סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

John the Savage

New member
נ.ב. החישוב שלי לא היה לגמרי מדוייק

לא לקחתי בחשבון תמותה לפני שמגיעים לגיל פריון. אם לוקחים תמותה בחשבון, שיעור הילודה שדרוש בכדי להגיע לשיווי משקל בחברה מערבית זה בערך 2.1. מה שאומר שהאוכלוסיה תפחת בקצב מהיר יותר מאשר בחישובים למעלה.

כל זה כמובן בהנחה שקצב הילודה ימשיך להיות כמו היום או נמוך יותר. כמובן שכל זה יכול להשתנות. בשנות ה-70-80 הפחד היה מהתפוצצות אוכלוסין. כיום המצב הוא הפוך,ואפילו בחלק גדול ממדינות העולם השלישי קצב גידול האוכלוסיה קטן. ולא רק בסין עם המדיניות של ילד אחד למשפחה שאגב בוטלה בינתיים אלא גם בהודו קצב הרביה נמוך הרבה יותר מאשר בעבר ובמדינות נוספות. לא ניתן לחזות את העתיד כמובן, אבל אם עושים אקסטרפולציה למגמה שרואים כיום ומניחים שככה זה ימשך, המסקנה היא שמשהו חייב להשתנות.

danakama10

New member
כפי שאתה בעצמך רומז, הנבואה ניתנה לשוטים

אין לך דרך לחזות מה יקרה בעתיד.
העולם ימשיך להשתנות, ואפילו בקצב מהיר יותר ממה שהיה בעבר.
אין לך דרך לדעת אילו תהליכים ומאורעות יגרמו לאיזה שינויים, כך שהפניקה מיותרת לחלוטין.

John the Savage

New member
יש לי דרך לחזות מה יקרה בעתיד

אבל אני לא יכול לגלות לך מה יקרה, כי זה יגרום לפרדוקס שיוביל לקריסה של המרחב-זמן.

ופאניקה היא אף פעם לא מיותרת.

danakama10

New member
שכנעת אותי

John the Savage

New member
הכל תלוי בנקודת המבט ...

באופן אישי, בתור אחד מבני המין האנושי בעצמי, יש לי עדיין סנטימנטים לאורגניזם הזה למרות כל חסרונותיו.

נשאיר רגע בצד את השאלה הפילוסופית...

אם מגמות הפריון הקיימות כרגע יימשכו לאורך זמן, המין האנושי לא ייכחד. הוא פשוט ישתנה מאוד בהרכבו האתני. הפריון כיום ברוב חלקי אפריקה, במיוחד מדרום לסהרה, גבוה מאוד. מה שיקרה, אם כן, אם יימשכו המגמות הקיימות, זה שאפריקאים ומהגרים מאפריקה וצאציהם יהוו חלק הרבה יותר משמעותי מכלל המין האנושי מאשר היום. אם תרצי, סיבוב שני של Out of Africa Theory...
&nbsp
מצד שני, שום דבר לא מבטיח שהמגמות הקיימות לא ישתנו בעשורים הקרובים. ישראל מצד אחד (עליה מתונה) ואירן מצד שני (ירידה תלולה) הן דוגמאות לשינויים בעשורים האחרונים.

John the Savage

New member
כמובן שהבאתי תסריט מוקצן

כרגע שיעור הפריון העולמי הוא 2.5. וגם אם היה נופל מתחת ל-2.1, עדיין כל עוד יש תת אוכלוסיות בהן שיעור הפריון גבוה יותר, המין האנושי לא יכחד משום שאותן תת אוכלוסיות יצמחו על חשבון כל השאר. התסריט שהבאתי מתבסס על ההנחה שאותם גורמים שהביאו לשיעור ילודה נמוך כל-כך במדינות המערביות ישפיעו על שאר העולם (ונראה שיש מגמה כזו).

מובן שזה worst case scenario, אבל זו נקודה למחשבה.

לא חושב שזה ה-worst case scenario.

לפחות מבחינתי, ואני יודע שיש שחושבים אחרת, ה-worst case scenario יהיה אם שילוב של AI, רובוטים, ושיבוטים יפותחו כדרך להתמודד עם הבעיה...

John the Savage

New member
שיט, כבר התחלתי לעבוד על זה בתור פיתרון ...

עם מודלים של AI שמתממשקים לפייסבוק כמובן.

KallaGLP

New member
זה אולי לא נורא כשלעצמו, אך לא הייתי רוצה להיות זקנה בעולם

של הדורות האחרונים.

placid1

New member
את לא.....

וזה גם כנראה לא יקרה כי כל ריק כזה יתמלא באוכלוסיה ממקום אחר. אם כבר, לי נראה יותר שההכחדה תהיה על רקע גורמים חיצוניים חזקים יותר מירידה בפריון, אבל גם אז זה לא רלבנטי לנו.

KallaGLP

New member
את שאלת אם זה נורא שהמין האנושי ייכחד.

זו שאלה תאורטית, אז כך גם התשובה. השאלה הייתה בהקשר של דלדול אוכלוסיה בעקבות ירידה בפריון, ולכן על כך עניתי. אז השאלה אם זה מה שיקרה בפועל לא משנה. לא הייתי רוצה להמין האנושי יסבול בדרך להכחדה, גם אם לא מדובר בי אישית. וזו נראית לי דרך הרבה יותר נוראה לגווע מאשר אם כדור הארץ יתפוצץ לפתע, נגיד.

lamah

New member
וואו

חישבת את כל זה לבד? אסימפטוטות וכל זה?

כ ב ו ד

רמת הפריון בדרום קוריאה היא אולי הנמוכה בעולם.

ב-2017 זה ירד ל-1.05, בדיוק חצי ממה שצריך על מנת לשמר את האוכלוסיה בגודלה הקיים.
הקוריאנים אכן "מייבאים" עשרות אלפי נשים מויאטנאם, סין, יפן, והפיליפינים בעיקר. אבל עד 2015, היה סה"כ מדובר על קצת יותר מ-100,000 נשים בקרב אוכלוסיה של 50 מיליון. מעבר לזה, חוץ מהפיליפינים (פחות מ-10% מהנשים הזרות), כל שאר הנשים הזרות מגיעות ממדינות שגם בהן אחוזי הילודה נמוכים (בכולם ממוצע של מתחת ל-2 לידות לאשה).
שורה תחתונה, הנשים האלו לא משנות בצורה דרסטית את התמונה הכוללת, בדיוק כפי שבוסטי תיאר.

John the Savage

New member
זה שזו בעיה זה נכון, בלי קשר לטויז אר אס

מקדם הילודה בארה"ב (מספר הילדים שנולדים בממוצע לאישה) עומד כיום על 1.84. שזה עדיין יותר טוב מאשר בכמה מדינות באירופה (בגרמניה לדוגמה מקדם הילודה הוא 1.45), אבל עדיין כל מקדם ילודה נמוך מ-2 אומר שהאוכלוסיה לא רק מזדקנת אלא פוחתת.

מובן שפיצוץ אוכלוסין זו בעיה אפילו יותר גדולה, ובעולם בממוצע עדיין מקדם הילודה הוא 2.5 כלומר כמות האנשים גדלה. אבל אם מסתכלים רק ברמת המדינה, בסופו של דבר (אם נזניח הגירה), מקדם ילודה נמוך יכול להוביל תוך מספיק דורות להעלמות של תרבויות ועמים שלמים.

אבל התסריט הזה, לטווח הרחוק, זה רק חלק מהסיפור. בטווח הקרוב יותר זה יוצר בעיות אחרות. קודם כל, הזדקנות האוכלוסיה אומרת שהיחס בין מספר הגמלאים למספר הבוגרים בגיל עבודה גדול יותר. זה אומר יותר הוצאות על פנסיה, קצבת זקנה, טיפול בקשישים בבתי חולים וכו'. עד היום, המודל היה שהמיסים שהאוכלוסיה העובדת משלמים הם אלו שמממנים את הטיפול בקשישים. וכשאותם אנשים יזדקנו, המיסים של הדור הבא יממנו אותם. מכיוון שההנחה היתה שבכל דור האוכלוסיה גדלה, הסכום שצריך להוציא לטיפול בקשישים נמוך יותר. ברגע שכמות הקשישים עולה ביחס לצעירים, זה הופך את המשוואה, ובגלל זה בכל המדינות המערביות מדברים על כך שהקצבאות לקשישים (סושיאל סקיוריטי וכו') בסכנת קריסה.

ועניין נוסף זה צמיחה. כאשר האוכלוסיה גדלה, הכלכלה צומחת בהתאם. הכלכלה המערבית מבוססת על צמיחה. בארה"ב, דור הבייבי בומרס זה אחד הגורמים לצמיחה הכלכלית שאנחנו רואים כיום. זה מאפשר לחברות לגדול, זה מאפשר להשקעות להניב רווח, והרווח הזה יכול לשמש בין השאר להשקעה בצמיחה נוספת. אם האוכלוסיה לא גדלה, לא בטוח שאפשר לסמוך על התפתחות טכנולוגית בלבד להמשיך את הצמיחה.

danakama10

New member
ראה את תגובתי לבוסטון גאי

בנוסף, אני חושבת שהמסקנה של הוושינגטון פוסט (או קי, של הכתב שם) שצריך לעודד הגירה, היא מסקנה מוטעית, או יותר נכון, עלולה להיות מוטעת.
במדינה מערבית (ולמעשה, לכל ארץ) צריך לעודד, או יותר נכון, לאפשר בתנאים מסויימים, הגירה של אוכלוסיות משכילות. לעודד הגירה רק על מנת להעלות את שיעור הילודה, היא לא דרך חכמה.

למעלה