סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

ליאת59

New member
גם אצלי זה היה הסטטוס האחרון

danakama10

New member
אני קונפיוזד

The Surgeon General Is Urging More Americans To Carry An Opioid Overdose Antidote

הוא לא מעודד רק בני משפחה של מכורים לקנות את התרופה (הוא מציין, בני משפחה ו- citizens), אלא מעודד יותר כל אמריקאי לרכוש תרופה שעולה $80 ולהסתובב איתה כל הזמן. כנראה שקניית התרופה גורמת להם להפך באופן פלאי למומחים לרפואת חירום, והם אמורים לדעת מתי אדם ברחוב סובל ממנת יתר, ומיד לתת לו את התרופה. מה לגבי התביעות שיגיעו, אם הדיאגנוזה היתה לא נכונה והם נתנו את התרופה למי שלא זקוק לה? ומה לגבי תביעות לגבי אדם שהיתה לו את התרופה ולא רצה לבזבז אותה על אדם שאינו מכיר? האם ה- SG מקים קרן למענם? ומה לגבי העובדה שג'אנקי שנתנו לו את התרופה הרבה פעמים מתעורר עצבני ואלים? חבל שה- SG לא טורח להזהיר את האזרח התמים.

חבל שלא דואגים כך לאנשים הזקוקים לאפיפן. אפיפן עולה הרבה יותר כסף, ואף אחד לא דואג שזה יהיה זמין, זה תפקיד ההורים. ומה לגבי מכונת החיאה בכל מקום שיש בו מעל מספר מסויים של אנשים? ה- GS רוצה להקצות משאבים כדי שאנשים בלי ביטוח יוכלו לקבל את התרופה בזול/חינם. מדוע לא עושים זאת עבור כל התרופות? כנראה שהכי סקסי לדאוג לאנשים שמסכנים את עצמם בפעילות בלתי חוקית.

מסתבר גם שזו האזהרה הנאשיונאלית הראשונה מזה 13 שנים שה- SG מנפיק (האחרונה היתה לפני 13 שנים בה קראו לנשים בהריון לא לצרוך אלכוהול).

לי ההודעה הזו נשמעת כל כך מטופשת ומרגיזה, שאני לא יכולה שלא לחשוב שאולי אינטרס כלכלי עומד מאחוריה. שוחד של היצרנית לצאת בהצהרה? קניה של המניות ע"י מקורבים לפני שה- SG אמר את דברו (שזה אגב, אני משוכנעת מה שקרה עם פייסבוק בשבוע שעבר. חדשות שאין בהן דבר חדש, שגרמו לנפילה במניה, שגרמה למי שידע על זה מראש התעשרות קלה).

3rd CYR

New member
אני הראשונה להסכים איתך שהאדמינסטרציה של הנשיא הנוכחי

לא משהו בכלל, ובהקשר של גישה לפתרון הבעיה הכואבת וטעונת ההתייחסות בפרט.
&nbsp
נשמע שאת שאנחנו לא מסכימות על האם צריך לסייע לאנשים הללו (כי מבחינתך -- כך נשמע לי - מדובר באנשים שמסכנים את עצמם בצורה בלתי חוקית שצריך לתת להם להמית את עצמם). אני דווקא מאד בעד שזה יהיה נושא שיטופל ברמה ממשלתית גם במישור המניעתי וגם טיפולי. אבל אני מסכימה איתך שהצעד הספציפי הזה הוא לא נכון. אבל לא בצורה הזו. הצעד הזה הוא בבחינת לשים פלסתר במקום לטפל בשורש הבעיה, לגלגל את האחריות במקום הלא נכון (וגם לפתוח פתח לסיכונים שציינת) וגם בבחינת הטלת מס וולונטרי במקום הקצאת משאבים מסודרת.

danakama10

New member
האינטרס של כלל החברה

הוא שהמכורים יגמלו, ואני בעד הקצאת משאבים מסויימת עבור כך.
אבל הבקשה המוזרה שאזרחים יצטיידו בתרופה כדי לעזור לג'אנקי שעשה אובר-דוז, היא לא אחראית בכל כך הרבה רבדים.

בואי נשווה את זה למקרה אחר

אמא עם שני ילדים, אחד מהם אלרגי לבוטנים, הלכה לים. הילד אכל בשוגג משהו עם בוטנים, הוא חטף אנפילקטיק ראקשיין... לא היה לה אפיפן. לידה ישבה אמא אחרת שגם לה יש ילד אלרגי לבוטנים, היה לה אפיפן, היא הזריקה לילד שהיה בהתקף והצילה את החיים שלו. האשה שנתנה לו את האפיפן "ביזבזה" אותו על מישהו שלא הכירה, היא לא חשבה על התביעה שתגיעה אם האבחנה לא נכונה, היא פשוט הצילה ילד על חוף הים...

לפי השיטה שלך לילד שחטף את ההתקף לא מגיעה העזרה, אמא שלו היתה ממש לא אחראית, לא רק שלא היה לה אפיפן היא גם נתנה בשוגג לילד משהו עם בוטנים...

אני מסכימה איתך שגם אפיפן חשוב, ואני מסכימה איתך שצריך הרבה יותר מכונות החיאה... אבל כרגע יש מגפה של אנשים, ובמיוחד בני נוער, שמתים ממנות יתר, יש שכונות שרואים את זה בהן יותר ויש שכונות שרואים את זה פחות (אפילו בשכונה המפונפנת והיוקרתית שלנו היה מקרה כזה לפני כמה חודשים, בשכונות המצוקה זה מראה יומיומי...) ... אז כן, אנחנו חוזרים לויכוח הישן איתך, האם תפקידה של חברה לעזור לחלשים... לדעתי כן, לדעתך לא... אפשר להמשיך הלאה.

danakama10

New member
אני לחלוטין בדיעה שצריך לעזור לחלשים

אבל אני נגד לתת עדיפות לאנשים בלתי תורמים לחברה שמזיקים לעצמם במודע. לפני שדואגים שיהיה לכל ג'אנקי מישהו בסביבה לתת לו אנטידוט, כדאי לדאוג למי שבאמת צריך.

ואני גם לחלוטין נגד השיטה המוזרה הזו שכל אחד אמור לסחוב על עצמו תרופות ולזנק להציל אדם אקראי, שכאין לו קצה של הבנה בטיפולים רפואיים. אני לא חושבת שלהורות לציבור לזנק על ילד שחושבים שיש לו אלרגיה ולהזריק לו אפיפן זו עיצה טובה. אני כן חושבת שצריך לסבסד את העט. כמובן שאם יש אמא שמודיעה שילד שלה זקוק לאפיפן, יש חובה מוסרית למי שבסביבה ויש לו, להזריק לו משלו. ג'אנקים לא נוהגים להסתובב עם אמא לידם שתודיע שהוא זקוק לזריקה.

ג'אנקי יכול להיות גם ילד בן 16 שיש סיכוי לשקם

זה יכול להיות, חלילה, הילד שלי או הילד שלך... החובה של החברה זה לדאוג לחלשים שבתוכה, וכן, החלש תורם פחות ועדיין בתור חברה תפקידנו לדאוג לו...

כמו שג'ון כתב למטה, נראה לי שלא הבנת נכון את ההוראה

לא יוצא לי בחיי היומיום שלי להסתובב בין אנשים שהם בקבוצת הסיכון, נראה לי שמדובר על משהו יותר ספציפי, אולי בעלי תפקידים כמו שוטרים, לא נראה לי שזאת הנחיה כללית לציבור... מכיוון שזה המקור היחיד שממנו שמעתי על ההוראה, לא שעמתי על זה בחדשות, אז אני מניחה שלא מדובר על כלל הציבור... אבל כן, הסתובבתי בעבר, כשהילדים שלי היו קטנים ובאתי במגע עם הרבה ילדים בגילם, עם אפיפן שנתנה לי חברה שהבן שלה אלרגי לבוטנים, זה היה זרוק אצלי בתיק.

luckydude

Active member
הו, כאן במקרה אנחנו יכולים ללמד את האמריקאים משהו

בקשר ל prevention (גם משהו שהרבה בארה״ב חלשים בו). אז ככה:
&nbsp
שיאכילו את הפעוטות שלהם במבה (במקום לנסות כל הזמן ולעשות את ההפך - להרחיק אותם מבוטנים מכל משמר) וכך יפחיתו ב80% לפחות את השכיחות של אלרגיה לבוטנים!
&nbsp
https://forward.com/scribe/373352/how-israel-beat-peanut-allergies
&nbsp
&nbsp

Ani15

New member
חוק השומרוני הטוב

קיים במדינות רבות (נדמה לי שהוא לא פדרלי, למרבה התמיהה) ומגן על מי שעשה דיאגנוזה לא נכונה וכו.
במדינות רבות קיים גם חוק שמחייב התקנת AED קבוע בכל מקום ציבורי שמיועד למספר מעל כך וכך אנשים, והכשרת אחוז מסוים מהעובדים במקום בשימוש בו (כולל פוסטדוקים, הא).
לא יודעת מה להגיד על ההמלצה המוזרה הזו של הSG, אבל מציעה שלפחות תתעדכני ביחס לשאר הנושאים שהעלית לפני שאת יורה.

John the Savage

New member
לייף איז קונפיוזינג

הלכתי לבדוק מה ההמלצה בדיוק מפי האתון. הינה מה שכתוב:

I, Surgeon General of the United States Public Health Service, VADM Jerome Adams, am emphasizing the importance of the overdose-reversing drug naloxone. For patients currently taking high doses of opioids as prescribed for pain, individuals misusing prescription opioids, individuals using illicit opioids such as heroin or fentanyl, health care practitioners, family and friends of people who have an opioid use disorder, and community members who come into contact with people at risk for opioid overdose

https://www.surgeongeneral.gov/priorities/opioid-overdose-prevention/naloxone-advisory.html

לא נשמע כאילו הוא ממליץ לכל אחד להחזיק איתו את התרופה (אילו היה עושה זאת, זה בהחלט היה קצת מוזר), אלא רק לאוכלוסיות מסויימות שנמצאות במגע עם משתמשים באופן תדיר.

danakama10

New member
ולפעמים מישהו אחר עושה אותם קונפיוזינג בכוונה...

תבדוק מה האתון ממשיך וכותב:
Information for Patients and the Public

There are two FDA-approved naloxone products for community use that are available by prescription, but too few community members are aware of the important role they can play to save lives.

גם המדיה הבינה שהוא מכוון את דבריו לציבור הכללי.

בקיצור, רווח כספי, כן או לא?

John the Savage

New member
לא יודע לגבי רווח כספי

הכל יכול להיות, אז ... מי יודע?

אבל מהפיסקה שהבאת, נראה שהמילה community מתייחסת ל"community members who come into contact with people at risk for opioid overdose".

לא יודע לגביך, אבל אני לדוגמה לא נמצא במגע עם אוכלוסיה בסיכון, אז לא נראה לי שאני חלק מהקהיליה שהוא מדבר עליה.

randomwinds

New member
קונפיוזינג אינדיד

שמעתי את הראיון איתו ביום חמישי בבוקר - והשתמע שהוא מכוון לציבור רחב, וכן, גם אלך

JEROME ADAMS: Over half of the overdoses that are occurring are occurring in homes, and so we want everyone to be armed to respond. We should think of it like an EpiPen or like doing CPR on someone.
MARTIN: Is there any kind of risk in having everyday Americans
...armed with naloxone​

http://www.wbur.org/npr/599538089/surgeon-general-urges-more-americans-to-carry-opioid-antidote

ומהלינק שהבאת

It should be noted that, in addition to the above patient populations, patients taking opioids as prescribed for long-term management of chronic pain, ... or those taking prescription opioids along with alcohol or other sedating medications, ...are also at elevated risk for an overdose.
כלומר כל אחד יכול למצוא עצמו במגע עם אוכלוסיית הסיכון - זה יכול להיות למשל השכן שלך שנמצא שעל משככי כאבים

איך שלא יהיה - החולה האמיתי כאן היא השיטה.

מחיר הnaloxone זינק מ 6 ל40 ויותר. ה Surgeon General טוען שאל דאגה, 95% מהמבוטחים יכולים לקבל את ה'תרופה' בהשתתפות עצמית נמוכה עד אפסית. הוא גם יפנה ליצרנים בתחינה שיואילו, במחילה, לריסון עצמי, וחוץ מיזה הנשיא הבטיח עזרה פדרלית...

תחלואי השיטה נפרשים לנגד עיננו: שני יצרנים שמעלים מחירים כאוות נפשם, ומה עם אלה שלא מבוטחים או בין ה 5% ? ומי לבסוף ישלם את החשבון, אם חברות הביטוח יכסו את המחיר המאמיר ללא שליטה? ומהיכן יבוא התקציב הפדרלי לכיסוי העלות? או יותר נכון, על חשבון מה ?

כל זה והרי לא מדובר בתרופה שפותרת את הבעיה, אולי אף מחריפה אותה. שימוש יתר -> naloxone -> חזרה לשיגרה -> שימוש יתר -> ...

John the Savage

New member
אין ספק שהשיטה חולה. לחלוטין

והאבסורד האמיתי הוא שחברות התרופות, שאחראיות במו ידיהן למשבר על ידי שיווק אגרסיבי של אופיואידים, לאחר שהרוויחו הון משימוש יתר, הן עכשיו גם אלו שמרוויחות ממכירת ה-naloxone. לדוגמה Pfizer הן גם אחת היצרניות הגדולות ביותר של אופיואידים וגם אחת היצרניות העיקריות של naloxone. או כמו שנאמר "הרצחת וגם ירשת".

Dr T noki

New member
בתור רופאה אני חייבת לומר שזה הזוי...

איך בדיוק האדם המצוי אמור לאבחן שמדובר במנת יתר ושל אופיואידים ולא משהו אחר?
בעייתי לתת תרופה לאדם שאינך מכיר ואינך יודע רקע רפואי או אלרגיות, אינך יודע לאבחן את הסיבה ולא לטפל . אין הדבר דומה כלל לאדם אלרגי שנזקק לאפיין, אצלו הבעיה הרפואית ידועה וגם הטיפול.
מבחינה מוסרית אתית זה עוד יותר בעייתי עם חברות התרופות.

danakama10

New member

אכן המלצה הזויה לחלוטין, וקשה להאמין שזו הראשונה שניתנת מזה 13 שנים. יש לי הרגשה שמשהו מסריח עומד מאחורי זה.

SHEFIZ

New member
גם עזרה וגם מתנה

היי חברים יקרים, שמי רום ואני הקמתי לאחרונה עסק באמזון.
העסק בתחילת דרכו וכדי שהוא יתחיל לרוץ אני צריכה כמה ביקורות חיוביות מכם.
לכן אני מציעה את המוצר שאני מוכרת מתנה למי שמוכן לשים לי ביקורת.
המוצר הוא מוצר לילדים - זו ערכת יצירה משפחתית מהממת.
מי שמעוניין או שרק רוצ לשאול שאלות מוזמן לכתוב לי או להוסיף אותי בפייס ולשלוח הודעה : Rom Spiegel זה השם שלי בפייסבוק.
רק מי שיש לו חשבון קונה באמזון ארהב והוא רכש בעבר מעל 50$ יכול לעזור לי.
להלן מוסיפה תמונות וסרטון של המוצר שלי:
תודה רבה לכולם והמשך יום נפלא

למעלה