון, דיקו. באותה קטע הוא הסביר כיצד לכופף כפית שמונחת על כף היד מבלי לגעת בה. כמה אנשים באמת זוכרים את זה? אף אחד. לאנשים כאן יש זכרון קצר ואפשר לסמוך עליו שהוא לא יאכזב גם הפעם (הזכרון הקצר). ולמה? כי בא מישהו בשם אורן זריף וטען שהוא מבצע את כל הדברים האלה בלי טריקים. אז כאילו, עשו כאן דווקא. אני זוכר גם שיום אחד, אורן זריף התארח בתוכנית "ערב חדש" והוא החזיק טלפון נייד ביד שלו במצב כבוי והצליח לגרום לו להידלק מעצמו. אני זוכר גם שרוני מרכוס אמר שכשהוא נוהג בעיניים מכוסות הוא רואה טוב יותר מאשר הן פקוחות. לא הבנתי מה כוונתך שאין בעיה בנהיגה עם עיניים מכוסות? אין בעיה שחשפו את אחת הדרכים לבצע זאת או שאין בעיה תנהוג בעיניים מכוסות?

Lord VoIdemort

New member
התכוונתי

שאין בעיה לנהוג בעיניים עצומות כל אתה אתה משתמש בבד במתאים והכל, את איך שנמרוד עשה, יש הסבר פשוט איך שכריס אנג'ל עשה, אין ממש. ובקשר לכיפוף כפיות, אתה זוכר במקרה איך או תוכל לשלוח לי במסר קישור למדריך או משהו?

Self Medicate

New member
רוני מרכוס הופיע אצלי בבית ספר..

שבוע שעבר הוא הגיע אלינו לבית ספר.. די ביאסתי אותו עם הוכחות כמו של רנדי והוא העיף אותי מהמופע

LiranTheWizard

New member
דווקא הייתי עושה משהו

אחר לו הייתי במקומו. הייתי דווקא חושף איזו שיטה או שניים ולאחר מכן, עושה את אותו דבר אבל תחת "כביכול" תנאים בלתי אפשריים. זה היה מגביר את האפקט לדעתי.

למעלה