והתחילה המלחמה (קצת ארוך)
חיכיתי וחיכיתי מתי תעלו את נושא העמותות... והנה הגיע היום היוחל... אז יש לי הרבה מה לרשום על עמותת "תנו לחיות לחיות".... עמותת "תנו" (בקיצור), דוגלת באמונה שאין להרדים חיות, בשום פנים ואופן, וזה טוב ויפה, אך איך אפשר להגיד דבר כזה, כשמתחת לרגליך שוכב כלב חולה-גוסס.... איפה הצדק?!? לתת לחיות לסבול, בשביל מה, כדי שנגיד שאנחנו אוהבים חיות, שאנחנו לא מרדימים, שאנחנו צדיקים גדולים... איפה הצדק להגיד דבר כזה ולשכן בכלוב ש3 אנשים בוגרים לא יכולים להיכנס לשם, 20 כלבים, מכל הגדלים, כל הסוגים וכל הגילאים.... איפה הצדק שהכלבים רבים אחד עם השני, חולים ומדביקים את הכלבים הבריאים.... איפה הצדק?!? לבקש עזרה מאזרחים, להתחנן לכספים, כשבת´כלס, הכספים כנראה מנוטרים למקומות אחרים, אחרת למה הכלובים כל-כך מוזנחים, למה החיות לא מקבלות טיפול וטרינרי נאות... למה כלבים צריכים לגסוס ממחלה.... כאן הצדק, במקום הזה, אתי אלטרמן הצדיקה הקדושה רק מחכה לאיזשהי מכה על אחד מבעלי החיים המסכנים כדי להראות את הפנים היפות שלה בעיתון. אולי הגיע הזמן להתעורר ח´ברה, להבין ש"תנו לחיות לחיות", אינו מקום שבאמת נותן להם לחיות, אלא מקום שנותן להם למות.... ומאידך גיסא, S.O.S חיות, נו באמת... זוהי עמותה שיותר משלוש וחצי כלבים, הם כבר אומרים שאין להם מקום, ואל תשכחו שרוב החיות מנוטרות אל משפחות מאמצות שמחליטים להחזיק את הכלב עד שמישהו ירצה אותו. בזה יש צדק?!? אני לא צריכה להסביר לכם מה מרגיש כלב שמעבירים אותו מיד ליד... ממש כמו ילד יתום, שנזרק ממשפחה אומנת אחת לשנייה, זה פלא שברוב המקרים הוא מגיע בערוב ימיו "לביב שפכים"... איפה הצדק?!?! לעומתם... צער בע"ח בת"א... יש לי הרבה להגיד עליהם, התנדבתי במשך 4 שנים בעמותה... 4 שנים נפלאות, שלצערי הרב לא המשכתי אותם... צבא, עבודה וכו´. צער בע"ח שנמצא בהרצל 159 בת"א קיים כבר 75 שנה... כן, כן 75 שנה... איכות המחייה שם בהחלט יכולה לגרום לאדם אוהב חיות כמוני לנשום בנחת. לנשום בנחת כי אתה יודע, שלמרות שזה כואב לראות את הכלבים והחתולים שם, לדעת שיש להם טיפול וטרינר. כל חייה מקבלת את טיפול נאות ביותר, מזון בשעות מסודרות, טיולים רבים עם המתנדבים והחשוב מכל, תנאי אחזקה מעולים. הכלבים הגדולים מוחזקים כל אחד בכלוב משלו, אפילו יש הפרדה מוחלטת בין זכרים ונקבות. כלבים מגזעים קטנים מוחזקים עד 3 בכלוב, בהתאם לגודלם. יש להבין שהכלובים גדולים, מרווחים מספקים מקום לטיול קצרצר, מפגש עם אנשים ומקום להתחבא מהגשם בחורף ומוצל בקיץ. הגורים מוחזקים במכלאה נפרדת, כל גור מוחזק בתא נפרד, אלא אם הגורים הגיעו ביחד, שכן עדיף להשאיר אותם ביחד. החתולים, כמו הגורים, מוחזקים במכלאה נפרדת לחלוטין מהכלבים, וזאת כדי לא להלחיץ אותם, כל חתול בכלוב נפרד. כל חייה שמגיעה לאגודה עוברת בדיקות מקיפות ורק אח"כ מגיעה למכלאה שלה. במידה והכלב/כלבה/חתול הגיעה מהרחוב היא עוברת 10 ימים בהסגר וזאת על-מנת לבדוק שהיא אכן בריאה (לרוב המחלות דרושה תקופת דגירה, שבמהלכה החייה נראית בריאה לחלוטין) והן על-מנת לבדוק שאכן הכלבה לא שייכת לאף אחד. כמו כן, כאשר החייה יוצאת מהאגודה היא עוברת שוב בדיקה מקיפה של וטרינר מוסמך, כך שאתם מקבלים ב-99% מהמקרים, כלב או חתול בריאים לחלוטין. כל כלבה שיוצאת מהאגודה עוברת עיקור, וכל כלב זכר מקבל המלצה חיובית לעיקור, וזכות לממש את ההצעה הזאת בחינם, לחצי שנה. כלבים בוגרים עוברים גם חיסון כלבת... ולסיכום, כל האגודות אוהבות בע"ח... אך לצערי יש כאלה שמתעלים את האהבה הזאת לצורך אישי שלהם... וזה כואב, כואב כל-כך... אשמח לענות על שאלות נוספות, למרות שנראה לי שמציתי....