מרק אפונה
קל כ"כ קל וכ"כ מרשים, נראה כאילו עבדתי שעות.... לוקחים אפונה יבשה באיזו כמות שרוצים, מכסים במיים בגובה כ5 ס"מ מעל, ומרתיחים. חשוב- אין לתבל ואין להוסיף מלח עד שאני אומרת!!! אחרי רתיחה- מכפים= מורידים שכבת קצף שנוצרה. עכשיו מבשלים על אש קטנה איזה שעה וחצי שעתיים (ולמי שיש סיר לחץ, אשרהו) עד שהכל רך והתפרק, בעיני אין צורך לטחון כי אני לא חסידה של גרבר בגילי המתקדם אבל לצעירים פה שעוד לא צמחו שיניים- בבקשה... בסוף- מטגנים בצל קצוץ, מי שרוצה שיוסיף חתיכות קבנוס, נקניק מעושן או נקניקיות לטגן עם הבצל. זורקים למרק- מתבלים בנדיבות רבה במלח, כמון ופלפל שחור. מבשלים עוד איזה 5-10 דק' וזהו. זאת הגרסה הכי פשוטה שאני מכירה, אפשר לסבך אותה עם כרובית, תפו"א, שמנת חמוצה....גם טעים.