סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Boston Guy

New member
מה שמעניין זה הטרנד של לידות בגיל מאוחר יותר בארה"ב...

יש ירידה ממשית ב TEEN PREGNANCY - אחוז הלידות של נשים בין גיל 15 לגיל 19 ירד למספר הכי נמוך מאז שהתחילו לאסוף את הסטטיסטיקות האלו - 20 לידות לכל 1000 נשים בשכבת הגיל הזו (קצת קשה לקרוא לילדה בת 15 "אישה", אבל זה מה יש).
זו ירידה עצומה מאז שנות ה 90 - המספר אז היה מעל 50 לידות ל 1000 נשים בשכבת הגילאים הזו.

מצד שני, יש עליה משמעותית בלידות בשכבות הגילאים 35 עד 45 - כשזה מוקצן במיוחד בשכבות הגילאים 40 עד 44 - שם אחוז הלידות היום כפול מזה של תחילת שנות ה 90.

כלומר - לכאורה אנשים עושים את הילדים בשלב הרבה יותר מאוחר בחיים, כשהם כבר מבוססים כלכלית - מה שאומר שה SPENDING CAPABILITY שלהם על הילדים הרבה יותר גדול מההורים של תחילת שנות ה 90.

ועד כמה שזה מוזר - יש מצב שדווקא זה אחד הפקטורים ש"קבר" את טויז-אר-אס.
זה שהפרופיל של "ההורה שקונה צעצועים" יותר ויותר נוטה לכיוון של אדם מבוגר יותר, כנראה שגם משכיל יותר, שיכול לשלם יותר... אבל גם שקונה בצורה מושכלת יותר.

danakama10

New member
לא זו הסיבה

הרי המתחרה בייבייבייבי מוכרת מוצרים זהים, והיא משגשגת.
אייל הזכיר את הסיבה העיקרית.

עצוב מאוד

יותר מ- 30,000 עובדים איבדו היום את מקום העבודה שלהם... ב- 875 חנויות שנסגרו... אני אהבתי את הרשת הזאת, אבל הקלות הבלתי נסבלת של הקניה באמזון הרגה אותם. מעניין איך יראה השוק הקימעונאי בעוד 10-20 שנים... נראה לי שחנות תשאר דבר שיהיה כתוב בספרי ההיסטוריה

danakama10

New member
אכן עצוב על העובדים

אבל אני משוכנעת שמרביתם ימצא עבודה אחרת תוך זמן מועט.
אמזון משנה את סדרי הקניה, וזה מעיד כמה הפורמט הזה נוח ועדיף לאנשים. היו תופעות דומות במגזרים אחרים. כשיצאו קסטות הוידאו, אנשים הספידו את בתי הקולנוע.הקסטות הפכו ל- DVD, שהפכו לפורמטים דיגיטלים שאפשר לשכור/לקנות אונליין, ועדיין בתי הקולנוע מצליחים. כשהתחילו לאחסן ולהפיץ מוזיקה אונליין, הספידו את תעשיית המוזיקה, כי הרי מי ישלם למוזיקה. עובדה שמשלמים, במודלים מסוג חדש. מגזר שחווה שינויים טכנולוגים צריך לנסות להתאים עצמו לתחרות במציאות החדשה, וזה בהחלט לא פשוט.

Fellowship

New member
זו בטח קלאסיקה טרם זמני(?)

מצחיק.
היה שווה לחפש גבינת פלסטיק.

אחרי שברגר נהרג בויאטנאם,

הרומן בין שילה וקלוד הופר בוקובסקי לא החזיק מעמד. היא התחתנה עם צ'בי צ'ייס, והם התיישבו בשיקגו והרחיבו את המשפחה. זו החופשה הגדולה השניה שלהם אחריי שהם חזרו מוולי לאנד. זה מבוסס על רומן ידוע של טולסטוי שבמקור נקרא 'War with is good for'

possum2

New member
עד שקראתי אותך הייתי בטוח לרגע שזו מייג'ור מרגרט הוליהאן

א.ק.א סאלי קלרמן. אך וואלה, אכן שילה פרנקלין בכבודה ובעצמה!

liat1271

New member
אנחנו מנסים לעזור לאיזו משפחה שנמצאת כאן לצורך

טיפול רפואי עבור הבן שלהם (הוא בשנות ה-20). הביטוח הרפואי שהם יצאו איתו מהארץ עומד לפקוע,כי הם נמצאים כאן כמעט 3 חודשיםת כדאי להאריך אותו, אמרו להם שהם צריכים לחזור לארץ. האם יש אפשרות לרכוש ביטוח תיירים מרחוק, או אולי יש ביטוח רפואי מקומי שהם יכולים לקנות. הצורך בביטוח הוא רק להורים. תודה

למי שהיה צריך עוד הוכחה למה כדאי מאוד

לשתף מידע מועט ככל האפשר בפייסבוק, ולא להשתתף באף סקר או שקר אחר כלשהו בפלטפורמה של החברה של מר זאקרברג. E-V-I-L.
למי שפיספס/ה, גיגול קצר של Cambridge Analytica או Christopher Wylie יוביל לשלל תוצאות כאוות נפשו/ה.
וחוץ מזה, נראה שהשנה המדנס של מרץ משוגע במיוחד.

KallaGLP

New member
וכאן כדאי?

אין שום הבדל מהותי בין פייסבוק לתפוז בימינו. מי שבאמת מעוניין לדעת מי אתה ולאסוף עליך מידע - יעשה זאת.

אני מקווה שאת צוחקת.

לא מדובר על יכולת לאסוף גרגרי מידע על או לרגל אחריי מטרת איכות.
מדובר על לקצור הררי מידע ולהזרים לא רק פרסומות אלא גם תעמולה פוליטית ואפילו סוג של לוחמה פסיכולוגית תפורים אישית לקורבן/משתמש.

KallaGLP

New member
לא התכוונתי לעסוק בהבט הזה,

אלא בשאלה העקרונית אם יש פרטיות ברשת. ולדעתי אין, וגם אם אתה כותב בפורום הזה, הכינוי האנונימי הוא רק אשליה.

Fellowship

New member
אף פעם לא הבנתי אנשים שקוראים לענקיות טכנולוגיה EVIL

הן סה"כ חברות עסקיות שכל מטרתן למקסם את ערך מניות הבעלים,
לא רלוונטי לדעתי לייחס להן תואר כמו מרושע שטומן בחובו כוונת זדון,
וכמובן גם לא להיפך, המטרה של פייסבוק היא לא "לחבר בין אנשים לעולם טוב יותר",
אלא לעשות מה שצריך כדי להרוויח יותר.
&nbsp
בנוסף, אני גם לא מסכים עם הדיעה שכדאי לשתף מידע מועט ככל האפשר בפייסבוק.
הנחת העבודה צריכה להיות שכן פרט מידע וכל קובץ שמחובר לאינטרנט (לא רק מה שהעלתם, אלא גם מה שיש לכם על המחשב), יכול להחשף.
כמה נזק כבר יכולים לעשות עם המידע שלי? להתאים לי פרסומות? לשטוף לי את המוח?
אני אסתדר, תודה.
&nbsp
ובאופן כללי אני לא מתחבר לבהלת הפרטיות,
אז הטלפון שלי אוגר את צעד ושעל ויודע היכן הייתי בדיוק בכל רגע נתון,
בעולם אידיאלי ללא חשש לשחיתות וניצול הכוח לרעה,
דווקא היה יכול להיות מאוד מועיל שלרשויות היה מידע מלא על כל התושבים, היכן הם היו ומה הם עשו בכל רגע נתון

Boston Guy

New member
אצל כל אחד הגבול עובר במקום אחר

היתה חברה שכדי "למקסם את ערך המניות לבעלים" הוסיפה לפורמולה לתינוקות שהיא יצרה מלמין (MELAMINE) כדי לחסוך באבקת חלב.
תינוקות מתו, תינוקות נפגעו לצמיתות.

חברה אחרת עשתה את אותו דבר במזון יבש לכלבים.
חיות מחמד מתו, חיות מחמד נפגעו לצמיתות.

האם לתפיסתך "לא רלוונטי לדעתי לייחס להן תואר כמו מרושע שטומן בחובו כוונת זדון"?

הרי הן רק רצו "למקסם את ערך המניות לבעלים"...

בחצי הראשון של העשור הקודם, הבנקים פיתו אנשים לקחת משכנתאות והלוואות שלא היה להם סיכוי להיות מסוגלים להחזיר.
מליוני אנשים איבדו את כל מה שהיה להם ומצאו עצמם ברחוב.
אבל הבנקים רק רצו "למקסם את ערך המניות לבעלים"...
האם לתפיסתך "לא רלוונטי לדעתי לייחס להם תואר כמו מרושע שטומן בחובו כוונת זדון"?

Fellowship

New member
בהחלט, לדעתי לא רלוונטי לייחס להן תואר כמו מרושע שטומן

בחובו כוונת זדון, מהסיבה הפשוטה, הן לא עשו זאת באופן מכוון כדי להזיק.
אפשר בהחלט לייחס להן רשלנות, טיפשות, אטימות, חוסר זהירות, אדישות וכו',
שאת זה צריך במקרים מסויימים לתרגם לכתבי אישום שונים, לרבות גרימת מוות ברשלנות.
אותו הבדל הקיים בין גרימת מוות ברשלנות לבין הריגה או אפילו רצח.
&nbsp
פשוט משעשע אותי כאשר מייחסים לחברות עסקיות תכונות אופי של בני אדם ומדברים עליהן באמוציות.
&nbsp
ברור לי שפייסבוק אוספת הררי מידע לטובת פרסום ממוקד יותר המתורגם לכסף,
אז מה? זה המחיר שאני משלם תמורת השימוש בפלטפורמה הזו.

Boston Guy

New member
הבנאליות של הרשע.

להרעיל אנשים (או חיות) בכוונת תחילה זה לא מרושע בעינייך?
בעיניי זה כן.

דוגמא אחרת: "לחסוך בברזל בניין" מתוך ידיעה שהמבנה (מרפסת, למשל...) שאתה בונה יכול לסכן חיים (אני לא מדבר על "שגיאה בביצוע" - אני מדבר על משהו שבוצע בכוונת תחילה) - זה מרושע בעיני.

בדיוק בטרמינולוגייה שאתה משתמש בה השתמשה הגברת חנה ארדנט כשהיא המציאה את הביטוי שבכותרת ההודעה שלי.
היא עשתה את זה כדי להצדיק את מעשיו של אדולף אייכמן, ולהשליך חלק מ ה"אשמה" של מעשיו על... היהודים.
רוח הדברים של מה שהיא אמרה אז היה - " קיימת אפשרות שאדם ממוצע, נורמאלי לחלוטין, לא טיפש, לא מסונוור ולא רפה שכל, פשוט לא יהיה מסוגל להבחין בין טוב לרע… ויבצע פשעים נוראים כביורוקרט".

אבל החברה - ה CIVIL SOFIETY - לא מסכימה לזה. ומנסה לייצר מערכת שתגן על האזרח הקטן מפני קלגסים.
ולכן המדינה מפעילה מערכת "פיקוח על הבנקים" - כדי לוודא שהנסיון "למקסם רווחים" לא יסחף לכדי "פשיטת עור האזרחים".

ולכן ה STATE מפעיל מערך "ביקורת בנייה" - כדי לוודא שמרפסות לא יפלו בגלל "מקסום רווחים".

ולכן שני האנשים שהיו אחראים לפס הייצור שבו הכינו את הפורמולה המורעלת לתינוקות סיימו את חייהם מול כיתת יורים, והמנכ"ל של החברה יסיים את חייו בכלא. יען כי אפילו החברה הסינית לא קיבלה בשתיקה את זה ש"מיקסום רווחים = 300,000 תינוקות פגועים לכל החיים + 6 תינוקות מתים".

מערכות ההשגחה והאכיפה הללו אינן אידאליות, ולא תמיד עושות את העבודה שלהן. אבל עצם קיומן מסמן שה CIVIL SOCIETY אינו מוכן לקבל את זה ש"מיקסום הרווחים לבעלי המניות" הוא ערך עליון.

למעלה