הביקורת היחידה שלי היא כלפי SOS
והיא כבר הושמעה מספר פעמים בפורום "חיות מחמד". ראשית, אציין שדבריי נאמרים דווקא מהצד השני - כלומר - אני לא מהצד המאמץ אלא מהצד המוסר לאימוץ, כמתנדבת העמותה. החשוב ביותר לזכור הוא, שמרבית העמותות (מלבד SOS)
קורעות תחת הנטל הכלכלי, העומס בכלביות ובמכלאות, ועושות כמעט כל שביכולתם על-מנת למנוע מהחיה סבל נוסף, ומגורים ברחוב - מצב העמותות בארץ הוא ממש בכי-רע (שוב - מלבד עמותת SOS שמצבה הכלכלי טוב מאוד, והסבר לכך בהמשך דבריי). כאשר באים לאמץ
גור מעמותה, והגור גדל ונמצא במכלאה - אף עמותה לא תוכל לערוב לכך, ולהבטיח שהגור אינו נשא של מחלה כלשהיא !!! זה אחד הסיכונים בלקיחת גור מעמותה (מערכת החיסון שלו עדיין אינה יציבה ומבוססת, והוא עלול להיות נשא של מחלות שונות המועברות במכלאות). ולכן - לעיתים באמת כדאי לשקול לקיחת כלב בוגר יותר, שגם עמידותו למחלות שונות גדולה יותר. ולגבי עמותת SOS: ראשית, התנדבתי בעמותה זו בעבר, ומסרתי דרכם כ-5 כלבים לאימוץ. לאחר שהבנתי כי אני למעשה "עובדת" עבור משכורתם של חברי העמותה ובעליה, ולא תורמת דבר וחצי דבר לטובת רווחתם של בעלי החיים - העדפתי להמשיך להתנדב בעמותות אחרות, כמו תל"ל. ולהלן פרטי הביקורת: לעמותת SOS אין מכלאות. אין כלביות. ואין לה כל הוצאות על בעלי החיים. פשוט-כלום !. כאשר אתם מוצאים כלב זרוק ומשוטט ברחוב, ומתקשרים לעמותה, התשובה שתקבלו תהיה בזו הלשון: "מצטערים. אין לנו מכלאות או כלביות. תשאיר את הכלב אצלך, תדאג לו, תחסן אותו, ותטפל בו, ותגיע ליום האימוץ שלנו - בת"א או בהרצליה". בתחילה - חשבתי שמדובר בשיטה נפלאה. אולם, לאחר מספר חודשים של התנדבות הבנתי כי לכאורה מדובר בעזרה לבעלי החיים, כשבפועל - העמותה גורפת לכיסה רווחי ענק, והכסף אינו הולך בהכרח לטובת בעלי החיים. כאשר הגעתי ליום האימוץ - נדרשתי להציג תעודות חיסון של הכלב או לחסנו במקום (כמובן, על חשבוני !). נדרשתי להפקיד בכניסה את מפתחות הרכב + 100 ש"ח פקדון (שחס וחלילה לא אברח בלי הכלב), כאשר בסוף היום אני מקבלת החזר של 80 ש"ח בלבד (כי 20 ש"ח העמותה לוקחת תרומה לעצמה). בנוסף, אם הכלב נמסר לאימוץ - העמותה גובה עבורו כ-400 ש"ח. ואסביר את דבריי: אני מצאתי 5 כלבים ברחוב. מתוכם 2 כלבות בהריון. כל הכלבים חוסנו על חשבוני (אחרת לא ניתן להכניסם לשבתות האימוץ של העמותה), הכלבות עוקרו גם על חשבוני, ואני לא מוסיפה לכך את שאר ההוצאות בחודשים שהכלבים היו אצלי (אוכל, טיפול רפואי אם צריך, חיסונים וכו´). א-ו-ל-ם ביום בו נמסרו הכלבים לאימוץ
גבתה האגודה עבור כל כלב סכום ממוצע של כ-400 ש"ח
(תעשו חשבון לבד !) כלומר: העמותה פועלת בשיטה לפיה
כל ההוצאות הם עליי או על מי שמוסר את הכלב לאימוץ, וכל ההכנסות - הולכות ישירות לקופת האגודה
אם היו לאגודה מכלאות, וכלביות, והיו לה הוצאות על הכלבים - ניחא. הרי שכל תרומה נחוצה והגיונית. אבל - כשהתחילו להתעורר שאלות בנושא של "לאן הולך כל הכסף" התקבלו תשובות מתחמקות, מגוחכות, ופשטניות, בנוסח של: "הכסף הולך לחינוך והדרכה"....נו, באמת...(כשסיפרתי את זה למנהלת תל"ל היא פשוט גיחכה, ולא האמינה למשמע אוזניה. גם בתל"ל משקיעים בחינוך ובהדרכה, ובכל-זאת, יש להם הוצאות אינסופיות על הכלבים - חיסונים, מזון, טיפולי וטרינר, תשלום למכלאות ו/או לבעל הפנסיון....וכו´). ובנוסף - אם אתם מאמצים כלבה בתל"ל (חיפה) התשלום בעבורה כולל גם חיסונים וגם עיקור !!! ב-SOS תקבלו, לכל היותר, הנחה על העיקור. בקיצור, אם אתם רוצים לאמץ - רק לא דרך SOS. מעט מאוד מהכסף הנתרם הולך לטובת בעלי החיים. רוב הכסף הולך לתשלומי משכורות לעובדי העמותה והטבות אחרות, שאגודות אחרות בכלל לא מעלות על דעתן. אולי זיו ימצא את הקישור לתכתובת שהיתה בפורום "חיות מחמד" בנושא, ושבה הופיע אורי (נציג SOS), ולא הצליח לתת אף תשובה מספקת, חוץ מלתקוף את כל באי הפורום.