יש למאסטרקראפט אביזר שמתחבר למעשנת
שיעודו המקורי הוא ל"עישון קר" (למשל - לעשות גבינה מעושנת, או סלמון מעושן).
[URL]https://www.amazon.com/Masterbuilt-20070112-Smoking-Digital-Smokers/dp/B008DF6WWE[/URL]
לגבי ההודו - בוודאי שיש הודו מעושן. אפילו מוכרים כזה מוכן וקפוא בסופרמרקטים לפני חג התרנגול.
DRUMSTICK ענק של הודו מעושן הוא מזון ירידים (STATE FAIRS) וקרנבלים מסורתי.
העניין הוא שעישון זה דבר שלוקח המון זמן - יותר ממה שהיה לוקח לך להכין את אותו הודו בתנור. המוטו של עישון בשרים הוא LOW AND SLOW.
ואת צריכה מעשנת שתהיה מספיק גדולה כדי להכיל את ההודו עם מספיק מקום לתנועת אוויר (ועשן) סביבו.
בנוסף - האתגר בעישון ציפורים הוא שהבישול האיטי בחום נמוך גורם לעור להפוך למשהו דמוי גומי - שבלתי ניתן ללעיסה. הטריק הוא להעביר את העוף בסוף הבישול לגריל רגיל (רוטיסרי - על שיפוד ענק מסתובב) לעשר דקות כדי שהעור יהפוך לקריספי.
אני אישית מטגן את ההודו של ת'נקסגיבינג בשמן עמוק.
ומכיוון שלפני ת'נקסגיבינג יש מבצעים היסטריים על הודו שלם, ובין כה וכה אני מחמם 3 גלון שמן לטיגון ולא ממחזר את השמן אחר כך (כי אישתי צמחונית... והאוטו שלי הוא כבר לא עם מנוע דיזל) - בשנה שעברה הכנתי כך 3 הודים אחד אחר השני. אחד הלך לשולחן הת'נקסגיבינג ושניים הפכו למנות של בשר הודו אדום \ בשר הודו לבן והוקפאו. עוד יש כמה שקיות של זה באחד הפריזרים.