נפגעי עמותות למיניהן.

lilithmm

New member
לפי מה אתה קובע מה באמת היה

מצב הכלב???לפי מה אתה יודע שלא ניתן היה להציל אותו?

brose

New member
אני בת!

תגידי לי כמה סתומה בחורה אחת יכולה להיות??? בערך עשות אלפי פעמיים רשמתי שוב ושוב שאני בת, ואת ממשיכה לפנות עליי בלשון זכר. אני מאוד מקווה שעברת מזמן בגרות ללשון, אחרת היית נכשלת בגדול. ובאשר לשאלתך... על-פי וטרינרית מוסמכת (-את יודעת, כאלה שלמדו 7 שנים רפואה וטרינרית, כאלו שמוסמכים מטעם מדינת ישראל לתת שירותייים וטרינריים לחיות...).

babe10

New member
איזה קטעים

למרות ההודעה על סיבות בגללן ימחקו ו/או יחסמו משתתפים, דווקא הודעה כזו שמקללת ומעליבה משתתף אחד לא נמחקה... מעניין למה...

lilithmm

New member
כולנו יודעים למה...

זה לא משנה לי בשם מי הוא כותב את ההודעות שלו. אבל אני מתייחסת לכל הודעה בפני עצמה. שום גיברת brose לא התנדבה 4 שנים בצבח.

kasa

New member
הביקורת היחידה שלי היא כלפי SOS

והיא כבר הושמעה מספר פעמים בפורום "חיות מחמד". ראשית, אציין שדבריי נאמרים דווקא מהצד השני - כלומר - אני לא מהצד המאמץ אלא מהצד המוסר לאימוץ, כמתנדבת העמותה. החשוב ביותר לזכור הוא, שמרבית העמותות (מלבד SOS) קורעות תחת הנטל הכלכלי, העומס בכלביות ובמכלאות, ועושות כמעט כל שביכולתם על-מנת למנוע מהחיה סבל נוסף, ומגורים ברחוב - מצב העמותות בארץ הוא ממש בכי-רע (שוב - מלבד עמותת SOS שמצבה הכלכלי טוב מאוד, והסבר לכך בהמשך דבריי). כאשר באים לאמץ גור מעמותה, והגור גדל ונמצא במכלאה - אף עמותה לא תוכל לערוב לכך, ולהבטיח שהגור אינו נשא של מחלה כלשהיא !!! זה אחד הסיכונים בלקיחת גור מעמותה (מערכת החיסון שלו עדיין אינה יציבה ומבוססת, והוא עלול להיות נשא של מחלות שונות המועברות במכלאות). ולכן - לעיתים באמת כדאי לשקול לקיחת כלב בוגר יותר, שגם עמידותו למחלות שונות גדולה יותר. ולגבי עמותת SOS: ראשית, התנדבתי בעמותה זו בעבר, ומסרתי דרכם כ-5 כלבים לאימוץ. לאחר שהבנתי כי אני למעשה "עובדת" עבור משכורתם של חברי העמותה ובעליה, ולא תורמת דבר וחצי דבר לטובת רווחתם של בעלי החיים - העדפתי להמשיך להתנדב בעמותות אחרות, כמו תל"ל. ולהלן פרטי הביקורת: לעמותת SOS אין מכלאות. אין כלביות. ואין לה כל הוצאות על בעלי החיים. פשוט-כלום !. כאשר אתם מוצאים כלב זרוק ומשוטט ברחוב, ומתקשרים לעמותה, התשובה שתקבלו תהיה בזו הלשון: "מצטערים. אין לנו מכלאות או כלביות. תשאיר את הכלב אצלך, תדאג לו, תחסן אותו, ותטפל בו, ותגיע ליום האימוץ שלנו - בת"א או בהרצליה". בתחילה - חשבתי שמדובר בשיטה נפלאה. אולם, לאחר מספר חודשים של התנדבות הבנתי כי לכאורה מדובר בעזרה לבעלי החיים, כשבפועל - העמותה גורפת לכיסה רווחי ענק, והכסף אינו הולך בהכרח לטובת בעלי החיים. כאשר הגעתי ליום האימוץ - נדרשתי להציג תעודות חיסון של הכלב או לחסנו במקום (כמובן, על חשבוני !). נדרשתי להפקיד בכניסה את מפתחות הרכב + 100 ש"ח פקדון (שחס וחלילה לא אברח בלי הכלב), כאשר בסוף היום אני מקבלת החזר של 80 ש"ח בלבד (כי 20 ש"ח העמותה לוקחת תרומה לעצמה). בנוסף, אם הכלב נמסר לאימוץ - העמותה גובה עבורו כ-400 ש"ח. ואסביר את דבריי: אני מצאתי 5 כלבים ברחוב. מתוכם 2 כלבות בהריון. כל הכלבים חוסנו על חשבוני (אחרת לא ניתן להכניסם לשבתות האימוץ של העמותה), הכלבות עוקרו גם על חשבוני, ואני לא מוסיפה לכך את שאר ההוצאות בחודשים שהכלבים היו אצלי (אוכל, טיפול רפואי אם צריך, חיסונים וכו´). א-ו-ל-ם ביום בו נמסרו הכלבים לאימוץ
גבתה האגודה עבור כל כלב סכום ממוצע של כ-400 ש"ח
(תעשו חשבון לבד !) כלומר: העמותה פועלת בשיטה לפיה כל ההוצאות הם עליי או על מי שמוסר את הכלב לאימוץ, וכל ההכנסות - הולכות ישירות לקופת האגודה
אם היו לאגודה מכלאות, וכלביות, והיו לה הוצאות על הכלבים - ניחא. הרי שכל תרומה נחוצה והגיונית. אבל - כשהתחילו להתעורר שאלות בנושא של "לאן הולך כל הכסף" התקבלו תשובות מתחמקות, מגוחכות, ופשטניות, בנוסח של: "הכסף הולך לחינוך והדרכה"....נו, באמת...(כשסיפרתי את זה למנהלת תל"ל היא פשוט גיחכה, ולא האמינה למשמע אוזניה. גם בתל"ל משקיעים בחינוך ובהדרכה, ובכל-זאת, יש להם הוצאות אינסופיות על הכלבים - חיסונים, מזון, טיפולי וטרינר, תשלום למכלאות ו/או לבעל הפנסיון....וכו´). ובנוסף - אם אתם מאמצים כלבה בתל"ל (חיפה) התשלום בעבורה כולל גם חיסונים וגם עיקור !!! ב-SOS תקבלו, לכל היותר, הנחה על העיקור. בקיצור, אם אתם רוצים לאמץ - רק לא דרך SOS. מעט מאוד מהכסף הנתרם הולך לטובת בעלי החיים. רוב הכסף הולך לתשלומי משכורות לעובדי העמותה והטבות אחרות, שאגודות אחרות בכלל לא מעלות על דעתן. אולי זיו ימצא את הקישור לתכתובת שהיתה בפורום "חיות מחמד" בנושא, ושבה הופיע אורי (נציג SOS), ולא הצליח לתת אף תשובה מספקת, חוץ מלתקוף את כל באי הפורום.

brose

New member
חזקי ואמצי על מילותייך הכנות...

רק לתקן.... את צודקת כל העמותות נמצאות במצב בכי רע.... אך... צער בע"ח, מנותב נפלא, הכלובים והעמותה מטופחת, וכמו שציינתי, גם להם הוצאות של חיסונים, עיקורים, תשלומים לעובדים (וטרינר, מזכירות ועובד שנמצא שם 24 שעות) יתרה מכך, שאר העובדים הם מתנדבים. העובדה שהעמותה אכן עומדת בזכות עצמה, היא לא בגלל שהם גונבים, או גובים סכום מוגזם על חיות שמוחזקות שם... זה בגלל שני אנשים.... המנהלת של האגודה היא הילדה, אישה מדהימה בת 80 ומשהו, אשר כל חייה הקדישה למען החיות, בעלה(שמשום מה פרח לי שמו) היה בעברו רואה חשבון מהולל, ולכן, החישובים הכלכליים עוברים דרכו, כך שכל שקל מנותב בדיוק למקום שהוא צריך להיות, ולא לשום מקום אחר. יום אחד שמעתי אותו אומר לוטרינרית של "צער" שהוא רוצה לדעת, שכשהוא ימות, העמותה תמשיך להתקיים ולהציל בע"ח... כמו-כן אם לא ידעתם, צער בע"ח מפעיל גם אמבולנס חיות מיוחד, כמובן, שהוא לא דורש שקל על השירות שהוא נותן. הכלבים והחתולים אכן עולים כסף, אך במחיר הזה אתה מקבל גם זריקת כלבת (לכלבים בוגרים) וגם עיקור או סירוס בחינם. יתרה מכך, כל הכסף הולך לעמותה, שתהייו בטוחים שלא נכנס לכיס של אף אחד אחר!

kasa

New member
לילית,

את יודעת את דעתי בעניין SOS כבר מלפני זמן רב, והנושא לא חדש לך. את לא חייבת לקרוא את הודעותיי, אם הן גורמות לך עוגמת נפש, אבל - אנא ממך, הפסיקי להטיף לי מה לומר ומה לא !! ופשוט - אל תקראי מה שלא מוצא חן בעיניך. נמאס לי מהטפות המוסר שלך
ולכם, אנשים - מכוון שכל כסף הנתרם ל-SOS עובר לידיים בלתי הוגנות ובלתי נכונות ולא לטובת בעלי החיים - אני שבה וממליצה כאן לא לאמץ דרכם, ולא לתרום להם !!!

lilithmm

New member
אל מה את מדברת../images/Emo35.gif

הביקורת כמובן מיועדת ל- brose. ע"מ לשבח את צב"ח אין צורך לספר מעשיות על תנו לחיות לחיות (את מכירה גם את העמדה שלי כלפי העמותה). ורק תזכירי לי איפה בדיוק הטפתי לך מה לומר ומה לא?!?

brose

New member
ביקורת?!?

מעשים?!? אגדות?!?! נו באמת... אין לי שום כוונה לגרוע למעמותה אחרת, כדי שצער בע"ח יקבל את כל תשומת הלב. ומאיפה את כל-כך בטוחה שאכן אלה היו מעשיות?!? אה?!?

brose

New member
יפה לך...

ספרי, אני מוכנה לשמוע.... את כל הזמן אומרת שאני מספרת שקרים.... במקום לדבר כמו תוכי דברי כבר...נשמע מה יש לך באמת להגיד... אני מוכנה לשמוע.... ק-ד-י-מ-ה.

babe10

New member
למה, לילית?

שימשיך.. אולי אם הוא ימשיך עוד קצת זה יהיה שווה הגשת תביעה, ואז בהתערבות הנכונה כולם יראו מי עושה מהם צחוק.... תני לו לכרות לעצמו את הקבר. בעצם, כבר עכשיו זה שווה, לא?

kasa

New member
על זה ../images/Emo26.gif

ראשית, התגובה שלך עומדת בשרשור לתגובה שלי, אם תשימי לב, וחשבתי שהיא מיועדת אליי. שנית, זו לא פעם ראשונה שאת מעירה בעניין זה, וזה לא במקום. מותר לאדם לבקר ולהביע ביקורת בפורום, גם אם זה כולל תשבחות על עמותות שמלאכתן קודש (כמו תל"ל), וגם אם זה על עמותות שמלאכתן היא לרוב עניין של בצע כסף, ותו לא (SOS). בשביל זה קיים הפורום, וביקורת היא לגיטימית ומותרת. לאחר שאני התנדבתי ב-SOS, אני בהחלט מרגישה צורך ליידע אחרים על הנעשה שם. לפחות שיידעו שכספם אינו מיועד להצלת בעלי חיים, אלא לתשלום משכורות גבוהות והטבות לעובדי האגודה ומנהליה. לאחר ש"ירד לי האסימון" (לאחר מספר חודשים), הבנתי שאני, למעשה, תורמת לכיסם הפרטי של בעלי האגודה, ולא לטובת בעלי החיים - אני חושבת שמן הראוי להיא את זה לכלל הציבור, כדי שיבין ויידע שמה שמתבצע שם זו פשוט אחיזת עיניים. ומי שבאמת-באמת-באמת רוצה להציל חיה בישראל - שלא יעשה זאת דרך SOS !!!! בעלי החיים שנמסרים דרך SOS - חיים בבתים של אנשים, מחוסנים, ולא נזרקים לרחוב ו/או חיים במכלאות בימים קרים אלו. ל-SOS מגיעים אנשים שגידלו את הכלב שנה, שנתיים, שלוש, שמונה וכו´ - או אנשים שכלבתם המליטה גורים, ועכשיו הם מנסים למסור את בעל החיים שלהם מטעמים שונים. הכלב ביתי, מטופל, מחוסן, וכו´, והאגודה גורפת את כל הרווחים לכיסה, בלא שיהיו לה כל הוצאות על חיית המחמד. כל ההוצאות חלות על בעלי הכלב/חתול. ואימוץ דרכם - זוהי לא תרומה לבעלי החיים !!! בתל"ל לעומת זאת, נאבקים יום-יום, שעה-שעה, על האכלת הכלבים, אחסונם בתנאים הולמים וחמים בימים קרים אלו, חיסונם, שמירת בריאותם, ושווה לתרום להם כל אגורה. כי כל שקל הולך להצלת כלב נטוש או חתול פצוע. ואתי אלטמן - היא אשה מדהימה בעלת לב רחב וטוב. בפורום המקביל "חיות מחמד" התפתח פעם שרשור ארוך ומקיף בעניים SOS, שבמהלכו הופיע אורי, נציג SOS - שרק תקף וגידף את חברי הפורום על טענותיהם. (כולל אותי אישית במסרים, ואת לילך ע"ג הפורום - והתנהגותו זו רק הוכיחה עוד יותר את צידקת טענותינו - הכסף שם אינו הולך לטובת בעלי החיים !!).

זיו25

New member
מצד אחד

אני יכול לפנות ל SOS ולבקש מהם להגיב כאן בפורום. מצד שני, אני לא כל כך בטוח שזה לא יתפתח לשרשור של גידופים והאשמות. אם נשמור על תרבות שיח נאותה - בהחלט יתכן שהם יגיבו כאן בפורום. מה דעתכם? בברכה, זיו.

kasa

New member
לא יותר פשוט לצרף את השרשור הקודם ?

זיו, SOS כבר הגיבו לאותם טיעונים בפורום של לילך. לא התקבלו תשובות מספקות. אתה יכול לצרף את השרשור משם, שאכן הגיע לגידופים והאשמות - בעיקר מצד נציג SOS (אורי) - כלםי כל מי שטען נגדם וכלפי כל מי ששאל וביקש הוכחות לגבי "לאן הולך כל הכסף שהם עושים בשבת אחת אם אין להם מכלאות, כלביות, הוצאות על אוכל, חיסונים וכו´" ??? התשובות היו מתחמקות ביותר. ומהר מאוד עברו להאשמות ללילך על כך שהיא בכלל מאפשרות שרשור שכזה. יתרה מזאת, אני ניסיתי לקבוע פגישה עם אורי, להצגת דוחות כספיים (הצעתי לו שהפגישה תתקיים במקום נייטרלי כמו, למשל - רשם העמותות), והוא פשוט נעלם מהאופק....

lilithmm

New member
זו לא היתה תגובה רשמית של אסאואס

וודאי שלא תגובה עניינית

kasa

New member
זו היתה תגובה רישמית ומפורשת של

SOS, שנמסרה רישמית, עיניינית, ומפורש ע"י אורי - נציג SOS
, שלבקשת לילך (מנהלת פורום "חיות מחמד") נאות להופיע ולהסביר את עמדת האגודה. הוא לא הסתיר את היותו נציג האגודה, ולא הסתיר את היותו כמי שבא לתת תשובות עינייניות לשאלות שהועלו (זה שהוא לא הצליח לעשות את - זה כבר סיפור אחר, האומר דרשיני...) לאחר שקמה עליו מתקפת כל חברי הפורום כמעט (חוץ ממך, כמובן...) בשאלות ותהיות ומענות "לאן, לעזאזל הולך כל הכסף אם אין להם כל הוצאות ??", ומאחר והוא לא הצליח לתת כל תשובה עיניינית ומעמיקה - הוא החליט לפתוח במתקפת האשמות והשמצות על חברי הפורום בכלל, ועל לילך בפרט. אני אנסה למצוא את השרשור הזה ולהביאו לכאן. נ.ב. למה את תמיד מתווכחת ?!?

lilithmm

New member
היה זכור לי ש...

הוא קשור לאס או אס או מתנדב שלהם, לא זכור לי שאסאואס אישור שזו באמת תגובה רשמית שלהם. (זה לא משנה. כולנו יודעים מה הם עושים ובמיוחד מה הם לא עושים)

למעלה