נפגעי עמותות למיניהן.

נפגעי עמותות למיניהן.

קודם כל הבהרה קצרה - העמותות הן בסיס ועמוד השידרה לאיכות החיים של החיות בישראל ואין לי כל כוונה להטיל רפש בעמותה או באדם מסוים. המטרה של הודעה זו היא לברר האם המקרה שלי חזר על עצמו גם אצל אחרים כי שמעתי שיש הרבה מקרים כאלו. לפני מספר חודשים לקחתי כלבה מעמותת תנו חיות לחיות. לאחר בדיקה קצרה אצל הוטרינרית נאמר לי שהכלבה במצב מצויין והכל בסדר. לאמיתו של דבר כבר כשהגעתי הביתה התברר לי כי הכלבה חולה, מקיאה ולא מרגישה טוב. כמובן שבעמותה טענו שהכל בסדר איתה וזה רק משהו קטן. לאחר בדיקות נוספות הסתבר שהיא חולה מאד. השאלה היא האם העמותה מעדיפה למסור לאימוץ בעלי חיים חולים והעיקר שימצאו בית? נ.ב. השמועות ששמעתי לגבי מקרים כאלו כוללים גם את העמותה למען החתול ואת אס או אס.

SilentWave

New member
נפגעי עמותות למיניהן

ובכן... קרה לי דבר דומה בתנו לחיות לחיות. לקחתי שתי חתולות. הם "שכחו" לציין שאחת מהן רואה קצת פחות טוב בעין אחת מדלקת שהייתה לה, ולשנייה זנב עקום (נשבר בעבר). כמו כן היו להן קצת פטריות בעור (לא בטוח אבל שזה התחיל בעמותה). בכל מקרה.. החתולות עדיין אצלי, חיות ומאושרות, ואני לא מתחרט שלקחתי אותן. אני מניח שקל לעמותה "להשמיט" נתונים מסויימים, כדי שאנשים יקחו את החיות, וע"י כך החיות יקבלו טיפול טוב יותר מאשר בעמותה. בכל מקרה הייתי ממליץ לכל מי שהולך לקחת חי, לבחון אותה טוב טוב, כדי לא לקבל "חתול בשק"
גל

lilithmm

New member
../images/Emo35.gifלמה השמצות../images/Emo35.gif

הבע"ח שנמסרים לא תמיד באים מהעמותה אלא מבתים, והוטרינרים לא תמיד מכירים את כולם, ומה שבעצם קורה, זה שהעברת ב"ח ממקום למקום בגיל כ"כ צעיר גורם לו למטח נפשי מה שמעלה את הסיכוי שלו ללקות במחלה. כמוכן יכול להיות שבזמן האימוץ המחלה היתה עדיין בדגירה ולכן לא אובחנה. בכל אופן תנו לחיות לחיות מעניקים טיפול רפואי חינם לבע"ח שאומץ עד שבועיים מיום האימוץ. וכן, יכול להיות שוטרינר שעובד בלחץ לא שם לב לבעייה בעין של חתול. קורה. אני בטוחה שאם הייתם רוצים להחליף את החתול בגלל שלא ידעת על הבעייה בעין היו מחליפים.

brose

New member
להחליף, נו באמת...

יש לך לחב לקחת את יצור הקטן - גדול הזה ולהחזיר אותו לאגודה, נו באמת, כל אוהב חיות היה מתפרק מדבר כזה.

brose

New member
על זה

"אני בטוחה שאם הייתם רוצים להחליף את החתול בגלל שלא ידעת על הבעייה בעין היו מחליפים" ציטוט בדברייך שלך!

lilithmm

New member
אני יודעת על חתולים שהם כן החליפו

למרות שלא אמורים להחליף.

brose

New member
למה לא../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

בצער בע"ח מודעים לעובדה שאכן קיימת סבירות כלשהי שמחלה שאינה מתגלה, או במקרה שהמאמצים אינם מתאימים לכלב או להפך, לכן יש "אחריות" של שבועיים על כל חייה שיוצאת מהאגודה. או 80 % מהכסף בחזרה או כלב חדש.... כן, כן, אני יודעת שזה קצת מזעזע לקחת כלב ואחרי זה להחזיר אותו... אבל יש גם אנשים כאלה (בלי שום כוונה לפגוע). עדיף שמהשפחה המאמצת תקבל כלב שאיתו יוכלו להתחבר נפשית ומנטלית, ולא כלב שאינו מתאים להם, חולה וכיוצא בזה. תמיד עדיף להתחיל ברגל ימין, לא?!?

lilithmm

New member
עוד על צב"ח

צב"ח עושים הכלב בשביל שכלב לא יגיע לרחוב. בגלל זה הם נותנים "אחריות" ומחזירים חלק גדול מהכסף. יש המון "אנשים" דוחים שבגלל בעייה בעין או בעייה בזנב יזרקו את הכלב או חתול לרחוב. צב"ח פשוט עושים הכל בשביל שבע"ח לא יופקר לגורלו המר ברחוב.

babe10

New member
מה זה להחליף?..

בגלל שחיה חולה צריך להחזיר אותה?! כשאני לקחתי את ניקי מעבר לבעיות שהיו לו מבחינה נפשית אחרי ההתעללות הקשה שעבר (ילדים חתכו אותו כך שנזקק לכ-30 תפרים בכל הגוף) היתה לו מחלת מעיים קשה. כם טוקסוקארה וגם ג´יארדיה יחד. הוצאתי עליו בחדש הראשון אצלי מעבר לסכומים האסטרונומיים - שעות של טיפול עד שהצלחתי לייצב אותו ואני לרגע לא הייתי מחליפה אותו בחתול אחר רק כי הוא בריא... דווקא אלה החולים זקוקים לנו אז נחזיר אותם שירדימו אותם? איפה הלב?... כשאני אגיע הביתה אני אצרף את התמונות של ניקי - לפני ואחרי. ותראי מה טיפול הולם מוציא מחתול חולה.

brose

New member
כל הכבוד לך ../images/Emo8.gif

אני מורידה בפנייך את הכובע... בייב חמודה, למרות שאני יודעת שלך יש
של זהב (ולא אני לא מתחנפת), לא כולם מרגישים כמוך.... אני הייתי פועלת בדיוק כמו שפעלת... אך לצערי הרב אנשים רבים מעדיפים לקבל את הכל על מגש של כסף, וכדבר כלשהו משתבש בעולם המושלם והמוזהב הם מעדיפים להתחיל עם מגש של כסף חדש.

babe10

New member
ואגב..

איפה שאני אימצתי יש "ביטוח" בריאותי לחודש הראשון. ולמרות זאת לא חשבתי אפילו לנצל אותו ופניתי לוטרינר הקבוע שלי על חשבוני. גם אם החיה לא מגיעה חולה, עקב המעבר יכולות להגרם "בעיות". וגם אם לא מייד - יכולות להיות בעיות אחרי חצי שנה, שנה. ואז מה? \להחזיר כי המוצר פגום?.. אחריות לשנה?..

הכל טוב ויפה אבל...

לאדם שבפעם הראשונה שלו בחיים שיש לו כלב ולא ממש יודע מה לעשות איתו, נותנים כלב ביום שבת כשהכל סגור, ואומרים לו שהכל בסדר ואח"כ מסתבר שהכלב חולה, זה מאד לא יפה. לגבי מדיניות החזרה של חיות - אני מתנגד לזה ומסכים רק במקרים חמורים. לעולם לא הייתי שוקל בכלל להחזיר את סאם החתול שלי בחזרה לעמותה למען החתול.

babe10

New member
עכשיו הגזמת...

אני את שלושת החתולים שלי אימצתי ממתקני העמותה למען החתול וכמו כן במשך תקופה ארוכה עזרתי שם בימי אימוץ בהתנדבות. אני יכולה להגיד באופן חד משמעי - שזה לא נכון מה שנאמר פה. כל אחד שלוקח חתול מהעמותה מקבל "ביטוח" רפואי למשך חודש, כך שכל מחלה או בעיה שמתגלה במשך החודש הראשון מטופלת ע"י רופא העמותה ועל חשבונם. כמו כן מקבלים המאמצים את מס´ הטלפון הנייד של ד"ר יריב רודמן - וטרינר העמותה, להתקשרות בכל שעה משעות היום- במקרי חירום. מנסיון שהיה לי בחודשים האחרונים כשניסיתי למסור לאימוץ את הכלב שמצאתי - השתתפתי במס´ ימי אימוץ של אגודות שונות. כולם, ללא יוצא מהכלל במסגרת "סגירת הטיפול" וסיום המסירה נותנות טלפון של וטרינר שעובד עמם - עם מס´ חירום. הבעיה מתחילה כשמאמצים מגורמים לא מסודרים, ויחד עם זאת - כמי שמסרה בשנים האחרונות עשרות חתולים שעברו בבתים שלי ושל חברות אחרות שמצילות חתולי רחוב - תמיד, ללא יוצא מן הכלל אני נותנת טלפון שלי להתקשרות בכל שעה, טלפונים של וטרינרים שאני מכירה באזור של מי שמאמץ ודואגת להתקשר כל כמה ימים בהתחלה וכל כמה חודשים בשנים אח"כ, לוודא שהכל בסדר - למקרה שהם איבדו את הטלפון שלי. הכל מתחיל ונגמר באחריות, ודווקא בעמותות המסודרות - למרות שלא הכל נוצץ שם - מהבחינה הזו הם מאוד מסודרים.

lilithmm

New member
יש וטרינר חירום

והבעיות שצצות ביום האימוץ בד"כ באות כתוצאה מהחלפת סוג המזון.

brose

New member
העמותה למען החתול

לצערי הרב איני מכירה את העמותה, לכן לא תשמעי אותי אומרת מילה אחת לרעתה... רק על מה שאני מבינה, מכירה ויודעת אני מגיבה....

lilithmm

New member
תדעי לך ש...

בע"ח שמצילים ממצב ביש הם מוקירים תודה. מנסיון.

brose

New member
והתחילה המלחמה (קצת ארוך)

חיכיתי וחיכיתי מתי תעלו את נושא העמותות... והנה הגיע היום היוחל... אז יש לי הרבה מה לרשום על עמותת "תנו לחיות לחיות".... עמותת "תנו" (בקיצור), דוגלת באמונה שאין להרדים חיות, בשום פנים ואופן, וזה טוב ויפה, אך איך אפשר להגיד דבר כזה, כשמתחת לרגליך שוכב כלב חולה-גוסס.... איפה הצדק?!? לתת לחיות לסבול, בשביל מה, כדי שנגיד שאנחנו אוהבים חיות, שאנחנו לא מרדימים, שאנחנו צדיקים גדולים... איפה הצדק להגיד דבר כזה ולשכן בכלוב ש3 אנשים בוגרים לא יכולים להיכנס לשם, 20 כלבים, מכל הגדלים, כל הסוגים וכל הגילאים.... איפה הצדק שהכלבים רבים אחד עם השני, חולים ומדביקים את הכלבים הבריאים.... איפה הצדק?!? לבקש עזרה מאזרחים, להתחנן לכספים, כשבת´כלס, הכספים כנראה מנוטרים למקומות אחרים, אחרת למה הכלובים כל-כך מוזנחים, למה החיות לא מקבלות טיפול וטרינרי נאות... למה כלבים צריכים לגסוס ממחלה.... כאן הצדק, במקום הזה, אתי אלטרמן הצדיקה הקדושה רק מחכה לאיזשהי מכה על אחד מבעלי החיים המסכנים כדי להראות את הפנים היפות שלה בעיתון. אולי הגיע הזמן להתעורר ח´ברה, להבין ש"תנו לחיות לחיות", אינו מקום שבאמת נותן להם לחיות, אלא מקום שנותן להם למות.... ומאידך גיסא, S.O.S חיות, נו באמת... זוהי עמותה שיותר משלוש וחצי כלבים, הם כבר אומרים שאין להם מקום, ואל תשכחו שרוב החיות מנוטרות אל משפחות מאמצות שמחליטים להחזיק את הכלב עד שמישהו ירצה אותו. בזה יש צדק?!? אני לא צריכה להסביר לכם מה מרגיש כלב שמעבירים אותו מיד ליד... ממש כמו ילד יתום, שנזרק ממשפחה אומנת אחת לשנייה, זה פלא שברוב המקרים הוא מגיע בערוב ימיו "לביב שפכים"... איפה הצדק?!?! לעומתם... צער בע"ח בת"א... יש לי הרבה להגיד עליהם, התנדבתי במשך 4 שנים בעמותה... 4 שנים נפלאות, שלצערי הרב לא המשכתי אותם... צבא, עבודה וכו´. צער בע"ח שנמצא בהרצל 159 בת"א קיים כבר 75 שנה... כן, כן 75 שנה... איכות המחייה שם בהחלט יכולה לגרום לאדם אוהב חיות כמוני לנשום בנחת. לנשום בנחת כי אתה יודע, שלמרות שזה כואב לראות את הכלבים והחתולים שם, לדעת שיש להם טיפול וטרינר. כל חייה מקבלת את טיפול נאות ביותר, מזון בשעות מסודרות, טיולים רבים עם המתנדבים והחשוב מכל, תנאי אחזקה מעולים. הכלבים הגדולים מוחזקים כל אחד בכלוב משלו, אפילו יש הפרדה מוחלטת בין זכרים ונקבות. כלבים מגזעים קטנים מוחזקים עד 3 בכלוב, בהתאם לגודלם. יש להבין שהכלובים גדולים, מרווחים מספקים מקום לטיול קצרצר, מפגש עם אנשים ומקום להתחבא מהגשם בחורף ומוצל בקיץ. הגורים מוחזקים במכלאה נפרדת, כל גור מוחזק בתא נפרד, אלא אם הגורים הגיעו ביחד, שכן עדיף להשאיר אותם ביחד. החתולים, כמו הגורים, מוחזקים במכלאה נפרדת לחלוטין מהכלבים, וזאת כדי לא להלחיץ אותם, כל חתול בכלוב נפרד. כל חייה שמגיעה לאגודה עוברת בדיקות מקיפות ורק אח"כ מגיעה למכלאה שלה. במידה והכלב/כלבה/חתול הגיעה מהרחוב היא עוברת 10 ימים בהסגר וזאת על-מנת לבדוק שהיא אכן בריאה (לרוב המחלות דרושה תקופת דגירה, שבמהלכה החייה נראית בריאה לחלוטין) והן על-מנת לבדוק שאכן הכלבה לא שייכת לאף אחד. כמו כן, כאשר החייה יוצאת מהאגודה היא עוברת שוב בדיקה מקיפה של וטרינר מוסמך, כך שאתם מקבלים ב-99% מהמקרים, כלב או חתול בריאים לחלוטין. כל כלבה שיוצאת מהאגודה עוברת עיקור, וכל כלב זכר מקבל המלצה חיובית לעיקור, וזכות לממש את ההצעה הזאת בחינם, לחצי שנה. כלבים בוגרים עוברים גם חיסון כלבת... ולסיכום, כל האגודות אוהבות בע"ח... אך לצערי יש כאלה שמתעלים את האהבה הזאת לצורך אישי שלהם... וזה כואב, כואב כל-כך... אשמח לענות על שאלות נוספות, למרות שנראה לי שמציתי....

למעלה