נרשמו כבר

Barvazoom

New member
חושב שאם אסתובב עם משקולות 5K בחוץ - - >

ישלחו ניידת אברבנל במיידי?

אולי היום תהיה הראשונה, אם הג'ירף הסגולה...

תכין\תקנה משהו כזה. אם לא- כנראה שאני אשמח לדחות את זה עד יום ראשון. ביום ראשון אני עורכת הדלקת נרות קטנה בביתי, לרגל תאריך יום הולדתי העברי (מה שרומז לכם שהלועזי מתקרב לו לאיטו...), וכנראה שאז אני בטוח אוכל איזו סופגניה קטנה לפחות. אם לא 3

purplegiraff

New member
../images/Emo71.gifוגם מרק אפונה מדהים

לא חנוכה אבל חורפי ושווה, מי רוצה מתכון?

purplegiraff

New member
מרק אפונה

קל כ"כ קל וכ"כ מרשים, נראה כאילו עבדתי שעות.... לוקחים אפונה יבשה באיזו כמות שרוצים, מכסים במיים בגובה כ5 ס"מ מעל, ומרתיחים. חשוב- אין לתבל ואין להוסיף מלח עד שאני אומרת!!! אחרי רתיחה- מכפים= מורידים שכבת קצף שנוצרה. עכשיו מבשלים על אש קטנה איזה שעה וחצי שעתיים (ולמי שיש סיר לחץ, אשרהו) עד שהכל רך והתפרק, בעיני אין צורך לטחון כי אני לא חסידה של גרבר בגילי המתקדם אבל לצעירים פה שעוד לא צמחו שיניים- בבקשה... בסוף- מטגנים בצל קצוץ, מי שרוצה שיוסיף חתיכות קבנוס, נקניק מעושן או נקניקיות לטגן עם הבצל. זורקים למרק- מתבלים בנדיבות רבה במלח, כמון ופלפל שחור. מבשלים עוד איזה 5-10 דק' וזהו. זאת הגרסה הכי פשוטה שאני מכירה, אפשר לסבך אותה עם כרובית, תפו"א, שמנת חמוצה....גם טעים.

זכוכיות

New member
ואני רציתי להכין לביבות,

אבל נשאר רק תפוח אדמה אחד, והתעצלתי לרדת לקנות... אז הכנתי מהמון ירקות... נראה לי שטכנית זה כבר לא לביבות אלה קציצות ירק...

purplegiraff

New member
ממש גרמתי כאן למדור בישול

ומתכונים, עמכם הסליחה, לי נהיה תאבון מכל הקציצות ירק האלה והמרק תירס (אחלה דבר) נטשתי למלא את קיבתי קלות עד שיבואו אורחי להדליק נרות מי מכם שבדרום- מוזמן, איך לא חשבתי על זה קודם? תכתבו לי לתיבה.

למעלה