אז היא מתאימה
כי היו לה חיים קשיים ולמרות זאת הפכה למגישת טלוויזיה עשירה? ועוד שחורה!
ולמה דג’נרס מתאימה? היא סתם לבנה לסבית מצליחה פחות מאופרה. לא בטוח שאפילו היו לה חיים קשים.
טראמפ, למרות חוסר נסיונו הפוליטי, בכל זאת הוביל חברה ענקית בעסקים חובקי עולם. וכבר במשך למעלה מ-30 שנה הוא הביע את משנתו לגבי ניהול ארה״ב. ועדיין, זה היה כמובן הימור אדיר.
טראמפ הוא הנשיא הראשון שהגיע ללא נסיון פוליטי או צבאי, ואני בספק רב אם מישהו אחר יוכל לשחזר את ההצלחה שלו. בכך שאת מציעה את וינפרי, את למעשה אומרת שטראמפ עשה ועושה עבודה טובה, עד כדי כך שאת רוצה לחקות אותו ולהצניח אחרים חסרי נסיון.
אגב, למה לא לברון ג׳יימס לנשיאות? גם הוא שחור, בא מרקע עני וקשה והפך למליונר בזכות עצמו. נכון, הוא לא אישה, ובעידן ה- identity politics זה חיסרון גדול, אבל הוא ראוי לא פחות מווינפרי, לדעתי.
או הנה, אפשר את ביונסה: שחורה, הוריה גרושים והיא high school dropout (כלומר, לא חיים מושלמים) הפכה למולטי מליונרית בזכות עצמה. אמנם פחות מאופרה אבל בגיל צעיר יותר. היא תורמת לנזקקים, ואובמה אוהב אותה.
אם הייתי יכולה לחשוב על אשה שחורה טרנסג׳נדר פליטה מארץ מוסלמית שעברה התעללות ורעב שכעת היא דמות מצליחה בתחומה (גם אם זה ספרית צמרת של כוכבות הוליווד) הייתי מעמידה גם אותה כאפשרות ראויה במיוחד.
בקיצור, ה- identity politics זה לא מה שיציל את הדמוקרטים.