נשלח אלי מם אמריקאי הנאבק במילה (או בפמיניזם?
)

נשלח אלי מם אמריקאי הנאבק במילה (או בפמיניזם?
)

האם לדעתכם טוב/נכון/אפקטיבי/מוצדק/פוגעני (בחרו את הנראה לכם) לכרוך מאבק אחד במאבק אחר?

מוצדק, ומתאר בדיוק את המצב ההזוי של הפמיניזם.

רוצים לאכול את כל העוגה וגם להשאיר אותה שלמה.
צועקות ״יש לי זכות על גופי״, ושוללות בחירה מגוף של תינוק.

כלומר פמינסטית 'לגטימית'* לטעמך היא אחת שמתנגדת למילת זכרים?

או שיש עוד בעיות עם פמיניזם? היא צריכה גם להיות טבעונית? שמאלנית? או משהו אחר שלא חשבתי עליו?

זה שיש כאן *שלוש מנהלות נשים* שיודעות קרוא וכתוב, שיש להן מחשב והקימו את הפורום, ומכאן אני מניחה שהן גם פמינסטיות ברמה זו אחרת, זה טעם לפגם לדעתך? הן צריכות להיות לא פמינסטיות? או שעדיף לדעתך שגברים ינהלו את הפורום?

*לגיטימית או כל מילה חיובית אחרת שתבחר לשבץ כאן.

מה הקשר בין מה שכתבתי למה שהבנת?

כתבתי שלטעון ״יש לי זכות על גופי״, ואז לחתוך *** של תינוק, בלי שום הצדקה, זאת צביעות!!!
&nbsp
אם את חושבת אחרת, כדאי שתסבירי את עצמך.

MotheRonit

New member
גם אם יש בו צורך רפואי ממשי* או אפילו קוסמטי?

ולא, "פין ערל זה מכוער/חדק של פיל/כלב מקומט" זאת לא סיבה (למרות שלצערי יש שעושים את הניתוח הזה כפלסטי בדיוק מסיבה זו) אלא דברים שהם אובייקטיבית (בלי כל המטענים שיש סביב הנושא כמו במקרה של העורלה) פגם אסתטי שבאופן מוחשי (ונאמר אפילו בולט) יפגע באיכות החיים של הילד/ה... (חשוב לציין שאני העליתי נקודה, ואת דעתי בנושא בכוונה טרם אמרתי)

* שהשינוי (זאת אומרת: כריתה/ניתוח) הוא הכרחי לאחר שמוצו ונכשלו מניעה התנהגותית ו/או טיפול תרופתי. (ניתוח ה"בטחון" בגיל 8 ימים יכול היה להיות בדיחה לולא היה בגידה אתית ומקצועית של עולם הרפואה)

בעיני מעורר גיחוך ואנטגוניזם

מכירה יותר נשים שמתנגדות למילה מאשר גברים. אני מתרשמת שדווקא לאבות יותר קשה כי זה מאלץ אותם להתמודד עם מציאות לא פשוטה לפיה נגזל מהם חלק מהתפקוד המיני הנורמלי שלהם ועוד על ידי מי שהיו אמורים להגן עליהם בראש ובראשונה.

היגיון של אישה...

קשה לי להתמודד עם המחסור באיבר מין, אז אני חייב לחתוך אותו גם לתינוק שלי....

הממ, כן, בדיוק

יותר הגיון של גבר, כי כאמור הם אלה שנפגעים מהמנהג הזה.
בכל אופן, אני לא רואה טעם לעשות הפרדה כזאת. התינוק הזכר גודל להיות גבר והוא אמור להיות מוגן בדיוק כמו הבת.

או שלא הבנת את הנקודה, או שאת גם חיה בסרט.

הרעיון של ״חתכו לי, אני מתוסכל, אני חייב לחתוך *** של תינוק כדי להירגע״.
לא קיים!!!
לא אצל גברים ולא אצל נשים!!!
יש המון נשים שעברו מילה והם נגד מילה, והמון נשים לא עברו מילה, והם בעד מילת גברים.
&nbsp
אני מקווה שזאת רק טעות בהבנה של התגובה שלך, ולא שבאמת יש כאלה שחושבות, שגבר חייב להירגע עם חיתוך של תינוקות....
&nbsp
אגב- רוב האנשים שדיברתי או נחשפתי לדעות שלהם בעד מילה, הם נשים!!!
אני יודע שהרבה פמיניסטיות מאשימות את הגברים, אבל ברור שזה רק מהבושה להיות צבועה!

הבן שלי שלם ואני מתנגדת ל*כל* שינוי בגוף שלא נעשה מבחירה

הגבתי בטעות במקום הלא נכון...
&nbsp
אכן לא ממש מובן מה אתה מנסה להגיד. ון, אבות רבים עומדים על כך שבניהם יחתכו בדיוק מתוך התגוננות על מה שנעשה להם עצמם. להתכחש לכך זה להתכחש לעוול שנעשה להם.
רוב מי שאני דיברתי או נחשפתי לדעותיהם שתומכים בחיתוך הם גברים. אני לא מאשימה את הגברים, הם הקורבן בסיפור הזה.

אבא, שינסה לכפר על האלימות שספג בילדותו, ע״י אלימות לילדיו.

ייחשב לאדם מעורער בנפשו, וללא כשיר לגדל ילדים.
&nbsp
אני מנסה להבין, איך נראה לך הגיוני, שכל מיליוני האבות שחיים בישראל, נמצאים במצב כל כך מעורער נפשית???
את באמת חושבת, שכולם חיים בהכחשה עמוקה (כמעט פסיכוטית, שבמקרים של אלימות, מסתיימת באשפוז פסיכיאטרי, ובהתערבות של רשויות הרווחה), ואף פסיכולוג לא עלה על זה???
&nbsp
יש כאן עוד כאלה שחושבים, שאנשים שופכים את התסכול שלהם, על אברי מין של תינוקות???
&nbsp
זה פשוט נובע, מטמטום ועקשנות דתית, שקל לנו מאוד לראות, אצל בני דודינו מהכפר הסמוך!!!

אני לא יודע מי זה באך וינסנט, ואיזה השכלה פסיכיאטרית יש לו.

כל אחד יכול לכתוב מאמרים, וכל אחד יכול להאשים אחרים.
במציאות היום, רוב המקומות בעולם שמלים ילדים, זה מסיבות דתיות בלבד.
יש בקושי 0.5% של הורים, שמלים מהסיבות שכתובות במאמר.
אצל רוב החילוניים בישראל, שאני מניח שהם האנשים שמתאימים לדיאגנוזה, יש טאבו על חזיר, יום כיפור, וברית מילה, כאילו שזה הדברים היחידים שנכנסים עליהם לגהינום...

אני יכול לתת לזה עוד הרבה הסברים-
המזרחיים (שאצלהם יש את אחוזי המילה הגבוהים ביותר באוכלוסיה), עלו ממדינות ערביות. שם התרבות היא, לשמור על הדת בכזו קנאות, אפילו אם כולם ימותו בדרך... (מה שאנחנו מכנים היום ״ראש בלטה״, או ״ראש בקיר״).

אני חושב שיש לאנשים את הפחד הבסיסי, לצאת פראיירים, להיות האחרונים בשרשרת, ולהיות האדם האחרון שהפסיד את ה***. נכון שזה יישמע דוחה ופרימיטיבי, אבל אני בטוח, שזה הדבר העיקרי שעומד מאחורי הטענות המגוחכות בעד מילת תינוקות, (טענות כמו ״יילעגו לו״, ״זה לא ימנע ממנו לעשות ילדים״, או ״זה כואב רק כמה דקות״). טענות, שאם מישהו יגיד אותם על חיתוך של איבר שהוא לא ה-***, הוא יאושפז מייד במוסד פסיכייאטרי.

אני בטוח שההתעקשות על ברית מילה, נובעת ממניעים הרבה יותר מגעילים ופרימיטיביים, מאשר הסברים כמו ״זאת הדרך של הגבר להתמודד עם האובדן...״

כנראה שאתה לא יותר מדי מעודכן

ממליצה לך לקרוא קצת בפורומים אמריקאיים על מנת להבין את הטור שצירפתי לך שמתאר בצורה די מדויקת את התופעה.

MotheRonit

New member
איך? חתכו להם חתיכה מאיבר המין! חלק בגוף שיש להם יחס מאוד

מחובר, רגיש, ואוהב אליו. כל החיים לימדו אותם שזו סתם "חתיכת עור מיותרת" והם מרגישים אחלה עם עצמם (זאת אומרת. רוב הסיכויים שזה היה קורה בכל מקרה. כי יש כאן גדילה אל תוך עובדה קיימת והתגברות בלתי מודעת על ההשלכות של הניתוח/העדר העורלה) ואז ביום אחד הם גם מגלים ששיקרו להם/עבדו עליהם וגם שחלק מתפקד (לכל הפחות) בעל משמעות (גם אם נניח ברמה זניחה, היא עדיין קיימת) לתפקוד המיני שלהם נלקח מהם. בתור בת זוג אני יודעת (ברמת הנתונים היבשים. תרתי משמע) מה חסר... אז מה עובר על האדם עצמו? לא יודעת. אבל זה בטח לפחות מבאס.

MotheRonit

New member
זה כל כך נכון. והמשך ישיר של ההיגד שלך

להתכחש לכך זה להתכחש לעוול שנעשה להם - לא לעשות לבן שלך זה להודות 1:1 בעוול שנעשה להם. אין ברירה. יש תהליך. ספיגת הערעור, למידת הנושא, הבנה של מה שזה עושה לאיבר המין. אי אפשר לוותר על (ברית) מילה מבלי להכיר בכך שיש פה פגם. אחרת, אם זה בסדר, אז למה לא לעשות? למה להילחם לשנות משהו שהוא כל כך מושרש ומוטמע וכל כך קשה לשנות אותו?

MotheRonit

New member
קיים ועוד איך. מכמה שיחות עם גברים

באופן הכי תוקפני/חייתי ואפילו הייתי אומרת "איש מערותי" גברים בנושא הזה באופן הכי ספציפי, נקודתי וממוקד - לא היו מוכנים לשמוע. עצרו את הדיון. הדפו את הטענות. קטלו אותי: מרגיעים את עצמם ש"אם אצלם הכל בסדר" אז הניתוח הזה "לא כזה נורא" - אז למה בעצם שאפקפק/לא אעשה את זה לבן שלי?

למעלה